0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #880 -: Февруари 25, 2011, 00:06:47 am »
Добреее, вече си имам работеща електронна помпа. Рахат! :D
Боби от два дни САМО цедя, не го храня от гърда, че тръгнаха да се разраняват, поради което се налага бая цедене в момента. За акълите - нито искам акъли, нито пък слушам тези дето се натискат да ги дават /обикновено все са с дипломи по медицина де/ - казвам "да, добре" и не се разправям повече, щото ми дотегна от "компетенции" мноооого отдавна. Да си гледат живота и децата хората, да не се занимават с мен и моето хлапе. ;)
Апропо, в контекста на бременната тема по същия начин процедирах и докато очаквах бебо да се роди. "Давачи на акъл" т.е. триони за нерви имаше колкото щеш, никакви обяснения и аргументи не можеха да ги накарат да млъкнат и да спрат да ме дразнят. И като започнах да се съгласявам с "безценните съвети" - всичко се оправи  :lol: Ако и вас ви дразнят разни такива от обкръжението - чистосърдечно ви съвсетвам да кимате разбиращо и да казвате: "да, да, непременно ще го направя" и всичко е ОК. Като спреш да им обясняваш защо точно техните съвети са идиотски, или просто не ти допадат - вече не им е интересно да ги дават ;) Поне по мои наблюдения.

marigri бебефона наистина и като вид и функции е супер, за това си позволих да го препоръчам. А и не е толкова скъп, ако сравним с доста боклуци които се продават за подобни пари в БГ.

Честито на мамите разбрали пола на бебетата си!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #881 -: Февруари 25, 2011, 08:46:10 am »
Добреее, вече си имам работеща електронна помпа. Рахат! :D
Боби от два дни САМО цедя, не го храня от гърда,
Не съм разбрала, извинявай. Помислих, че е след кърмене. Тогава естествено, че ще вземеш помпа, та иначе кой знае какви мускули ще развиеш на дланта :-).
 За акълите - аз слушам всичко и за което не знам проверявам, че може вярно да е така. Аз лично много неща съм научила във форума, само си ги потвърждавам от независим източник. Обаче с неща, за които знам, че не са така, не съм се съгласявала. Особено с близките е много трудно, защото са наоколо и дори и да се съгласиш, те ще видят, че не го правиш. А ако помагат, още по-зле. Свекърва ми беше тук 6 месеца да гледа Ивана. Ако се съгласявах, детето щеше да се гледа по начин, по който не съм съгласна. 
 

Боби


  
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #882 -: Февруари 25, 2011, 10:27:16 am »
Благодаря ти Маригри за пожеланията !!!

