www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Дългоочакваната бременност и раждане след стерилитет => Темата е започната от: chuspito в Март 02, 2011, 21:22:54 pm

Титла: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: chuspito в Март 02, 2011, 21:22:54 pm
Незнам дали има такава тема, но искам да питам ако има момичета, раждали там да споделят при кой док са били, как са родили, доволни ли са?
Аз много се двуомя къде да родя дали АГ- Варна или Майчин дом Варна?Има доста положителни мнения за Майчин дом и като обстановка, обслужване.Нямам големи претенции по принцип, ама едно лошо отношение, каквото често се споделя за Аг би ме изнервило и притеснило.
Пишете как мислите вие?
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: fifonqk в Март 02, 2011, 22:12:11 pm
Мила на мен тепьрва ми предстои,но никога не бих избрала Майчин дом,при положение че имаме такьв доктор като Александров,дори немога и да си го помисля,а и доколкото чувам от мои познат раждали там,в майчн дом,то това си е чиста машина за пари.Но това си е мое мнение,нека мами които вече са раждали споделят,аз сьм с две рьце за АГ При Александров,всичко останоло за мен е компромисен вариант,но ти както го чувстваш така постьпи,хора много,мнения още повече:)))
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: keane в Март 02, 2011, 22:13:13 pm
  Здравей мила.Щом нямаш големи претенции Аг болница е идеалния вариант.Раждах там 11.2009г при д-р Николов планово секцио.Престоя ни беше две седмици на четвъртия етаж(много хулен между другото).Не мога да се оплача от лошо отношение.И не на последно място мога да кажа,че никой не ми поиска и един лев.Не е за подценяване и това,че имат най-доброто неонатологично отделение,а за мен беше важно.Леко и безпроблеммно раждане.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: mirkas в Март 02, 2011, 23:31:04 pm
Чуспи благодаря, че си пуснала темата, тъй като и мен ме вълнува макар, че още ми е твърде рано!
За АГ съм чувала и чела различни и много противоречиви отзиви. Аз засега клоня натам САМО И ЕДИНСТВЕНО заради д-р Александров.
В края на миналата година зълва ми ражда в Майчин дом и е много доволна. Акушерките са и показвали и обяснявали как да къпе бебето, да му сменя памперса и ей такива едни неща, които са много полезни в първите дни след раждането. Като цяло е възхитена от отношението, в което и аз се обедих при няколкото ми посещения при нея. Персонала е много любезен и наистина те кара да се чувстваш ВАЖЕН. Стаите са хубави и как инъче, като сградата е сравнително нова.
Фифоняк, не зная какво разбираш под "машина за пари", но за раждането си плащаш по цени, които са обявени на сайта на Майчин дом, т.е. след като си решила да раждаш там би следвало да знаеш за каква сума става въпрос. На зълва ми са и взели точно толкова, колкото е обявено на сайта им и нито стотинка повече. Ти да откри случайно на сайта на АГ какви са сумите, които се плащат за раждане????????????
В никакъв случай не искам да влизам в спор с когото и да било, просто в случая имам впечатления от Майчин дом и затова ги споделям. Това разбира се прави и моя избор още по-труден - АГ-Варна или Майчин дом-Варна? :ask:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: fifonqk в Март 03, 2011, 00:30:27 am
за майчин дом исках да кажа че парите които се дават са точно за това,за лукса който осигуряват,и вежливото отношение,ама как иначе това нали си е частна клиника.Ако говорим за специалисти и неонтология,няма място за сравнене с Аг,там може да е мизерно,но зависи кой какво тьрси.За мен да сьм в луксозна стая е последното важно нещо,предпочитам мизерията на Аг,но да знам че Александров е там  и всеки един момент мога да разчитам на него и екипа му.За цените,да знам колко ще ми излезе защото сьм се нтерисувала и сьм разбрала,не казвам че 1000 лв. са малко,нито че отговарят на стаите за ВИП,но за мен най-важното аз и бебетата да сме добре,сигурна сьм че за всички е така,затова нека всеки избере най-правилното решение за себе си,аз просто изказах мнение:)))
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: chuspito в Март 03, 2011, 10:22:11 am
Точно както е казала Миркас за обясненияата който се дават в Майчин дом са много полезни и наистина те карат да се чувстваш важен.А относно парите може да се каже според мен че точно АГ  е "перачка за пари" защото тези 1000 лева които се плащат са само за самото раждане поне така излиза, след това ако някой се смили над теб да ти обърне внимание е добре.Незнам наистина защо там искат толкова пари като няма просто за какво.Според Александров повечето доктори в АГ не си разбират от работата, а това че има неантология, то и там специалистите ако са такива-ужас.
Когато отидох с болки в АГ долу в приемния кабинет ме прие един гинеколог, който след като ме прегледа супер нескопосано и без да разбере какво става ми вика "ами трябва да останеш в болницата".Аз го попитах защо ме боли, той ми вика че сигурно защото плацентата ми била по ниско сигурно имало някакво хормонално нарушение и затова.Такива глупости.Накрая ме откараха в Окръжна и след операция се разбра че съм имала киста, която се е спукала и от там идва болката.Ама как никой преди това не я видя.Разказах това защото от там Аг ми стана още по неприятна болница.Отношението е наистина отвратително.
Стана малко дълго но се извинявам.Просто исках да изкажа мнение.
Чакам още хора да се включът и за двете болници.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: Eille в Март 03, 2011, 11:21:31 am
chuspito, чесно казано като знам какво си преживяла и аз на твое място бих се замислила дали да раждам в АГ. Няма какво да се лъжем, отношението е останало от времето на комунизма. Не знам дали на ВИПа има по-специално отношение към пациентките на д-р Александров. Аз съм лежала на 8мия етаж, общо взето мога да си представя за какво се притесняваш. Спомняте ли си какви преживявания имаше Мънкито с тези от АГ-то, как е разкарваха от болница в болница с 40 градуса температура, накрая единствено благодарение на д-р Александров всичко се разви благополучно.
Аз стигнах до ин витро също заради един лекар от АГ-то, ще отида там обаче да раждам живот и здраве, защото много вярвам и разчитам на д-р Александров, знам че нещо и да стане ще даде най-доброто от себе си.
От Майчин дом много ми харесва младия д-р Яков.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: Миленка в Март 03, 2011, 12:41:56 pm
Чуспито пускаш тема че се чудиш къде да раждаш ,а защитаваш Майчин дом.Ами имаше друга тема където казаха че 1000лв не си заслужава за Вип етажа в Аг но хората са там заради доктор Александров !Ако искаш да родиш нормално не струва нищо на 4 етаж а на 4 етаж секциото е 350лв .Аз родих в Аг Варна платих 1000лв за випа но така и не можа Александров да ми направи секциото направи ми го дежурната смяна така че смятам следващия път живот и здраве да родя на 4 етаж че 600лв не са за подценяване. Пък никой не иска да му се налага да пробва кувизите дали са надеждни и специалистите дали са добри.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: graco в Март 03, 2011, 12:43:57 pm
Чипосито ти всъщност какво търсиш лукс, внимание сравнително читава неонатология??? :) Аз раждах в АГ-то януари 2009 г. трябваше да бъде планирано секцио но се получи спешно ама много спешно секцио. Нямах време нито за ВИП стаи нито за избор на екип. Приеха ме с кръвоизлив вследствие на отлепена плацента водите ми бяха изтекли тоновете на бебето се губеха. Слава на Бога че беше сутрин и делничен ден и д-р Ковачев от ин-витро центъра беше на работа. Светкавична реакция спомням си, че нямаше свободна операционна всичко беше заето с планови операции и долу в приемния кабинет заедно с д-р Николов набързо обсъдиха какви размествания в графика да направят после ...... после бягахме по коридора към операционната беше като в спешно отделение събличах нощницата в коридора  :D. Д-р Ковачев и д-р Петкова - благодарна съм това е  :D. За престоя в болницата какво да кажа бях на 4-ия етаж - МИЗЕРИЯ но все пак не сме отишли на курорт нали.Акушерките повечето бяха свестни  :). Неонатолозите си свършиха работата - малката е проплакала късно реанимирали са я освен това беше глътнала амниотична течност и беше на АБ - абе въобще доволна съм от отношението  :). Извинявам се за дългия постинг дано да съм била полезна.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: fifonqk в Март 03, 2011, 13:21:05 pm
Чуспито,както казваш в Майчин дом се чувстваш важен,еми аз не искам да се чувствам така,искам по голяма сигурност,важна ще се чувствам когато отида на хотел някьде.Това че изказах такова мнение че там е машина за пари е защото наистина имам такова наблюдение от мои близки раждали там,неможе защото е по льскава болница да твьрдим че е  и по добра,но в крайна сметка доколкото разбирам ти за себе си си взела вече решение че искаш да раждаш в майчин дом,няма лошо,щом така ще си по спокойна.То е нормално всеки да си изкаже мнението и не е нужно да се нападаме който е на различно от другите.Вчера моя приятелка ражда секцио в майчин дом,в неделя ще ги изписват и като сьбера информация ще пиша как е минало всичко и дали е доволна.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: chuspito в Март 03, 2011, 16:12:44 pm
Всеки разбира по различен начин това което искам да кажа,но няма значение.Никого не нападам и не искам да влизам в конфликти не съм пуснала темата заради това.И не съм взела решение къде да бъде раждането иначе нямаше да пускам темата.Просто изках мнение, съжалявам че се е разбрало погрешно.Както Ейле каза това което ми се случи - операция по време на бременност, при положение че бебео е толкова чакано и в страх да не го загубя и още други неща, затова исказах това мнение за Аг, което не означава че няма да отида там - просто се двуомя.
Съжалявам че направих конфликт.Не ми е било това намерението.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: mimi26 в Март 03, 2011, 19:18:03 pm
Аз пък съм доволна от АГ. Бях на 4тия в диферинцирана стая, раждах при д-р Георгиев (нормално раждане). Прекрасен лекар, добро отношение от акушерки и персонал. Каквото питах, всичко са ми обяснили. Като родих, дежурната акушерка ми даде номера на мобилния си, ако ми потрябва нещо да и звънна без да ставам.
Най-важно и за мен беше неонатологията.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: graco в Март 03, 2011, 20:05:51 pm
Хехе Мими тази акушерка беше най-готината   :wink:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: geri28 в Март 06, 2011, 15:14:05 pm
Аз също раждах в АГ, доволна съм! Да стаите не са лукс, но аз предпочетох сигурноста на бебка! При мен имаше усложнения и реакцията на екипа беше супер професионална (за което им благода от сърце), поседях 10 дни и не съм усетила и за секунда лошо отношение, напротив!
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: viketo в Март 08, 2011, 00:29:24 am
chuspito, една от разликите м/у двете болници: в майчин дом политиката е всичко ЗА бебето, без да щадят майката. от една страна добре - дават ти бебето часове след раждането, дори след секцио, когато ти се ще ти да не си се раждала. нека не звуча като лигла, но след първото ми секцио не бях готова за бебето дори след 2-та дена реанимация (раждах в АГ, 7-ми етаж). в аг-то ти дават бебето след 48 часа (говоря за секцио), когато се раздвижиш и се усетиш човек. казват майката е способна на чудеса, независимо от условията, усетих го при второто ми раждане, когато имаше реална опасност за бебето и мен. отношение на персонала - нямам оплаквания от нелюбезно отношение за АГ-то, по- скоро нелюбезни с мен бяха в майчин дом (ЖК при първото ми раждане беше там, "помогнаха" ми да се насоча към АГ). по време на двата ми престоя в АГ попаднах на една и съща акушерка, която ми помогна да започна да кърмя и да се почувствам човешки сред болничната атмосфера. да търсиш лукс за 5 дена макс - няма смисъл, просто прилични битови условия, които са по- качествени в майчин дом. добри лекари има и в двете болници, дано не ти се налага да изпиташ колко са "добри". дори и най - леката бременност може да ти докара сума бели накрая, както беше при мен. да е жив и здрав д-р Николов от АГ-то, на него дължа МНОГО.
аз бях пред същата дилема преди 3 години близо, избрах АГ. заради вътрешно чувство, което не ме подведе. късмет!

