0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #840 -: Февруари 23, 2011, 22:57:55 pm »
Елена, какви са тези муселинови кърпички  :oops:?

Обаче бях чела че лайката може да е алерген.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #841 -: Февруари 24, 2011, 00:27:05 am »
Момичета искам да попитам някоя от вас пила ли е витамините за бременни Пренатал,от както ги пия вече десетина дни постоянно ми се гади и ми пада крьвното,абе усещам се че е от тях,като си изпия хапчето и след 30 мин. ми прилошава,а и започнах дори отново да поврьщам,а не бях от месец и нещо,не смея и да ги спра,от женската консултация ми казаха че били много хубави,ох незнам какво да правя:)))
И аз се чувствах така от тях и започнах да ги пия след вечеря.Вече 3 месеца нямам проблеми.
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #842 -: Февруари 24, 2011, 01:46:23 am »
Привет момичета! :D Постарах се да изчета всичко пропуснато и за щастие гледам всички сте добре. Леко настиналите и кисели бременни с успешен серклаж /Дидон за теб говоря/ ще се оправят, това да са дертовете само. ;)
Ние се прибрахме в понеделник, ама аз нещо не мога да се организирам и хем нищо кой знае какво не правя, хем нямам време да се наспя, а за нет не ми се и помисля  :lol: Предполагам, че до 10-ина дни ще вляза в някакъв ритъм, понеже в момента положението е "хаос и анархия". За щастие, бебето е все така кротко и добро - яде, спи, пие вода без захар...абееее дете-мечта е за момента, дано все така да е. Ама оня горе явно е сметнал, че съм смотана майка и за това ми прати кротко бебе, че да успея да се справя някак, ако беше от по-проблемните не се виждам просто.  :lol:
Най-странното засега на майчинството /поне за мен/ е, че се налага да имам някакъв режим на живот - нещо, което никога не ми се е случвало до момента и всъщност това ми е единствената трудност. Успявам да свърша всичко, когато нямам план-график, а в момента хем уж планирам времето си - хем не ми стига за нищо  8O Не се оплаквам, само споделям колко е абсурдно да не правиш почти нищо и да нямаш време хахах Ама явно и това успявам аз, все съм в графа: "безнадежден случай" явно.

На всички леко бременеене и да се пазите здрави! Като се намотам, пак ще ви чета и ще драсна набързо.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #843 -: Февруари 24, 2011, 02:28:02 am »
мира-мини, това са тези муселиновите дето ще ги използваме за всичко като му дойде времето - от лигавници до възглавници.

а иначе за пелените - даже има едни, които са до като почне да ходи на гърне. като ги гледах по ю тюб - има една платка вътре, която се изважда до третия месец не ви трябва, а освен това за новородени се ползва втори ред копчета. звучи доста сложно, но не е като го видите. аз още се чудя. единственото, което ме спира е, че са доста големи и че аз така или иначе ще суша на сушилня, което леко обезсмиля упражнението, а за сметка на това има бамбукови, които си се разграждат и са за еднократна употреба. би ми се искало да не използвам памперсите, щото ми се струват ужасни и много задръстваме земята с тях, но тепърва започвам да чета по темата, та ще ви кажа.

колкото до алергена в лайката, сигурно може да се използва нещо друго - масло от чаено дърво например, което също е почистващо, даже го дават дезинфекциращо.

исках да ви питам, ако ми се стяга само от едната страна корема, пак ли са контракции - побърках се вече кое какво е и дали да го мисля.
стискайте палци утре всичко да енаред, че иначе ще настане голям хаос и при мен, ама без бебе.

Жбрул, сигурна съм, че ще се напаснете с бебето. ако ще те успокои, доколкото знам, режима доста се променя като расте, така че все едно го няма. успех и дай боже всеки му спокойно бебе като твоето.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #844 -: Февруари 24, 2011, 06:01:14 am »
Жбрул, на толкова малко новородено е противопоказно да се дава вода. Има подробности в други теми, затова няма да спамя тук. Иначе, честито да ти е, че е толкова спокойничко. И на мен режима на живот ми беше най-странното и още не съм свикнала напълно, та съм вечно недоспала. Мъжът ми преди няколко дена каза, че от както имаме бебе се чувствал все едно си е вечно в казарамата - във всеки един момент трябвало да е готов да скочи от леглото и да се разсънва в движение :-).

