0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #20 -: Април 14, 2011, 22:52:34 pm »
Транка честито! Много се радвам като има нови попълнения :-). Лека и безпроблемна до края.

    При мен нищо ново няма освен, че си взех лично резултатите от амниото и със 100% сигурност мога да кажа, че е мома, понеже там си пише,че е ХХ.

Боби


  
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #21 -: Април 15, 2011, 00:06:38 am »
Честита нова тема и да се напълни с много нови бременни!

краси, ти си попаднала на свестни преподаватели. Като се сетя една колежка как я мъчеха на годишния изпит в 4 курс, а тя на другия ден роди. :x

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #22 -: Април 15, 2011, 09:14:56 am »
Туци,ама списъка кога стигна до юли месец?!
Краси, еми майските и юнските бебета се крият :D. Имаме само две мамита в очакващия списък. Пък и времето си летиииии :D.
Транка, честито. Лека и безпроблемна бременност.
Боби, честита  :bori_007:.
Моята пък мома не е от най-активните или поне не през деня когато съм будна и мога да я усетя. Досега въобще не съм усещала да е подскачала в корема ми или пък да прави салта и т.н. Движенията й са плавни, ама за това пък така ми се издува корема :D.


*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #23 -: Април 15, 2011, 09:26:44 am »
Туци, Нимика е с юнско бебе   :D , ама не се е разписала още в новата тема.

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #24 -: Април 15, 2011, 10:14:07 am »
 Bobi,супер...ще си имате всичко от каката.Няма да ти се налага да правиш мъжки покупки :)
 Еленка,някъде към 18та седмица бях разговаряла с докторката и тя ми каза , че според нея имам повече индикации за секцио . Някак се настроих ,пък и нали се сещаш,към познатото по-лесно привикваш. Точно поради това,което казваш ,че след две операции самото секцио също ще е по-трудно ,ми препоръчват да го направи хирург от оперативна гинекология, я не такъв ,който се занимава само с раждания на бебчета.
 Мисля, че момчето ще помогне на мама в избора.Ако  се завърти ще се замисля сериозно за естествено.Все пак ще си спестя поредно рязане на корема...
 Надинка,защо не си си заела мястото в списъчето ;)
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #25 -: Април 15, 2011, 10:56:31 am »
Транка честито и лека бременност,За списъчето момичета ние ще сме последната седмица на юни,но дата не сме уточнили и за това се спотаивам знам,че с Мецани сме заедно,но не знам при нея как стоят нещата
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #26 -: Април 15, 2011, 11:03:56 am »
Здравейте мами!
Не съм много сигурна да пиша ли при вас понеже доктора не видя бебето когато ходихме на първия преглед.
Следващото ми посещение при него ще е чак на 29 април много далечно ми се вижда  :(

Стискам палци на всички които ского ще прегърнат рожбите си.  Пожелавам ви леко и безпроблемно раждане!
На всички които са далече от това събитие (като мен) леки 9 месеца !



*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #27 -: Април 15, 2011, 12:24:36 pm »
Момичета, да ви попитам нещо което ме тревожи. Февруари от ЖК ми взеха секрет. Чак сега ме сюрпризират с бактериална вагиноза, която според доктора нямало нужда да се лекува. Моля, за вашето мнение!  :?
Транка, много се радвам да те видя тук!  :kiss:
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #28 -: Април 15, 2011, 12:36:23 pm »
Здравейте момичета, много се радвам, че с новата тема идват и нови бременни  :D Дано все повече да има, че наистина списъчето оредя малко  :D

Транка, Бжи, добре дошли  :wink: Лека бременност и много леко раждане на всички !
*

    Желязкова

  • **
  • 82
  • Животът е предизвикателство - приеми го!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #29 -: Април 15, 2011, 13:02:03 pm »
tranka, Бжи, честито и лека бременност !!! didon, като ти гледам снимките, хич не ми приличаш на 37!!! Браво, бременността явно ти се отразява прекрасно!!!
На 12 април ходих на отворени врати в Майчин дом София,бяхме 20-тина бременни, може някои и да пишат в темата... При нас колебанието продължава по отношение - къде ще раждам, но пък от където и да погледнем 2000 лв или 2,500 дори, ни се виждат множко за да си позволя лукса на частна клиника, макар че и на мен ми се иска да бъда обгрижена с внимание в този важен момент от живота ми. :) От преди 4-5 дена взеха да ми отичат краката, поточно глезените, ако продължително седя пред компютъра, дали трябва да се тревожа?
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #30 -: Април 15, 2011, 13:07:21 pm »
Иффи, при БВ и кандидоза най-щадящо е да слагаш и пиеш лактобацили и бифидус. С тях се избягва неразположението и се борят с "лошите". Аз 2 пъти лекувах  кандида, но ефект имаше за малко, третият път (а трябваше още от началото) започнах да слагам Ентеросан S-V  http://www.enterosan.net/products.php 2 т. вечер и сутрин пия Ацидифилус на Аквасорс. Неразположението осезателно намаля.