само да добавя - и двете ми деца изкараха стафилококи (съответно на 18 и 21 ден), с които си излязоха от болницата. преславеното неонатологично отделение на АГ варна, от където не ми дадоха информация за бебето ми - защо е на кислород, защо не мога да го видя ... причините разбрах от епикризата, която получих седмица след изписването.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: Марина 79 в Март 08, 2011, 07:55:01 am
само да добавя - и двете ми деца изкараха стафилококи (съответно на 18 и 21 ден), с които си излязоха от болницата. преславеното неонатологично отделение на АГ варна, от където не ми дадоха информация за бебето ми - защо е на кислород, защо не мога да го видя ... причините разбрах от епикризата, която получих седмица след изписването.

това ме втрещи честно казано... 8O 8O 8O
вече го чувам не за първи път,това с инфекцията......егати ужаса...

а за Чуспито много грешно сте разбрали, момичето изобщо не търси лукс, познавам я лично....и повярвайте, че не е лигла дето иска да бъде в лукса и да се чуства важна.....

обратно,иска да има нормални човешки отношения, условия поносими.....не да си след секцио и да те сложат на някое легло, дето пружина му се опира в пода, като легнеш...а пак камо ли да станеш от него, като ти потрябва помощ с кърменето..да можеш да разчиташ, че някой ще ти помогне, а не да дойде някоя кисла лелка и да те направи на луда, за какво я молиш...
иначе за неонатология, то е ясно.....че един от най важните фактори,макар че тук за каква неонатология говорим е друг въпрос....
най накрая излиза, точно това, че ще платиш 1000лв.....а какво получаваш насреща???
едно голямо нищо, обаче никой не иска да си признае, абе не ми харесва там.....ама нямам избор,а почват нападкте кой на какъв се правил и какъв лукс търсел..... :?
и не става въпрос да избегнеш тези 1000лв,и да родиш на 4 етаж....даваш ги пак по принуда, с надежда...че нещата ще бъдат малко по розови, а то какво излиза......дали си на 4, на 7......мизерия и отношения са едни и същи, а сега кажете за какво ви искат тези 1000лв? за един климатик ???
 много се радвам, за момичета които останаха наистина доволни от раждането си там,от човешко отношение, от добра неонатология и всичко друго.. :wink:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: к(Р)оки в Март 08, 2011, 11:17:12 am
обаче никой не иска да си признае, абе не ми харесва там.....ама нямам избор,а почват нападкте кой на какъв се правил и какъв лукс търсел..... :?
На мен там ми харесва пък. И то на 4-ти етаж. Родих секцио, бях на легло с пружина и тримата /аз, таткото и бебето/ после лекувахме стафилокок.
Но, на мен там ми харесва. Жив и здрав да е Д-р Николов и всички смени, на които попанах за 6 дневния си престой там.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: Vali :) в Март 08, 2011, 11:50:20 am
А защо не се коментира Окръжна болница?
Аз 4естно да си кажа на там гледам живот и здраве :)
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: к(Р)оки в Март 08, 2011, 12:00:37 pm
О, между другото ми казаха, че в окръжна от две години има неонатология.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: Марина 79 в Март 08, 2011, 12:08:07 pm
по принцип аз и на земята ще спя, само и само децата да са ми добре и майната й на тая пружина  :lol: :lol:, все ще изтрая първите часове след секцио или дните докато се възстановя  :wink:
ама това за стафилококи не мога да го приема като нещо нормално, новородените деца да почват антибиотик от първите си дни.....защото в АГ явно стафилококи е нещо нормално, колкото жълтеницата например... :?
все се сещам за разказа на Вали(май тя беше разправяла) как трепеше хлебарките, че да опази детето...... 8O 8O
ами и това ми звучи не по малко стряскащо, явно тези от вас дето раждали зимата....му се разминало, а лятото в жегите като плъзнат......настръхвам от сега, не ме е страх от тях......ама като си представя картината хлебарки пълзящи по децата ми.... 8O 8O 8O, не мога да остана равнодушна към този факт.. :?

само не ми казвайте, ако не ми отърва....еми недей да раждаш там, въпроса е във мнението....и всеки има право да го изкаже  :wink:, а къде ще родя аз ще си реша  :wink:

яд ме, че с всичките тези неща се примиряваме....,на тези условия, на тая мизерия и ги приемаме като нещо нормално,имам наблюдение от снаха ми в Испания.....която раждаше в най обикновена болница, за условия няма да говоря.......защото и в най големия ВИП в БГ няма такива просто,без никакво заплащане....сестрите и докторите даже букет цветя не смеят да вземат,камо ли някви пари или нещо друго, там това е нормално и неща които се полагат на една нормална жена като грижа за нея и бебето й :wink:
малко се отклоних от темата, извинявам се.. :oops: :oops:

пожелавам на всички леки раждания , с хубави емоции и здрави бебчета!!!!! :wink: :wink:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: к(Р)оки в Март 08, 2011, 12:28:09 pm
Маригири, аз с нищо не съм се примирила.
Не съм видяла нито една хлебарка, имаше топла вода когато исках да се къпя, сестри и санитарки ми помагаха много.

За стафилокока научих доста след като ни изписаха, не знам вътреболнична инфекция ли е, какво е, но върху това трябва да се работи. 
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: Миленка в Март 08, 2011, 12:40:16 pm
Да може би трябва да се смени заглавието и да разказват за раждания и в окръжна болница.
И аз хлебарки не съм виждала родих ноември бях 6 дена на випа и после два дена на 4 етаж в самостоятелна стая видях и двете места така да се каже.
Нищо му нямаше на леглото на 4 етаж , лекарките от детското са еднакви за цялото Аг и бяха отвратителни ние нямахме стафилококи ,но откриха клебсиела към пети месец.
Затова съм решила живот и здраве просто да родя на 4 етаж в пъти е по евтино и за малко по хубаво обзавеждане няма смисъл за 5 дена да ги дам тези пари. Но за друго място освен Аг не съм се и замисляла там ще е пак освен ако не тръгне раждане много по-рано тогава мисля да пътувам за София, дано не се налага .
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: Vali :) в Март 08, 2011, 12:43:54 pm
При мен бе оная сган с хлебарките от 5 породи :x./лятото им е пика/,но сега с новата управа може да са взели мерки
Снимки имах,но не гледка за тук 8)
Сега се интерсувах за Окръжна и разпитах лекаря към който съм се ориентирала.
Ще споделя казаното от него .След 34г.с. не е проблем да се родят бебета там,а за по-ранно раждане проблем не е е екипа а техниката, която липсва.Транспортират в АГ единствено поради тази при4ина.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: Марина 79 в Март 08, 2011, 12:49:23 pm
А защо не се коментира Окръжна болница?
Аз 4естно да си кажа на там гледам живот и здраве :)

миналата година съпруга на колегата ми роди там, еми момичето лежа в коридора през целия престой....защото нямаше свободни стаи, а всички стаи във ВИПа били свободни, ама щом не си платил....не може, иначе в коридора може.. :?
за неонатология там нищо не съм чувала... :?
дано някой да сподели нещо.... :wink:

п.п. ако може наистина някой от модератори да вмъкне и Окръжна болница в заглавието, поне да се коментират и трите болници  :wink:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: Vali :) в Март 08, 2011, 13:01:59 pm
Доколкото съм 4увала не може да съществува Родилно отделение без Неонатология,но може и да бъркам.Това след някакви промени в закона
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: к(Р)оки в Март 08, 2011, 13:04:59 pm
Темата като цяло си е за сливане с "Раждането къде и как"  :wink:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: Марина 79 в Март 08, 2011, 13:46:06 pm
Темата като цяло си е за сливане с "Раждането къде и как"  :wink:

права си.... :wink:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: Vali :) в Март 08, 2011, 13:50:37 pm
Там става въпрос основно за софийски клиники ,а тук за варненски :wink:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: mimi26 в Март 08, 2011, 14:10:46 pm
Вярвайте ми, лятото раждах една хлебарка не видях. Вале, я си признай, да не си ги донесе в болницата като домашни любимци  :lol:
Сега се мъча да си спомня, но леглото ми май беше на матрак - от тези единичните като ъгловите от едно време. Отделно имаше 2 дюшека, защото бяха по-тънки.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: Vali :) в Март 08, 2011, 14:20:09 pm
Мимоооо :lol:,моите у нас са 6 модел и са за ли4на употреба :lol:
То имаше едни  като ги питах при тях имали и те "НЕ".Познай защо "НЕ"?
Просто си спят на тъмно и не ги виждали и затова нямало :wink:
И все пак раждахме в разли4ни години.
Не ме карай свидетели да карам у вас и снимки ли искаш?
По принцип мизерята не ми пре4еше ,но хлебарките ми идваха в пове4е.Не е нормално ве4ер да бягам с джапанката  и да трепя 4 дена.Моят синковец бе само една ве4ер при мен и ни изписаха,но на колежката вардех.Така и така не спях от гнус и страх  да не ни полазат.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: Марина 79 в Март 08, 2011, 15:32:26 pm
Мимоооо :lol:,моите у нас са 6 модел и са за ли4на употреба :lol:
То имаше едни  като ги питах при тях имали и те "НЕ".Познай защо "НЕ"?
Просто си спят на тъмно и не ги виждали и затова нямало :wink:
:lol: :lol:Мими....ти да не си стояла на тъмно,аааа  :lol: :lol:за това, да не си ги видяла... 8O :lol:
шега на страната, дано наистина да си взели мерките...иначе изтръпвам от разказите на Вали... :x
а това за стафилококи защо не го казват на майката... 8O
защо трябва да се разбира в последствии или от епикризата... 8O
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: Vali :) в Март 08, 2011, 17:25:43 pm
От АГ не о4аквай коректност относно здравословното състояние описано в епикризата според мен,а може и да не съм права.Ще споделя още нещо.
Гого се роди в 8 месец,нормално раждане,след доста перипетии.
Не изплака,а измънка леко.Взеха го веднага и го сложиха в кислородна палатка,в последствие с кувьоз.На другият ден д-р Александров дойде да ни види и се 4удеше защо не е при мен.Отиде да види  каква става.
С две думи доклада му бе:
С4упена клю4ица,оток на главата и доста синини по телцето и едната ръка.
Никъде в епикризите не е споменато нищо.Може би не е трябвало ли?Не е важно това ли?

Изписаха ни с 20 път над нормата билеробин ,да 20.Ли4ната лекарка остана стаписана.
Това е.
Как да отида пак там?Нямам доверие по4ти на никой :?
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: fifonqk в Март 08, 2011, 17:39:48 pm
Аз като бях за пункция и трансфер в аг,не останах чак толкова разочарована.Вярно че комунизма е още жив там,но като си занесеш чаршафи,обстановката става малко по комфортна.В пьрвия момент като седнах на леглото и потьнах,беше от онези русенските,от време оно....ноооо после си заспах.Предполагам че стаите вьв випа са сьщите като тези при Александров,така че сьм подготвена вече какво ме очаква,но това не ме притеснява,все още сьм на мнение че за Варма там е най-доброто място за раждане,е недай си Боже ако нещо е писано да става,ще стане навсякьде,вьпроса е кьде как ще отриагират,в това отношение предпочитам да сьм по близо до Александров:)))
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: mirkas в Март 08, 2011, 17:46:54 pm
Вали, ти направо ме втрещи...........Много неща бих понесла, но хлебарките ми идват в повече, особено като зная какви са ТЛЪСТИ варненските. Просто много ме е гнус от тях, камоли да ги трепя с джапанки............ужас.
Не съм лигла - напротив, но хора живеем все пак в 21-ви век....
Маригри и на мен ми стана неприятно, че нападнаха Чуспито пък може би и мен индиректно, но няма значение..........
Абе хора я си признайте - кой не обича лукса? Кой не иска да му е комфортно? Аз такъв човек не познавам. А какво се оказва на практика - плащаш хилядарка пък мизерията същата?
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: Миленка в Март 08, 2011, 17:57:23 pm
Миркас пак не четеш Валя е раждала на 4 етаж  там е имало хлебарки там раждането е БЕЗПЛАТНО . За Випа казах чисто е но не си заслужава да се дадат толкова пари за два -три дена . И разликата там е че са 10 стаи с една родилка в стая пък на 4 етаж са много повече и в обикновена стая са две родилки и две стаи са с една баня и тоалетна.
Фани е раждала лятото на випа ако може да се включи да каже там как е било с хлебарките .
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: baracuda в Март 08, 2011, 19:33:02 pm
Фани е раждала лятото на випа ако може да се включи да каже там как е било с хлебарките .

