0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #680 -: Февруари 19, 2011, 13:22:08 pm »
Привет мамчета. :D Отговарям на въпросите и предлагам, ако има други на тема раждане да ги бистрим в темата за раждания, че оспамихме тук, което не ми беше целта и моля за извинение.  :oops:
Д-р Даскалов е против клизма при планово секцио, това е излишна травма на червата и само забавя възстановяването на нормалното функциониране на тялото след хирургична намеса. При естествено раждане, или спешно секцио - има резон да се прави клизма, но при планово секцио - просто се спира приемът на храна и течности, или ако се налага се взимат очистителни. А и аз не бих дала да ми направят клизма де, но това е друга тема  :wink: Уретралния катетър ми сложиха вече на операционната, след поставената упойка. Не знаех, че има места където се поставя преди упойката, изглежда ми доста малоумно и излишно  8O така и така ще слагат упойка, за какво да ти набутват катетър преди нея... Моя не усетих кога го слагат, не го усещах и после, свалиха ми го на 24-я час - не съм имала проблеми и дискомфорт заради него. Не знам какво се разбира под "почистване на влагалището"  :oops: и да е имало такава процедура - явно не съм разбрала за нея.
acq81 За кърменето има сума ти консултатнти, стига да ти се занимава с глупостите им. Показват ти и те убеждават точно в обратното на това, което довчера си чела и са ти разказали всички активно кърмещи приятелки...  :? Лично на мен "консултацията" не ми помогна, само ме изнерви, а и бебето се изнерви да го дърпа и блъска тази жена, че да засучело правилно. Ми то си засуква, ама какво да суче от цица, която не пуска нищо?!!! Да съм го слагала сега на гърда, нищо че и коластра нямам, че да стимулирало лактацията...някакви пълни простотии за мен. Казх им да ми донесат шише с АМ и да не ме занимават повече и това беше. Като се приберем у нас може и да се пробвам с кърмене, но в болницата - абсурд. От вчерашните изпълнения, освен една хубаво посинена гърда - друго не се получи. Иначе консултанти има всякакви, имаш си и рехабилитатор, грижите са си на ниво, спокойно. :)

Eille ами верно моето си се оказа песен, за което се радвам. Не искам да излиза сега като реклама на секциото, никога не съм си крила пристрастието към метода, но просто така протече при мен и го споделям. Пожелавам на всички ви раждането да ви е супер изживяване и да имате само хубави спомени от него, пък как ще се ражда - няма значение толкова.
 
Отивам да хапна сега, баси апетита ми дойде тези дни  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #681 -: Февруари 19, 2011, 13:48:14 pm »


 
Отивам да хапна сега, баси апетита ми дойде тези дни  :lol:


 Хахаха,кой не ял 9 месеца/ шегичка / ще наваксва сега . Айде ,бон апети!
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #682 -: Февруари 19, 2011, 14:28:36 pm »
Да съм го слагала сега на гърда, нищо че и коластра нямам, че да стимулирало лактацията...някакви пълни простотии за мен.
Изобщо не са простотии, лактацията се стимулира най-добре точно така - или със слагане на бебето на гърда, или с помпа на всеки 2-3 часа. След секцио кърмата слиза по-бавно от след нормално раждане по принцип, на мен например чак на 4-ти ден слезе коластрата, и то след усърдно стимулиране с помпата. Продължих да се цедя упорито и по този начин успях да нося изцедена кърма на малките в Неонатологията близо месец, после от преживян силен стрес кърмата ми спря изцяло и бях дотам с кърменето.
Така че мисълта ми беше - недей съвсем с лека ръка да отхвърляш всички съвети, все едно другите хабер нямат какво говорят :wink:  Желая ти успех с кърменето, дано се получи!
 


