0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Здравейте, да разкажа и аз за моето раждане в АГ Варна. Приеха ме с преекламсия на 8мия етаж на 9ти юни. Там си е мизерия, има огромни черни хлебарки, дано не ви се налага да го посещавате този етаж :D. С д-р Александров планирахме секциото за 16ти юни, но на 14ти сутринта в два и половина започнаха да ми изтичат водите. Отидох до дежурната акушерка, направиха ми тест дали са околоплодни води и се почна :D. Цяла бременност се молех дано не ми се наложи да ходя в АГ-то без д-р Александров да е там и да попадна на д-р Живко Ганчев /едно време ми направи два пъти абразио за една бременност, нагло си искаше пари от мъжа ми, та не го долюбвам особено/. Е, дежурен се оказа той - започна да ме препира да ми прави секцио, въпреки че му казах, че ще звъня на Александров, питаше ме аз форуми не чета ли, там пишело че док няма да дойде посред нощите, че на него му било писнало да изражда такива като мен, че съм си поемала риска като отлагам секциото. Добре, че док. ме беше предопредил, че след като ми изтекат водите имам достатъчно време, докато започне самото раждане. Заради високото кръвно д-р Александров реши да раждам на втория етаж, каза че реанимацията там е по-добра в сравнение с тази на ВИП-а. Та запътих се аз на втория етаж, към 4 часа успях и да се свържа с д-р Александров, който към 6 и нещо дойде в болницата. Контракции имах доста, бая си боляха, влезнах на секцио със доста голямо разкритие, ако не бяха седалищно предлежание бебетата, щях да си родя нормално. Секциото мина и ме събудиха с думите, че си имам бебета. На втория етаж всички бяха много мили, никъде не видях лошо отношение, даже като чуеха близначета и много се радваха. След това ме прехвърлиха на четвъртия, защото се оказа че като не съм раждала на 7мия етаж, не могат да ме качат там. Както и да е, от четвъртия етаж също нямам забележки, освен че беше много топло. Хлебарки не видях, а се оглеждах усилено, като знам какви мутанти се разхождаха на 8 етаж. Лошо отношение също нямаше, напротив. Минаваха и консултанти по кърмене. С неонатолозите също нямах сблъсъци, казаха че децата са добре - дадоха ми едното дете на трети ден, а другото на четвъртия. После се наложи, заради жълтеница да сложим Тошката на лампа, пускаха ме долу на третия етаж да ходя да го кърмя.
Общо взето това е, всичко мина наред :D
Вече сме си вкъщи, много е хубаво чувството да си майка!


*
Браво на теб Ейле - майка героиня! Важното е, че си успяла да "изчакаш" д-р Александров да дойде и да ти направи секциото.
Здравейте!!
Момичета ,верно ли е че в Окръжна болница не дават да се изписва бебето по къс ръкав? :ask:

*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
"Не дават" ми зву4и странно.Моите бебета и до днес са с дълаг ръкав.
Обяснението при нас е следното:
бебетата нямат уригулирана температира поне месец и с дрехата гоним тази на утробата на майката.  :wink:


Д-р Стаменов,обичаме ви!
Искам да попитам дали някоя от вас е раждала при д-р Кирил Георгиев от Аг ВАрна? Моля някой да сподели.
Да разкажа за второто ми раждане в Аг Варна.
Терминът ме беше за трети октомври така и не се разбра с точност защото по цикъл ми беше 19 септември ,но плода винаги отговаряше на ехографа около началото на октомври затова него си приех.
Реших да родя отново в Аг Варна но този път не ми се даваха хиляда лева за вип етажа , избрах секциото да ми направи доктор Георги Георгиев и се срещнах с него.
Понеже съм с диабет и като му казах за предишно раждане в 35 седмица решихме да направим секциото на 14 септември  , на 12 септември постъпих в болницата да ми направят кръвнозахарен профил и той реши да ми бият и инжекции за дробчетата понеже бебетата на диабетичките трудно се адаптирали. На 13 срещу 14 ме пусна да си спя у нас да взема лактулоза да си почивам и ме искаше на 14 сутринта в 7 ч да съм първо секцио към 8 и половина. В два часа през нощта ми се спукаха водите, започнаха ме контракции на десет минути направо почаках час и нещо но те се усилваха и събудих мъжа да ме закара до болницата. Там установиха че имам 2 см разкритие и се обадих на доктора да идва да ме оперира по рано от предвиденото. Събудиха всички на етажа и ме подготвиха за операцията. Операцията беше на втория етаж , събудих се още като ме местиха от операционната  , през цялото време бях будна и осъзната и изобщо нищо не ме болеше. Моята Деница  се появи в 4 , 45  с размери 3350 и 50 см . През двата дена бях в реанимация на втория етаж , всички бяха много мили , много загрижени и любезни. На същия ден ми я донесоха за малко да  я видя .На третия ден ме качиха в стая на новия Пети етаж който е хубав като випа но ако искаш самостоятелна стая се плаща 40лв на нощ ако искаш с някой друг е безплатно .Аз бях сама в стая можеха да идват посетители през цялото време и всичко беше чисто и ново. Платих общо за избор на екип 350лв   и 80 лв за два дена престой в самостоятелна стая. Купуват се и консумативи за секциото за около 60лв като са най -скъпи конците.
Това е моето раждане в Аг Варна ако реша да имам трето пак там ще родя  :D
Извинявам се, че стана така дълго!