   :? Мдааам, хлебарките са навсякъде...видях една в моята баня...но явно беше инцидентно...за хлебарките няма ВИП или 4 етаж...навсякъде са.Иначе не съжалявам за парите платени във ВИП-а,имах възможност да се отдам изцяло на първите мигове с детето си...предпочетох да съм самостоятелна и да не се съобразявам в стаята с друго бебче и майка му (в което няма нищо лошо,разбира се).Акушерките там ме научиха на всичко,така че излязох от там много-уверена как да си гледам бебчо(нямате си идея,колко уплашена бях,че няма да се справя).Помислете дали това искате,а обстановката не е от значение.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: Марина 79 в Март 08, 2011, 20:00:28 pm
Миленка...мислиш, че във ВИПа забранен вход за хлебарките... :lol: или те ще бъдат там по Вип модел... :lol:
в една стара сграда, която не се подържа....ако има някъде тея гадини, те ще бъдат навсякъде.....най малко по канализация могат да се разхождат из всички етажи.. :wink:
ама ти си добре....все ти се пада през студените сезони да раждаш  :wink: и срещата с гадините ти се разминава  :D
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
Публикувано от: Миленка в Март 08, 2011, 20:13:12 pm
Хаха ми да сте му мислили бе като сте забременявали  :wink: шегичка ама май наистина съм изкарала късмет със сезона .Сори за оффа
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: mimi26 в Март 08, 2011, 20:55:06 pm
Абе на светло си спях - с двете бебета при мен дори ме беше страх да заспя данеби да не ги чуя ако реват  :lol: Явно нападението а хлебарките е било след мен, все пак аз раждах 2008. Но ако някоя година дойде ред да раждам пак, пак там ще е.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Миленка в Март 08, 2011, 22:38:22 pm
Валя може да си видяла в темата в бг мама ,но аз да напиша и други може да се интересуват
отворени врати този месец
МБАЛ "Света Анна-Варна" АД, бул. Цар Освободител 100
За записване: Силвия Русева, ст. акушерка – тел. 052/ 692 65 97
31 март, четвъртък 15:30 ч.
Това се отнася за окръжна болница.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Марина 79 в Март 08, 2011, 22:46:54 pm
Миленка мерси за инфо :wink:
аз пак ще отида от интерес  :D
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: fifonqk в Март 09, 2011, 09:54:10 am
сьгласна сьм че всеки човек обича лукса,но понякога си принуден да се примириш с обстановката,все пак всичко е свьрзано с пари,като ги нямаш,каквото и да не ти харесва пак си отиваш там кьдето можеш да си го позволиш. Сестра ми ражда преди 10-тина дни в окрьжна,там си реши,бяха 3 момичета в стая,много е доволна,нормало раждане. Аз за пьрви пьт влязох сега в окрьжна и щях да припадна колко стара болница е,и естествено си е мизерничко,но какво да прави момичето като нямаше вьзможност да си плати за вип или майчин дом.Вьпреки всичко не беше разочарована защото знаеше какво я очаква там,но пьк беше абсолютно безплатно,роди нормално и без екип,и пак мисля че някакви си дена толкова се преживяват престоя там. Сьщата тази седмица изписаха и моята приятелка от майчин дом,еми какво да кажа разликата наистина е голяма,но и заплащането не е малко. За няколко дни видях какво е когато си плащаш за частно и когато си в дьржавна болница,да всеки иска да е там на хубавото,но понякога просто сме принудени сьс ситуацията,а и да ги имам тези пари предпочитам да купя нещо на бебетата с тях отколкото да ги давам по болници за няма и нищо,тези няколко дни минават няма значение кьде,важно е дечица да са живи и здрави:)))
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Марина 79 в Март 09, 2011, 11:11:31 am
добре, сега като решиш да раждаш във АГ при нашия д-р....то ще трябва да се плати така или иначе, аз доколкото разбрах той няма договор с АГ, а си работи на частно......тоест ако е при него, то ще е ВИПа задължително.... :?ако не така, някой да ме поправи.........
смисъл има ли опция раждане при него, а след това да си на 4 етаж???? да не се плащат 1000лв прословутите за АГ лукса :?, и каква ще е цената тогава........

иначе точно това искаше да каже и Чуспито и Миркас, че искат тези 1000лв без абсолютно никакво покритие, а като си сметнеш и колко багаж трябва да си събереш за там.......включително тоалетна хартия и всякви други работи, още около 300лв не ти мърдат(такива наблюдения имам) и в крайна сметка излизаш с инфекции....хлебарки и други ужаси.... 8O 8O
в крайна сметка и двете могат да родят там, но то ще бъде само примирие заради д-ра и уж великата неонатология.....

иначе за пари, всеки се разпростира според джоба си......не можем да се сърдем на някой че иска лукс и си търси сметка за него, който си има дава.........който няма, живот и здраве да има...., такъв е живота.......в крайна сметка.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: power в Март 09, 2011, 12:44:06 pm
Хайде и аз да се включа по темата  :D. Аз раждах 2009г в Окръжна болница,като преди това 2 пъти бях лежала там. Ами какво да ви кажа- обстановката е нормална.Има стаи със тези старите легла,но повечето сякаш са по-нови.Доколкото си спомням имаше само една ВИП стая там- в нея имаше климатик,хладилник и гардероб и естесквено собствен санитарен възел.Персонала е добре от към отношение на акушерките,но естествено има санитарки,които се правят на големите шефки ама те са малко такива.Аз раждах секцио през октомври месец- бебчето се роди мъртво, и може би заради това бяха много любезни с мен....нямам представа.След това ме сложиха в изолатора,да не съм се депресирала.Там си сам в стаята на едно мнооого твърдо и на буци легло и няма телевизор. :? Абе там си беше годно.Често казано не бих отишла пак там да раждам не заради обстановката, а заради д-р Димитрова,която допусна това да се случи  :(
Този път раждах в Плевен и нещата бяха много по-добре от тези във Варна.  :D Все пак е важно да имаме живи и здрави деца. Дано съм била полезна.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Counterfeit в Март 09, 2011, 12:53:50 pm
смисъл има ли опция раждане при него, а след това да си на 4 етаж????

Естествено, че може. Самият той дори най-често препоръчва там да раждаш, вместо да изсипеш една торба пари във ВИП-а.
Аз раждах 2009г. при него със спешно секцио на 2-ри етаж, после след реанимацията ме качиха в нормална стая на 4-ти етаж. Не съм плащала абсолютно нищо за раждането.
Иначе и на 4-ти етаж има т.нар. ВИП стаи - разликата е, че са малко по-големи и имат, да кажем, малко повече мебели, но е почти същото. Тези стаи вече са "с пари", както се казва - 50лв на вечер.
Когато мина почти месец и наближи да изписват Цецко от Неонатологията, влязох за 2-3 дена на 4-ти етаж пак, да се адаптираме с него преди изписването, да пробвам да го кърмя и т.н., тогава вече избрах да съм във ВИП стая - но НЕ заради някакви удобства, а просто защото исках да съм сама в стая, за да не депресирам и още някое момиче на съседното легло (бях като полудяла и плачех нонстоп - тъй като другото ми близначе Митко тогава беше в друга болница, след мозъчна операция и в тежко увредено състояние :?) А и в самостоятелна стая ми беше по-спокойно да си говоря с мъжа ми, д-р Александров и др. посетители, които идваха да ни видят.

Всеки сам решава кое му е приоритет, просто при мен така се случиха нещата, че удобства и лукс ми бяха последна грижа. Всъщност, още по време на бременността бяхме говорили за раждането с док и той ми беше казал, че по-добре да съм на 4-ти етаж, отколкото на 7-ми.  
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Марина 79 в Март 09, 2011, 13:05:00 pm
power...Counterfeit , много съжелявам за вашите ангелчета....това което сте преживели, само като пиша и ме боли....а представям си каква болка преживяхте, това най големия удар за една майка...... :(

а можете да споделите защо станало така, къде беше грешката това да се случи......извинявайте предварително........

все пак ако грешката в д-р или в някой от факторите във въпросните болници, дето коментираме......ще е полезно за другите мами, да бъдат по предпазливи.....до колкото възможно де.... :?
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: fifonqk в Март 09, 2011, 14:36:31 pm
Точно това искам да кажа,не че са ми излишни тези 1000 лв,но ако се наложи ще ги дам,няма да направя компромис да родя при друг доктор,то не че е гаранция нещо,но така ги чувствам нещата и така ще постьпя,и пак ще го послушам него,ако ме посьветва да родя на 4-я ще отида там,ако на 7-я сьщо сьм сьгласна. Момичета,кьдето ще се чувствате по спокойни,там отидете,само дано на всички ни дечица са здравички,и всички ние без значения в коя болница ше раждаме,нека излезем от там щастливи,с най-хубавите бебета на рьце,всичко останоло се преживява:))))
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: ben4i в Март 11, 2011, 12:41:03 pm
Здравейте,аз раждах зимата на ВИП етажа 7етаж на Аг болница.Мога само да кажа,че това е единствената болница във Варна на която имам доверие.Всичко може да е старо,но там имат всички условия за спешна реанимация на майка и бебе.В Майчин дом всичко е лъскаво ,но им куца точно това (нямат добри неонатолози,педиатри и реаниматори).Окръжна болница някога е била на по-високо ниво от АГ,но и там ако се наложи интубация на бебето  и поставяне на апаратна вентилация го изпращат по спешност в АГ.Това е мое мнение всеки сам решава.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Once upon a time в Март 16, 2011, 01:08:53 am
Родих в АГ. Условията са ясни, на дълго и широко са описвани, мен лично никога не са ме интересували. Мислех си, че неонатологията в АГ е надежна, но и при моето бебе направиха сериозни пропуски. Изписаха я 'здрава' със сериозен дихателен проблем без да забележат!
Надявам се на втора бременност скоро, но за раждане не ми остава избор във Варна..
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Ок
Публикувано от: TINI78 в Март 16, 2011, 16:50:58 pm
Миналата седмица за втори път родих в АГ-ВИП при д-р Александров(задължително!),след много дълги размисли дали отново да дам тези прословути 1000 лв.Секциото ми отново не беше от най-леките и е продължило цели 2 часа.Но аз бях в най-сигурните ръце-тези на док!
 Този път съм доста по-доволна,защото екипът акушрки на смяна(те се сменят  на известен период от време) бяха всички(без 1)внимателни и отзивчиви.Мен там ме познаваха като по-специален случай,заради тежкото следоперативно усложнение от предното секцио,вниманието на всички беше на 10.
След раждането бебето е било поставено на системи и в кувьоз,но това не е отразено в епикризата,точно както описва Валя.Както и не ми беше дадено адекватно о бяснение защо се е наложило всичко това.
 Не разбирам как багажът,който ще си носите,се изчислява на стойност 300 лв?Носите си само,каквото вие искате и мате нужда.Тоалетната хартия,нощниците и памперсите за бебето не струват толкова все пак.Иначе не бихте си взели паста и четка за зъби ли?Цената си е точно 1000 лв,а другото си е ваша воля.
И накрая ще кажа,че да-има много неща,които дразнят и не се покриват от цената там,но само слезте долу на 4 ет. и преценете сами.Нужно ви  е на спокойствие да се опознаете с бебето,без да се притеснявате,а това( поне според мен)се постига трудно при повече майки и бебета в стаята.Не на последно място е финансовата страна на нещата,която всеки обсъжда сам със себе си.
Живи и здрави бебета и майки!Другото е въпрос на предпочитание и се преживява!
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Марина 79 в Март 16, 2011, 17:40:54 pm
Тини много се радвам, че всичко мина чудесно този път в прословутото АГ ВИП  :wink:
имам въпрос  :ask:, като никой не ти дава обяснения относно бебето......нашия док след секцио няма ли инфо как и що е бебето, или след секцио.......това не влиза в ангажиментите му... 8O, след секцио той нали идва да те вижда следващи дни как си  или не????
съжалявам , ако се сторят глупави въпросите ми.......ама това е положение, нали покрай бременноста изглупяваме....че при мен е двойно... :lol: :lol:

иначе напълно наясно съм, колко е ангажиран нашия док...и не може да се занимава следващи 2-3 дена само с теб и бебето ти, но все пак........какво това пестене на информация от страната на АГ,а после недай си боже да получиш изненади в къщи.....и се чудиш какво и от къде дойде, а ви изписани сте живи и здрави иначе........ :?
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: TINI78 в Март 16, 2011, 18:19:39 pm
Маринка,този път ,по независещи от док причини,той не можа да се грижи активно за нас след секциото(правеше го от разстояние).Иначе ,да-той те посещава по 2 пъти поне на ден и има инфо за бебето.А онези от неонатологията са под всякаква критика като отношение и обяснения :x-питах и толкова тъпо и  общо обяснение ми дадоха,че нямам думи!Спокойна съм до известна степен,защото имаше вътрешен човек,който ми носеше достоверна информация,че бебето е ок,въпреки решението да бъде поставено в ковьоз.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Марина 79 в Март 16, 2011, 21:24:52 pm
Тини мерси за отговора  :wink:
сега ми се изясни картина :wink:
иначе за любезната неонатология.....ясен въпроса  :?