Честита рожба на Ечи , дай Боже и при нас скоро да изгрее "слънчицето"!!!
Лориан, то малко ни остана на нас , ама имам чувство , че е цяла вечност, като гледам хората как раждат аз направо съм се отчаяла, всеки ден ме проверяват как съм по телефона - да не съм родила случайно , но всеки път ги разочаровам милите ми майка и близки приятели :(. Чудя се вече дали изобщо ще родя ,такъв страх ме е обзело!!!Ох дано да е скоро , че вече ми става мъчно за малкото мъниче в корема ми , как ли се чувства горкото в това ограничено място, дори на сълзи ме избива като си помисля.Все се ослушвам дали мърда ,да не би нещо да му стане в последния момент и аз да не разбера,казват пък , че когато тръгне да се ражда спирало да мърда и се приготвяло за външния свят :lol:, изобщо незнам да мърда или да не мърда?!
Лориан кога е твоя термин? Когато и да е желая ти успешно раждане и скорошно гушкане на малкото човече!!!
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #883 -: Февруари 25, 2011, 10:55:14 am »
Здравейте мами :):) Ей откога не сме писали в тази тема ама сега нали сме малко заетички  :wink: Докато спинкаме да видим как са нещата тук..
Жбрул съвети и препоръки винаги е имало и винаги ще има... То иначе няма да е интересно  :D Аз колко съвети "приемах" за какво ли не..И накрая едно си баба знай...
А относно домашния любимец  :D Тази тема ми беше любима по едно време-съветите бяха безкрайни...
Луда работа-хората искат да помогнат и все пак.. не се усещат кога от нормално заинтересованите се превръщат в най-досадните :) Аз по принцип на майка ми се доверявам най-много.Тя е на долния етаж и разчитам по всяко едно време на нея :)
А сега като гледам колко мами са на последния финален спринт :) Айде да идват нови и нови сладкишчета :)
Ечи мила честита ти бебка Вики :) ДА ви радва много миличка
За бейбифона и аз съм много доволна от моя-на PHILIPS e и наистина си струва цената..Прекрасно се чува където и да съм.Звука е много изчистен и тъй като апартамента е големичък си го нося с мен навсякъде..А помпата ми е ръчна на Авент и от нея съм доволна.ТО се изцеждам ама и бебко добре си хапва :):) Той да е най-щастлив-на всичко се подлагаме иначе ние :)
Лек ден засега милички и до скоро... Отивам да си свърша малко работа.
На всички мами желая успех и на тези които сега им предстоят срещи с бебковците да са много радостни тези мигове :) целувки
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #884 -: Февруари 25, 2011, 11:10:11 am »
Боби, то аз не уточних, че не доизцеждам ами цедя директно за хранене, малко съм отвеяна, ама простено ми е в момента ;) С ръчната помпа тендовагинит хванах, то за 60мл. едно 40мин. помпя като идиот, та чак манифактура направихме - аз държа помпата мъжа ми помпи, егати картинката бяхме.  :lol: С тази електронната за 15-ина минути изкарвам 80-100 мл., а и гърдите не се травмират толкова. Полягвам си на една страна, натискам копченцето и т'ва е...

Преди време с момичетата тук обсъждахме дали да се купува помпа предварително, каква да е...Сега от няколкодневен скромен опит  :oops: мога да споделя следното мнение.
Ръчната помпа е ОК, но ако ще я ползвате за доизцеждане, в случай че бебето си суче от гърда, или инцидентно да цедите кърма - примерно ако ще излизате и трябва да оставите храна за бебо.
Ако ситуацията обаче стане като при нас в момента - за всяко хранене да трябва да изцеждате нужното количество - с ръчната помпа си е гърч. Поне за мен беше трудно де. Слаби са ми ръцете, отнема страшно много време /сравнено с ел. помпа/, освен това когато гърдата и без това е травмирана, да я мачкаш с помпата по 30-40мин. не помага на "оздравителния процес" особено... За няколко изцеждания с електронната състоянието на гърдите ми чувствително се подобри.
Та в резюме - ако предварително купувате помпа, вземете някоя по-евтинка ръчна, или най-добре, ако има от някоя близка за временно ползване, докато стане ясно дали ще ви трябва изобщо и колко често. А когато /ако/ се наложи да цедите често и редовно - взимайте смело ел. помпа, разликата е осезаема, поне според мен. В нета често има страхотни оферти за такива помпи на супер цени освен това и ако не сте нервни и нетърпеливи /както бях аз вчера/ една хубава ел. помпа можете да си купите на цена близка до тази на една хубава нова ръчна помпа.

За давачите на акъл, аз и друг път съм казвала тук - облагодетелствана съм, понеже никой от семейството ми и хората около мен не е от този тип досадни хорица и през ум не им минава да "дават наклони". Както и по време на бременността, така и сега - все някой "външен" - питан, непитан се натиска да се изкаже компетентно по всякакви въпроси. :? Та в моя случай конкретно - наистина е най-лесно да кажа: "да, добре" и после да си правя каквото знам, понеже няма кой да види какво наистина правя.
Иначе идиоти - бол де. Като се прибрахме от Пловдив и на другия ден идва джи пи-педиатърката на Дани, такава е процедурата, трябва да си имаш педи по НЗОК за ваксините и пр. и по протокол, този лекар посещава бебо до 24 часа след изписването. Дамата беше предварително уведомена, че посещението й е само формално, отделно че се познаваме, колежка на майка ми е и е наясно, че бебето си има друг педиатър, който бачка само на частно. Така, ама госпожата не устиска да дава акъли естествено. :? Първо се почна, че при бебето било студено /бахти студеното 24 градуса  8O/, после заяви, че минимум 200мл. глюкоза на ден трябвало да пие до 40-я си ден, а той кара супер леко жълтеницата...За финал се опита да ме убеди, че камерата на бебефона монтирана на леглото му "излъчва радиация"  :lol: и ще му повреди мозъка... Едвам устисках да не се смея с глас, но се съгласих с всичко, махнах пред нея камерата даже и тая си отплува доволна и това беше. Какво да се разправям с патки и да хабя нерви само? Напъна ме да я питам, не е ли чувала все пак , че има бани и душ та мирише на кисела пот въпросната, ама друга тема това... Поне от вратата още си сложи маска и калцуни сама, та с това не се разправях.

Лелеее пак се олях с писането  :oops: , но се надявам поне с нещо да съм била полезна на бъдещите мами. Целувки на всички ви и хубав ден от мен засега!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #885 -: Февруари 25, 2011, 11:49:44 am »
Аз също съм учила химия и съм ПРОТИВ пластмасови шишета.

Вода не се дава и на бебетата на АМ. Може евентуално през лятото, ако искат да пият.

И най-голямата глупост да се дава глюкоза при жълтеница у новородените. Билирубина се елиминира с акото, а не с урината.

Бебето не бива насила да бъде отучвано от нощно хранене. С времето то само ще си нагоди режима.

Всичко това са остарели съветски разбирания и лошото е че малко педиатри са в час.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #886 -: Февруари 25, 2011, 11:51:31 am »
Speranza, като гледам твоята лентичка май вървим еднакво ! И аз съм в 39 гс + 3 дни  :D Обаче термините ни са изчислени различно. Тук, до колкото разбрах са на 41 гс, а в Бг явно са  на 40 гс. Официално терминът ми е на 8.03, И мен само ме питат дали не съм родила  :o но нямям никакви симптоми. Усещам, че бебето бута от време на време, но дали скъсява шийката не знам. Хайде дано скоро и ние да излезем от списъка  :D и да дойдат нови попълнения !!!

Elena B аз съм във Франция, тук също препоръчват да се правят упражнения за тези мускули. Като минат минимум 2  месеца след раждането се правят 10 сеанса при акушерка ( поемат се от касата) и чак след това можело да се спортува и т.н. Не знам точно как става това стягане, но е задължително, за да се избегне изпускане след раждането.
« Последна редакция: Февруари 25, 2011, 13:51:50 pm от loriane »
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #887 -: Февруари 25, 2011, 12:58:05 pm »
Аз също съм учила химия и съм ПРОТИВ пластмасови шишета.

Вода не се дава и на бебетата на АМ. Може евентуално през лятото, ако искат да пият.

И най-голямата глупост да се дава глюкоза при жълтеница у новородените. Билирубина се елиминира с акото, а не с урината.

Бебето не бива насила да бъде отучвано от нощно хранене. С времето то само ще си нагоди режима.

Всичко това са остарели съветски разбирания и лошото е че малко педиатри са в час.
:good_post:

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #888 -: Февруари 25, 2011, 13:00:16 pm »
момичета,  д-р Сигридов ми каза да започна да пия по някое витаминче / 2-3 пъти   седмично / , защото много е ограничен приема на зеленчуци при мен , заради газове.

Зеле, маруля , ряпа  -и дума да не става да хапна  -нещо страшно е при мен, бобови варива също съм ги забравила и пак вечер е  ужасна работа.
правя си фрешче сутрин-цвекло, морков, ябълки -дано така набявам витамини , хапвам плодове .

Предписа ми пробиотик-Биогая .

За витамините препоръчайте ми -каза каквото взема  ?
Но съм с ниско кръвно , даже имах припадък  ,четох че пренатала го смъква още -какви да взема?


*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #889 -: Февруари 25, 2011, 13:05:44 pm »
По повод гимнастиката на тазовото дъно...в една българска статия беше описано по следния начин:
 положение седнало ,колена разделечени на разстоянието на раменете.Започвате да стягате тазовите мускули / демек тези долу,да усещате влагалището да се стяга / Препоръчваха 6 пъти на ден, пъро правите серийки по 10 бавни.Да кажем стягате,броите едно,две и отпускате,а после правите 10 бързи...

 Тези упражнения са описани и в книгите за половото култура също :wink:.

 Тази нощ се събудих пак от тези боцкащите болки.Пийнах две хапченца но-шпа. спомням си,че докторката ми беше споменала нещо от сорта,че принципно е хубаво да се тушират болките,защото дори и да не са контракции,могат да причинят такива...Та,пийнах си две , не ми мина веднага,но поне успях да заспя спокойно

 И пак по повод болките,тези които вече са преполовили периода,могат ли да кажат,като ходите примерно по улиците и ви се тръска корема , усещате ли дискомфорт.На мен никак не ми е добре,особено ако съм с някакви обувки,с които походката не може да ми е котешка  :wink:
 
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #890 -: Февруари 25, 2011, 13:30:03 pm »
Дидон...чак пак да се тръска корема, то трябва да бягам за това  :lol:, поне при мен де....
аз ходя само с низки обувки, много бавно вървя...ама много бавно, някой път като излезем из квартала малко да се раздвижа, карам моя мъж да върви в моя такт....от страни много смешно,голям мъж да върви като патица с мен.. :lol: :lol:, ама иначе не мога да го настигна........ :?

за болки явно бебо се настанил с краката долу и те ритка яко... :wink:

за витамините аз пия Прегнакеър с омега, доволна съм....по никакъв начин не ми причиняват дискомфорт, но с желязото голям проблем имам......много зле ми става,а вчера пробваха да изпия преди сън, еми ужаса пак започна....едно гадене, сърцебиене....разсъних се и така 2 часа се въртях до като заспя..... :?
при някой друг действа ли така желязото или само аз не го понасям... :?
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #891 -: Февруари 25, 2011, 14:13:46 pm »
Привет момичета. Как сте днес. Аз преди малко се прибрах от ФМ. Всичко на бебка й е наред. Нашата бузана тежи 1,750, имаме си бузки и сме много срамежливи. Докторката се опита да ни направи снимка, но едната й ръчичка беше постоянно пред лицето. Иначе се прозяхме, оплезихме се и отново се скрихме. Страшна работа. Докторката каза, че така както върви на килограми може да се роди и по тежичка, ама поне ще има на кой да прилича - аз съм се родила 4,350 :D.
Ечи, честито мила.
Хайде да пусна и новото списъче:

ПРИСТИГАМЕ   
 yahoo_17 stork-boy


marykol-25/28.02.2011
speranza-28.02.2011
Velka-2.03.2011 планово секцио
Лориан-8.03.2011г

tanj74- 16 дни до термин
Тини 78- 26 дни до термин
zeituni-27 дни до термин
 


ЧАКАЩИ  preggo

Петяст-3.04.2011г
Литето-5.04.2011
sami123 – 14.04.2011
Ася 81-16.04.2011
tucy – 29.04.2011
Nadine – 04.05.2011
elle22 – 06.05.2011
Elena B – 19.05.2011

