0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Мънки, моля те въздържай се от обидни квалификации  :?

И между другото АГ-Варна, не означава Д-р Александров, не знам дали ви е ясно.
Кой обидих че не разбрах,и какъв ви е проблема че когато някой изкаже мнение вие скачате,за мене АГ варна означава най добър избор за територията на Варна.
 Какво казах пак че толкова не ви изнася то да му писне на човек начи....
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Ох, мънки кой срещо кого е скочил?
Ако не забелязваш и аз съм за АГ варна
За мен, лично, сбирка на неграмотници е обидна квалификация за Окръжна Болница /с които между другото нямам нищо общо/
Е добре де,нали си изказваме мнението....но хубаво явно е прекалено дръзко написано от мене ,сега ще го редактирам!
Мир да има .
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Аз пък си мисля, че на д-р Александров не му се занимава с раждания и го прави защото неможе да откаже твърдо. Но нека помислим по колко часа на ден е в болницата и колко отговорна и натоварена е работата му. Има и други добри и отговорни лекари при които може да се роди в АГ Варна. За д-р Георгиев знам.

И верно, щом условията са такива потресаващи, а те са както е видно от снимките, щом сте забелязали нередности с епикризите и разминавания с действителноста защо не се подават оплаквания? Как да им се търси отговорност когато всичко остава скрио покрито?

Лисее аз лично исках да го направя,но така умело се прикриват един друг че неможеш да направиш нищо.Колкото и да си упорит и настоятелен и борбен лекарите в БГ умело скриват всяк своя грешка...
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Аз пък си мисля, че на д-р Александров не му се занимава с раждания и го прави защото неможе да откаже твърдо. Но нека помислим по колко часа на ден е в болницата и колко отговорна и натоварена е работата му. Има и други добри и отговорни лекари при които може да се роди в АГ Варна. За д-р Георгиев знам

Лисе, и аз точно това си помислих, даже тръгнах да се наблюдавам и при Георгиев за мое успокоение, защото недай си боже нещо се случи посред нощите и да звъня на нашия док, дали ще ми вдигне...не се знае, а както знам ангажиментите му през деня....хич не ми се ще и през ноща да го притеснявам, а за д-р Георгиев има толкова добри отзиви като добър доктор и човек...което е пак важен фактор, спокойна съм когато и да му звъна, веднага ще мога да разчитам на негова помощ, все пак той се занимава основно с раждания.
Иначе Георгиев много ме успокои и за момента се чуствам така....тези дни ще ходя пак на преглед и ще видим как са нещата,а и нашия док на последния преглед вече гледаше оптимистично на нещата и не ма напираше за София....което пак много ме успокои.

иначе ако всичко се развива нормално, ще бъда в АГ...но определено във ВИПа,4 етаж не бих рискувала след публикувани снимки и съм на мнение, че нещо трябва да се направи по въпроса....дали ще бъдат "Господари на ефира" или нещо друго...но  не трябва да мълчим, а да се борим за правата си... :?
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Лисее аз лично исках да го направя,но така умело се прикриват един друг че неможеш да направиш нищо.Колкото и да си упорит и настоятелен и борбен лекарите в БГ умело скриват всяк своя грешка...
Исе, ще се прикрият 5 пъти на 6 някой няма да успее. Или пък ако има сигнали срещу тях и им назначат проверка, може сами да се усетят и да се стреснат. Но от нещата, които аз съм чувала и чела тук ми изглежда престъпно и тяхното нехайство но и нашето мълчание и затваряне на очите.
Спокойни, че сме се оттървали и излезли от болницата нещата не се нареждат, след нас минават други и ако грешките се повтарят по 100 пъти...