радвам се, че сте добре с малкото съкровище...да гу нацелуваш  :D
а на теб бързо възстановяване  :wink:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: svetlana___12 в Март 21, 2011, 11:52:46 am
Здравейте, нека да споделя и моите впечатления с вас. Преди година раждах в МД, да наистина и държанието държание и обстановката-обстановка, чувстваш се като човек дето се казва, но знаете ли - никога няма да повторя грешката си. Предпочитам обстановката да  е мизерна, да не се държат добре с мен, но болницата да разполага с добри специалисти. Най-хубавото на АГ, че има неонатология. За всичко това си давам сметка вече много късно-уви. Детенцето ми почина 38 дни след като го родих. В МД не се намери нито един специалист, който да окаже адекватна грижа на детето ми - и какво? Помогна ли ми обстановката - не мисля.Да не говоря за раждането как протече...всичко дойде от там. Сега повечето от вас ще кажат - ами то във всички болници се случва нещоподобно - да знам, че е така, просто искам този път /сега съм бременна отново/ да направя всичко което зависи от мен за детето си-т.е. да знам че като родя, ще бъде в правилната болница при правилните хора. желая успех на всички.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: mirkas в Март 21, 2011, 13:00:09 pm
Светлана 12, много съжалявам за загубата ти!
Стискам палци този път нещата при теб да се развият в правилната посока!
Леки оставащи дни до края на бременността! Виждам от поста ти, че този път си направила правилния за теб избор, относно това къде да родиш бебето си.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: svetlana___12 в Март 21, 2011, 13:20:08 pm
mirkas, благодаря ти, дали съм направила правилния избор, все още не мога да знам, просто се надявам.
Всяка бъдеща майка трябва да разбере, че най-важното е да излезе  с живо и здраво детенце от болницата, а не да поставя удобствата на първо място-толкова съжалявам че не разсъждавах така миналат година :(, надявам се детенцето ми да ми е простило, че мислех повече за себе си...
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Jbrul в Март 22, 2011, 01:58:51 am
Момичета, нямам личен опит с болниците които обсъждате тук, по друга причина си позволявам да пиша в тази тема.
Когато си избирате болница, в която да родите - да, гледат се лекарите, оборудването, репутацията на въпросното болнично заведение, отзивите на миналите оттам родилки т.е. - МНОГО фактори. И то се проучват внимателно и подробно.

Болница с добра материална база - не е равнозначна на "хубаво хотелче", където не можете да получите адекватна грижа за вас и детето си /не визирам никоя конкретна/, както и болница с мизерни битови условия - не е равнозначна на добри специалисти и адекватна грижа. И от "двата вида" болнични заведения - има и добри и лоши и това дали са добри, или лоши не зависи от вида на стаите за родилки и любезността на персонала им. Други неща гледайте.

Светлана, съжалявам за преживяното от теб нещастие, дано на никого не се случва това, ужасно е. Вероятно за конкретната болница - имаш сериозни основания да мислиш така и вероятно си съвсем права. Ако същото се беше случило с теб и детето ти в държавното АГ - щеше да се упрекваш пък, че не си отишла в частната, да мислиш че там би получила по-адекватна грижа... Когато човек преживее подобно нещо и е направил даден избор, а резултатът е лош - неизменно си мисли, че другият избор е бил по-правилен. По себе си съдя. Успех този път и здраво бебе на финал - /все едно в коя болница/ ти желая!  :D

Успех и на всички пишещи тук разбира се!
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Март 22, 2011, 12:27:57 pm
Ето и аз минавам да дам мнението си  :D.

Мое мнение и на док.А-в е че само в Аг - то могат да окажат необходимата спешна помощ ако се наложи......и да си призная имах честта да се убедя в това през бременността си ( който ми знае историята ще разбере ).
 
 Окръжна болница за мене Не Е БОЛНИЦА .. ( мое мнение лично ).

Майчин дом....няма да го коментирам грам ...хотелчето!

И третото най важно нещо за дамите който са при нашия доктор А-в.:

1.Кой ви помогна и вдъхна надежда да продължите уверени и спокойни в борбата за дете ?
- Ами Д-р.Александров от АГ.

2.Кой ви помогна да се сбъдне мечтата ви във вас да живее живот и два а може и три..?
- Ами Д-р.Александров от АГ.

3.Е според вас кой трябва да слушате къде ,кога и как...
- Ами Д-р.Александров от АГ.

4.А сега си задайте въпроса,кой трябва да извади на бял свят вашите деца ?
За мене след като си зададох тези въпроси когато се колебаех като вас имаше само един отговор...
- Ами Д-р.Александров от АГ.

Не ме разбирайте погрешно,аз също съм си блъскала главата къде ,как,при кого и .н. нооо именно заради това сега пиша тези редове,няма по точен човек от д-р. А-в,ако има притеснение той самия ще ви насочи къде да отидете да родите....Друг е въпроса на финансовата страна...но аз си бях казала че ако трябва заем ще изтегля но.. ще съм там където бях при моя любим д-р.Александров.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Once upon a time в Март 22, 2011, 12:46:21 pm
Monkey,
всички знаем колко много прави Др. Александров за пациентките си и колко всеотдаен е, НО той НЕ Е неонатолог. Ролята на неонатолога при раждането е изключително важна, особено в първите минути и часове след раждането на бебето, когато повечето от нас дори не са излезли от упойката. И за огромно съжаление не всички бебета се раждат 3кг/50см в добро общо състояние...
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Март 22, 2011, 12:51:13 pm
Именно за това сложих това изречение
Ето и аз минавам да дам мнението си  :D.

Мое мнение и на док.А-в е че само в Аг - то могат да окажат необходимата спешна помощ ако се наложи......и да си призная имах честта да се убедя в това през бременността си ( който ми знае историята ще разбере ).
 
 

За мене след като А-в твърди че неонатологията в Аг е най добра за Варна значи е така!.
 Извесно ми е че не всички бебета се раждат 3 кила и нагоре има и под 2 кила знам!!!
 Но от д-р А-в знам че в майчин дом ако стане по напечено за бебчетата ги водят в Аг,както и от Окръжна ,а дали е на 100 % така немога да твърдя.


Изказах моето мнение и гледна точка,не смятам да водя спор в никакъв случай!
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: к(Р)оки в Март 22, 2011, 13:11:23 pm
Мънки, моля те въздържай се от обидни квалификации  :?

И между другото АГ-Варна, не означава Д-р Александров, не знам дали ви е ясно.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Март 22, 2011, 13:14:00 pm
Кой обидих че не разбрах,и какъв ви е проблема че когато някой изкаже мнение вие скачате,за мене АГ варна означава най добър избор за територията на Варна.
 Какво казах пак че толкова не ви изнася то да му писне на човек начи....
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: к(Р)оки в Март 22, 2011, 13:17:34 pm
Ох, мънки кой срещо кого е скочил?
Ако не забелязваш и аз съм за АГ варна
За мен, лично, сбирка на неграмотници е обидна квалификация за Окръжна Болница /с които между другото нямам нищо общо/
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Март 22, 2011, 13:19:28 pm
Е добре де,нали си изказваме мнението....но хубаво явно е прекалено дръзко написано от мене ,сега ще го редактирам!
Мир да има .
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Lisko в Март 22, 2011, 13:32:02 pm
Аз пък си мисля, че на д-р Александров не му се занимава с раждания и го прави защото неможе да откаже твърдо. Но нека помислим по колко часа на ден е в болницата и колко отговорна и натоварена е работата му. Има и други добри и отговорни лекари при които може да се роди в АГ Варна. За д-р Георгиев знам.

И верно, щом условията са такива потресаващи, а те са както е видно от снимките, щом сте забелязали нередности с епикризите и разминавания с действителноста защо не се подават оплаквания? Как да им се търси отговорност когато всичко остава скрио покрито?

Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Март 22, 2011, 13:34:28 pm
Лисее аз лично исках да го направя,но така умело се прикриват един друг че неможеш да направиш нищо.Колкото и да си упорит и настоятелен и борбен лекарите в БГ умело скриват всяк своя грешка...
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Марина 79 в Март 22, 2011, 13:59:52 pm
Аз пък си мисля, че на д-р Александров не му се занимава с раждания и го прави защото неможе да откаже твърдо. Но нека помислим по колко часа на ден е в болницата и колко отговорна и натоварена е работата му. Има и други добри и отговорни лекари при които може да се роди в АГ Варна. За д-р Георгиев знам

Лисе, и аз точно това си помислих, даже тръгнах да се наблюдавам и при Георгиев за мое успокоение, защото недай си боже нещо се случи посред нощите и да звъня на нашия док, дали ще ми вдигне...не се знае, а както знам ангажиментите му през деня....хич не ми се ще и през ноща да го притеснявам, а за д-р Георгиев има толкова добри отзиви като добър доктор и човек...което е пак важен фактор, спокойна съм когато и да му звъна, веднага ще мога да разчитам на негова помощ, все пак той се занимава основно с раждания.
Иначе Георгиев много ме успокои и за момента се чуствам така....тези дни ще ходя пак на преглед и ще видим как са нещата,а и нашия док на последния преглед вече гледаше оптимистично на нещата и не ма напираше за София....което пак много ме успокои.

иначе ако всичко се развива нормално, ще бъда в АГ...но определено във ВИПа,4 етаж не бих рискувала след публикувани снимки и съм на мнение, че нещо трябва да се направи по въпроса....дали ще бъдат "Господари на ефира" или нещо друго...но  не трябва да мълчим, а да се борим за правата си... :?
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Lisko в Март 22, 2011, 14:07:35 pm
Лисее аз лично исках да го направя,но така умело се прикриват един друг че неможеш да направиш нищо.Колкото и да си упорит и настоятелен и борбен лекарите в БГ умело скриват всяк своя грешка...
Исе, ще се прикрият 5 пъти на 6 някой няма да успее. Или пък ако има сигнали срещу тях и им назначат проверка, може сами да се усетят и да се стреснат. Но от нещата, които аз съм чувала и чела тук ми изглежда престъпно и тяхното нехайство но и нашето мълчание и затваряне на очите.
Спокойни, че сме се оттървали и излезли от болницата нещата не се нареждат, след нас минават други и ако грешките се повтарят по 100 пъти...