Момичета, тези пелени от плат като ги сложите и бебето като се напишка и ще му е веднага морко дупето. Памперисте попиват на момента и дупето си седи сухиччко, което е по-добре и за бебчо, и за вас.

Аз да се оплача. На мъжът ми колата се развали днес. Сега утре сутринта трябва да стана в 6:00 и да понеса спящо бебе с мен с колата 45 км, че да го закарам на работа. После да се върна, да я нахраня, преоблека и заведа на градина и от там аз на работа. След работа същата процедура - взимам мъжа, взимаме Ивана и се прибираме. Направо не ми се мисли.
В петък съм на преглед и ще пиша какво е станало.


Леко бременеене на всички,

Боби


  
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #845 -: Февруари 24, 2011, 08:36:40 am »
Момичета...всички ли сте получили шишета, който поръча от ЛА РЕДУТТЕ....аз още не съм :(,парите ни дръпнаха от картата, никакъв имейл не получихме...смисъл не можем да проследим до къде са стигнали.... :?
иначе Чуспито ги поръча след мен и вчера си получи комплекта.....а при нас нищо.. :?
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #846 -: Февруари 24, 2011, 10:32:43 am »
Привет момичета.
Маригри, моите шишета дойдоха във вторник. По принцип ми пратиха мейл, в който има референтен номер на пратката и по него в DHL си проверявах до къде е стигнала пратката. Иначе ми ги доставиха на адреса, на който живея. Дано скоро получиш и твоите.
И аз малко да пусна спам, но относно храненето и аз знам пък и чета по книги, че е хубаво след хранене да се дава малко вода (в някой книги дори пише подсладена). Така се предотвратявало появата на млечница. Дори и мои приятелки са давали по малко вода на бебето.
Извинявам се още веднъж за спама.
Хубав ден от мен засега.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #847 -: Февруари 24, 2011, 10:35:46 am »
Горещия списък към днешна дата

ПРИСТИГАМЕ   
 yahoo_17 stork-boy


marykol-25/28.02.2011
speranza-28.02.2011
Velka-2.03.2011 планово секцио
Лориан-8.03.2011г

echy- 3 дни до термин
tanj74- 17 дни до термин
 


ЧАКАЩИ  preggo

Петяст-3.04.2011г
Литето-5.04.2011
sami123 – 14.04.2011
Ася 81-16.04.2011
tucy – 29.04.2011
Nadine – 04.05.2011
Elena B – 19.05.2011

Тини 78- 27 дни до термин
zeituni-28 дни до термин

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #848 -: Февруари 24, 2011, 10:42:12 am »
Аз пак влизам телеграфно, от работа няма време за нет.
Вчера бях на ФМ при Марков. Много съм доволна от прегледа, всичко е наред с бебето :D
Имаме изненада в пола, отлеждаме си леко едричка мома :D
Да са здрави пък каквито ще да са :D
Пожелавам здраве и на вас и успешно бременеене :D

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #849 -: Февруари 24, 2011, 10:56:20 am »
За водата - колкото хора и лекари - толкова и теории, поради което на тема "бебе-вода", нито споря, нито убеждавам някого в нещо. ;) Моето виждане е простичко - щом пие, значи му харесва, ако не пие - не иска и няма нужда. В болницата му даваха вода с глюкоза, питах защо - било за някакви чернодробни ензими и бебешката жълтеница, не помня точните обяснения. У нас си пие вода на ХИП, пие си кърмата, ака си 10 пъти на ден и така - всичко "по книга". Пак казвам - само споделям, не убеждавам, че "моето е вярно" - всяка мама си знае как да постъпи по въпроса. Само да вметна, че 3-ма педиатри казаха 3 различни и взаимно изключващи се неща за водата, та аз си слушам бебето, то си знае най-добре. :D

Понеже сте на тема бебе-шопинг, ако някоя мама планира да купува видео-бебефон, да похваля моя - страхотен звук и картина, хваща отвсЕкъде, невероятно удобство, особено ако сте в по-голямо жилище. Лично аз без него - бая щях да се озоря.