Маринка, мое мнение е, че добре си направила като си се свързала с д-р Георгиев. Вярвам ти, че си по спокойна:)Всичко ще е наред:)
*
Аз препоръчвам и Николов с две ръце.
И д-р Танев също!
Между другото за какви снимки на 4 ет. говорите, къде могат да се видят? :?
*
Да си кажа и аз  :wink:
Много си блъсках главата къде и при кого да родя, мнения много и различни… Исках да родя във ВИП-а, но от други момичета знаех, че условията не са точно това, което очакваш, като чуеш „ВИП”.Финансовата страна в крайна сметка си каза думата.
 На предпоследния ми преглед, д-р Александров сам предложи, да родя на 2ти етаж, при него. „За какво да им даваш 1000 лева тука” – това му бяха думите. Разбрахме се, на следващия, последен преглед, да се доуточним. Но .. късметът не беше на моя страна. Оказа се, че от 1 юни 2010, прекратяват договора на д-р Александров с 2рия етаж и той остава само на 7мия … Той ме успокояваше, че това била лесна операция, че всеки можело да ми я направи, но аз знаех, че не е точно така, въпросът не опира само до операцията ..Много се натъжих, поплаках си, но така ми било писано. И пак започнаха едни терзания дали да отида на късмет и при когото се падна, или все пак да не рискувам и да се доверя на някого. След дълго четене из форумите и консултиране с приятелки, реших да родя при доктор Георгиев в АГ. Записах си час при него и отидохме със съпруга ми. Е Богу, вярвайте, в момента, в който започнахме да си говорим, всичките ми страхове изчезнаха! Страхотен човек, много мил, и шегаджия  :). Говорихме си доста с него, прегледа някои документи, преглед не правихме, довери се на снимките от ехографа и мненията на д-р Александров. Планувахме датата на секциото, обясни ми какво трябва да направя преди това и др. Даде ни телефоните си, ако все пак, бебето реши да не изчака  :wink: Вече бях спокойна, че съм в сигурни ръце!
Ден преди секциото, сутринта ме приеха в болницата. На 2рия етаж, в нещо като приемна, ми взеха кръв и стоях 2 часа, докато ме заведат в стаята. Имах възможността да огледам всичко .. останах потресена от мизерията .. ръждясалото магаре, счупени плочки, и още, и още, а като видях във витрината един бръснич, с какъвто имам спомен, че се бръснеше дядо, светла му памет! - меко казано се погнусих … добре че си бях направила тоалета у дома и имах самобръсначка в багажа  в багажа!
Стаята също беше мизерна, мръсна - с 4 легла, бях с още 1 момиче. С мокри кърпички изчистих шкафчето и леглото си. Вечерта си имахме компания – няколко хлебарчици  Сутринта станах да се изкъпя, и о, изненада .. душът не работеше. Добре че поне  имаше нещо като топла вода.  Излях минералната вода от шишето, пълнех от чешмата и с него си поливах, за да се изкъпя.
Стаята, в която ме настаниха, след реанимация и където трябваше да бъда с детето си, беше светла и що-годе добра. Имах късмет да съм сама, защото емоциите ми се насъбраха и доста си поплаках. Превита на две се заех да чистя с памук и спирт всичко, защото беше в прах.
Донесоха ми Диляна на 4тия ден, а не на 3тия, както по принцип, защото имала някакви притръпвания, както ми казаха и се е наложило да я сложат в кувьоз за 1 ден /това беше написано в епикризата/.
Беше увита с някакво мръсно одеяло, с едни мърляви пелени, беше направила инфекция на кожата и цялата беше в гнойни пъпки! За какво ни искат да носим чисти пелени, като не ги вземат и обличат децата с тях, а си ползват техните, един Господ знае колко са чисти …
Отношението на акушерките беше грубо, никой нищо не казва и показва, сякаш цял живот съм гледала бебе … Един вид – оправяй се, трябва да знаеш …
Доктор Георгиев идваше да ме види всеки ден, дори в събота и в неделя.
През цялото време не бяхме говорили за пари, от познати знаех, че сам преценяваш колко да дадеш, до деня на изписването, когато ми каза, съпругът ми да плати 350 лева на касата за избор на екип. Издадоха ни фактура, за което, на нея пишеше – д-р Георгиев.
Това е от мен. Условията са ужасно мизерни за болница, но най-важно е, че бях в добри ръце и с детето ми сме живи и зрави.
Извинявам се за дългия пост.  
Спокоен ден :)
« Последна редакция: Март 22, 2011, 15:57:28 pm от Eли:) »
И д-р Танев също!
Между другото за какви снимки на 4 ет. говорите, къде могат да се видят? :?
в друга тема, къде да раждаме..... :wink:
ни ги разделихме на София и Варна....ама тъкмо да ни видят хората в какви условия раждаме... :?
*
Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Ок
« Отговор #72 -: Март 22, 2011, 16:06:04 pm »
И аз съм за д-р Георгиев и д-р Танев!Ако док не беше се заел с раждането на двете ми деца,това са докторите,към които бих се обърнала.