Маринка, мое мнение е, че добре си направила като си се свързала с д-р Георгиев. Вярвам ти, че си по спокойна:)Всичко ще е наред:)
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: к(Р)оки в Март 22, 2011, 14:23:44 pm
Аз препоръчвам и Николов с две ръце.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: dessi-kk в Март 22, 2011, 15:39:00 pm
И д-р Танев също!
Между другото за какви снимки на 4 ет. говорите, къде могат да се видят? :?
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Eли:) в Март 22, 2011, 15:53:07 pm
Да си кажа и аз  :wink:
Много си блъсках главата къде и при кого да родя, мнения много и различни… Исках да родя във ВИП-а, но от други момичета знаех, че условията не са точно това, което очакваш, като чуеш „ВИП”.Финансовата страна в крайна сметка си каза думата.
 На предпоследния ми преглед, д-р Александров сам предложи, да родя на 2ти етаж, при него. „За какво да им даваш 1000 лева тука” – това му бяха думите. Разбрахме се, на следващия, последен преглед, да се доуточним. Но .. късметът не беше на моя страна. Оказа се, че от 1 юни 2010, прекратяват договора на д-р Александров с 2рия етаж и той остава само на 7мия … Той ме успокояваше, че това била лесна операция, че всеки можело да ми я направи, но аз знаех, че не е точно така, въпросът не опира само до операцията ..Много се натъжих, поплаках си, но така ми било писано. И пак започнаха едни терзания дали да отида на късмет и при когото се падна, или все пак да не рискувам и да се доверя на някого. След дълго четене из форумите и консултиране с приятелки, реших да родя при доктор Георгиев в АГ. Записах си час при него и отидохме със съпруга ми. Е Богу, вярвайте, в момента, в който започнахме да си говорим, всичките ми страхове изчезнаха! Страхотен човек, много мил, и шегаджия  :). Говорихме си доста с него, прегледа някои документи, преглед не правихме, довери се на снимките от ехографа и мненията на д-р Александров. Планувахме датата на секциото, обясни ми какво трябва да направя преди това и др. Даде ни телефоните си, ако все пак, бебето реши да не изчака  :wink: Вече бях спокойна, че съм в сигурни ръце!
Ден преди секциото, сутринта ме приеха в болницата. На 2рия етаж, в нещо като приемна, ми взеха кръв и стоях 2 часа, докато ме заведат в стаята. Имах възможността да огледам всичко .. останах потресена от мизерията .. ръждясалото магаре, счупени плочки, и още, и още, а като видях във витрината един бръснич, с какъвто имам спомен, че се бръснеше дядо, светла му памет! - меко казано се погнусих … добре че си бях направила тоалета у дома и имах самобръсначка в багажа  в багажа!
Стаята също беше мизерна, мръсна - с 4 легла, бях с още 1 момиче. С мокри кърпички изчистих шкафчето и леглото си. Вечерта си имахме компания – няколко хлебарчици  Сутринта станах да се изкъпя, и о, изненада .. душът не работеше. Добре че поне  имаше нещо като топла вода.  Излях минералната вода от шишето, пълнех от чешмата и с него си поливах, за да се изкъпя.
Стаята, в която ме настаниха, след реанимация и където трябваше да бъда с детето си, беше светла и що-годе добра. Имах късмет да съм сама, защото емоциите ми се насъбраха и доста си поплаках. Превита на две се заех да чистя с памук и спирт всичко, защото беше в прах.
Донесоха ми Диляна на 4тия ден, а не на 3тия, както по принцип, защото имала някакви притръпвания, както ми казаха и се е наложило да я сложат в кувьоз за 1 ден /това беше написано в епикризата/.
Беше увита с някакво мръсно одеяло, с едни мърляви пелени, беше направила инфекция на кожата и цялата беше в гнойни пъпки! За какво ни искат да носим чисти пелени, като не ги вземат и обличат децата с тях, а си ползват техните, един Господ знае колко са чисти …
Отношението на акушерките беше грубо, никой нищо не казва и показва, сякаш цял живот съм гледала бебе … Един вид – оправяй се, трябва да знаеш …
Доктор Георгиев идваше да ме види всеки ден, дори в събота и в неделя.
През цялото време не бяхме говорили за пари, от познати знаех, че сам преценяваш колко да дадеш, до деня на изписването, когато ми каза, съпругът ми да плати 350 лева на касата за избор на екип. Издадоха ни фактура, за което, на нея пишеше – д-р Георгиев.
Това е от мен. Условията са ужасно мизерни за болница, но най-важно е, че бях в добри ръце и с детето ми сме живи и зрави.
Извинявам се за дългия пост.  
Спокоен ден :)
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Марина 79 в Март 22, 2011, 15:56:40 pm
И д-р Танев също!
Между другото за какви снимки на 4 ет. говорите, къде могат да се видят? :?
в друга тема, къде да раждаме..... :wink:
ни ги разделихме на София и Варна....ама тъкмо да ни видят хората в какви условия раждаме... :?
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Ок
Публикувано от: TINI78 в Март 22, 2011, 16:06:04 pm
И аз съм за д-р Георгиев и д-р Танев!Ако док не беше се заел с раждането на двете ми деца,това са докторите,към които бих се обърнала.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Марина 79 в Март 22, 2011, 16:20:48 pm
Мен само едно ме мъчи,на нашия док ако не му удобно да отказва раждания, а пак ако подхвърля, че се ориентирам при друг негов колега да родя....да не го разбере погрешно и да се почуства пренебрегнат :ask:
малко тъпа ситуация.... :?
споделете, който бил в такава ситуация и как процедира в случая ..... :?
защото като отидох на първи преглед при Георгиев и му обясних, че съм пациентка на д-р Александров и първия му въпрос беше, да не сте се скарали и беше учуден доста.. 8O
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Eille в Март 22, 2011, 16:30:09 pm
Здравейте,

аз имам следния въпрос - знаете ли дали, ако в приемния кабинет заявя, че желая да избера екип, без да имам предварителна уговорка с този лекар, те ще го извикат? Примерно отивам и казвам искам д-р Георгиев да ми направи секциото, но не съм се разбирала с него предварително. Следващият път смятам да попитам долу, просто ми е любопитно, някой има ли информация.

Иначе и аз смятам, че има и други добри доктори, при които можем да родим, ама друг такъв лекар като д-р Александров няма! :D Не знам дали поема раждания, защото не може да откаже, но имам познати раждали при него, без преди това да са му били пациентки.

Относно оплакванията поради некомпетентност на лекуващия лекар - и аз съм на мнение, че нищо не може да се направи. Да, може да имат проверка, ама с проверката ще си останат. Тук в Зачатие пише едно момиче, което се опитваше да заведе дело срещу д-р Цанко Мичев, ами работи си човека, частен кабинет си има, изражда в Майчин дом, ако се разровите ще намерите постовете й.

Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Once upon a time в Март 22, 2011, 23:33:10 pm
И между другото АГ-Варна, не означава Д-р Александров, не знам дали ви е ясно.
Ей туй ми беше мисълта и на мен.

... въртим се около едно и също нещо, но истината е че АГ-Варна е най-малкото зло, а не най-доброто.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Lisko в Март 23, 2011, 08:07:46 am
Относно оплакванията поради некомпетентност на лекуващия лекар - и аз съм на мнение, че нищо не може да се направи. Да, може да имат проверка, ама с проверката ще си останат. Тук в Зачатие пише едно момиче, което се опитваше да заведе дело срещу д-р Цанко Мичев, ами работи си човека, частен кабинет си има, изражда в Майчин дом, ако се разровите ще намерите постовете й.

Може, може:)
Стига да има постоянство може:)
Преди 7 години едва ли някой е смятал, че Зачатие ще постигне толкова много и ще е фактор в обществото ни. Преди 3 години едва ли много хора вярваха, че ще има Фонд Инвитро. Всичко това не стана като си стоим пред компютрите.

Днес по БТВ, показаха снимки на детското отделение на болницата в Ямбол, които е изпратил преди дни зрител. БТВ са направили връзка с директора, който пък обеща разни неща.
Опитайте момичета, може да се получи:)

Ейли, цитирала съм твоя пост като последен в тази връзка. Нищо лично към теб:)

Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: speranza в Март 23, 2011, 14:19:29 pm
Аз определено съм за АГ-ВАРНА и то във ВИП,доволна съм от акушерките и от доктор Александров , който ме изроди нормално, наистина каквото и да стане в другите болници бебетата ги водят пак в АГ, дано да не ставе де.Предпочитам сигурността пред хотелските условия , няма нужда в такъв момент от лукс,важно е  при раждането да сме в добри ръце ,хигиената в АГ може да не е идеална , но е достатъчно че има сигурност.Това е моето мнение и напълно подкрепям Маймунката!!!Но всеки сам избира кое му е важно и кое не, все пак успех където и да раждате момичета!!!
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: pony_petya в Март 23, 2011, 15:49:27 pm
И аз подкрепям Monkey и Speranza...Мисля, че няколко дни все ще се изкарат. Важното за мен е да знам, че за доктора, при който раждам моята бременност и моите чакани бебчета означават нещо, а не просто поредното раждане...Луксозна болница си имаме тук в Б-с, с условия по-добри от на хотел, но тя за мен е крайния вариант! Благодаря на всички родили вече, че споделиха мнението си!

Само да допълня...това е лично мое мнение!
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Марина 79 в Май 12, 2011, 17:51:35 pm
Момичета, на 25.05 имам дата за секцио  :D(много съм щаслива)

имам въпросче който раждал в АГ Варна ВИПа, трябва на 24 сутринта да се настаня там, това означава 24 часа да вися там преди секцио, не ми харесва този вариант....как стоят нещата, ако само пусна изследвания и да се прибера в нас?
ако има такъв вариант кога да си нося багажа, още от 24 ли да ми стои там или на 25 да идвам с него... :?
ако може малко да ми разкажете за организация какво и що.......иначе параноята вече почна да ме гони, от два дена ставам в 5 сутринта наспана от всякъде.....и ме яд, че последните дни що не се наспивам като бял човек докато имам тая възможност... :lol:
пак дали да не остана още от 24 там....че да се наспя едно хубаво, ако мога де..... :ask:
кажете си мнения.... :wink:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Vali :) в Май 12, 2011, 18:16:28 pm
Само ще ти кажа,4е ще ти искат в ранни зори за клизма и ако се сетят още нещо.
Аз мисля,4е ще е по-добре да останеш там от 24 :wink:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Май 12, 2011, 19:20:50 pm
най добре искай мнението на д-р. Георгиев,той най точно ще ти каже :).Успех и всичко ще мине супер на 25.05.11 г.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Black_rose в Май 12, 2011, 19:34:34 pm
Аз отидох на 2ри юни с багажа, взеха ми кръв и тестовете за упойката направиха. Казаха да пия дуфалак, нещо леко за вечеря да ям и на другия ден рано да отида. Казаха ми че ако искам мога да остана, мога и да си спя вкъщи. Оставих си багажа в стаята, заключих и се прибрах. Клизма не са ми правили на другия ден. На трети юни отидох рано, оправих си леглото, облякох нощницата и си четох криминалният роман докато не ме извикаха към 11,30 да ме подготвят :) Говори направо там на етажа, те ще ти кажат най-добре какво и как да направиш :) Стискам палци :)
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Марина 79 в Май 12, 2011, 19:49:15 pm
Мерси девойки  :wink:
значе аз виждам плана такъв, отивам на 24.05 с багажа и вече там ще се прецени какво и що ще направя,само да няма изненада преди 25.05  :lol:........че сега са сметки без кръчмарите правя  :lol:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Lisko в Май 12, 2011, 23:21:35 pm
:)Маринка, пожелавам ти всичко да мине успешно и прекрасната ти усмивка да не слиза от лицето:)
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: TINI78 в Май 12, 2011, 23:59:52 pm
Маринка,ето че моментът дошъл...почти де :DСтискам палци всичко да мине леко и с два броя здрави,ревящи вързопа :wink:
Иначе аз какво направих-предния ден отидох за тестове и изследвания,занесох си багажа и го заключих в стаята.На другата сутрин отидох и зачаках док,клизма не са ми правили.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Марина 79 в Май 13, 2011, 07:57:58 am
Лисе мерси  :D, как ще ми слезе усмивката, като сега предстои най голямата веселба в живота ни  :jump12: :D :D, само да сме живи и здрави....друго не искам  :balk_602:

Тини мерси мила, значе и аз ще замъкна багажа още на 24.05....пак после ще видим какво ще правя, от една страна в къщи мъжо и свекито сигурно ще ги гони по голяма треска от мен и ако много ми дойде, може и да остана там да преспя.... :lol: :lol:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: mimi26 в Май 13, 2011, 10:35:45 am
Марианка, леко раждане и здрави бебета!
Аз отидох предния ден към 10ч да ме прегледат и приемат, но бях с 5см разкритие и родих няколко часа след това, не ми остана време да се чудя какво да правя  :lol:. Но по принцип бих останала вечерта.
Въпреки че не бях яла нищо ми правиха клизма, може би защото не бях секцио.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Марина 79 в Май 13, 2011, 13:39:05 pm
Мими мерси  :D
иначе мен ме вика в 8.30 сутринта, защото ще бъде след нощно дежурство и да може да се видим, освен после да се прибера и вечерта да се върна.....ако ми кажат да взема някви разхлабителни, поне в къщи да свърша тези работи.

