0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #160 -: Април 19, 2011, 23:04:44 pm »
много а пишете за тези сутиени за кърмачки та да ви попитам от кога сменяте  нормалните с тези? и задължително ли е да се носят такива? аз имам чувството че  ще ми виснат гърдите с такъв сутиен , изглеждат ми много отпуснати. все още си нося с твърда чашка , но съм минала на 2 размера по-голями.  :wink:
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #161 -: Април 19, 2011, 23:15:32 pm »
 Да ти кажа,мила, аз си купих един такъв доста рано...не преувеличавам ,някъде третия месец.Попаднах на един доста по-мъничък от най-често предлаганите и много ми пасна тогава.Точно в този период гърдите ми много наедряха и банелите ме дразнеха.
 Обаче пък сега не го нося.Отново си ми е добре със сутиен,памучен ,без подплъна,с банелче.Купила съм си два много хубави  за смешната сума от по 5 лв. Не от сергия...Пера ги в пералнята ,не са мръднали. Не отстъпват на скъпите,а пък и не ми се инвестира в скъпо бельо, защото след време този размер ще ми е огромен
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #162 -: Април 20, 2011, 02:30:58 am »
мира, стискаме палци за леко и хубаво раждане.
ифи честити ти момци

за сутиените, ако бяхме си говорили преди две седмици щях да кажа взимайте си докато сте бременни, така ще ги носите по-дълго, обаче напоследък гърдите ми нарастват още повече. така че сега ще трябва да купувам нови. между другото доста скоро след започване на кърменето казаха, че гърдите се връщат в пред-бременните си размери. сега ме мързи да проверявам, но ако някой много иска утре ще пиша.

мира, мерси за инфото.

аз ходих на жк днес, единственият бонус е, че си изпросих микробиология и разширено изследване на урината. ще видим какво ще излезе.

хубава вечер и стискам палци за мира

надин много ме разсмя. моята девойка е доста по-дискретна от това, което описвате, макар, че като почне да хълца, спиране няма и на мен започва да ми става досадно.
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #163 -: Април 20, 2011, 03:05:00 am »
Леко раждане на Мира, чакаме добрата новина в "Честито"!  :D

Еленка, ако сега ти става досадно от хълцането - чакай я да излезе девойката и да ти хълца на живо половин час, особено след ядене  :lol: Моето дете хълцаше в корема ми като изоглавено, но като се роди - разби ми понятията просто колко дълго може да хълца някой. И го прави съсредоточено и замислено,все едно извършва някакви велииики дела. Добрата новина е, че докато хълца - не се сеща да реве, а явно и не може /пречи му на хълцането някак/. ;)

Най-удобно за кърмене ми беше с т.нар. фитнес сутиени на мен. А и определено не са толкова безумно грозни като кърмачески сутиен, голям плюс. Като бременна си изкарах с нормални сутиени като вид и модел - просто взех по-голям размер за целта.
Веднъж пробвах да си сложа един сутиен за кърмачки, първият проблем, който ми се наби на очи да споделя. Когато гърдата е яко напомпена от мляко - не ти е комфортно, стяга и пр. Когато бебчо я изсуче - чашката става твърде голяма и понеже не е твърда - плува си там някаква гърда спихната, отгоре се гъне тоя плат, с дреха става съвсем абсурдна гледката..., ако не сте хранили и от другата гърда - сами си представете "визията". А и доста от вас ще са летни мами, с по една блузка върху бельото, ще кърмите навън, едва ли ще ви е приятно да изглеждате чак толкова странно. С тези безшевните т.нар. фитенс сутиени - няма подобен проблем и освен това се разпъват и свиват точно по моментния размер на гърдите ви, което осигурява не просто естетика, а и комфорт за вас. :) При самото кърмене - няма особена разлика каква част от гърдата разкривате с кърмачески сутиен, или с въпросните имащи вид на потничета, ако това ви тревожи.

П.П. Тръгнала съм да си пробутвам кърмаческите аксесоари и аз, ама ако някой им е фен - имам два сутиена за кърмачки - черен и бял, размер: 80С Единият го сложих само веднъж и това им е употребата. Ако някой ги иска - да пише.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #164 -: Април 20, 2011, 05:39:26 am »
Моите сутиени за кърмене са безшевни и с банели. Всъщност единтвената разлика с другите ми сутиени е, че тези могат да се откопчават отгоре и се отваря само чашката, а не да свалям целият сутиен. Други разлики не намирам.