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #683 -: Февруари 19, 2011, 14:41:01 pm »
Здравейте и от мен..Малкия спинка и аз имам малко свободно време да ви прочета :)
Жбрул радвам се че всичко е минало толкова добре :) Е,ние не бяхме така лесни ама не се оплаквам  :wink: Нали съкровището спинка тук до мен :) Друго не исках..
За лактацията..Аз мисля че Counterfeit има право..Аз също имах много малко коластра в началото.И ми беше леко трудничко първия ден в болницата,обаче съм благодарна на лекарите че не ми дадоха шишето веднага-накараха ме да пробвам всичко възможно..
Сега имам кърма за целия китайски народ  :oops: ама и бебко си хапва да ми е жив и здрав! :) Задължително даже сменям гърдите на хранене..малко от едната и после от другата.Така се чувствам много добре да си кажа,иначе едни камъни все едно нося :)
Апетита ми обаче пак го няма никакъв-опитвам се обаче да се храня нормално заради кърмата.Чак и копър проядох заради коликите :):) Абе ..на какво ли не сме готови за тези чудеса малки до нас :)
За клизмата-аз съм нормално раждане обаче не ми правеха клизма..То нямаше и какво да чистят-аз не бях се хранила нормално от 2/3 дена :):) Леле като се сетя какъв парцал бях на раждането-как съм се напъвала не знам  :D
Днес е много хубав ден тук-близо 20 градуса(не завиждайте) :) Малко ще поизляза да напазарувам и да се разсея-бебко мама ще го гледа за няколко часа :)
Пожелавам ви лек ден милички и много много успешен-и една прекрасна съботна вечер :)
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #684 -: Февруари 19, 2011, 15:26:05 pm »
 Това с клизмата също е въпрос на практика...
 Има хирурзи,които побесняват ако има нещо в червата.В такива случаи сестрите предпочитат да направят клизмата , което е тяхно задължение ,за да са сигурни,че всичко ще е точно... иииии между другото си е много важно именно червата да са празни,така че не е болка за умиране една клизма.

 При първата ми операция,която се забави цяла седмица и всеки ден бях на стенд бай,видех ли жена на етажа,която вече е минала през операционната ,веднага я подлагах на кръстосан разпит :
                 "катетъра боли ли , а клизмата  :oops: "
 Това беше и повод на бъзици от страна на приятелите  месец след операцията. Вместо да ме питаха боли ли ме операцията / очевидно с нея се справях добре / ми задаваха въпроса "как беше клизмата,Дидон"


  Между другото,понеже съм правила лечебен пълен глад / буквално само на вода / повярвайте ми , всеки ден се отделя нещо от червата при прочистването им. Така че не яденето от предния ден не е гаранция,че няма какво да излезне
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #685 -: Февруари 19, 2011, 15:30:09 pm »
Моникс, в частните болници няма ли епидурална? Същия въпрос имам и към сарапл, която е в Испания.

Джбрул, само за твоя информация - поне моето бебе не беше яло от шише до момента, в който почнах да го дохранвам. Гладно или не, трябва да се слага често на гърда, за да смуче коластрата. В болницата никакво шише с мляко не му дават. В дебелите книги пише, че коластрата му стигала, въпреки че имам съмнения поне за моето дете. Голям рев беше докато не тръгна кърмата. А после го почнаха коликите. За другия път ще знам (ако има такъв, де) - не може да се направи нищо срещу коликите. Трябват здрави нерви и да се чака търпеливо да отминат. Всички капки, чайчета и още не знам какво просто не вършат работа (поне при нас). Минаха три месеца и една седмица и чак бях учудена защо не реве вечер.  :lol:  
Знам, че не държиш да кърмиш, но просто исках да ти кажа, че правилно са ти казали консултантите. Другото е твое решение.

ивалета
, радвам се, че пишеш тук.

милена
, честита изненада!


Лека бремененност на всички!
« Последна редакция: Февруари 19, 2011, 15:32:14 pm от blue_sky »

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #686 -: Февруари 19, 2011, 16:15:58 pm »
Здравейте тумбачета да ви питам тези който са пациентки на д-р Сигридов когато ви е изписвал Магнерот превантивно по колко пъти на ден и по колко.И Jbrul къде роди,че ме заинтригува много с това секцио "песен" и колко ти струваше?
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #687 -: Февруари 19, 2011, 16:26:15 pm »
 За Магнерота,сутрин и вечер по едно
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #688 -: Февруари 19, 2011, 17:23:42 pm »
Здравейте тумбачета да ви питам тези който са пациентки на д-р Сигридов когато ви е изписвал Магнерот превантивно по колко пъти на ден и по колко.И Jbrul къде роди,че ме заинтригува много с това секцио "песен" и колко ти струваше?

Позволявам си да й адвокатствам - при Даскалов в Пловдив.

Re: Тема на бременните №73
« Отговор #689 -: Февруари 19, 2011, 17:37:37 pm »
миркас, не можа и ти да разчупиш мъжката жилка  :D :sleepingbabyboy: Как ги бърка тез бебенца Александров не знам, ама сигурно и той си се чуди:) Да е жив и здрав, пък ако ще и само момченца да са и за в бъдеще, важното е да ги има:)
Жбрул, супер е че се чувстваш толкова добре. Условията в тази клиника явно са били на ниво, както и специалистите:)
Поздрави на всички!
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #690 -: Февруари 19, 2011, 18:01:14 pm »
Здравейте тумбачета да ви питам тези който са пациентки на д-р Сигридов когато ви е изписвал Магнерот превантивно по колко пъти на ден и по колко.И Jbrul къде роди,че ме заинтригува много с това секцио "песен" и колко ти струваше?