имам още едно въпросче, а след секцио вообще ли няма да видя бебета......чак като ми ги донесат след няколко дена ли  8O, малеееее как ще изтрая  :?
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Май 13, 2011, 14:18:04 pm
Не ,ще ти ги покажат същия ден :)
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Марина 79 в Май 13, 2011, 14:33:52 pm
ееее, Исе  :wink: успокои ме  :D
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: speranza в Май 16, 2011, 12:38:12 pm
Успешно раждане  Маригри , скорошна среща с бебоците ,желая ти успех и леко да мине всичко в АГ-ВИП- Не се съмнявам , че ще е така , там всички са много любезни!!!
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Vali :) в Май 28, 2011, 23:00:20 pm
Наложи се да раждам  в АГ Варна за съжаление:
И след две години си е същата мизерия-мръсно,гигантски  мутирали хлебарки  :x и не4овешко отношение от пове4ето работещи там :?
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: dessi-kk в Май 29, 2011, 11:14:41 am
Ох бе хора, ще ме побъркате с тези хлебарки  :(.  Vali на кой етаж точно в  АГ ражда?
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Велина в Май 29, 2011, 12:12:03 pm
Наложи се да раждам  в АГ Варна за съжаление:
И след две години си е същата мизерия-мръсно,гигантски  мутирали хлебарки  :x и не4овешко отношение от пове4ето работещи там :?
:( :(
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: snic в Май 29, 2011, 15:10:04 pm
Здравейте на всички. Интересувам се има ли някоя от вас която е раждала скоро в окръжна болница варна. Искам да разбера какви са условията. Преди 10год бяха ужасни но след това правиха ремонт. Как изглежда родилното сега?
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Vali :) в Май 29, 2011, 23:11:29 pm
Ох бе хора, ще ме побъркате с тези хлебарки  :(.  Vali на кой етаж точно в  АГ ражда?
Раждах/оперираха ме/ на 2етаж и престоя там е около 48 4аса.След това ме преместиха на 4 етаж.За ВИП  не мисля,4е си струва да  дам в тази болница 1000лв.Платих само за избор на екип 350лв.
Секциото ми бе спешно и не ми се рискуваше с оби4айния дежурен лекар.Просто като видях и как ме посрещна в 3 сутринта ми бе ясен.По-добре  бе да звънна на 4итав лекар,да платя........,но това е друга история,дълга и не за тази тема :wink:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: fifonqk в Май 30, 2011, 00:03:17 am
сестра ми ражда преди 3 месеца в окрьжна болница и остана доволна. Каза че имало ремонт на стаите,били скоро боядисани.Не беше вьв вип стая,но вьпреки това каза че били 3 момичета в стаята като вьв всяка имало баня с тоалетна. Персонала сьщо се дьржал добре,абе дори тя не очакваше че ще остане доволна от някьде кьдето не си е плащала:)))
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: topsi в Май 30, 2011, 17:23:34 pm
Аз също раждах в Окръжна болница Варна и съм много доволна,стаите бяха в приличен вид,лекарите и вообще персонала ти обръщат внимание и на всеки въпрос ми отговарят,но понеже бебчо че роди в 35 гс го заведоха в АГ-то и пред неотологията един ден наистина имаше две гигански,мутирали хлебарки все още живи,а вратата на отделението беше отворена/може би си влизат и излизат незнам/доста майки който чакахме за информация останахме потресени,а за ВИП си платих за един ден на 4 ет ееее мизерия, единствената разлика беше че имаше хладилник за двете стаи.В окръжна не видях дори мравка, а банята в сравнение с АГ-то беше като 4 звезден хотел.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: snic в Юни 03, 2011, 14:42:36 pm
Благодаря за информацията за окръжна болница Варна. Раждах там преди години и ремонта все още не беше направен. Явно сега изглежда по- добре. Къде мога да намеря списък с всичко необходимо за раждането там?
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Eille в Юли 01, 2011, 23:31:22 pm
Здравейте, да разкажа и аз за моето раждане в АГ Варна. Приеха ме с преекламсия на 8мия етаж на 9ти юни. Там си е мизерия, има огромни черни хлебарки, дано не ви се налага да го посещавате този етаж :D. С д-р Александров планирахме секциото за 16ти юни, но на 14ти сутринта в два и половина започнаха да ми изтичат водите. Отидох до дежурната акушерка, направиха ми тест дали са околоплодни води и се почна :D. Цяла бременност се молех дано не ми се наложи да ходя в АГ-то без д-р Александров да е там и да попадна на д-р Живко Ганчев /едно време ми направи два пъти абразио за една бременност, нагло си искаше пари от мъжа ми, та не го долюбвам особено/. Е, дежурен се оказа той - започна да ме препира да ми прави секцио, въпреки че му казах, че ще звъня на Александров, питаше ме аз форуми не чета ли, там пишело че док няма да дойде посред нощите, че на него му било писнало да изражда такива като мен, че съм си поемала риска като отлагам секциото. Добре, че док. ме беше предопредил, че след като ми изтекат водите имам достатъчно време, докато започне самото раждане. Заради високото кръвно д-р Александров реши да раждам на втория етаж, каза че реанимацията там е по-добра в сравнение с тази на ВИП-а. Та запътих се аз на втория етаж, към 4 часа успях и да се свържа с д-р Александров, който към 6 и нещо дойде в болницата. Контракции имах доста, бая си боляха, влезнах на секцио със доста голямо разкритие, ако не бяха седалищно предлежание бебетата, щях да си родя нормално. Секциото мина и ме събудиха с думите, че си имам бебета. На втория етаж всички бяха много мили, никъде не видях лошо отношение, даже като чуеха близначета и много се радваха. След това ме прехвърлиха на четвъртия, защото се оказа че като не съм раждала на 7мия етаж, не могат да ме качат там. Както и да е, от четвъртия етаж също нямам забележки, освен че беше много топло. Хлебарки не видях, а се оглеждах усилено, като знам какви мутанти се разхождаха на 8 етаж. Лошо отношение също нямаше, напротив. Минаваха и консултанти по кърмене. С неонатолозите също нямах сблъсъци, казаха че децата са добре - дадоха ми едното дете на трети ден, а другото на четвъртия. После се наложи, заради жълтеница да сложим Тошката на лампа, пускаха ме долу на третия етаж да ходя да го кърмя.
Общо взето това е, всичко мина наред :D
Вече сме си вкъщи, много е хубаво чувството да си майка!
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: mirkas в Юли 02, 2011, 02:12:26 am
Браво на теб Ейле - майка героиня! Важното е, че си успяла да "изчакаш" д-р Александров да дойде и да ти направи секциото.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Велина в Юли 07, 2011, 15:06:01 pm
Здравейте!!
Момичета ,верно ли е че в Окръжна болница не дават да се изписва бебето по къс ръкав? :ask:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Vali :) в Юли 08, 2011, 15:17:23 pm
"Не дават" ми зву4и странно.Моите бебета и до днес са с дълаг ръкав.
Обяснението при нас е следното:
бебетата нямат уригулирана температира поне месец и с дрехата гоним тази на утробата на майката.  :wink:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: snic в Август 23, 2011, 11:24:42 am
Искам да попитам дали някоя от вас е раждала при д-р Кирил Георгиев от Аг ВАрна? Моля някой да сподели.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Миленка в Октомври 09, 2011, 20:15:37 pm
Да разкажа за второто ми раждане в Аг Варна.
Терминът ме беше за трети октомври така и не се разбра с точност защото по цикъл ми беше 19 септември ,но плода винаги отговаряше на ехографа около началото на октомври затова него си приех.
Реших да родя отново в Аг Варна но този път не ми се даваха хиляда лева за вип етажа , избрах секциото да ми направи доктор Георги Георгиев и се срещнах с него.
Понеже съм с диабет и като му казах за предишно раждане в 35 седмица решихме да направим секциото на 14 септември  , на 12 септември постъпих в болницата да ми направят кръвнозахарен профил и той реши да ми бият и инжекции за дробчетата понеже бебетата на диабетичките трудно се адаптирали. На 13 срещу 14 ме пусна да си спя у нас да взема лактулоза да си почивам и ме искаше на 14 сутринта в 7 ч да съм първо секцио към 8 и половина. В два часа през нощта ми се спукаха водите, започнаха ме контракции на десет минути направо почаках час и нещо но те се усилваха и събудих мъжа да ме закара до болницата. Там установиха че имам 2 см разкритие и се обадих на доктора да идва да ме оперира по рано от предвиденото. Събудиха всички на етажа и ме подготвиха за операцията. Операцията беше на втория етаж , събудих се още като ме местиха от операционната  , през цялото време бях будна и осъзната и изобщо нищо не ме болеше. Моята Деница  се появи в 4 , 45  с размери 3350 и 50 см . През двата дена бях в реанимация на втория етаж , всички бяха много мили , много загрижени и любезни. На същия ден ми я донесоха за малко да  я видя .На третия ден ме качиха в стая на новия Пети етаж който е хубав като випа но ако искаш самостоятелна стая се плаща 40лв на нощ ако искаш с някой друг е безплатно .Аз бях сама в стая можеха да идват посетители през цялото време и всичко беше чисто и ново. Платих общо за избор на екип 350лв   и 80 лв за два дена престой в самостоятелна стая. Купуват се и консумативи за секциото за около 60лв като са най -скъпи конците.
Това е моето раждане в Аг Варна ако реша да имам трето пак там ще родя  :D
Извинявам се, че стана така дълго!
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: sevdalina.velkova@abv.bg в Януари 23, 2012, 14:22:53 pm
zdraveite mamita.ako ima nqkoq, koqto skoro e rajdala pr dr sko4ev ot okrajna,nikolov i tanev ot ag da izkaje mnenie.6te rajdam mai s sekcio  se 4udq pri kogo.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: svetlana___12 в Февруари 16, 2012, 19:09:37 pm
zdraveite mamita.ako ima nqkoq, koqto skoro e rajdala pr dr sko4ev ot okrajna,nikolov i tanev ot ag da izkaje mnenie.6te rajdam mai s sekcio  se 4udq pri kogo.

Здравей, аз не съм раждала при Николов, но моя мн близка приятелка роди септ. месец при него, той я следи и цялата бременност. Ражда секцио, повече от очарована е. Друга приятелка роди близнаци при Танев - и аз съм ходила при него - невероятен доктор и човек. Аз раждах секцио при Георгиев - цял живот ще съм му благодарна. Общо взето и тримата са страхотни. Който и да избереш - няма да сгрешиш. Успех!
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: dessi-kk в Февруари 25, 2012, 13:45:31 pm
Аз съм много доволна от раждането си във Вип-а в АГ, но може би защото секциото ми прави д-р Александров на когото бях пациентка дълго време и защото позната акушерка ме наглеждаше и се грижеше за удобството ми през цялото време. Останалия персонал също си беше добър без излишна любезност и загриженост  :lol: ноооооо - относно хлебарчиците - е имаше си ги! Отначало се поуспокоих защото засичах само бебенца хлебарки по коридора и стаята които бързо изприкваха нанякъде. Но една вечер отивайки до тоалета насреща ми излезе майката, по-скоро Кралицата Майка  :lol: :lol: - наистина огромно черно чудовище мутант, направо ме беше страх да не ме нападне - този път изприках аз - обратно в стаята  :lol: Слава богу това беше единствения ми проблем там - нямах други оплаквания!
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: silvia29 в Февруари 25, 2012, 17:41:26 pm
Сега може би е момента да разкажа накратко и за моето раждане на 7ми етаж в АГ. Секциото ми беше направено от др Александров и др Кисьов - мина много добре, леко се възстанових. Хиляди благодарности и към двамата - от зачеването до раждането бях плътно с др Александров. Хлебарки не видях, обаче леглата са ужасни, пружинни и на първия ден след секцио ставането беше страхотно изпитание. Благодарение на акушерките успях да започна кърмене. Дъщеря ми не искаше да захапе на трети ден, когато ми я доведоха в стаята, зърната ми са плоски. В момент, в който детето пищи на гърдата а аз рева, мина и консултантка по кърмене, която след десетина минути изкарани в опити да подадем гърда, заключи, че имам кърма, но ми е доста трудно, отбеляза си на листчето, че ме е посетила и излезе. От там ме пое акушерката на смяна и на всяко хранене беше с нас, така продължи и акушерката на следващата смяна и успяхме. Отношението на болничния персонал беше страхотно. Дано отново ми се случи, бих избрала отново АГ - Варна.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Вилето в Март 17, 2012, 20:36:21 pm
Здравейте, мили мами....Чувствам се много объркана по отношение на това, в коя болница да родя.....при мен дилемата е Окръжна или Майчин дом :), а също така и при кой лекар да се случи....В момента съм в 8 месец, а още незнам какво да правя, а време вече почти не остана :) Моля, ви кажете ми вашите мнения за тези две болници и за докторите, работещи там......:) Благодаря ви предварително! :)
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: snic в Март 27, 2012, 17:24:37 pm
Здравейте, мили мами....Чувствам се много объркана по отношение на това, в коя болница да родя.....при мен дилемата е Окръжна или Майчин дом :), а също така и при кой лекар да се случи....В момента съм в 8 месец, а още незнам какво да правя, а време вече почти не остана :) Моля, ви кажете ми вашите мнения за тези две болници и за докторите, работещи там......:) Благодаря ви предварително! :)

Преди време и аз се лутах като теб- ходих и в АГ и в окръжна и накрая избрах окръжна болница. Направих най- добрия избор за мен. Терминът ми отмина и като отидох в болницата на смяна беше д-р Папазов- невероятен специалист и човек. Това е най- добрият доктор за естествено раждане. За секцио - д-р Скочев в окръжна и д-р Г.Георгиев в АГ. Д-р Георгиев има страшно много пациенти  и не е сигурно като те хванат болките дали ще успееш да стигнеш до него. В окръжна болница всички са много добри специалисти.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: karmen-kosara в Май 22, 2012, 08:53:08 am
Много полезна тема, а така занемарена...
Насочила съм се към АГ-то и бих искала да чуя мнения относно раждане по здравните фондове в АГ-Варна, ако има момичета минали  по този път. Имам допълнително здравно осигуряване, покриващо ми и болнична помощ, вкл. и раждане. ще се радвам на мнения.
Усмихнат ден!
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: radosttinka в Май 22, 2012, 14:18:12 pm
Кармен, нямам опит със здравните фондове, но ще споделя, че гледам скоро никой не е писал нищо за АГ.

