0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Незнам дали има такава тема, но искам да питам ако има момичета, раждали там да споделят при кой док са били, как са родили, доволни ли са?
Аз много се двуомя къде да родя дали АГ- Варна или Майчин дом Варна?Има доста положителни мнения за Майчин дом и като обстановка, обслужване.Нямам големи претенции по принцип, ама едно лошо отношение, каквото често се споделя за Аг би ме изнервило и притеснило.
Пишете как мислите вие?
« Последна редакция: Март 08, 2011, 20:08:50 pm от jam »

*

    fifonqk

  • ***
  • 175
  • вярвах и чудото стана
Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #1 -: Март 02, 2011, 22:12:11 pm »
Мила на мен тепьрва ми предстои,но никога не бих избрала Майчин дом,при положение че имаме такьв доктор като Александров,дори немога и да си го помисля,а и доколкото чувам от мои познат раждали там,в майчн дом,то това си е чиста машина за пари.Но това си е мое мнение,нека мами които вече са раждали споделят,аз сьм с две рьце за АГ При Александров,всичко останоло за мен е компромисен вариант,но ти както го чувстваш така постьпи,хора много,мнения още повече:)))
*
Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #2 -: Март 02, 2011, 22:13:13 pm »
  Здравей мила.Щом нямаш големи претенции Аг болница е идеалния вариант.Раждах там 11.2009г при д-р Николов планово секцио.Престоя ни беше две седмици на четвъртия етаж(много хулен между другото).Не мога да се оплача от лошо отношение.И не на последно място мога да кажа,че никой не ми поиска и един лев.Не е за подценяване и това,че имат най-доброто неонатологично отделение,а за мен беше важно.Леко и безпроблеммно раждане.
*
Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #3 -: Март 02, 2011, 23:31:04 pm »
Чуспи благодаря, че си пуснала темата, тъй като и мен ме вълнува макар, че още ми е твърде рано!
За АГ съм чувала и чела различни и много противоречиви отзиви. Аз засега клоня натам САМО И ЕДИНСТВЕНО заради д-р Александров.
В края на миналата година зълва ми ражда в Майчин дом и е много доволна. Акушерките са и показвали и обяснявали как да къпе бебето, да му сменя памперса и ей такива едни неща, които са много полезни в първите дни след раждането. Като цяло е възхитена от отношението, в което и аз се обедих при няколкото ми посещения при нея. Персонала е много любезен и наистина те кара да се чувстваш ВАЖЕН. Стаите са хубави и как инъче, като сградата е сравнително нова.
Фифоняк, не зная какво разбираш под "машина за пари", но за раждането си плащаш по цени, които са обявени на сайта на Майчин дом, т.е. след като си решила да раждаш там би следвало да знаеш за каква сума става въпрос. На зълва ми са и взели точно толкова, колкото е обявено на сайта им и нито стотинка повече. Ти да откри случайно на сайта на АГ какви са сумите, които се плащат за раждане????????????
В никакъв случай не искам да влизам в спор с когото и да било, просто в случая имам впечатления от Майчин дом и затова ги споделям. Това разбира се прави и моя избор още по-труден - АГ-Варна или Майчин дом-Варна? :ask:
*

    fifonqk

  • ***
  • 175
  • вярвах и чудото стана
Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #4 -: Март 03, 2011, 00:30:27 am »
за майчин дом исках да кажа че парите които се дават са точно за това,за лукса който осигуряват,и вежливото отношение,ама как иначе това нали си е частна клиника.Ако говорим за специалисти и неонтология,няма място за сравнене с Аг,там може да е мизерно,но зависи кой какво тьрси.За мен да сьм в луксозна стая е последното важно нещо,предпочитам мизерията на Аг,но да знам че Александров е там  и всеки един момент мога да разчитам на него и екипа му.За цените,да знам колко ще ми излезе защото сьм се нтерисувала и сьм разбрала,не казвам че 1000 лв. са малко,нито че отговарят на стаите за ВИП,но за мен най-важното аз и бебетата да сме добре,сигурна сьм че за всички е така,затова нека всеки избере най-правилното решение за себе си,аз просто изказах мнение:)))
Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #5 -: Март 03, 2011, 10:22:11 am »
Точно както е казала Миркас за обясненияата който се дават в Майчин дом са много полезни и наистина те карат да се чувстваш важен.А относно парите може да се каже според мен че точно АГ  е "перачка за пари" защото тези 1000 лева които се плащат са само за самото раждане поне така излиза, след това ако някой се смили над теб да ти обърне внимание е добре.Незнам наистина защо там искат толкова пари като няма просто за какво.Според Александров повечето доктори в АГ не си разбират от работата, а това че има неантология, то и там специалистите ако са такива-ужас.
Когато отидох с болки в АГ долу в приемния кабинет ме прие един гинеколог, който след като ме прегледа супер нескопосано и без да разбере какво става ми вика "ами трябва да останеш в болницата".Аз го попитах защо ме боли, той ми вика че сигурно защото плацентата ми била по ниско сигурно имало някакво хормонално нарушение и затова.Такива глупости.Накрая ме откараха в Окръжна и след операция се разбра че съм имала киста, която се е спукала и от там идва болката.Ама как никой преди това не я видя.Разказах това защото от там Аг ми стана още по неприятна болница.Отношението е наистина отвратително.
Стана малко дълго но се извинявам.Просто исках да изкажа мнение.
Чакам още хора да се включът и за двете болници.

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #6 -: Март 03, 2011, 11:21:31 am »
chuspito, чесно казано като знам какво си преживяла и аз на твое място бих се замислила дали да раждам в АГ. Няма какво да се лъжем, отношението е останало от времето на комунизма. Не знам дали на ВИПа има по-специално отношение към пациентките на д-р Александров. Аз съм лежала на 8мия етаж, общо взето мога да си представя за какво се притесняваш. Спомняте ли си какви преживявания имаше Мънкито с тези от АГ-то, как е разкарваха от болница в болница с 40 градуса температура, накрая единствено благодарение на д-р Александров всичко се разви благополучно.
Аз стигнах до ин витро също заради един лекар от АГ-то, ще отида там обаче да раждам живот и здраве, защото много вярвам и разчитам на д-р Александров, знам че нещо и да стане ще даде най-доброто от себе си.
От Майчин дом много ми харесва младия д-р Яков.


Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #7 -: Март 03, 2011, 12:41:56 pm »
Чуспито пускаш тема че се чудиш къде да раждаш ,а защитаваш Майчин дом.Ами имаше друга тема където казаха че 1000лв не си заслужава за Вип етажа в Аг но хората са там заради доктор Александров !Ако искаш да родиш нормално не струва нищо на 4 етаж а на 4 етаж секциото е 350лв .Аз родих в Аг Варна платих 1000лв за випа но така и не можа Александров да ми направи секциото направи ми го дежурната смяна така че смятам следващия път живот и здраве да родя на 4 етаж че 600лв не са за подценяване. Пък никой не иска да му се налага да пробва кувизите дали са надеждни и специалистите дали са добри.

*
Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #8 -: Март 03, 2011, 12:43:57 pm »
Чипосито ти всъщност какво търсиш лукс, внимание сравнително читава неонатология??? :) Аз раждах в АГ-то януари 2009 г. трябваше да бъде планирано секцио но се получи спешно ама много спешно секцио. Нямах време нито за ВИП стаи нито за избор на екип. Приеха ме с кръвоизлив вследствие на отлепена плацента водите ми бяха изтекли тоновете на бебето се губеха. Слава на Бога че беше сутрин и делничен ден и д-р Ковачев от ин-витро центъра беше на работа. Светкавична реакция спомням си, че нямаше свободна операционна всичко беше заето с планови операции и долу в приемния кабинет заедно с д-р Николов набързо обсъдиха какви размествания в графика да направят после ...... после бягахме по коридора към операционната беше като в спешно отделение събличах нощницата в коридора  :D. Д-р Ковачев и д-р Петкова - благодарна съм това е  :D. За престоя в болницата какво да кажа бях на 4-ия етаж - МИЗЕРИЯ но все пак не сме отишли на курорт нали.Акушерките повечето бяха свестни  :). Неонатолозите си свършиха работата - малката е проплакала късно реанимирали са я освен това беше глътнала амниотична течност и беше на АБ - абе въобще доволна съм от отношението  :). Извинявам се за дългия постинг дано да съм била полезна.
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*

    fifonqk

  • ***
  • 175
  • вярвах и чудото стана
Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #9 -: Март 03, 2011, 13:21:05 pm »
Чуспито,както казваш в Майчин дом се чувстваш важен,еми аз не искам да се чувствам така,искам по голяма сигурност,важна ще се чувствам когато отида на хотел някьде.Това че изказах такова мнение че там е машина за пари е защото наистина имам такова наблюдение от мои близки раждали там,неможе защото е по льскава болница да твьрдим че е  и по добра,но в крайна сметка доколкото разбирам ти за себе си си взела вече решение че искаш да раждаш в майчин дом,няма лошо,щом така ще си по спокойна.То е нормално всеки да си изкаже мнението и не е нужно да се нападаме който е на различно от другите.Вчера моя приятелка ражда секцио в майчин дом,в неделя ще ги изписват и като сьбера информация ще пиша как е минало всичко и дали е доволна.
Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #10 -: Март 03, 2011, 16:12:44 pm »
Всеки разбира по различен начин това което искам да кажа,но няма значение.Никого не нападам и не искам да влизам в конфликти не съм пуснала темата заради това.И не съм взела решение къде да бъде раждането иначе нямаше да пускам темата.Просто изках мнение, съжалявам че се е разбрало погрешно.Както Ейле каза това което ми се случи - операция по време на бременност, при положение че бебео е толкова чакано и в страх да не го загубя и още други неща, затова исказах това мнение за Аг, което не означава че няма да отида там - просто се двуомя.
Съжалявам че направих конфликт.Не ми е било това намерението.

*
Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #11 -: Март 03, 2011, 19:18:03 pm »
Аз пък съм доволна от АГ. Бях на 4тия в диферинцирана стая, раждах при д-р Георгиев (нормално раждане). Прекрасен лекар, добро отношение от акушерки и персонал. Каквото питах, всичко са ми обяснили. Като родих, дежурната акушерка ми даде номера на мобилния си, ако ми потрябва нещо да и звънна без да ставам.
Най-важно и за мен беше неонатологията.
*
Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #12 -: Март 03, 2011, 20:05:51 pm »
Хехе Мими тази акушерка беше най-готината   :wink:
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*
Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #13 -: Март 06, 2011, 15:14:05 pm »
Аз също раждах в АГ, доволна съм! Да стаите не са лукс, но аз предпочетох сигурноста на бебка! При мен имаше усложнения и реакцията на екипа беше супер професионална (за което им благода от сърце), поседях 10 дни и не съм усетила и за секунда лошо отношение, напротив!
*
Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #14 -: Март 08, 2011, 00:29:24 am »
chuspito, една от разликите м/у двете болници: в майчин дом политиката е всичко ЗА бебето, без да щадят майката. от една страна добре - дават ти бебето часове след раждането, дори след секцио, когато ти се ще ти да не си се раждала. нека не звуча като лигла, но след първото ми секцио не бях готова за бебето дори след 2-та дена реанимация (раждах в АГ, 7-ми етаж). в аг-то ти дават бебето след 48 часа (говоря за секцио), когато се раздвижиш и се усетиш човек. казват майката е способна на чудеса, независимо от условията, усетих го при второто ми раждане, когато имаше реална опасност за бебето и мен. отношение на персонала - нямам оплаквания от нелюбезно отношение за АГ-то, по- скоро нелюбезни с мен бяха в майчин дом (ЖК при първото ми раждане беше там, "помогнаха" ми да се насоча към АГ). по време на двата ми престоя в АГ попаднах на една и съща акушерка, която ми помогна да започна да кърмя и да се почувствам човешки сред болничната атмосфера. да търсиш лукс за 5 дена макс - няма смисъл, просто прилични битови условия, които са по- качествени в майчин дом. добри лекари има и в двете болници, дано не ти се налага да изпиташ колко са "добри". дори и най - леката бременност може да ти докара сума бели накрая, както беше при мен. да е жив и здрав д-р Николов от АГ-то, на него дължа МНОГО.
аз бях пред същата дилема преди 3 години близо, избрах АГ. заради вътрешно чувство, което не ме подведе. късмет!

само да добавя - и двете ми деца изкараха стафилококи (съответно на 18 и 21 ден), с които си излязоха от болницата. преславеното неонатологично отделение на АГ варна, от където не ми дадоха информация за бебето ми - защо е на кислород, защо не мога да го видя ... причините разбрах от епикризата, която получих седмица след изписването.
« Последна редакция: Март 08, 2011, 00:37:29 am от viketo »
Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #15 -: Март 08, 2011, 07:55:01 am »
само да добавя - и двете ми деца изкараха стафилококи (съответно на 18 и 21 ден), с които си излязоха от болницата. преславеното неонатологично отделение на АГ варна, от където не ми дадоха информация за бебето ми - защо е на кислород, защо не мога да го видя ... причините разбрах от епикризата, която получих седмица след изписването.

това ме втрещи честно казано... 8O 8O 8O
вече го чувам не за първи път,това с инфекцията......егати ужаса...

а за Чуспито много грешно сте разбрали, момичето изобщо не търси лукс, познавам я лично....и повярвайте, че не е лигла дето иска да бъде в лукса и да се чуства важна.....

обратно,иска да има нормални човешки отношения, условия поносими.....не да си след секцио и да те сложат на някое легло, дето пружина му се опира в пода, като легнеш...а пак камо ли да станеш от него, като ти потрябва помощ с кърменето..да можеш да разчиташ, че някой ще ти помогне, а не да дойде някоя кисла лелка и да те направи на луда, за какво я молиш...
иначе за неонатология, то е ясно.....че един от най важните фактори,макар че тук за каква неонатология говорим е друг въпрос....
най накрая излиза, точно това, че ще платиш 1000лв.....а какво получаваш насреща???
едно голямо нищо, обаче никой не иска да си признае, абе не ми харесва там.....ама нямам избор,а почват нападкте кой на какъв се правил и какъв лукс търсел..... :?
и не става въпрос да избегнеш тези 1000лв,и да родиш на 4 етаж....даваш ги пак по принуда, с надежда...че нещата ще бъдат малко по розови, а то какво излиза......дали си на 4, на 7......мизерия и отношения са едни и същи, а сега кажете за какво ви искат тези 1000лв? за един климатик ???
 много се радвам, за момичета които останаха наистина доволни от раждането си там,от човешко отношение, от добра неонатология и всичко друго.. :wink:
« Последна редакция: Март 08, 2011, 07:57:41 am от marigri »
*
Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #16 -: Март 08, 2011, 11:17:12 am »
обаче никой не иска да си признае, абе не ми харесва там.....ама нямам избор,а почват нападкте кой на какъв се правил и какъв лукс търсел..... :?
На мен там ми харесва пък. И то на 4-ти етаж. Родих секцио, бях на легло с пружина и тримата /аз, таткото и бебето/ после лекувахме стафилокок.
Но, на мен там ми харесва. Жив и здрав да е Д-р Николов и всички смени, на които попанах за 6 дневния си престой там.
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #17 -: Март 08, 2011, 11:50:20 am »
А защо не се коментира Окръжна болница?
Аз 4естно да си кажа на там гледам живот и здраве :)


Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #18 -: Март 08, 2011, 12:00:37 pm »
О, между другото ми казаха, че в окръжна от две години има неонатология.
Re: Раждане в Майчин дом Варна или АГ Варна
« Отговор #19 -: Март 08, 2011, 12:08:07 pm »
по принцип аз и на земята ще спя, само и само децата да са ми добре и майната й на тая пружина  :lol: :lol:, все ще изтрая първите часове след секцио или дните докато се възстановя  :wink:
ама това за стафилококи не мога да го приема като нещо нормално, новородените деца да почват антибиотик от първите си дни.....защото в АГ явно стафилококи е нещо нормално, колкото жълтеницата например... :?
все се сещам за разказа на Вали(май тя беше разправяла) как трепеше хлебарките, че да опази детето...... 8O 8O
ами и това ми звучи не по малко стряскащо, явно тези от вас дето раждали зимата....му се разминало, а лятото в жегите като плъзнат......настръхвам от сега, не ме е страх от тях......ама като си представя картината хлебарки пълзящи по децата ми.... 8O 8O 8O, не мога да остана равнодушна към този факт.. :?

само не ми казвайте, ако не ми отърва....еми недей да раждаш там, въпроса е във мнението....и всеки има право да го изкаже  :wink:, а къде ще родя аз ще си реша  :wink:

яд ме, че с всичките тези неща се примиряваме....,на тези условия, на тая мизерия и ги приемаме като нещо нормално,имам наблюдение от снаха ми в Испания.....която раждаше в най обикновена болница, за условия няма да говоря.......защото и в най големия ВИП в БГ няма такива просто,без никакво заплащане....сестрите и докторите даже букет цветя не смеят да вземат,камо ли някви пари или нещо друго, там това е нормално и неща които се полагат на една нормална жена като грижа за нея и бебето й :wink:
малко се отклоних от темата, извинявам се.. :oops: :oops:

пожелавам на всички леки раждания , с хубави емоции и здрави бебчета!!!!! :wink: :wink:
« Последна редакция: Март 08, 2011, 12:12:07 pm от marigri »