0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #800 -: Февруари 22, 2011, 17:56:08 pm »
DAFI_FILEVA и аз миличка не разбрах,за какво ще плащаш тоз абонамент,след като по ЗК ти поемат повечето изследвания.Поне аз до сега не съм платила нито лев,а всеки преглед ме гледат на видеозон,взеха ми микробиология,токсикоплазмоза,анти-тела за кръвната група,а кръв и урина едва ли не всеки месец :)Много съм доволна от д-р Станислав Славчев от МЦ "Света Анна" и с болничните съм нямала никакви проблеми.
И според мен се насочи към някой друг :wink:

Лека вечер,и Дидон- не се нервирай,миличка,мисли за бебо!

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #801 -: Февруари 22, 2011, 18:04:28 pm »
Понеже темата вече е заключена  , не мога да не споделя тук  , колко се смях  за зелката  - В "Лек от природата "-"Някои опитвал ли е това" , много се развеселих !
Прочетете и се  разсмейте и вие !

Ей, Нимика, благодаря ти! Без теб нямаше и да погледна таз част от форума! Сега още си бърша сълзите от смях и обявявам работния ден за най-чудесно закрит!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #802 -: Февруари 22, 2011, 18:26:44 pm »
Дидон....много кофти, следващия път майката като се разболее...директно да пратят детето при вас, то поне ще бъде здраво....а майката като оздравее, да го прибере :?
поне ще има изход от омагьосания кръг......
ама всеки си гледа дупето, кой ще те мисли...че си бременна, айде сега....

аз с тези болнични, що разхождания и ядове имам......някой да се замислил, че карам рискова бременност.....че да ми спести нещо, да не говоря че в това зимно време тези Мед.Центрове са един голям бацилник.... :?

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #803 -: Февруари 22, 2011, 21:40:47 pm »
това с губенето на времето ни явно е повсеместно - днес ходих на ЖК - мериха ми кръвното, чуха пулса на бебето и ми казаха, че в урината ми няма нищо и че големината на матката ми е нормална за седмиците ми. с изключение на урината всичко това мога да си го направя вкъщи. ама такава им е системата.

цвети дано се оправят нещата с водите, че сигурно ти е притеснено.
маригри, леко чакане.

дидон, що не вдигнеш малко тупурдия, толкова е гадно да си болна и бременна, аз пак съм хремава и с главоболие, та си представям ако е нещо по-сериозно постоянно да ти се върти в къщата. то ако ще е така и като се роди бебето какво ще правиш?
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #804 -: Февруари 22, 2011, 22:02:33 pm »

дидон, що не вдигнеш малко тупурдия, толкова е гадно да си болна и бременна, аз пак съм хремава и с главоболие, та си представям ако е нещо по-сериозно постоянно да ти се върти в къщата. то ако ще е така и като се роди бебето какво ще правиш?

 Именно ,миличка.Точно това ме изнервя най-много.Като че ли съм гостенка и трябва аз да се съобразявам ,а не те с мен...
 А какво ще стане като се появи бебето,направо не ми се мисли...Имам чувството,че ще гледам две деца и ще ги редувам здраво,болно,здраво,болно...
 А като си спомня,че майка ми не дойде на Коледа,защото каза,че пие антибиотик и не иска да ме заразява,а ние пак си имахме болни гости  osi_12
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #805 -: Февруари 22, 2011, 22:57:36 pm »
Туци, браво за новия списък  :) Тини чакаме сега и Ечи  :wink:
Аз имам чувство че като започне март ще ме стегне гърлото  :? Сега съм последни дни на работа и който ме види вика "ама още ли си тук". И наистина усещам че корема ми расте с часове, доста съм издута вече, а имам още време..  8O Даже днес ми се струва че походката ми съвсем се изопачи - като мечок  :wink:
Та не разбрах каква бележка ми трябва от работа за болничния, защото сега му е времето?