Без избор на екип и без да доплащаш нищо, само с направлението от ЖК те настаняват на 4-я етаж - където е жива мизерия. И тъй като предимно ромките не си плащат за нищо, те преобладават на етажа.

Аз си платих за избор на екип (390лв), със секцио, но и при индуцирано нормално раждане, те настаняват един ден по-рано на 4-я етаж, за да направят разните изследвания и консултации. На следващия ден е раждането, в родилните зали на 2-я етаж. При секцио, те настаняват в реанимация, която на фона на предродилните зали е след ремонт - нова дограма, щори, нови подвижни легла с бутони, телевизор с дистанционно :wink:. Има две реанимации една с 2 и една с 4 легла, та не е скучно ако се случи да има повече жени. Докато си в болницата има и осигурена храна за целия престой. В реанимация захранват с чайчета, бульончета и разни други - там хора на свиждане не пускат, освен ако избрания от теб лекар не вкара някой.

След два дни в реанимация, местят на 5-я етаж (и при нормално раждане пак настаняват там). Етажа е след основен ремонт и най-вероятно условията са като във ВИП-а. Нова дограма, пребоядисано, нови кошчета за бебета, телевизор пак с дистанционно  :wink: ( на 4-я и в патологията със сигурност няма тази екстра :lol:), шкафчета с ключ, хладилник, баня и тоалетна след основен ремонт, та могат да се ползват без да ти става лошо като влезеш вътре, топла вода постоянно. Ако се доплати може и да се ползва стаята самостоятелно, иначе е за две родилки.

Та битовите условия са добри, ако се плати може би и първия ден да настаняват на 5-я етаж. Относно отношението, в реанимация бяха много мили и отзивчиви, аз не бих се оплакала. На 5-я бяха малко по джаста-праста, оставиха ми детето без да ми обяснят нищо, да си го обличам и сменям сама, акушерката се сети след 3 часа да ме провери дали съм се справила... На втората вече беше готина акушерка/лелка  :P където по коридора се чуеше бебе да  реве неистово и тя беше там да проверява какво става и да помага, ама първата  :wink:

Ако махнат избора на екип ( нали го умуваха законодателно, не знам какво стана) може да променят някак схемата.

Забравих да кажа, че раждах при д-р Николов (много мил и спокоен човек), а асистент му беше д-р Цветков, който също не малко пъти тормозех докато бях бременна, като лежах в патологията.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: karmen-kosara в Май 22, 2012, 15:19:38 pm
radosttinka Благодаря ти за отговора! Скоро една приятелка роди на 4-тия етаж, където циганките бяха изолирани в отделни стаи. Тя остана доволна както от обслужване, така и от обстановка. Макар че при мен не е водещето обстановката, а специалистите, неонтологията и това, че оставят бебета при майките. За ОКРБ абсурд - там няма да отида никога да раждам, а в Майчин дом няма смисъл.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: radosttinka в Май 22, 2012, 17:09:59 pm
Макар че при мен не е водещето обстановката, а специалистите, неонтологията и това, че оставят бебета при майките.
Тези предимства са ясни затова въобще не ги коментирам :wink:

Само дето в неонтологията, където престоява бебето докато си в реанимация, не знам какво бяха правили с детото, но ми я дадоха цялата изпъпчена и подсечена, а и накрая една акушерка се опита да обвини мен за състоянието на детето.

Искат 10 памперса и 1 пакет мокри кърпички, уж за два дни, а после на втория идват отново да ти искат още 10 :x, пък после подсечено бебе - по причини които сами бихте се сетили  :x :wink:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: karmen-kosara в Май 23, 2012, 08:31:21 am
Искат 10 памперса и 1 пакет мокри кърпички, уж за два дни, а после на втория идват отново да ти искат още 10 :x, пък после подсечено бебе - по причини които сами бихте се сетили  :x :wink:[/color]
Благодаря ти за мнението. От всяка родилка съм чувала противоречиви отзиви  :lol: Едни ми казват, че за АГ-то не ми трябват пелени и мазила, че там ги имали. Други - да си нося. В крайна сметка дни преди да родя ще отида да си питам на място какво да нося, за да няма ексцесии  :lol: :lol:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: mimi26 в Май 23, 2012, 08:42:59 am
Нищо не ти пречи да си ги сложиш в багажа, а ако не ти потрябват ще си ги върнеш. Като е при теб бебето си ползваш твоята козметика и дрешки.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: radosttinka в Май 23, 2012, 09:13:41 am
Кармен, тези неща ги има и в списъка с консумативи, които трябва да си носиш.
Освен това има и два комплекта пелени за многократна употреба, тези три неща ти искат за бебето. Пелените не ми ги взеха, после ги използвах да ги постеля в кошчето на бебето като чаршафи. Другото са консумативи за раждането.

Аз лично питах акушерките на 2-я етаж, ден преди да постъпя в болницата, а доктора ми даде списъка.

Нещата за бебето ти ги вземат преди да влезеш за раждане, прибират останалия багаж в шкаф, даваш торбата с консумативите и отиваш в родилна/предродилна/операционна зала.

Иначе козметика не искат, това е запазена марка на Окръжна, че там държат и да е на Хип.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: karmen-kosara в Май 23, 2012, 16:06:27 pm
Иначе козметика не искат, това е запазена марка на Окръжна, че там държат и да е на Хип.
Ама че тузари  :lol:  :lol:
Прави сте момичета! Когато наближи момента ще си приготвя аз багажа и ще си сложа всичко вътре. Имам чувството, че ей сега ще мине времето....
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: SteLa13 в Октомври 04, 2012, 15:51:39 pm
здравейте, аз съм в 6 месец и следя тази тема от доста време но забелязах че скоро никой не е писал и ми се искаше някой да даде по актуална информация отностно  аг болница  понеже май на там съм се насочила, а и раждах в  окръжна болница но последно време чувам лоши отзиви от близките си приятелки който са раждали там а  за аг  чух че скоро е имало ремонт там, нещо което не ме интересува много но все пак си оказва влияние върху решението ми. Ако някой има по актуална информация моля да сподели  Поздрави

п.с извинявам се за лошия правопис но пиша от телефона си  и ми е доста трудно ....
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: MimiSt89 в Януари 25, 2013, 15:36:30 pm
Аз по повода с момичето което така настървено плюе Др. Цанко Мичев,
първо не знам дали е жена,може да е лекар конкурент който се представя за пострадала при него жена,
Няма жена раждала при Мичев която да познавам и да е казала нещо лошо,
да измислици за извадени без знание на пациента и без да е нужно тръби да не говорим.
Това е пълен абсурд.Замислете се,дами,защо са му на Мичев нечии тръби?
Събира си ги?
Това са или такива които не им харесва диагнозата и веднага доктора е виновен, т.нар. убийте вестоносеца, или е акт на завист и злоба да рекламират лошо някой.

Що се отнася до изказванията "Мичев ми все 500 долара да родя" първо едно раждане в АГ Варна е от 400 до 1000 лв. според стаята и начина на раждане.
Значи някой върши работа толкова сложна и не искаме да му платим.
Тя е знаела колко ще и вземе,това се уточнява предварително(освен ако не говорим за безумно глупава жена) и второ: ами пари ще вземе,да не е Др. Куин Лечителката да и платиш с кокошка или брезент.
Айде да влезем в 21ви век и да спрем да плюем малкото лекари които знаят какво правят макар и за повече пари.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: MimiSt89 в Януари 25, 2013, 16:03:34 pm
Извинете да не съм попаднала на рекламен блок за Др. Александров?
 :lol:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: jasmin_veni в Януари 25, 2013, 16:16:31 pm
MimiSt89 последните ти постове не са по темата.

Ако си раждала в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна, както е името и на темата и имаш, какво да кажеш полезно - сподели :)
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: MimiSt89 в Януари 25, 2013, 17:09:45 pm
Обещавам да споделя веднага щом родя(към 6.02.2013) просто се ядосах как плюят наред доктори,затова писах
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: sixsens в Януари 25, 2013, 17:22:14 pm
Темата е за мнения и коментари на въпросните три болници, логично е, ако някой е/не е доволен от дадем лекар да сподели. Всеки има право да изкаже мнението си, стига да не нарушава правилата на форума, използвайки обидни квалификации по адрес на други потребители или обсъждани лица. В тази връзка ще ви помоля да бъдете по-обрана в коментарите си и да се въздържате от квалификации и предположения за умствения капацитет на потребителите :D
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: jasmin_veni в Януари 25, 2013, 17:41:51 pm
Обещавам да споделя веднага щом родя(към 6.02.2013) просто се ядосах как плюят наред доктори,затова писах

Леко раждане и очакваме да споделите вашите наблюдения.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: deep в Януари 25, 2013, 18:52:46 pm
Извинете да не съм попаднала на рекламен блок за Др. Александров?
 :lol:

Когато някой лекар си върши качествено и повече от добре работата, нормално е да има доволни и благодарни пациенти. Момичетата, споделили своите хубави впечатления от д-р Александров очевидно са родили при него  (и почти 100% са забременели благодарение на неговата работа) сега се радват на своите рожби.

Не виждам нищо нередно, най-малко рекламно да споделиш опита си и той да бъде в полза.

MimiSt89, пожелавам ти успешно раждане при екипа, който си избрала. Концентрирай се към положителните емоции, защото негативните ограбват.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: ivelinca в Януари 25, 2013, 20:51:49 pm
Момичета, аз май съм се насочила към Окръжна болница
Причината е , че имам позната , която е акушерка там ,   и разчитам ,
на по-голямо внимание от нея
Моят въпрос е : Бебетата при майките ли са ,или ги носят само , когато трябва да се хранят?
А за списъка , вече се снабдих с него , и наистина държат на "ХИП"
Да не говорим , че трябва да си носиш и всичко останало
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Lisko в Януари 25, 2013, 20:52:24 pm
Аз по повода с момичето което така настървено плюе Др. Цанко Мичев,
първо не знам дали е жена,може да е лекар конкурент който се представя за пострадала при него жена,
Няма жена раждала при Мичев която да познавам и да е казала нещо лошо,
да измислици за извадени без знание на пациента и без да е нужно тръби да не говорим.
Това е пълен абсурд.Замислете се,дами,защо са му на Мичев нечии тръби?
Събира си ги?
Това са или такива които не им харесва диагнозата и веднага доктора е виновен, т.нар. убийте вестоносеца, или е акт на завист и злоба да рекламират лошо някой.

Що се отнася до изказванията "Мичев ми все 500 долара да родя" първо едно раждане в АГ Варна е от 400 до 1000 лв. според стаята и начина на раждане.
Значи някой върши работа толкова сложна и не искаме да му платим.
Тя е знаела колко ще и вземе,това се уточнява предварително(освен ако не говорим за безумно глупава жена) и второ: ами пари ще вземе,да не е Др. Куин Лечителката да и платиш с кокошка или брезент.
Айде да влезем в 21ви век и да спрем да плюем малкото лекари които знаят какво правят макар и за повече пари.