Хубав ден засега, отивам да го играя млекоцентрала  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №73
« Отговор #850 -: Февруари 24, 2011, 10:58:03 am »
Момичета...всички ли сте получили шишета, който поръча от ЛА РЕДУТТЕ....аз още не съм :(,парите ни дръпнаха от картата, никакъв имейл не получихме...смисъл не можем да проследим до къде са стигнали.... :?
иначе Чуспито ги поръча след мен и вчера си получи комплекта.....а при нас нищо.. :?

И моите шишета преди два дена пристигнаха. Тези на които са пристигнали имате ли биберон-залъгалка в комплекта? В описанието пишеше, че има, а и на кутията виждам, че е показан, но вътре всъщност няма. Май са ме цакнали с биберончето.  :?
Маригри, ако искаш прати им е-майл, да ти кажат дали и на коя дата са ти изпратили пратката и искай номер за проследяване. Не е нужно да е на френски и на английски може.
« Последна редакция: Февруари 24, 2011, 11:01:47 am от dessi-kk »
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #851 -: Февруари 24, 2011, 11:17:53 am »
 Жбрул,кажи каква марка е хваления бебефон.Аз точно днес разбрах ,че един семеен приятел е в САЩ и се чудех каква техника да ми напазарува...
 За времето...то малкия със сигурност ще започне да ти ангажира времето така,че да не можеш да си направиш режим и тогава ще си в стихията си  :) !

 Боби,да ,аз съм си мека Мария...Най-мразя да правя забележки и да въртя фасони.Очаквам,че като намекна нещо или като покажа с поведението си,хората ще се усетят... ноооо за съжаление явно не работи винаги.Има си ора и хора.Няякои си мислят само за тях си. Ще се оправим някак си.Както Жбрул каза "киселите" бременелки ,хихихи,скоро мисля да станат сладки

 Моето оплакване в този студен ден е  че от вчера ме мъчи една остра болка.Бих я нарекла дърпаща или срязваща на моменти.Изцяло плътно само от ляво,точно където бих казала,че е дебелото черво.Пипам ,много твърдо.Не знам, момчето ли там се е настанило и разпъва къщурката си или е нещо друго.Мисля,че не са газове,защото си изпускам от време навреме , обаче няма облекчение. Пих но-шпа за всеки случай и цяла нощ съм спала на дясно.Днес усещам бодежи долу,имам чувството във влагалището.Оффффф,точно мислех да съм активна през този ден ,да се опитам да поработя,но май ще лежа.Имам чувството,че така трябва.

 И да ви питам нещо.Случвало ли ви се е да изпускате по няколко мокри капки на бельото си?При мен се случва често след ходене до тоалетна.Уж съм свършила.Подсушавам се и ставам и хоп :oops: някоя и друга капка ми намокря бельото.Понякога ми се случва и сутрин,като се събудя усещам,че нещо лекичко се стича...
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #852 -: Февруари 24, 2011, 11:37:59 am »
Тези на които са пристигнали имате ли биберон-залъгалка в комплекта? В описанието пишеше, че има, а и на кутията виждам, че е показан, но вътре всъщност няма. Май са ме цакнали с биберончето.  :?

При мен има биберон-залъгалка. В колмплекта са 4-те шишета, биберона и четката да почистване.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #853 -: Февруари 24, 2011, 11:41:39 am »
Здравейте мамита!
Надин,относно гаденето,аз до последно повръщах и особено последните седмици ми се гадеше все едно съм в началото на бременноста,така че споко...
За водата  и аз му давам ,още в родилно ни носеха шишетата с вода и захар,ама то наистина от 3 педита и 3 мнения ще чуем....
Успех на всички от горещото списъче :wink:

Re: Тема на бременните №73
« Отговор #854 -: Февруари 24, 2011, 11:42:56 am »
Дидон и на мен ми се случвало с капките....ама не мисля, че нещо страшно  :?
иначе и мен тая нощ ми наболяваше време от време нещо във влагалище, предполагам децата се опират...ритат и сега почват големите дискомфорти  :lol:

аз пак излязох за 15 мин и се прибрах в леко наводнена къща....пералнята ни та прала...та прала, извиках мъжо на пожар и бързо всичко подсушихме, сега изпих 2 но-шпи и отмарям малко след почистването, иначе в бързината като видях водата....всички хавлии големи каквото хванах отидоха за попиване, на свекито халата и на милото и те влезли в употреба, но моя халат ми се свиди  :lol: :lol:,малко съм лошичка.........ама тъкмо ми беше изпран преди 2 дена, как да го метна на пода... :oops: :lol:
важно, че не успях да се стресна...то и нямаше за кога, трябваше да реагирам много бързо.. 8O 8O

иначе за шишета на кой имейл да им пиша??? значе всички сте ги получили, само моите някъде забатачени  :(
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #855 -: Февруари 24, 2011, 11:46:11 am »
Тези на които са пристигнали имате ли биберон-залъгалка в комплекта? В описанието пишеше, че има, а и на кутията виждам, че е показан, но вътре всъщност няма. Май са ме цакнали с биберончето.  :?

При мен има биберон-залъгалка. В колмплекта са 4-те шишета, биберона и четката да почистване.

а подарък чанта нямате ли??? 8O нали оферта с подаръка беше.... 8O
ви поне шишета имате, аз нито тях....нито залъгалка, нито четка....нито чанта  :lol: :lol: :lol:
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #856 -: Февруари 24, 2011, 11:51:15 am »
 Като ви чета се  :oops: Още не съм гледала за шишета.Не знам защо си мисля,че ще вземана Нук , със сигурност ще имам едно стъклено.Предварително решение.Не съм предубедена към другите...и бибите ми се иска да са анатомични / така мисля се казваха/ .Четох ,че се доближавали най-много до естественото зърно.
 Ей,момичета,Елиии,Боби,кажете при вас има ли някаква джажджа ,техника,която е супер полезна за отглеждането на новороденото...нещо което да ви идва на ум ,че си заслужава да го купя от САЩ примерно,че един семеен приятел ще е там до края на март и ще мога да помоля да ми го донесе
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #857 -: Февруари 24, 2011, 12:31:03 pm »
Дидон, и аз съм така. Харесах едни по-плътни ежедневни превръзки и сменям често.
Лите, хубави новини, така да е до края!


аз пак излязох за 15 мин и се прибрах в леко наводнена къща....
8O ужас, съчувствам ти!
« Последна редакция: Февруари 24, 2011, 12:34:11 pm от mira_mimi »
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #858 -: Февруари 24, 2011, 12:37:33 pm »
Дидон не се притеснявай за капките , които изпускаш след пишкане или просто ей така , и при мен от доста време е така , затова без ежедневни превръзки не мога , станала съм като баба, дори без да се усетя се изпускам , да не говорим какво става като взема да мия на мивката чинии или просто си мия зъбите и лицето веднага съм готова подмокрена и не мога да сваря да отида да се изпишкам :D.Малко неприятно звучи , но това си е нормално за нас бременните, особено при мен в момента когато бебо вече няма място и ме притиска отвсякъде няма как да не се изпусна с по няколко капчици.То това да ми е проблема де ,другото гадно е , че вече е много голям бебчо и много боли като се мърда надолу , усещам страшни пробождащи болки във вагината все едно някой ме боде с игла, в такъв момент се хващам отдолу , защото все ми се струва , че иска да излезе и аз се подготвям да го хвана :wink:.Ех момичета такива сме си ние бременните , все нещо ни има и все се оплакваме , както казва Маригри няма угодия , ако мърда много бебо що мърда , като спре да мърда пък що спря да мърда и така вечно нещо мрънкаме , но важното е да не прекаляваме , че е гадно за хората около нас , които ни обичат и ни търпят.За сега това е от мен , аз продължавам да си чакам термина , че моя бебчо явно е решил да се ражда тогава , а не малко по-рано.
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #859 -: Февруари 24, 2011, 12:46:27 pm »
 Благодаря, момичета!
 Успокоихте ме ,че не съм станала пикла току така  :wink:
 И аз си слагам едни по-плътнички ежедневни превръзки...

 Оф,а за боките,най-вероятно и при мен започват големите промени.Имам предвид нали вече сме навлезли в периода на бърз растеж /аз го виждам в огледалото всяка сутрин,корема расте с часове / и може би тежестта и движенията създават тези болки.В комбинация със серклажа,който най-вероятно опъва сигурно са си нормални неприятните бодежи във влагалището...