Мен само едно ме мъчи,на нашия док ако не му удобно да отказва раждания, а пак ако подхвърля, че се ориентирам при друг негов колега да родя....да не го разбере погрешно и да се почуства пренебрегнат :ask:
малко тъпа ситуация.... :?
споделете, който бил в такава ситуация и как процедира в случая ..... :?
защото като отидох на първи преглед при Георгиев и му обясних, че съм пациентка на д-р Александров и първия му въпрос беше, да не сте се скарали и беше учуден доста.. 8O
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Здравейте,

аз имам следния въпрос - знаете ли дали, ако в приемния кабинет заявя, че желая да избера екип, без да имам предварителна уговорка с този лекар, те ще го извикат? Примерно отивам и казвам искам д-р Георгиев да ми направи секциото, но не съм се разбирала с него предварително. Следващият път смятам да попитам долу, просто ми е любопитно, някой има ли информация.

Иначе и аз смятам, че има и други добри доктори, при които можем да родим, ама друг такъв лекар като д-р Александров няма! :D Не знам дали поема раждания, защото не може да откаже, но имам познати раждали при него, без преди това да са му били пациентки.

Относно оплакванията поради некомпетентност на лекуващия лекар - и аз съм на мнение, че нищо не може да се направи. Да, може да имат проверка, ама с проверката ще си останат. Тук в Зачатие пише едно момиче, което се опитваше да заведе дело срещу д-р Цанко Мичев, ами работи си човека, частен кабинет си има, изражда в Майчин дом, ако се разровите ще намерите постовете й.



И между другото АГ-Варна, не означава Д-р Александров, не знам дали ви е ясно.
Ей туй ми беше мисълта и на мен.

... въртим се около едно и също нещо, но истината е че АГ-Варна е най-малкото зло, а не най-доброто.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Относно оплакванията поради некомпетентност на лекуващия лекар - и аз съм на мнение, че нищо не може да се направи. Да, може да имат проверка, ама с проверката ще си останат. Тук в Зачатие пише едно момиче, което се опитваше да заведе дело срещу д-р Цанко Мичев, ами работи си човека, частен кабинет си има, изражда в Майчин дом, ако се разровите ще намерите постовете й.

Може, може:)
Стига да има постоянство може:)
Преди 7 години едва ли някой е смятал, че Зачатие ще постигне толкова много и ще е фактор в обществото ни. Преди 3 години едва ли много хора вярваха, че ще има Фонд Инвитро. Всичко това не стана като си стоим пред компютрите.

Днес по БТВ, показаха снимки на детското отделение на болницата в Ямбол, които е изпратил преди дни зрител. БТВ са направили връзка с директора, който пък обеща разни неща.
Опитайте момичета, може да се получи:)

Ейли, цитирала съм твоя пост като последен в тази връзка. Нищо лично към теб:)

Аз определено съм за АГ-ВАРНА и то във ВИП,доволна съм от акушерките и от доктор Александров , който ме изроди нормално, наистина каквото и да стане в другите болници бебетата ги водят пак в АГ, дано да не ставе де.Предпочитам сигурността пред хотелските условия , няма нужда в такъв момент от лукс,важно е  при раждането да сме в добри ръце ,хигиената в АГ може да не е идеална , но е достатъчно че има сигурност.Това е моето мнение и напълно подкрепям Маймунката!!!Но всеки сам избира кое му е важно и кое не, все пак успех където и да раждате момичета!!!
И аз подкрепям Monkey и Speranza...Мисля, че няколко дни все ще се изкарат. Важното за мен е да знам, че за доктора, при който раждам моята бременност и моите чакани бебчета означават нещо, а не просто поредното раждане...Луксозна болница си имаме тук в Б-с, с условия по-добри от на хотел, но тя за мен е крайния вариант! Благодаря на всички родили вече, че споделиха мнението си!

Само да допълня...това е лично мое мнение!
Момичета, на 25.05 имам дата за секцио  :D(много съм щаслива)

имам въпросче който раждал в АГ Варна ВИПа, трябва на 24 сутринта да се настаня там, това означава 24 часа да вися там преди секцио, не ми харесва този вариант....как стоят нещата, ако само пусна изследвания и да се прибера в нас?
ако има такъв вариант кога да си нося багажа, още от 24 ли да ми стои там или на 25 да идвам с него... :?
ако може малко да ми разкажете за организация какво и що.......иначе параноята вече почна да ме гони, от два дена ставам в 5 сутринта наспана от всякъде.....и ме яд, че последните дни що не се наспивам като бял човек докато имам тая възможност... :lol:
пак дали да не остана още от 24 там....че да се наспя едно хубаво, ако мога де..... :ask:
кажете си мнения.... :wink: