0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Crystal

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #660 -: Февруари 14, 2014, 13:06:43 pm »
В Токуда за близнаци таксата за неонатални грижи се удвоява. Пак казвам, че според мен тя е 600лв. Не мога да си изровя сега фактурата от плащането, но съм почти сигурна, че платих 1500 за мен и 600 за бебето. Плаща се по две отделни сметки, едната се изготвя от неонатологията, а другата от родилното. Сега инамерих ценоразпис на сайта на Токуда (за цезарово сечение раждането е 1500 и неонаталните грижи 600, за нормално раждане неонаталните грижи са 500лв., но те са само за 3 дни престой, докато за цезарово сечение са за 5 дни престой) В крайна сметка нормалното раждане излиза 2000лв.Ако няма избор на екип би трябвало да е 1100:

При нормално раждане:

    Раждане без посочване на персонален екип: 800 лв.
    Неонатални грижи - редовен пакет: 300 лв. Включват грижи за бебето, редовни имунизации, обучение на майката за хранене на детето и къпане, консумативи, 3 дни болничен престой. Не включват допълнителни изследвания.

    Раждане с посочване на персонален екип: 1500 лв.
    Неонатални грижи с избран пакет: 500 лв. Освен редовните грижи за бебето включват и допълнителни изследвания: трансфонтанелна ехография, ехография на коремни органи, ехография на стави, изследване на слуха, 3 дни болничен престой.

    Допълнително обезболяване на раждането с епидурална аналгезия: 300 лв.

При Цезарово сечение:

    Оперативно раждане без посочване на персонален екип: 800 лв.
    Неонатални грижи - редовен пакет: 300 лв. Включват грижи за бебето, редовни имунизации, обучение на майката за хранене на детето и къпане, консумативи, 5 дни болничен престой. Не включват допълнителни изследвания.

    Оперативно раждане с посочване на персонелн екип: 1500 лв.
    Неонатални грижи с избран пакет: 600 лв. Освен редовните грижи за бебето се включват и допълнителни изследвания: трансфонтанелна ехография, ехография на коремни органи, ехография на стави, изследване на слуха, 5 дни болничен престой.

След изписването пациентката и новороденото имат право на два безплатни прегледа в рамките на 30 дни.
« Последна редакция: Февруари 14, 2014, 13:19:19 pm от Crystal »
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #661 -: Февруари 17, 2014, 07:09:46 am »
Родих Калина при д-р Илиев, като втори лекар бе д-р Лазарова. Никакви забележки!
При мен водещото и в двете раждания е било бебето, съответно неонатологията и д-р Масларска.Успех на всички в избора и здрави бебета на финала!


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #662 -: Март 20, 2014, 14:11:56 pm »
Има ли момичета от фурума, които са раждали в Надежда и да опишат стъпка по стъпка. Четох в сайта на клиниката, но друго е някой, който наистина го е изпитал, защото ще е доста по-обстойно.
Благодаря.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #663 -: Март 20, 2014, 14:26:14 pm »
Евита, не съм раждала в Надежда, но моя близка е. Ето нейния разказ:
Първо да кажа, че съм много доволна от раждането в Надежда. Аз нямах предварителна уговорка с конкретен лекар, но успях да се договоря за конкретен ден, и то неделя (по принцип в неделя не правят планово секцио). Оперира ме д-р Христов, асистираше д-р Генадиева. 13 минути след слагането на упойката извадиха бебето, анестезиолога беше много добър (забравих му името  Embarassed), поставянето на упойката не го усетих, после също не ме е боляло мястото. а краката си ги усетих около 2,5 часа след секциото. Хубавото е, че д-р Христов е ходил на специализация и прави операцията без външни шевове, така че после не се налага сваляне на конци. Бебето ти го показват докато си още на операционната маса, после го изнасят навън да го покажат и на таткото. Изнасят те от операционната и се виждаш за кратко с мъжа си (да го видиш разплакан от щастие  Wink). След тов те карат в реанимация, където престоят е до другата сутрин. Късния следобяд носят бебето веднъж да го видиш (на мен не ми го донесоха, че я бяха сложили малко нан кислородна палатка и й бяха включили антибиотик заради повишен показател в урината). На следващата сутрин те раздвижват, трябва да станеш, да направиш поне няколко крачки и после те преместват в отделението. Стаите са или самостоятелни, или двойки, условията са отлични. Ако всичко е наред, веднага ти дават бебето и може да стои при теб през цялото време, само когато прецениш (за хранене, ако искаш да се изкъпеш, или когато къпят бебатата) може да го даваш в неонатологията, която се намира на същия етаж, съвсем близо. Показват ти как да кърмиш, помагат със съвети. В стаите в отделението свижднаето е 1 час, между 17 и 18 ч и може да влиза по 1 човек само при една родилка. Иначе и по друго време може да идват посетители, но свиждането става в столовата, където бебето не може да се извежда. Целия персонал е много внимателен и мил. Ако се чувстваш добре, може да слизаш и до барчето, аз например там се видях с моите колежки. Престоят при секцио е общо 5 нощувки (при условие, че и майката, и бебето за добре), като първата е преди операцията. Предния ден те приемат по обед и се правят кръвни изследвания, консултация с анестезиолог и специалист вътрешни болести, мерят се 2 пъти тонове на бебето и кръвно на майката. За здравноосигурена пациентка всичко струва 1400 лева, нищо повече не се доплаща. Носех си само тоалетни принадлежности и дамски превръзки, за бебето всичко е от болницата. Храната е добра.

На въпрос от моя страна за неонантологията в Надежда, приятелката ми отговори това:
Да, неонатологията е добра, имат кувьози и за недоносени, мисля че за родените бебета след 28-ма седмица имат условия да ги гледат. Докато аз бях там, имаше бебе, родено в 32 седмица. Неонатолозите също са добри, поне моите впечатления са такива, сутрин след визизтацията на бебетата, дежурния неонатолог минава по стаите на родилките да съобщи как са бебетата.
« Последна редакция: Март 20, 2014, 14:29:43 pm от Ники »

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #664 -: Март 20, 2014, 15:30:28 pm »
Благодаря ти Ники !
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #665 -: Март 20, 2014, 16:47:57 pm »
Вече цената е различна. 1700 или 1750 лв., не съм сигурна, но има увеличение от декември месец.


*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #666 -: Март 20, 2014, 17:38:42 pm »
1750 e цената.
моето раждане беше като описаното по-горе, само секциото беше в 1 през нощта и се раздвижих в 9-10 сутринта, в 11 бях в стаята и в 13 ми донесоха бебето, ако реша да си седи при мен.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #667 -: Март 20, 2014, 17:54:11 pm »
1750 e цената.
моето раждане беше като описаното по-горе, само секциото беше в 1 през нощта и се раздвижих в 9-10 сутринта, в 11 бях в стаята и в 13 ми донесоха бебето, ако реша да си седи при мен.
Това явно е идеалния случай, когато бебето е доносено и т.н. В моя случай това няма как да е така най-малкото защото са две и едва ли ще ни се разминат кувиозите... Аз по-скоро се интересувам от самата операция. Как протича ? С упойката, която слагат си буден, а не чувстваш от кръста надолу сигурно, ама ме притеснява, че най-вероятно се чува какво си говорят лекарите, а ако кажат нещо притеснително би могло да те шашне ..., клизмата болезнена ли е, рязаното място неистово ли боли ...
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #668 -: Март 20, 2014, 18:08:57 pm »
Упойката е спинална и парализира само долната част на тялото. Ти си в абсолютно съзнание и чуваш всичко, но не трябва да се притесняваш.
Клизмата изобщо не е болезнена.
Разреза боли, но не е чак тоооолко неистово. Важно след операцията е по-бързо да се раздвижиш. Боли, но ако не го направиш в началото, после става по-трудно и по-болезнено.
Не го мисли толко, важно е да знаеш, че си в добри ръце и имаш доверие на екипа, те ще те информират за всичко останало.


*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #669 -: Март 20, 2014, 18:50:31 pm »
лекарите не си говорят какво правят, ами си се шегуват с техни си работи.
упойката е неприятна, защото половината тяло не си усещаш, после го усещаш като от гума часове наред, но някакви непоносими болки няма.
като ти донесат човечетата вече няма време да мислиш за болки.
и не така песимистично, има си и доносени близнаци, които не седят в кувьози.
и аз бях от рискова група, според много лекари, на 40г, но детето си се роди в 39седмица след почти безпроблемна бременност, 2 дни преди планираното секцио.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #670 -: Април 07, 2014, 17:43:50 pm »
Аз раждах в Тина Киркова, лекарката която беше завеждаща там на неонтологичното отделение  вече е в Надежда, казва се д-р Стоичкова, според мен тя е страхотен професионалист,а и няма сравнение отношението като чета разказите ви в тази болница и в държавна.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #671 -: Април 08, 2014, 22:31:16 pm »
Евита,
Да се включа и аз, като раждала 2 пъти с ъс секцио. Не в Надежда, в една клиника в Германия, но това няма значения в случая.
1вото р-не - с епидурална,
2рото - със спинална.
и при двете те обездвижват от кръста, за определено време. Аз лично от спиналната съм по доволна, по бързо се раздвижих,
Лекарите се шегуват с теб, с бебето, а и няма нищо по велико, да чуеш първия плач на бебока, като го извадят :D. Ако си с пълна у-ка, просто го губиш този момент, аз не бих го изпуснала :)