Елена, урината не върви ли с кръв, къде ходиш на ЖК? Въпреки че ти и да си измериш някои неща, освен кръвното не може да прецениш дали е ОК, така че по-добре ходи. А за раздвижване ти предлагам някои курс за родители  :D
Аз между другото си търся нещо такова - ако някой може да предложи курс най-вече грижи за новороденото. За моя изненада Щерев спряха да организират курсове и точно на този не успях да отида, а някак разчитах, че ще намерим нещо подходящо съботно-неделно за да отидем с мъжа.. но нищо друго не намерих. Незнам основни неща, а книгите са малко остарели - но поне за разни елементарни неща -каква темп. за всяко нещо, как, кога и пр.
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #806 -: Февруари 22, 2011, 23:03:49 pm »
http://www.estestveni-idei.com/prod/center/pregnant-club.html

 на мен това ми попадна.Решихме да ходим с една приятелка.
Разгледай или се обади да питаш дали ще организират дискусии по темата,която те интересува  :)
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #807 -: Февруари 23, 2011, 08:04:06 am »
http://www.estestveni-idei.com/prod/center/pregnant-club.html

 на мен това ми попадна.Решихме да ходим с една приятелка.
Разгледай или се обади да питаш дали ще организират дискусии по темата,която те интересува  :)

didon като те чета чак ме хваща яд  osi_7 . Ама защо си траеш не мога да разбера. И тая свекърва ти има ли  мозък в главата си? Особено с тоя гаден грип. Вчера една приятелка ми разказа как за два дена се разболели цялото семейство, че баша й за два дена го обърнало на двойна бронхоплевмония. Ако не смееш да и се опънеш на нея, говори с мъжа си. Баси наглостта! 
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #808 -: Февруари 23, 2011, 10:15:42 am »
момичета, препоръчайте лекар за София за преглед на бременна с  продължително зацапване?

Ходила е при доста лекари , казват че няма проблем  и е на дуфастон  , но тя иска  още едно мнение от  наистина  добър специалист  ? е, по възможност да не чака дълго за час за преглед .

пп.тя попита за моя д-р , но не знам д-р Сигридов дали би прегледал пациент само за  преглед и консултация, ако   не се е  следил там  или не  е след процедура от Малинов.
« Последна редакция: Февруари 23, 2011, 11:01:17 am от nimika »


*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #809 -: Февруари 23, 2011, 10:52:34 am »
Я да се запиша и аз, пък макар и на края на темата  :)

Все още сме си 3 в 1 за моя най-голяма радост. Бях на ЖК тази сутрин - доколкото може да се вярва на лекаря и на апаратурата, с която разполага - всичко върви нормално. И двете бебета продължават да си стоят "надупени" т.е. седалищно разположени. Едното е с около 10тина дни назад. Плацентите са вече 2ра степен на зрялост, водите - в норма. Не ме гледа за разкритие, нито ми каза как е шийката. След 10 дни съм при д-р Бойчев и се надявам да получа тогава отговор на тези въпроси.

Иначе се чувствам добре - с едно изключение. От 4-5 дни краката ми отичат МНОГО. Дори сутрин след сън са подути. Утре ще пусна изследвания - да видим какво ще излезе. Откъм килограми - вече съм 15 кг отгоре. Корема ми е огромен и всички ме питат до кога ще го нося този товар (от страни сигурно изглежда, че съм в 9ти постоянен месец)

Почти сме готови вкъщи с подредбата и пазаруването - таткото боядиса креватчетата. Купихме скрин. Останаха само някои дребни покупки. Като наредим стаята (надявам се да стане тези дни) ще пусна снимки.
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #810 -: Февруари 23, 2011, 11:17:50 am »
Nimika,мисля,че др.Сигридов ще свърши работа,но мисля че месец пак ще трябва да почака за час.Когато съм чакала и сме говорили с другите момичета останах с впечатление,че има и такива който не са били на процедури в клиниката.Liteto ти при кого ходиш в Русе на ЖК защото и аз ходя при един лекар със апаратура която може би ми е набор,а инъче и аз ходя при д-р Бойчев и д-р Сигридов :wink:
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #811 -: Февруари 23, 2011, 11:26:46 am »
бина , тя  месец да чака за час  с зацапването не е желателно .
Аз за това питам за  друг лекар  -препоръчайте пък , тя ще пита за прием по спешност , а и  като висне пред кабинета , все ще я приемат -няма да я  върнат  накрая.
« Последна редакция: Февруари 23, 2011, 12:04:47 pm от nimika »