Ами нека се запознаем.
Петина Иванова Найденова - към момента на "осакатяването" ми от д-р Цанко Мичев преди 13 години бях с фамилия Иванова.
Чудиш се за какво са му тръбите на жените.... Не си ги събира, упражняваше се и то до скоро за съжаление. Да си ги беше събирал, току виж се беше научил какво и кога не се реже.
 
Сега като се замисля, не познавам нито една жена/момиче, отишла при него с проблем със забременяването да е останало доволно и още по-лошо, да не се е наложило после да прибегне до АРТ, в следствие на оперативна намеса от д-р Цанко Мичев. Страшен доктор е.
Слава на бога, че вече не се прави на репродуктивен специалист.

То като ти чета поста, чак неудобно ми става каква неблагодарница съм, че не си харесах диагнозата след неговата операция ама добре, че попаднах на правилните лекари (не само д-р Александров - още трима).

Как не съм се сещала досега, че трябва да благодаря на него за трите си деца, за които 10 години се борих, след неговата лекарска грешка. Неблагодарна работа:):):)

Ама да си дойдем на думата - като е много добър в ражданията що се "бърка" дето не му е работа ами не си изражда само?

Ти "само" ще раждаш при него или той ти помогна да забременееш?

Успешно раждане ти пожелавам.

Виж, последното изречение от поста на deep, няма да сгрешиш ако я послушаш. Голям Човек е.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: *Надежда* в Януари 31, 2013, 11:17:52 am
А може ли някой да ми каже, кой е ВИП етажа в АГ Варна, защото така и не разбрах - 4-ти ли, 5-ти или 7-ми? :ask:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: sixsens в Януари 31, 2013, 11:19:57 am
7-ми.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: пантерка в Февруари 05, 2013, 22:34:20 pm
Още ми е рано , но да попитам дали д-р Александров изражда нормално
на 5 етаж.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: sixsens в Февруари 05, 2013, 22:46:42 pm
Доколкото знам, д-р Александров вече не дава дежурства в родилно отделение. Води предимно раждания със секцио. Но за да знаеш със сигурност, трябва да попиташ него.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: karmen-kosara в Март 04, 2013, 21:13:03 pm
Влизам да дам своята препоръка за АГ-Варна, дано помогне в избора. Родих със секцио по спешност. Бях на 5 етаж, но с обслужването от 4 нямаше разлика. Много съм благодарна на екипа и на акушерките! Силно препоръчвам !
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: vens в Март 06, 2013, 15:53:55 pm
д-р Александров не води нормални раждания
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: marieta76 в Март 07, 2013, 09:37:59 am
д-р Александров не води нормални раждания

Кой каза...и първото си дете родих при него нормално, 2 г. след това и близнаците, пак нормално и пак при него.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Dragony :) в Март 19, 2013, 18:07:27 pm
И аз родих при Александров нормално...преди 3 месеца, но при него само на 7-ми етаж
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Eille в Март 23, 2013, 13:22:25 pm
Аз съм раждала при д-р Александров секцио на 2 етаж, имаше проблеми с мен и ми обясни, че предпочита да съм в реанимацията на 2 етаж, вместо на 7мия. Така, че най-добре питайте доктора, той ще ви каже със сигурност може или не.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: ivelinca в Април 07, 2013, 18:08:39 pm
Здравейте момичета... Ето как мина нашето раждане в Окръжна болница!
на 26/03 ме приеха с леки контракции,имах назначени системи за следващата сутрин, но слава Богу , смените се завъртяха и сутринта застъпа Д-р Свраков, който след преглед установи, че ми е много дебела шийката и отложи системите и ми сложи едно хапче, което да ми омекоти мускулатурата и така изкарах без болки чак до след обед. После ме пое Д-р Георгиева ,към 18:30 имах 5 см разкритие, пукнаха ми мехура, имах един час болки и бях стигнала вече до 8 см и след още малко родих живо и здраво бебе, без нито едно вътрешно разкъсване , но с 4 външни шева, понеже се наложи да ме срежат! За неонатологията да кажа- изключително доволна съм , особено от Д-р Милена Георгиева, която бе много мила през цялото време. В болницата ние седяхме доста 7 дни , защото малкия прекара и жълтеничка там и беше на фототерапия. Между временно пък аз забелязах , че ми изпадат съсиреци и се наложи да ми направят химически масаж, така че по-дългото седене в болницата се оказа много полезно за нас. Относно консумативите и дрешките на бебоците-бях чела да не се купуват скъпи памперси и дрехи за болницата, щото не се знаело дали ще ти ги върнат, както и не се знаело дали ще сложат тези памперси ,които ти си занесъл- това НЕ Е ВЯРНО! Хората си обличат бебето ти точно с това , което си носиш , а памперсите дори ги надписват с номера на бебето. Връщат ти всичко , задържат само двата чифта пелени и олиото и шампоана. Бебетата са почти през целия ден при майките, взимат се само за визитациите и вечерта спят в бокса, но когато се разплаче посред нощ можеш спокойно да отидеш да си го нахраниш, ако ли не те ще ти го донесат ако много плаче. Не е 5 звезди, но е сравнително чисто, храната е вкусна и ако имаш проблем ти се обръща голямо внимание. Апелирам, казвайте си всичко което ви притеснява! Аз отначало все виках "всичко е наред" и не ми обръщаха особено внимание, но когато започнаха нашите проблеми и с малчо и с мен , веднага ми обърнаха нужното внимание. Надявам се да съм била полезна и сори за дългия пост
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: dess_dess в Юли 13, 2013, 12:40:45 pm
Здравейте,
аз се интересувам за секциото във Вип-а на АГ Варна :lol:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Марина 79 в Август 23, 2013, 22:44:42 pm
За какво ти е ВИП, доколкото знам на 5 етаж е направен ремонт и условия никак не са по зле от ВИПа:))) Иначе малцинството си остана на 4 етаж. Когато раждах бях на 4 етаж, това преди да направят ремонт и си взех отделна стая, в която бях сама, циганките само ги мервах из коридора. Не виждам смисъл да даваш 500лв отгоре само и само да си във ВИПа.... Успех и на финала две здрави бебчета ти пожелавам:)))
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Eille в Август 25, 2013, 16:23:28 pm
Напълно подкрепям Маринка, няма смисъл от ВИП-а.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: dess_dess в Септември 04, 2013, 19:43:58 pm
Напълно подкрепям Маринка, няма смисъл от ВИП-а.

Ами разбрах, че обслужването е на по-високо ниво :lol: и отношението на персонала също :P
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Марина 79 в Септември 16, 2013, 23:31:22 pm
Като цяло нямам забележки към персонала, всички бяха любезни....и в реанимация и после на 4 етаж. Имах проблеми само с неонатология, там си изхабих много нерви.......не получавах никаква адекватна информация, то не беше пневмония, то не беше не знам какво.......и накрая ни изписаха на 5 ден живи и здрави без никакви проблеми.
Важно да родиш здрави и доносени бебчета, всичко друго не е толкова важно:)))
Успех!:)))))
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: dess_dess в Септември 17, 2013, 12:16:48 pm
Като цяло нямам забележки към персонала, всички бяха любезни....и в реанимация и после на 4 етаж. Имах проблеми само с неонатология, там си изхабих много нерви.......не получавах никаква адекватна информация, то не беше пневмония, то не беше не знам какво.......и накрая ни изписаха на 5 ден живи и здрави без никакви проблеми.
Важно да родиш здрави и доносени бебчета, всичко друго не е толкова важно:)))
Успех!:)))))

 :youwoman: :bighug:
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Alike в Септември 26, 2013, 15:06:13 pm
И аз се чудя много за АГ, но не чувам никакви добри отзиви за 4ти етаж, а до колкото разбрах като цена няма голяма разлика във ВИП-а и 5тия етаж. Ако някой скоро е бил там нека да сподели. То все още и доктор не съм избрала, но чакам още едно мнение дали ще се налага със секцио да раждам, но иначе чувам добри отзиви за д-р Георгиев и май към него ще се насочвам.
И още един въпрос: има ли голяма разлика между АГ и Окръжна болница, до колкото ми казаха и в двете е имало ремонт.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Vilia в Декември 31, 2015, 11:04:42 am
Гледам, че темата е неактивна от 120 дни и смятам да я пораздвижа, че точно в Майчин дом Варна ми предстои раждане. Моля, ако някой скоро е имал опит да сподели, ще бъде много полезно.
Весело посрещане на Нова година!
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: sun_smile в Юни 02, 2016, 12:59:21 pm
И аз да опитам да събудя темата. Някой скоро раждал в АГ? Конкретно при доктор Танев?
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: sr_da в Юли 26, 2016, 16:00:31 pm
Здравейте,
Родих в АГ на 06.07 във ВИП отделението. На всички, които все още не са избрали лекар, искам да препоръчам д-р Барбаянев. Той ми следеше бременността, която беше много проблемна, той ми направи и секциото. Освен че е добър професионалист, е страхотен Човек, мил, успокояващ, загрижен. Винаги се е отзоваваше на обажданията ми и никога не ме е карал да чакам и вися пред кабинетите, както правят повечето волно или неволно...Много съм му благодарна за всичко, доволна съм, че го избрах и го препоръчвам.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: sun_smile в Октомври 12, 2016, 13:06:48 pm
Родих в АГ Варна на 15.09 при доктор Танев, естествено раждане, но предизвикано със система окситоцин. Водите ми изтекоха в 3:30 сутринта и в 3:50 вече бях говорила с доктор Танев и се разбрахме в 7 да съм в болницата, тъй като нямах болки или контракции, но с уговорката, ако нещо се промени да му се обадя. В 7:30 ме приеха, нямаше места на ВИП и щях да съм на 5ти етаж. Съответно в предродилна зала на 2ри етаж бяхме две жени. До 11ч доктор Танев изчака да започне само раждането(преди това бях 2 месеца на терапия с гинипрал за задържане, който потиска родовата дейност), но това не се случи, затова ме включи на система с окситоцин, нямах и разкритие до този момент. В 11:30 контракциите и болките започнаха, като той идваше през половин час горе долу, за да следи как  протича всичко. В 14:25 за по-малко от минута се роди дъщеря ми точно с 3 напъна, без разкъсвания, без усложнения под ръководството на доктор Танев. Подчертавам последното, защото през цялото време много слушах какво ми говори, а преди това родиха още 3 жени при други лекари, но въобще не слушаха какво им говорят и се проточиха (родилна зала беше почти срещу моята стая и чувах всичко.) В родилна зала стоях 2 часа, но бях готова веднага да стана. Дадоха ми бебето на 10та минута да си я гушкам, дори я накърмих. След 2 часа престой ме преместиха в самостоятелна стая на 5ти етаж. Имайте предвид, ако раждате лятото-много е горещо. Хубаво е да носите еднократни чаршафи за бебето, както и пелени. Памперсите са задължителни, както и мокрите кърпички. Носете си още тоалетна хартия, тоалетни принадлежности, прибори за ядене и евентуално чаршафи за вас, разклонител също е добре да си носите, има 1 контакт в стаята и стотинки за жетони за ТВ. Танев идваше да ме проверява как съм и дали всичко е наред. Акушерките са малко шантави, но все пак помагат. Къпането на бебенцата става на мивката в банята към стаята, само сутринта за по-малко от минута. Трябва да синосите кърпа за бебето, както и козметика.
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: Фейт в Февруари 22, 2017, 14:39:56 pm
Отдавна не е посещавана темата, но не ми се искаше да пускам нова. Интересува ме раждане с присъствието на бащата. Доскоро мислих, че го има като избор в АГ и Майчин дом. Разбрах обаче от бивша вече акушерка, че единствено в Майчин дом се практикува в истинския смисъл, т.е. бащата е в родилна зала, а не както в АГ на ВИП-а зад стъкло в съседна зала.
Някой има ли желание да разкаже, ако е раждал така. Как се случва в реалността, а не какво ти обещават, а после се оказва друго :)
Титла: Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Окръжна болница Варна
Публикувано от: boryanatolle в Февруари 22, 2018, 18:55:55 pm
Здравейте,
Моля, споделете актуални впечатления за МД и АГ. Чета ранните коментари и се надявам нещата да са се променили към добро. Аз съм още в първите месеци, засега съм на прегледи в Майчин дом, но скоро ще трябва да избера. Със сигурност още много момичета са пред същия избор и затова призовавам всички скорошни мамчета да споделят.  Благодаря!