Тук лекарите не препоръчват пълна упойка при раждане, само в краен случай. При нея трябвало да се извади много бързо бебето и имало по-голям риск, отколкото с другите упойки

Раната боли, но само няколко часа след операцията много, аз и при двете раждания на следващия ден си се движех, малко трудно е ставането, но много бързо отминава. След 2-3 дена си фит :)

Успех

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #672 -: Април 09, 2014, 09:31:50 am »
Да кажа и аз за моето раждане. Със спинална упойка беше, разговорите на лекарите бяха шеговити, даже вицове си разказваха. Анестезиологът седеше до рамото ми и ми обясняваше какво се слечва зад паравана. Пуснаха ми Радио 1 Рок, София се роди под звуците на Металика.
И аз като Албена ще кажа, че този миг е незбравим.
Лекарите са професионалисти и не биха си позволили да водят притеснителни разговори.
Клизмата не боли, дори не е неприятна. На мен са ми правени няколко, около операциите ми, ням драма.
Раната боли, но не неистово, а и след секциото вливат обезболяващи. 24 часа стоях в реанимация, така е по правилата на МД. Развижването ми беше леко, беше събота и нямаше рехабилитатор, сама станах. Качиха ме на етажа при бебето и от тогава аз се грижа за нея.
Мисли позитивно за този така долгоочакван момент! Лекарите в Надежда/разказвано ми е много/ правят всичко възможно майката, бебето, че и бащата да се чувстват прекрасно!

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #673 -: Април 09, 2014, 09:48:30 am »
Пуснаха ми Радио 1 Рок, София се роди под звуците на Металика.
Ой, йеее  :lol:
Аз много бих се изкефила на нещо подобно, макар че да съм чела че бебетата не обичат рока.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #674 -: Април 09, 2014, 10:01:08 am »
Аз много бих се изкефила на нещо подобно, макар че да съм чела че бебетата не обичат рока.

Само така си мислиш  :D
На брато жена му слушаше Гънс през целия 9-ти месец. После бебка редовно спеше спокойно на същата музика.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #675 -: Април 09, 2014, 10:14:37 am »
Аз много бих се изкефила на нещо подобно, макар че да съм чела че бебетата не обичат рока.

Само така си мислиш  :D
На брато жена му слушаше Гънс през целия 9-ти месец. После бебка редовно спеше спокойно на същата музика.
Да потвърдя и аз, в нашето семейство се слуша САМО рок музика. Като се возим в колата със София нарежда - Мамооооо, пусни силно музиката. Даже вече знае да куфее и да крещи - Хеви МетЕл  8)

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #676 -: Април 09, 2014, 11:15:22 am »
ооо да, за рока  :lol: вчера опитах да пусна блекморс найт, но дребното ми обясни, че рока за момчета е по-бърз и пеят по-силно и си избра металика
« Последна редакция: Април 09, 2014, 11:20:58 am от midge »
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #677 -: Април 09, 2014, 12:06:03 pm »
Май е спам, но и аз подкрепям.  9 месеца дъщеря ми слушаше рок и ритъмен блус в корема ми.. Сега често си заспива пак на тях. Но рок, не метъл.
По темата, лекарите не водят някакви разговори, притеснителни, все пак знаят, че майката чува и достатъчно много се страхува. За тях операцията е рутинна и няма кой знае какво за говорене.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #678 -: Април 09, 2014, 21:36:18 pm »
Пуснаха ми Радио 1 Рок, София се роди под звуците на Металика.
osi_9


  
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #679 -: Април 10, 2014, 10:30:34 am »
Бих се изкефила и аз на някое рок-парче. А по принцип идеята да има каквато и да е музика в родилна зала е прекрасна!