Жбрул, на Ивана според мен и беше приятно да хълца. И тя като твоят момък се съсредоточаваше и нито ревеше, нито се нервеше - абе прекрасно хълцащо бебче беше :-).

Мира,  нямам търпение да видя темичка в „Честито“.


Б.


  
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #165 -: Април 20, 2011, 08:04:48 am »
Дидон мерси за инфо....значе не се знае дали ще ми свърши много работа тая мини електрик..... :?, добре че ми излезе 44лв.......не кой знае колко, ще я видя после в движение, дано да нямам много нужда от нея   :wink:

Мира, леко раждане мила  :D

като говорите за хълцащи бебета, моите още не са хълцали нито веднъж... :D
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #166 -: Април 20, 2011, 09:38:33 am »
Здравейте и Добро утро мамчета!
първо да пожелая леко раждане на Мира! Стискаме ти палци!
И сегаа ..... (барабаниии)  :wink: вчера доктора видя много хубаво плодно сакче и каза че всичко е повече от нормално и хубаво се развива и си е на мястото  :D  :sleeping: :ywoohoo: :ywoohoo: :ywoohoo: имаме си бебе вече потвърдено и от доктор.
Другата седмица ще видим  :heartbeat:
Питах за секса каза щом нямам болки кървене и какъвто и да било друг дискомфорт да си водим интимен живот, но нежно и леко (както и правим  :oops:)
пожелавам на всички много хубав ден, а аз се запрятам данаправя хубави поздравителни дипломи за бабите, дядовците и прабабите защото на Велик ден ще съобщим официално!



*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #167 -: Април 20, 2011, 09:49:59 am »
Бжи, видя ли, че всичко е наред и бебчо си е на мястото. :D
За секса и аз да се изкажа - аз в началото имах прокървявания и го бяхме спряли. Иначе и на мен доктора ми каза ако нямам оплаквания да действаме - естествено внимателно :wink: Само че, сега аз нямам никакво желание за секс, а казвали че на бременните им се искало повече  osi_10 Аз очевидно съм изключение  :lol: и правим от дъжд на вятър. Добре че и моя не е преритал за него. Но се надявам след като родя да ми се върне, че лошо иначе :lol: :lol:
Ще чакаме скоро новини от теб и за тупкащо сърчице  :)

Мира, Леко раждане


*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #168 -: Април 20, 2011, 10:30:35 am »
Мира вече е мама на малката Ния има тема в Честито
*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #169 -: Април 20, 2011, 11:18:40 am »
Здравейте мацки,
Вчера вечерта бяхме на при д-р Сигридов.  Бебо е ОК, отговаря си на седмиците, тежи 435гр.  :P Засега антитела нямам, дано да е така докрая  :crossfingers:
ПКК не показва нищо тревожно, а фраксипарина, който си бия ежедневно не е повлиял време на кървене и съсирване. Все добри новини, дай боже и занапред така да продължава  :P Само плацентата си седи на 2см над шийката и секса засега си остава табу :(
Пропуснах да спомена, че тряба да увелича приема на белтъчини, защото развитието на бебо се забавя, макар и засега да отговаря на седмиците си...Бебо се е врътнал от напречно с главата надолу и си ме сритва под ребрата редовно  :P
   
« Последна редакция: Май 11, 2011, 14:12:58 pm от beast »

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #170 -: Април 20, 2011, 11:33:38 am »
 Маригрич,ще ти свърши страхотна работа ;) ,не се притеснявай ...всъщност може и да не ти свърши,юнаците като те нападнат,за помпата няма да остане работа  :lol:

 хубав ден от мен , аз отивам в "честито " да поздравя Мира и бебчо
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #171 -: Април 20, 2011, 12:01:04 pm »
За сутиените, тук ме съветваха да си купя с един размер по-голям от този, с който съм в края на бременността. Ако сте 95 В, то за след раждане си вземете 100 или 105 С. Аз съм денонощно със сутиен, от тези фитнес без шевове, и откопчаващи се за кърмене, и съм доволна.
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #172 -: Април 20, 2011, 12:17:30 pm »
Бжи , прекрасна новина, все така всичко да е наред оттук нататък.