zdraveite mamita.ako ima nqkoq, koqto skoro e rajdala pr dr sko4ev ot okrajna,nikolov i tanev ot ag da izkaje mnenie.6te rajdam mai s sekcio  se 4udq pri kogo.
zdraveite mamita.ako ima nqkoq, koqto skoro e rajdala pr dr sko4ev ot okrajna,nikolov i tanev ot ag da izkaje mnenie.6te rajdam mai s sekcio  se 4udq pri kogo.

Здравей, аз не съм раждала при Николов, но моя мн близка приятелка роди септ. месец при него, той я следи и цялата бременност. Ражда секцио, повече от очарована е. Друга приятелка роди близнаци при Танев - и аз съм ходила при него - невероятен доктор и човек. Аз раждах секцио при Георгиев - цял живот ще съм му благодарна. Общо взето и тримата са страхотни. Който и да избереш - няма да сгрешиш. Успех!
Аз съм много доволна от раждането си във Вип-а в АГ, но може би защото секциото ми прави д-р Александров на когото бях пациентка дълго време и защото позната акушерка ме наглеждаше и се грижеше за удобството ми през цялото време. Останалия персонал също си беше добър без излишна любезност и загриженост  :lol: ноооооо - относно хлебарчиците - е имаше си ги! Отначало се поуспокоих защото засичах само бебенца хлебарки по коридора и стаята които бързо изприкваха нанякъде. Но една вечер отивайки до тоалета насреща ми излезе майката, по-скоро Кралицата Майка  :lol: :lol: - наистина огромно черно чудовище мутант, направо ме беше страх да не ме нападне - този път изприках аз - обратно в стаята  :lol: Слава богу това беше единствения ми проблем там - нямах други оплаквания!
Сега може би е момента да разкажа накратко и за моето раждане на 7ми етаж в АГ. Секциото ми беше направено от др Александров и др Кисьов - мина много добре, леко се възстанових. Хиляди благодарности и към двамата - от зачеването до раждането бях плътно с др Александров. Хлебарки не видях, обаче леглата са ужасни, пружинни и на първия ден след секцио ставането беше страхотно изпитание. Благодарение на акушерките успях да започна кърмене. Дъщеря ми не искаше да захапе на трети ден, когато ми я доведоха в стаята, зърната ми са плоски. В момент, в който детето пищи на гърдата а аз рева, мина и консултантка по кърмене, която след десетина минути изкарани в опити да подадем гърда, заключи, че имам кърма, но ми е доста трудно, отбеляза си на листчето, че ме е посетила и излезе. От там ме пое акушерката на смяна и на всяко хранене беше с нас, така продължи и акушерката на следващата смяна и успяхме. Отношението на болничния персонал беше страхотно. Дано отново ми се случи, бих избрала отново АГ - Варна.
Здравейте, мили мами....Чувствам се много объркана по отношение на това, в коя болница да родя.....при мен дилемата е Окръжна или Майчин дом :), а също така и при кой лекар да се случи....В момента съм в 8 месец, а още незнам какво да правя, а време вече почти не остана :) Моля, ви кажете ми вашите мнения за тези две болници и за докторите, работещи там......:) Благодаря ви предварително! :)
Здравейте, мили мами....Чувствам се много объркана по отношение на това, в коя болница да родя.....при мен дилемата е Окръжна или Майчин дом :), а също така и при кой лекар да се случи....В момента съм в 8 месец, а още незнам какво да правя, а време вече почти не остана :) Моля, ви кажете ми вашите мнения за тези две болници и за докторите, работещи там......:) Благодаря ви предварително! :)

Преди време и аз се лутах като теб- ходих и в АГ и в окръжна и накрая избрах окръжна болница. Направих най- добрия избор за мен. Терминът ми отмина и като отидох в болницата на смяна беше д-р Папазов- невероятен специалист и човек. Това е най- добрият доктор за естествено раждане. За секцио - д-р Скочев в окръжна и д-р Г.Георгиев в АГ. Д-р Георгиев има страшно много пациенти  и не е сигурно като те хванат болките дали ще успееш да стигнеш до него. В окръжна болница всички са много добри специалисти.
Много полезна тема, а така занемарена...
Насочила съм се към АГ-то и бих искала да чуя мнения относно раждане по здравните фондове в АГ-Варна, ако има момичета минали  по този път. Имам допълнително здравно осигуряване, покриващо ми и болнична помощ, вкл. и раждане. ще се радвам на мнения.
Усмихнат ден!
Кармен, нямам опит със здравните фондове, но ще споделя, че гледам скоро никой не е писал нищо за АГ.

Без избор на екип и без да доплащаш нищо, само с направлението от ЖК те настаняват на 4-я етаж - където е жива мизерия. И тъй като предимно ромките не си плащат за нищо, те преобладават на етажа.

