0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Миленка мерси за инфо :wink:
аз пак ще отида от интерес  :D
*

    fifonqk

  • ***
  • 175
  • вярвах и чудото стана
сьгласна сьм че всеки човек обича лукса,но понякога си принуден да се примириш с обстановката,все пак всичко е свьрзано с пари,като ги нямаш,каквото и да не ти харесва пак си отиваш там кьдето можеш да си го позволиш. Сестра ми ражда преди 10-тина дни в окрьжна,там си реши,бяха 3 момичета в стая,много е доволна,нормало раждане. Аз за пьрви пьт влязох сега в окрьжна и щях да припадна колко стара болница е,и естествено си е мизерничко,но какво да прави момичето като нямаше вьзможност да си плати за вип или майчин дом.Вьпреки всичко не беше разочарована защото знаеше какво я очаква там,но пьк беше абсолютно безплатно,роди нормално и без екип,и пак мисля че някакви си дена толкова се преживяват престоя там. Сьщата тази седмица изписаха и моята приятелка от майчин дом,еми какво да кажа разликата наистина е голяма,но и заплащането не е малко. За няколко дни видях какво е когато си плащаш за частно и когато си в дьржавна болница,да всеки иска да е там на хубавото,но понякога просто сме принудени сьс ситуацията,а и да ги имам тези пари предпочитам да купя нещо на бебетата с тях отколкото да ги давам по болници за няма и нищо,тези няколко дни минават няма значение кьде,важно е дечица да са живи и здрави:)))
добре, сега като решиш да раждаш във АГ при нашия д-р....то ще трябва да се плати така или иначе, аз доколкото разбрах той няма договор с АГ, а си работи на частно......тоест ако е при него, то ще е ВИПа задължително.... :?ако не така, някой да ме поправи.........
смисъл има ли опция раждане при него, а след това да си на 4 етаж???? да не се плащат 1000лв прословутите за АГ лукса :?, и каква ще е цената тогава........

иначе точно това искаше да каже и Чуспито и Миркас, че искат тези 1000лв без абсолютно никакво покритие, а като си сметнеш и колко багаж трябва да си събереш за там.......включително тоалетна хартия и всякви други работи, още около 300лв не ти мърдат(такива наблюдения имам) и в крайна сметка излизаш с инфекции....хлебарки и други ужаси.... 8O 8O
в крайна сметка и двете могат да родят там, но то ще бъде само примирие заради д-ра и уж великата неонатология.....

иначе за пари, всеки се разпростира според джоба си......не можем да се сърдем на някой че иска лукс и си търси сметка за него, който си има дава.........който няма, живот и здраве да има...., такъв е живота.......в крайна сметка.
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Хайде и аз да се включа по темата  :D. Аз раждах 2009г в Окръжна болница,като преди това 2 пъти бях лежала там. Ами какво да ви кажа- обстановката е нормална.Има стаи със тези старите легла,но повечето сякаш са по-нови.Доколкото си спомням имаше само една ВИП стая там- в нея имаше климатик,хладилник и гардероб и естесквено собствен санитарен възел.Персонала е добре от към отношение на акушерките,но естествено има санитарки,които се правят на големите шефки ама те са малко такива.Аз раждах секцио през октомври месец- бебчето се роди мъртво, и може би заради това бяха много любезни с мен....нямам представа.След това ме сложиха в изолатора,да не съм се депресирала.Там си сам в стаята на едно мнооого твърдо и на буци легло и няма телевизор. :? Абе там си беше годно.Често казано не бих отишла пак там да раждам не заради обстановката, а заради д-р Димитрова,която допусна това да се случи  :(
Този път раждах в Плевен и нещата бяха много по-добре от тези във Варна.  :D Все пак е важно да имаме живи и здрави деца. Дано съм била полезна.
07.10.2009
*
смисъл има ли опция раждане при него, а след това да си на 4 етаж????