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #892 -: Февруари 25, 2011, 14:15:50 pm »
 :)Маригрич,ей там е разковничето явно.Аз се опитвам да галопирам,а то трябвало вече като патка да ходя,а не като кобила  :lol:
 Абе,явно от 6тия месец бебончовците наистина започват много осезаемо да натежават и това води до новите усещания...Само да са здрави и всичко да е наред ...
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #893 -: Февруари 25, 2011, 15:47:43 pm »
tucy, и ти си с едра мома  :D
Миналата сряда бебка беше 1925 гр., днес- 9 дни по-късно е 2200 гр.  8O. Надявам се да е от различните ехографи иначе не си завиждам при раждането, все пак имам повече от 50 дни до термин. Ако расте така май ще кандисам на секцио  :lol:
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #894 -: Февруари 25, 2011, 17:44:15 pm »
Здравейте,тумбачета!Днес бях на ЖК преглед-всичко е добре,бебо доста е пораснал-2200кг и отговарям на 34гс 8O и доки каза че в никакъв случай няма да устискам до термин-4.05,а поне март да стискам,имам си контракции,околоплодните води били в норма-с една дума ми каза,че след 15 април чакай :D Така че в списъка както прецените така ме сложете :D

Леко бременеене,и без бодежки ако може мамчета!

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #895 -: Февруари 25, 2011, 18:12:07 pm »
Топси, ще те пиша на 04.05, пък когато дойде. Ако по нататък има повече яснота около датата ще я коригирам :wink:.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #896 -: Февруари 25, 2011, 21:21:13 pm »
Здравейте
При нас прегледа мина добре днес.
Значи по дата на последна менструация трябва да съм 13 с. и 4-5 дни, но отговарям на 12 сед. Което не е нещо ново за мен - това си го знаех още от миналия месец. Вероятно заради късната О.
От миналия четвъртък сме пораснали почти с 1,5 см. -това мисля че е добре. :D  Взеха ми кръв за БХС и другата седмица най-вероятно ще излезнат рез-те. Бяхме много активни и доки май се поизмъчи малко. Бебчо си беше качил ръчичката до лицето - май козируваше.
С Петя май се видяхме днес. Ама пусти срам да те питам. Защо не се сетих по-рано че тя има качени снимки.  osi_13
Трбва и аз да си направя албумче, ама нещо все се премързява :oops: пък и на мен още неми личи. Колебая се за това мое шкембенце - издуто е ама чудя се: от бено ли е или от запека, който ме тресе и не мога да ...... :constipated: :constipated: :oops: :oops:


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #897 -: Февруари 25, 2011, 22:00:23 pm »
Момичета, днес бях на лекар и се оказа, че пъпната връв на бебето има само два кръвоносни съда ( нормално има 2 артерии и една вена, а ние има,е само една артерия). Казаха обаче, че още е рано да видят дали има някакви други дефекти. Лекарката каза, че често няма никакъв проблем освен бебто да е по-малко. Повече ме притесни това, че при такава пъпна връв може да има проблеми с отделителната система, сърцето или други органи. След 4 седмици ще ме гледа пак и дано да няма нищо ненормално тогава - стискайте палци с това да си останем.
Иначе по размер си е точно на седмиците. Също вероятно е пак момиченце. Не можаха да видят женски органи, защото така беше застанало, че седеше на тях, но не видяха и пишка и затова предположиха, че е момиченце. Ох, дано само да е здравичко.

Поздрави на всички.


Боби


  
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #898 -: Февруари 25, 2011, 22:14:18 pm »
Здравейте
При нас прегледа мина добре днес.
Значи по дата на последна менструация трябва да съм 13 с. и 4-5 дни, но отговарям на 12 сед. Което не е нещо ново за мен - това си го знаех още от миналия месец. Вероятно заради късната О.

Иванита...а долу на лентичка как си го изчислила???? не си ли въвела дата на последния ти цикъл  8O
защото гледам, че лентичката ти  отговаря на това което ти казва док, да не би ти нещо не го смяташ както трябва.... :wink:

Боби...стискам палци всичко да е наред с бебка  :crossfingers:
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #899 -: Февруари 25, 2011, 22:16:40 pm »
Боби, дано всичко е наред! Аз също съм чела, че може да не окаже влияние.

Ние почти сме готови с покупките за бебка, остана най - приятната част - дрешките  :).
Чакаме пролетта, макар че тази сутрин се събудихме в поне педя сняг  :lol:.