Аз си платих за избор на екип (390лв), със секцио, но и при индуцирано нормално раждане, те настаняват един ден по-рано на 4-я етаж, за да направят разните изследвания и консултации. На следващия ден е раждането, в родилните зали на 2-я етаж. При секцио, те настаняват в реанимация, която на фона на предродилните зали е след ремонт - нова дограма, щори, нови подвижни легла с бутони, телевизор с дистанционно :wink:. Има две реанимации една с 2 и една с 4 легла, та не е скучно ако се случи да има повече жени. Докато си в болницата има и осигурена храна за целия престой. В реанимация захранват с чайчета, бульончета и разни други - там хора на свиждане не пускат, освен ако избрания от теб лекар не вкара някой.

След два дни в реанимация, местят на 5-я етаж (и при нормално раждане пак настаняват там). Етажа е след основен ремонт и най-вероятно условията са като във ВИП-а. Нова дограма, пребоядисано, нови кошчета за бебета, телевизор пак с дистанционно  :wink: ( на 4-я и в патологията със сигурност няма тази екстра :lol:), шкафчета с ключ, хладилник, баня и тоалетна след основен ремонт, та могат да се ползват без да ти става лошо като влезеш вътре, топла вода постоянно. Ако се доплати може и да се ползва стаята самостоятелно, иначе е за две родилки.

Та битовите условия са добри, ако се плати може би и първия ден да настаняват на 5-я етаж. Относно отношението, в реанимация бяха много мили и отзивчиви, аз не бих се оплакала. На 5-я бяха малко по джаста-праста, оставиха ми детето без да ми обяснят нищо, да си го обличам и сменям сама, акушерката се сети след 3 часа да ме провери дали съм се справила... На втората вече беше готина акушерка/лелка  :P където по коридора се чуеше бебе да  реве неистово и тя беше там да проверява какво става и да помага, ама първата  :wink:

Ако махнат избора на екип ( нали го умуваха законодателно, не знам какво стана) може да променят някак схемата.

Забравих да кажа, че раждах при д-р Николов (много мил и спокоен човек), а асистент му беше д-р Цветков, който също не малко пъти тормозех докато бях бременна, като лежах в патологията.
« Последна редакция: Май 22, 2012, 14:25:29 pm от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

radosttinka Благодаря ти за отговора! Скоро една приятелка роди на 4-тия етаж, където циганките бяха изолирани в отделни стаи. Тя остана доволна както от обслужване, така и от обстановка. Макар че при мен не е водещето обстановката, а специалистите, неонтологията и това, че оставят бебета при майките. За ОКРБ абсурд - там няма да отида никога да раждам, а в Майчин дом няма смисъл.
Макар че при мен не е водещето обстановката, а специалистите, неонтологията и това, че оставят бебета при майките.
Тези предимства са ясни затова въобще не ги коментирам :wink:

Само дето в неонтологията, където престоява бебето докато си в реанимация, не знам какво бяха правили с детото, но ми я дадоха цялата изпъпчена и подсечена, а и накрая една акушерка се опита да обвини мен за състоянието на детето.

Искат 10 памперса и 1 пакет мокри кърпички, уж за два дни, а после на втория идват отново да ти искат още 10 :x, пък после подсечено бебе - по причини които сами бихте се сетили  :x :wink:
« Последна редакция: Май 22, 2012, 17:14:56 pm от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Искат 10 памперса и 1 пакет мокри кърпички, уж за два дни, а после на втория идват отново да ти искат още 10 :x, пък после подсечено бебе - по причини които сами бихте се сетили  :x :wink:[/color]
Благодаря ти за мнението. От всяка родилка съм чувала противоречиви отзиви  :lol: Едни ми казват, че за АГ-то не ми трябват пелени и мазила, че там ги имали. Други - да си нося. В крайна сметка дни преди да родя ще отида да си питам на място какво да нося, за да няма ексцесии  :lol: :lol:
*
Нищо не ти пречи да си ги сложиш в багажа, а ако не ти потрябват ще си ги върнеш. Като е при теб бебето си ползваш твоята козметика и дрешки.
Кармен, тези неща ги има и в списъка с консумативи, които трябва да си носиш.
Освен това има и два комплекта пелени за многократна употреба, тези три неща ти искат за бебето. Пелените не ми ги взеха, после ги използвах да ги постеля в кошчето на бебето като чаршафи. Другото са консумативи за раждането.

Аз лично питах акушерките на 2-я етаж, ден преди да постъпя в болницата, а доктора ми даде списъка.

Нещата за бебето ти ги вземат преди да влезеш за раждане, прибират останалия багаж в шкаф, даваш торбата с консумативите и отиваш в родилна/предродилна/операционна зала.

Иначе козметика не искат, това е запазена марка на Окръжна, че там държат и да е на Хип.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Иначе козметика не искат, това е запазена марка на Окръжна, че там държат и да е на Хип.
Ама че тузари  :lol:  :lol:
Прави сте момичета! Когато наближи момента ще си приготвя аз багажа и ще си сложа всичко вътре. Имам чувството, че ей сега ще мине времето....