Естествено, че може. Самият той дори най-често препоръчва там да раждаш, вместо да изсипеш една торба пари във ВИП-а.
Аз раждах 2009г. при него със спешно секцио на 2-ри етаж, после след реанимацията ме качиха в нормална стая на 4-ти етаж. Не съм плащала абсолютно нищо за раждането.
Иначе и на 4-ти етаж има т.нар. ВИП стаи - разликата е, че са малко по-големи и имат, да кажем, малко повече мебели, но е почти същото. Тези стаи вече са "с пари", както се казва - 50лв на вечер.
Когато мина почти месец и наближи да изписват Цецко от Неонатологията, влязох за 2-3 дена на 4-ти етаж пак, да се адаптираме с него преди изписването, да пробвам да го кърмя и т.н., тогава вече избрах да съм във ВИП стая - но НЕ заради някакви удобства, а просто защото исках да съм сама в стая, за да не депресирам и още някое момиче на съседното легло (бях като полудяла и плачех нонстоп - тъй като другото ми близначе Митко тогава беше в друга болница, след мозъчна операция и в тежко увредено състояние :?) А и в самостоятелна стая ми беше по-спокойно да си говоря с мъжа ми, д-р Александров и др. посетители, които идваха да ни видят.

Всеки сам решава кое му е приоритет, просто при мен така се случиха нещата, че удобства и лукс ми бяха последна грижа. Всъщност, още по време на бременността бяхме говорили за раждането с док и той ми беше казал, че по-добре да съм на 4-ти етаж, отколкото на 7-ми.  


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
power...Counterfeit , много съжелявам за вашите ангелчета....това което сте преживели, само като пиша и ме боли....а представям си каква болка преживяхте, това най големия удар за една майка...... :(

а можете да споделите защо станало така, къде беше грешката това да се случи......извинявайте предварително........

все пак ако грешката в д-р или в някой от факторите във въпросните болници, дето коментираме......ще е полезно за другите мами, да бъдат по предпазливи.....до колкото възможно де.... :?
*

    fifonqk

  • ***
  • 175
  • вярвах и чудото стана
Точно това искам да кажа,не че са ми излишни тези 1000 лв,но ако се наложи ще ги дам,няма да направя компромис да родя при друг доктор,то не че е гаранция нещо,но така ги чувствам нещата и така ще постьпя,и пак ще го послушам него,ако ме посьветва да родя на 4-я ще отида там,ако на 7-я сьщо сьм сьгласна. Момичета,кьдето ще се чувствате по спокойни,там отидете,само дано на всички ни дечица са здравички,и всички ние без значения в коя болница ше раждаме,нека излезем от там щастливи,с най-хубавите бебета на рьце,всичко останоло се преживява:))))
*
Здравейте,аз раждах зимата на ВИП етажа 7етаж на Аг болница.Мога само да кажа,че това е единствената болница във Варна на която имам доверие.Всичко може да е старо,но там имат всички условия за спешна реанимация на майка и бебе.В Майчин дом всичко е лъскаво ,но им куца точно това (нямат добри неонатолози,педиатри и реаниматори).Окръжна болница някога е била на по-високо ниво от АГ,но и там ако се наложи интубация на бебето  и поставяне на апаратна вентилация го изпращат по спешност в АГ.Това е мое мнение всеки сам решава.
Родих в АГ. Условията са ясни, на дълго и широко са описвани, мен лично никога не са ме интересували. Мислех си, че неонатологията в АГ е надежна, но и при моето бебе направиха сериозни пропуски. Изписаха я 'здрава' със сериозен дихателен проблем без да забележат!
Надявам се на втора бременност скоро, но за раждане не ми остава избор във Варна..
*
Re: Раждане в Майчин дом Варна, АГ Варна или Ок
« Отговор #49 -: Март 16, 2011, 16:50:58 pm »
Миналата седмица за втори път родих в АГ-ВИП при д-р Александров(задължително!),след много дълги размисли дали отново да дам тези прословути 1000 лв.Секциото ми отново не беше от най-леките и е продължило цели 2 часа.Но аз бях в най-сигурните ръце-тези на док!
 Този път съм доста по-доволна,защото екипът акушрки на смяна(те се сменят  на известен период от време) бяха всички(без 1)внимателни и отзивчиви.Мен там ме познаваха като по-специален случай,заради тежкото следоперативно усложнение от предното секцио,вниманието на всички беше на 10.
След раждането бебето е било поставено на системи и в кувьоз,но това не е отразено в епикризата,точно както описва Валя.Както и не ми беше дадено адекватно о бяснение защо се е наложило всичко това.
 Не разбирам как багажът,който ще си носите,се изчислява на стойност 300 лв?Носите си само,каквото вие искате и мате нужда.Тоалетната хартия,нощниците и памперсите за бебето не струват толкова все пак.Иначе не бихте си взели паста и четка за зъби ли?Цената си е точно 1000 лв,а другото си е ваша воля.
И накрая ще кажа,че да-има много неща,които дразнят и не се покриват от цената там,но само слезте долу на 4 ет. и преценете сами.Нужно ви  е на спокойствие да се опознаете с бебето,без да се притеснявате,а това( поне според мен)се постига трудно при повече майки и бебета в стаята.Не на последно място е финансовата страна на нещата,която всеки обсъжда сам със себе си.
Живи и здрави бебета и майки!Другото е въпрос на предпочитание и се преживява!
« Последна редакция: Март 16, 2011, 17:09:15 pm от TINI78 »