Re: Тема на бременните №73
« Отговор #812 -: Февруари 23, 2011, 11:53:28 am »
nimika, нека опита във Фемина. Аз лятото ходих там , защото Надежда бяха в отпуска. После споделих на Сигридов и той каза, че добре съм направила. Ходих при Врагалева, много съм доволна. Има и други лекари там, за които също няма да чака.
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #813 -: Февруари 23, 2011, 12:34:01 pm »
Здравейте,вчера бяхме на консултация и всичко е наред,бебчетата растат и май прогнозата ще се промени,докторката каза,че се очертават само девойки :),но да видидиме,дано на другия преглед вече се виждат по-добре,а със серклажа всичко е наред.Това е за сега от мен,лек ден на всички :).
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #814 -: Февруари 23, 2011, 13:17:57 pm »
 osi_1
Да ви се е случвало сериозно гадене дни наред в тези седмици? Полудявам вече, не смея да спя без легена до мен, щото не успявам да стигна до банята. Няма никакво значение какво, колко и колко начесто ям - все тази. Преди поне беше само вечер и нощем, но сега съм така по цял ден и идея си нямам какво да го правя :-( Намалила съм до минимум приема на храна, което не е ОК, и пак зле. Доки преедложи да съм хапвала само малко и начесто, но това не помага; килограмите Талцид, ябълки, газирана вода - и от тях полза няма; да кажеш, че е от лекарствата за задържане - отдавна ги пия, и преди не бях на този хал  8O Ужас, а съм си гладна, време е за обяд (винаги съм си хапвала 3 пъти дневно, иначе ми призлява!), а не смея и една супичка да изям! :BangHead:
*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #815 -: Февруари 23, 2011, 13:49:08 pm »
Здравейте Коремчета,
На мен често ми се гади и понякога постоянно плюс виене на свят, но засега не съм в тези седмици и не мога да коментирам :( Доки ми каза да ям по малко и на често...не помага за гаденето, но поне спря повръщането.
Nadine, най-добре се чуй с Доки - той ще те ориентира по-добре

Аз да се похваля, че си избрах количка за бебо и като потвърдят пола ще се спра на цвят.   :P Ето линка - кажете какво мислите
http://www.internetporachka.com/index.php?route=product/product&path=393&product_id=3475

Re: Тема на бременните №73
« Отговор #816 -: Февруари 23, 2011, 13:51:58 pm »
нимика, ти се смееш на "Лек от природата", ама преди няколко дни в предаването на Гала (що не го спрат и аз не знам) някаква обясняваше как с пиене на сок от моркови и други подобни се отпушвали тръби. Даже беше довела една бременна, на която така й отпушили тръбите (никой не каза как е била диагностицирана за запушените тръби - моето предположение е мануален преглед, щото знаем, че и такива специалисти има). Та, това във връзка с гладолечението... Мани, мани!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #817 -: Февруари 23, 2011, 13:58:06 pm »
cambozzola,то аз се чудя  как така след всички проблеми които имам , защо тръбите ми са проходими , а то било  защото пия сок от моркови  :lol:

Nadine , аз  съм по-назад от теб , но  сега  често ми е така.Но при мен е от ниското кръвно , не повръщам ,а само ми се гади .Пия  солен айрян и многоооо вода , та само снова  до тоалетната.
Докато в началните месеци нито веднъж не ми прилоша и пригади , сега ми е  по-гадно .
Замислям ,се може ли да е от магнерота  , но едва ли-пия го от  отдавна .
« Последна редакция: Февруари 23, 2011, 14:00:46 pm от nimika »


Re: Тема на бременните №73
« Отговор #818 -: Февруари 23, 2011, 14:22:09 pm »
cambozzola,то аз се чудя  как така след всички проблеми които имам , защо тръбите ми са проходими , а то било  защото пия сок от моркови  :lol:

Аз пък се тръшнах що ми прекъсваха тръбите, като можело със сок от моркови да си реша проблема... ей, на, простотията към какви неща ни подтиква ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #819 -: Февруари 23, 2011, 15:03:42 pm »
 Надинка,а възможно ли е гаденето да си има друга причина,а не свързано с бременността . Макар че в твоите седмици, предполагам стомаха е така притиснат,че сигурно не е никак странно да ти се гади. С течни храни опита ли!.Макар че пък течните храни разреждат стомашните сокове и всъщност не са леки храни