Позволявам си да й адвокатствам - при Даскалов в Пловдив.

Мда, както казва Блу - така е. :D Цената е 1100лв., в нея влиза абсолютно всичко като медицински грижи и консумативи по престоя за теб и бебето. Аз доплащам само за самостоятелна стая, но ако не си кислоч като мен дето държи да е "насаме със себе си" - излишно е. Стандартните стаи са с две легла и са прекрасни. :)

Момичета, да уточня нещо за кърменето. Аз разбирам да се стимулира лактацията, ако поне коластра имам, даже бих опитала ако са ми напрегнати гърдите дори... Няма такова нещо засега - циците ми са като мекици и признаци да се случва нещо с тях - няма. Абе ще пиша за това в кърмаческата тема, не му е тук мястото... :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №73
« Отговор #691 -: Февруари 19, 2011, 18:03:30 pm »
аз пия магнерот превантивно 3 по 1, някой път ако чуствам напрежение взимам по 2 :wink:,някой път и но-шпа  пия.....ако пак нещо ми напрегнато....

днес вече не можах да закопчея бодито сама :oops: 8O....добре , че милото помогна  умирайки от смях :lol:
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #692 -: Февруари 19, 2011, 18:07:36 pm »
Didon, обясни ми подробно за това защо трябвало да с държи гърбът максимално изправен след коремна операция. Каква е логиката и връзката между превития гръб/ходене и получаването на сраствания?

 На мен така ми хареса с катетъра, та чак неисках да ми го извадят :lol: . Не съм го чувствала изобщо. Друг е въпроса как след седмица ми се появи парене и болка при уриниране.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #693 -: Февруари 19, 2011, 18:13:48 pm »
Здравейте тумбачета да ви питам тези който са пациентки на д-р Сигридов когато ви е изписвал Магнерот превантивно по колко пъти на ден и по колко.

При мен приемът на Магнерот е 3х1.
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #694 -: Февруари 19, 2011, 18:31:47 pm »
За мен секциото си остава наложителна операция и никога не бих го избрала пред естественото, но това не е най-важното. А и единственото предимство е липсата на клизма, което обаче се замества от катетър поне за 24ч. Чудя се ако се раздвижиш по-рано защо не ти го махат по-рано. А за слагането едва ли вече някои го слага преди упойката..
А слизането на кърмата при секцио не беше ли по-късно отколкото при нормално- май на 5 ден, вместо на 3ти
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #695 -: Февруари 19, 2011, 18:43:32 pm »
Здравейте! Аз съм от четящите Ви, а не от пишещите. В 14 г.с. съм, по принцип се чувствам много зле, но при някои си е нормално, но след като от два три дни спрях утрогестана /незнам дали има връзка/, забелязвам че започна втвърдяване от време на време на долната част на корема ми. Д-р Михова ме е преглеждала веднъж, но и нямам тел и съответно звъннах на лекар в Бургас /от където съм/ и тя ми каза да вземам но шпа или доспаталин, а не магнерот, т.к. се изписва след 16 г.с. В тази връзка искам да Ви попитам от коя седмица са Ви предписвали магнерота. Благодаря! 
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #696 -: Февруари 19, 2011, 19:07:54 pm »
На мен в 16-тата превантивно Диаспорал и още съм на него,но питах док.за нещо което не е на прахчета,а на капсули и ми изписа Магнерота,но не съм го почнала още защото имам още малко Диаспорал
« Последна редакция: Февруари 19, 2011, 19:11:30 pm от бина »
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #697 -: Февруари 19, 2011, 19:12:49 pm »
Аз пия Магнерот 3 по 2 от 18г.с.
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #698 -: Февруари 19, 2011, 19:16:17 pm »
Смарайди,за съжаление не мога научно да се обоснова ,защото не съм питала и хирурга,но и при двете операции ми го казаха.Аз си го представям,че по този начин държиш първо коремната стена изпъната  и съответно максимално далече от органите... Също така не ти се скъсяват мускулите. Но това със сигурност не е панацея...
 Иначе съм чела ,че всъщност най-вече зависи от умението на хирурга .Можело да се прилагат разни методи чрез обливане с физиологичен разтвор , който държи органите далеч от корема за няколко дни,но това вече ми е много далечно...
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #699 -: Февруари 19, 2011, 19:42:55 pm »
Чудно ми е какво толкова има в една клизма, та толкова се страхувате от нея. На мен ми направиха, нищо че бях планово секцио и не почувствах нищо, ама съвсем нищо.
Нито е дискомфортно, нито конфузно. При мен беше най-обикновено ходене до тоалетна. Не знам от къде идва този страх и ако мога да го поразсея малко ще се радвам.