Тини много се радвам, че всичко мина чудесно този път в прословутото АГ ВИП  :wink:
имам въпрос  :ask:, като никой не ти дава обяснения относно бебето......нашия док след секцио няма ли инфо как и що е бебето, или след секцио.......това не влиза в ангажиментите му... 8O, след секцио той нали идва да те вижда следващи дни как си  или не????
съжалявам , ако се сторят глупави въпросите ми.......ама това е положение, нали покрай бременноста изглупяваме....че при мен е двойно... :lol: :lol:

иначе напълно наясно съм, колко е ангажиран нашия док...и не може да се занимава следващи 2-3 дена само с теб и бебето ти, но все пак........какво това пестене на информация от страната на АГ,а после недай си боже да получиш изненади в къщи.....и се чудиш какво и от къде дойде, а ви изписани сте живи и здрави иначе........ :?
*
Маринка,този път ,по независещи от док причини,той не можа да се грижи активно за нас след секциото(правеше го от разстояние).Иначе ,да-той те посещава по 2 пъти поне на ден и има инфо за бебето.А онези от неонатологията са под всякаква критика като отношение и обяснения :x-питах и толкова тъпо и  общо обяснение ми дадоха,че нямам думи!Спокойна съм до известна степен,защото имаше вътрешен човек,който ми носеше достоверна информация,че бебето е ок,въпреки решението да бъде поставено в ковьоз.

Тини мерси за отговора  :wink:
сега ми се изясни картина :wink:
иначе за любезната неонатология.....ясен въпроса  :?

радвам се, че сте добре с малкото съкровище...да гу нацелуваш  :D
а на теб бързо възстановяване  :wink:
Здравейте, нека да споделя и моите впечатления с вас. Преди година раждах в МД, да наистина и държанието държание и обстановката-обстановка, чувстваш се като човек дето се казва, но знаете ли - никога няма да повторя грешката си. Предпочитам обстановката да  е мизерна, да не се държат добре с мен, но болницата да разполага с добри специалисти. Най-хубавото на АГ, че има неонатология. За всичко това си давам сметка вече много късно-уви. Детенцето ми почина 38 дни след като го родих. В МД не се намери нито един специалист, който да окаже адекватна грижа на детето ми - и какво? Помогна ли ми обстановката - не мисля.Да не говоря за раждането как протече...всичко дойде от там. Сега повечето от вас ще кажат - ами то във всички болници се случва нещоподобно - да знам, че е така, просто искам този път /сега съм бременна отново/ да направя всичко което зависи от мен за детето си-т.е. да знам че като родя, ще бъде в правилната болница при правилните хора. желая успех на всички.
*
Светлана 12, много съжалявам за загубата ти!
Стискам палци този път нещата при теб да се развият в правилната посока!
Леки оставащи дни до края на бременността! Виждам от поста ти, че този път си направила правилния за теб избор, относно това къде да родиш бебето си.
mirkas, благодаря ти, дали съм направила правилния избор, все още не мога да знам, просто се надявам.
Всяка бъдеща майка трябва да разбере, че най-важното е да излезе  с живо и здраво детенце от болницата, а не да поставя удобствата на първо място-толкова съжалявам че не разсъждавах така миналат година :(, надявам се детенцето ми да ми е простило, че мислех повече за себе си...
*
Момичета, нямам личен опит с болниците които обсъждате тук, по друга причина си позволявам да пиша в тази тема.
Когато си избирате болница, в която да родите - да, гледат се лекарите, оборудването, репутацията на въпросното болнично заведение, отзивите на миналите оттам родилки т.е. - МНОГО фактори. И то се проучват внимателно и подробно.