Транка, добре дошла!
Бжи, дано всичко е наред  :)!
krasi, а мен ме скъсаха януари и чак сега изнесоха резултатите  :lol:
Боби, ще си имаш 2 принцеси  :D, прекрасно!
Желязкова, може да е безобидно, но за всеки случай пусни урина. На мен в последно време ми се подуха пръстите на ръцете и очите. Наложи се да си махна халката. Изследванията ми са добри.
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #31 -: Април 15, 2011, 13:17:19 pm »
Бжи, :crossfingers: от мен!
Помня те от седмичната тема на кандидат-бременелките, когато аз бях там преди около година :).






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #32 -: Април 15, 2011, 13:45:11 pm »
бжи, стискам палци

на мен също взеха да ми оттичат краката напоследък ако седя седнала по-дълго време, но според изследванията съм била добре. освен урина, що не си премериш кръвното, желязкова? иначе изглежда е нормално, въпроса е да сме сигурни, че е само подуването.

аз съм решила да си искам микробиология, но не зная какво точно да си искам, тук изследват за точно определени неща. основното ми притеснение са стрептококи, но не знам дали има и други неща, от които да се тревожа и да е добре да ги проверя предварително. както знаете тук идеята е, ако има симптоми след раждането - даваме антибиотици. та ако някой знае или е минаал по този път, моля да каже.
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #33 -: Април 15, 2011, 14:10:36 pm »
Бина, къде се нагласи за края на юни  :lol:  Виж колко близнашки мами си изкараха до 38 седмица :) Аз ще съм със секцио, но е твърде рано за дата.

Дидон, говори с д-р Михова или д-р Сигридов,знаеш те ще ти обяснят всичко подробно и ще ти препоръчат и болница и екип за раждане. Аз съм с 3 коремни операции и 2 лапароскопии и си говорихме с д-р Сигридов, че задължително ще е секцио  :wink:

Транка, Бжи, добре дошли  :)

Момичета, като седите дълго време пред компютъра, качвайте си краката на едно по-малко столче например  - така ще облекчите кръста и краката.
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #34 -: Април 15, 2011, 14:43:01 pm »
Нека и аз се цопна в новата темичка  :D
Момичета, имам нужда от малко помощ.
Мисля да се запиша на проследяване на бременността в Тина Киркова, обаче там имат някакви административни проблеми, а времето си тече, та лекарката ме посъветва да се запиша някъде на ЖК за да ми водят документацията, да ми пускат изследвания и т.н. по ЗК.
Можете ли да ми препоръчате някое ДКЦ или лекар в София където имат сносно оборудване, защото понеже бебетата са 2 искам да ме наблюдават възможно по честичко.  :) Идеята ми е да работи със ЗК и той да се занимава само с нещата по касата. В моето ДКЦ нямат оборудване и за това търся.
Благодаря предварително.

Успех на очакващите  :babbycarrage: леко раждане :)
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #35 -: Април 15, 2011, 16:38:40 pm »
 
Честита  нова тема-да  е изпълнена с много  радост и усмивки  и много малки сладури!!!

:D  Аз питах за нови попълнения  и се радвам че се появиха  :D
tranka , kotaranata , честито момичета -лека и безпроблемна до края !!!
kotaranata , предполагам ще включат момичета от София , но  по ЗК не се полага кои знае какво .Само на това не може да разчиташ , според мен , но си зависи и от лекаря,  при когото  си,  разбира се.



Бжи , не се притеснявай -ако сте били много рано на преглед  или зависи на какъв апарат са те гледали  -може да  не са видяли , но стискам палци всичко да е наред и да видите вашата точица и  после да чуете най-незабравимото туп-туп    :heartbeat: на  вашето  :babyflips:


Туци, Нимика е с юнско бебе   :D , ама не се е разписала още в новата тема.
:oops: -ами  не съм се разписала -малко не е ли рано  :oops:  още , а и   понеже ще раждам секцио , та  исках да определим датата и тогава да се запиша  :wink:

Д-р Сигридов и при мен каза ,че  няма смисъл да се надявам на естествено раждане-аз  плахо попитах ,  въпреки че си знам   -първо херпеса  го изключва, после операциите   и така....