аз си купих точно такива тип "потник", проблемът е, че вече ми умаляха. сега ще трябва нови.
иванита, на едни им се иска повече, на други по-малко и мисля, че има разлика и в триместърите. така че може скоро "да ти се върне" както казваш.

отивам да честитя на мира. деня започва с хубава новина
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #173 -: Април 20, 2011, 15:57:03 pm »
Бжи,много хубава новина,миличка :)
Аз още съм си с нормален сутиен,само дето смених два номера,но си ми е удобно с тях.
Стана ми интересно как разбирате,че бебето хълца в корема ви,но предполагам,че ще усетя,когато това стане.
Момичета,имам едно въпросче.От известно време насам,имам болки ниско долу в корема,все едно че ще ми дойде.В тези моменти имам и едни странни усещания все едно ми се пишка,ака,и не знам още какво.Това трае около минутка,може би и малко по-късно може пак да се повтори.А и корема ми се втърдява понякога.Споделих това с гинеколожката от ЖК,а тя ми каза,че това било от разширяването на матката.Не знам до колко да й вярвам,но започвам вече да се притеснявам.При моя док ще ходя чак към края на месеца,а не ми се иска да го притеснявам по тел.,но ще видим пак де.
[/url]
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #174 -: Април 20, 2011, 17:40:10 pm »
Леко раждане на Мира, чакаме добрата новина в "Честито"!  :D

Еленка, ако сега ти става досадно от хълцането - чакай я да излезе девойката и да ти хълца на живо половин час, особено след ядене  :lol: Моето дете хълцаше в корема ми като изоглавено, но като се роди - разби ми понятията просто колко дълго може да хълца някой. И го прави съсредоточено и замислено,все едно извършва някакви велииики дела. Добрата новина е, че докато хълца - не се сеща да реве, а явно и не може /пречи му на хълцането някак/. ;)

Най-удобно за кърмене ми беше с т.нар. фитнес сутиени на мен. А и определено не са толкова безумно грозни като кърмачески сутиен, голям плюс. Като бременна си изкарах с нормални сутиени като вид и модел - просто взех по-голям размер за целта.
Веднъж пробвах да си сложа един сутиен за кърмачки, първият проблем, който ми се наби на очи да споделя. Когато гърдата е яко напомпена от мляко - не ти е комфортно, стяга и пр. Когато бебчо я изсуче - чашката става твърде голяма и понеже не е твърда - плува си там някаква гърда спихната, отгоре се гъне тоя плат, с дреха става съвсем абсурдна гледката..., ако не сте хранили и от другата гърда - сами си представете "визията". А и доста от вас ще са летни мами, с по една блузка върху бельото, ще кърмите навън, едва ли ще ви е приятно да изглеждате чак толкова странно. С тези безшевните т.нар. фитенс сутиени - няма подобен проблем и освен това се разпъват и свиват точно по моментния размер на гърдите ви, което осигурява не просто естетика, а и комфорт за вас. :) При самото кърмене - няма особена разлика каква част от гърдата разкривате с кърмачески сутиен, или с въпросните имащи вид на потничета, ако това ви тревожи.

П.П. Тръгнала съм да си пробутвам кърмаческите аксесоари и аз, ама ако някой им е фен - имам два сутиена за кърмачки - черен и бял, размер: 80С Единият го сложих само веднъж и това им е употребата. Ако някой ги иска - да пише.

И аз ползвам така наречените фитнес сутиени именно защото като се напълни гърдата ми и ми убиват ръбчетата.. Абе с тези леките и без шевове ми е многоооо удобно :) Иска детето и ти вдигаш и айдеееее... :) Лесна работа
А за хълцането...Аз да ви казвам.Има дни не хълцаме и аз се радвам..Ама има и дни по 6 пъти на ден ми се случва и главата му чак се клати до неузнаваемост :):) Мен ми е смешно сега ама иначе милото какво ли му е .И не плачат-ами как да плачат като главите им едва се задържат на раменете от клатене :)
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #175 -: Април 20, 2011, 20:32:13 pm »
краси, това много ми прилича на контракция, може би докато се видиш с лекарката си да пиеш но-шпа когато това се случва. или пък се обади на лекаря си и го питай, щото твърде много ми прилича на контракции това.