Болница с добра материална база - не е равнозначна на "хубаво хотелче", където не можете да получите адекватна грижа за вас и детето си /не визирам никоя конкретна/, както и болница с мизерни битови условия - не е равнозначна на добри специалисти и адекватна грижа. И от "двата вида" болнични заведения - има и добри и лоши и това дали са добри, или лоши не зависи от вида на стаите за родилки и любезността на персонала им. Други неща гледайте.

Светлана, съжалявам за преживяното от теб нещастие, дано на никого не се случва това, ужасно е. Вероятно за конкретната болница - имаш сериозни основания да мислиш така и вероятно си съвсем права. Ако същото се беше случило с теб и детето ти в държавното АГ - щеше да се упрекваш пък, че не си отишла в частната, да мислиш че там би получила по-адекватна грижа... Когато човек преживее подобно нещо и е направил даден избор, а резултатът е лош - неизменно си мисли, че другият избор е бил по-правилен. По себе си съдя. Успех този път и здраво бебе на финал - /все едно в коя болница/ ти желая!  :D

Успех и на всички пишещи тук разбира се!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Ето и аз минавам да дам мнението си  :D.

Мое мнение и на док.А-в е че само в Аг - то могат да окажат необходимата спешна помощ ако се наложи......и да си призная имах честта да се убедя в това през бременността си ( който ми знае историята ще разбере ).
 
 Окръжна болница за мене Не Е БОЛНИЦА .. ( мое мнение лично ).

Майчин дом....няма да го коментирам грам ...хотелчето!

И третото най важно нещо за дамите който са при нашия доктор А-в.:

1.Кой ви помогна и вдъхна надежда да продължите уверени и спокойни в борбата за дете ?
- Ами Д-р.Александров от АГ.

2.Кой ви помогна да се сбъдне мечтата ви във вас да живее живот и два а може и три..?
- Ами Д-р.Александров от АГ.

3.Е според вас кой трябва да слушате къде ,кога и как...
- Ами Д-р.Александров от АГ.

4.А сега си задайте въпроса,кой трябва да извади на бял свят вашите деца ?
За мене след като си зададох тези въпроси когато се колебаех като вас имаше само един отговор...
- Ами Д-р.Александров от АГ.

Не ме разбирайте погрешно,аз също съм си блъскала главата къде ,как,при кого и .н. нооо именно заради това сега пиша тези редове,няма по точен човек от д-р. А-в,ако има притеснение той самия ще ви насочи къде да отидете да родите....Друг е въпроса на финансовата страна...но аз си бях казала че ако трябва заем ще изтегля но.. ще съм там където бях при моя любим д-р.Александров.
« Последна редакция: Март 22, 2011, 13:27:17 pm от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Monkey,
всички знаем колко много прави Др. Александров за пациентките си и колко всеотдаен е, НО той НЕ Е неонатолог. Ролята на неонатолога при раждането е изключително важна, особено в първите минути и часове след раждането на бебето, когато повечето от нас дори не са излезли от упойката. И за огромно съжаление не всички бебета се раждат 3кг/50см в добро общо състояние...
Именно за това сложих това изречение
Ето и аз минавам да дам мнението си  :D.

Мое мнение и на док.А-в е че само в Аг - то могат да окажат необходимата спешна помощ ако се наложи......и да си призная имах честта да се убедя в това през бременността си ( който ми знае историята ще разбере ).
 
 

За мене след като А-в твърди че неонатологията в Аг е най добра за Варна значи е така!.
 Извесно ми е че не всички бебета се раждат 3 кила и нагоре има и под 2 кила знам!!!
 Но от д-р А-в знам че в майчин дом ако стане по напечено за бебчетата ги водят в Аг,както и от Окръжна ,а дали е на 100 % така немога да твърдя.


Изказах моето мнение и гледна точка,не смятам да водя спор в никакъв случай!
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...