Вчера бях при него - всичко изглежда наред  -1,7 кг сме  . Кръвопотоци , кръвоснабдявания  и тн   , размери -всичко ни е  наред.

Да видим как ще е хемоглобина на мама  . Док ми се  скара като разбра как хаотично и по няколко пъти на месец съм бодена да ми се  взема кръв - ту за  ТСХ, ту за кръвна картина и т.н , ту че са пропуснали някое изследване  да направят .  Каза ми при този нисък хемоглобин така да съчетавм нещата , че най - много веднъж месечно да ми се  взема кръв ,като да комбинирам за всички изследвания.  


Аз съм в фазата на косопада-вървя си и си падат косми навсякъде...Док каза , че  е от мъжките хормони  , които плацентата отделя.Дано не се налага да си търся перука :balk_128:

Доктора кза ,че едва ли нещо би ми помогнало в  момента-ама все пак  - какво е позволено като маски ,масла и тн , което да мога да правя ?

Така че нищо от екстрите на бременността не ми се размина .Кръвотечение от носа си имам  , запушен нос и косми навсякъде .
Отоци и крампи май нямам   -ама време има и за това    :balk_133:

Обаче пък съм все в добро настроение , усмихната и щастлива  от готиния голям щумбак  и малкия  юнак , които много яко ме рита и радва .  
« Последна редакция: Април 15, 2011, 18:12:00 pm от nimika »


*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #36 -: Април 15, 2011, 18:59:57 pm »
Нека и аз се цопна в новата темичка  :D
Момичета, имам нужда от малко помощ.
Мисля да се запиша на проследяване на бременността в Тина Киркова, обаче там имат някакви административни проблеми, а времето си тече, та лекарката ме посъветва да се запиша някъде на ЖК за да ми водят документацията, да ми пускат изследвания и т.н. по ЗК.
Можете ли да ми препоръчате някое ДКЦ или лекар в София където имат сносно оборудване, защото понеже бебетата са 2 искам да ме наблюдават възможно по честичко.  :) Идеята ми е да работи със ЗК и той да се занимава само с нещата по касата. В моето ДКЦ нямат оборудване и за това търся.
Благодаря предварително.

Успех на очакващите  :babbycarrage: леко раждане :)


Аз съм в 8мо ДКЦ и си е ОК.  Е, не може да се мери с оборудването на Малинов, но си имат сносен ехограф.

*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #37 -: Април 15, 2011, 20:00:19 pm »
Момичета, да ви попитам нещо което ме тревожи. Февруари от ЖК ми взеха секрет. Чак сега ме сюрпризират с бактериална вагиноза, която според доктора нямало нужда да се лекува. Моля, за вашето мнение!  :?


Iffi.13, бактериалната вагиноза трябва да се лекува. Говори с лекаря си! Обикновено се прилага вагинално антибиотик и някакъв пробиотик като лактажин например за възстановяване на влагалищната флора. 

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #38 -: Април 15, 2011, 20:06:07 pm »
  :lol: :lol: :lol: Желязковааааа, благодаря! С тези килограми,които съм качила , всяка бръчка съм опънала...
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #39 -: Април 15, 2011, 20:39:40 pm »
Бжи стиска ме  :crossfingers:.Iffi.13 аз това лекувам в момента по точно снощи поставих последния пробиотик.Др.Сигридов ми изписа 7 дена Флажил 500(глобули) след това 2-3 дни почивка и след това 10 дена поставях Лактажин и през цялото време пиех Линекас(него го забравях по някога :oops:)той се взема 3 по 2.след 2 седмици ще пускам контрола,дано сме излекували тази бактериална вагиноза.Питай лекаря си и се лекувай.Момичета какви бяха онези хвалени в предната тема витамини за бременни  :wink:.Мецани  и аз не знам вече за кога да се настройвам др.Сигридов ми каза,че най подходящото време е 36+ до 37+ седмици и това е към края на юни най късно 2юли.И за това се нас ройвам така,то колкото повече изкараме толкова по добре и дано е така и както казваш ти доста мами изкараха до 38 дано и ние сме сред тях :D