хълцането не мож го сбърка щото е абсолютно ритмично, на равни интервали, много по-леко от ритничета и локализирано за да е протягане и продължава доста дълго време. мисля, обаче, че трябва да порасне бебето, за да го усетиш. бях чела, че бебетата не го преживяват така както възрастните и никой не знае каква му е функцията.

да ви се похваля, дойде ми онази джаджа дето да ми тренира перинеума и тазовите мускули, ще го пробвам довечера и ще ви пиша как е.
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #176 -: Април 20, 2011, 21:32:02 pm »
хълцането не мож го сбърка .... и никой не знае каква му е функцията.

Аз пък вече осмислих: функцията на всичкото хълцане, разтягане, настъпване на черния дроб и останалия куп приятни изживявания е поне двойна:
първо, да ти дойде ама буквално до гушата (дали болките или вечерята е просто въпрос на менюто за деня), и
второ, лека подготовка за начина, по който пухчовците ще ни ходят по главите в момента, в който се измъкнат (и в идните 20ина години).

За мен лично има и трето - умирам от нетърпение да свърши тази част :-) При все че силно ще ми липсват физиономиите на катаджиите от последните дни :-( - вече съвсем без колан карам и са толкова готини, милите зелени дундьовци, като хукнат и махат ли махат с палката, щастливи от улова .... докато не надникнат да видят шкембето! Малко сладко отмъщение, ейй, ама голям кеф!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #177 -: Април 20, 2011, 23:21:56 pm »
Надин, и в това отношение си приличаме :) А не ти ли казаха на записа че е реактивен плод? :oops: При мен мятането беше толкова силно, че трябваше да си слагам ръката на корема да удържам натиска в една посока- сякаш играехме на канадска борба от корема  :lol: и предимно затова толкова ревях тук че нямам търпение да излиза. За сведение - и сега детето се води с много добър мускулен тонус :wink: и доста силно се запъва като го преобличаме (добре че са летни и вече чакам по-малко дрехи да се налага да слагам, че борбата е голяма). Хълчането също продължава и сега, най-вероятно е да бъде лакомник, както стана при нас  :)
Искам пак да ви питам за тези протектори за зърна, които все пак купих. Всъщност мъжът ми взе на НУК, нямат номера и мислихме, че са стандартни, но на мен ми изглеждат огромни и въобще не мога да ги ползвам..  :? Детето се дави, стигат му до гърлото.. Аз ли не знам как става или съм нестандартна?? напразно ги купих, но по-лошото е че незнам какви други да взема?
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #178 -: Април 21, 2011, 01:12:39 am »
сами, имаш проблеми със зърната си ли? щото аз сега като чета казват, че те правят храненето по-трудно и за теб и за бебето. ако те боли може би бебето не се закача за гърдата правилно? извинявай, ако ти звуча твърде надуто, просто сега съм се зачела в разни литератури за кърменето.

аз пък да ви кажа май съм на обратното на вас. хич не бързам да раждам, да тежко ми е, усещам й главата между краката си и е неудобно и не мога да ходя, досадно ми е като почне да хълца и ме подритва, обаче хич даже не го мисля това с раждането. държа се сякаш съм 6ти месец и времето е мое, а пък всички ми казват как то не остана и дали ми е готова чантата (не е).  добре ми е така - имам си прекрасно извинение да съм разсеяна, да върша малко неща и да искам да ми помагат като ставам от канапето. сигурно звучи странно.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #179 -: Април 21, 2011, 05:46:29 am »
При все че силно ще ми липсват физиономиите на катаджиите от последните дни :-( - вече съвсем без колан карам и са толкова готини, милите зелени дундьовци, като хукнат и махат ли махат с палката, щастливи от улова .... докато не надникнат да видят шкембето! Малко сладко отмъщение, ейй, ама голям кеф!
Според мен сега е още по-важно да си с колан. Аз цялата бременност съм била с колан и сега не възнамерявам да карам без него. Слагам го под шкембето и не пречи толкова. Това си е за теб де, ама всъщност исках да изкоментирам, че ако си тук при нас и караш без колан, ще си ти напишат акт и окото им няма да мигне колко ти е голям корема. И според мен ще са прави, защото ако ти се наложи някое рязко спиране ( дано да няма нужда) и първото, което ще се удари във волана е корема ти.

Б.
« Последна редакция: Април 21, 2011, 05:49:45 am от Bobbie »