0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №73
« Отговор #640 -: Февруари 18, 2011, 09:20:50 am »
Преди да родя въобще не се впечатлявах от такива разкази като на Jbrul. Сега направо се разтапям от умиление  :lol: :lol: :lol: като се сетя какъв беше моят шушон, току-що роден, червен и врещящ. Не посмях да го докосна, само гледах как го разнасят.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    Желязкова

  • **
  • 82
  • Животът е предизвикателство - приеми го!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #641 -: Февруари 18, 2011, 09:41:44 am »
marigri благодаря ти за хубавото изказване относно снимките на бебетата ни :) Но ние със съпругът ми останахме малко разочаровани след прегледа, защото в началото на януари 2011, когато си записах час по телефона за фетална морфология в МЦ "МАРКОВС" /www.mc-markovs.com/, имаше едни изказвания от госпожата, че ще получим диск със запис итн.... Та точно затова се бяхме настроили! Но на 3-ти февруари, деня на прегледа, мъжът ми дори попита дали може да си даде флашката да му качат записа, а д-р Атанасова категорично отказа с обяснението, че преди време чрез флашка им били заразили компютъра с вирус... След прегледа, настоятелно си поискахме диск, но докторката отговори, че нищо не е записвала и ни даде по 1 снимка от всяко бебе разпечатани на хартия. Та така.. Да ви се оплача... :(
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #642 -: Февруари 18, 2011, 10:07:06 am »
Желязкова...ужас, егати отношение...все едно не знаят колко много значат за нас тези дреболии...снимки, дискове...... :?
аз много доволна от нашия док, първо..че при него всеки преглед е като ФМ...гледа всичко подробно, а сега като има ново УЗИ с 4Д ни не знаехме кака стоят нещата и си взехме диск.....обаче човека категорично не поиска да го вземе, даде от неговите и прегледа пак си струва 30лв...както беше преди със стария апарат :wink:
на друго място съм сигурна, че веднага би се възползвали да увеличат цената :?

след малко ще пусна нашите снимки от прегледа....нали казвам 4Д малко салата :lol: :lol:.....ама нали е моята :lol:

п.п. пуснах снимките вече..:)))
« Последна редакция: Февруари 18, 2011, 10:15:46 am от marigri »
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #643 -: Февруари 18, 2011, 10:29:44 am »
Привет момичета.
Супер са ви снимките. Еле, много сте усмихнати, браво. Желязкова и твоите са супер. Маригри наистина е салата от крачета и ръчички, ама какво от това. Аз пък си нямам такива снимки. На ФМ при Марков ми даде само една снимка в профил на малката, ама да ви кажа и аз не съм се сетила да си искам. Бях в такава еуфория от прегледа (все пак ние гледахме на голям екран :wink:), че съвсем бях забравила да питам за още снимки. Ама нищо де, сега на 25.02. пак съм на ФМ и този път ще си искам снимки :D.

*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #644 -: Февруари 18, 2011, 11:01:05 am »
...около началото на Януари сме получили следколеден подарък от щъркела и сме много щастливи !

    :D Честито,Миленче! :D Лека и щастлива бременност до края!  :D Иии...бате Емо да е горд със новото семейно попълнение!  :D
 
   :D Желая на всички момичета прекрасни и успешни бременности до финала! :D
                                        yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #645 -: Февруари 18, 2011, 12:04:41 pm »
 И аз разгледах снимките и са мнооого хубави.Отново се засрамих,че нямам албум...
 ...аз пък до сега никога не съм искала снимки,а пък винаги са ми давали по много и то все хубави пози  :lol: даже на мъжествеността ни имаше две специално направени за таткото  :lol:.На 4Д не съм ходила и няма да го правя/ не изпитвам необходимост /...
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #646 -: Февруари 18, 2011, 12:10:26 pm »
Жбрул как обясняваш все едно си била на кафене :lol: с такава лекота.Аз като знам,че не ми остава много време умирам от ужас от това секцио :(.Бързо възстановяване  :bighug: и те чакам на лични за повече подробности.
Искам да попитам миналите по този път мами да кажат, какво бельо да си купя за болницата :wink: по дълбоки или по плитки бикини?
Момичета снимките ви на малките съкровища са много хубави!И на моите прегледи ми записват всеки път диск и доки гледа и мери всичко на бебоците като на ФМ!
« Последна редакция: Февруари 18, 2011, 12:59:29 pm от acq81 »
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #647 -: Февруари 18, 2011, 12:20:38 pm »
Нищо страшно няма в секциото,момичета,не се настройвайте така !Докато се усетите и ще ви сложат упойката. Верно е ,че после ще поболи,но няма как -все пак е раждане :wink:

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #648 -: Февруари 18, 2011, 12:21:48 pm »
 Имам две коремни операции - мисля по-дълбочки с оглед на това,че ще трябва и дамска превръзка да има.Иначе аз след операциите си бях с нормално бельо,просто по-голям размер и не ме стискаше избщо...
 Според мен проблем са дрешките отгоре...в никакъв случай дънки или панталони с колани.Аз си ходех с долнища като за бременни ,с едни такива ,ластични платки и ми беше много добре
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #649 -: Февруари 18, 2011, 12:50:51 pm »
И аз съм очарована от разказа на Jbrul  :) Наистина ако на някой му предстои планово, този разказ може само да го успокои  :)
Аз понеже съм в пълна неизвестност, за това кога точно ще раждам, направо ви завиждам на момичетата с определени вече дати  :) Но така е тук, където съм, нямам никакъв избор, ще раждам естествено пък било то и над 4 кг бебче...Ох, нямам търпение да идва вече и да не се ошишкавява много  :D
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #650 -: Февруари 18, 2011, 13:32:04 pm »
Аз като знам,че не ми остава много време умирам от ужас от това секцио :(
Аз също изпитвах ужас само от мисълта, че може да се наложи секцио, въпреки че бях за нормално раждане. Мога с ръка на сърцето да кажа, че не е страшно! Поставянето на упойката не съм усетила изобщо, въпреки че и с това ме бяха наплашили. Боли след това, но само докато мърдаш преди да се раздвижиш, колкото по-бързо стане това толкова по-добре, след това ти дават обезболяващи и няма проблем ;)
Искам да попитам миналите по този път мами да кажат, какво бельо да си купя за болницата :wink: по дълбоки или по плитки бикини?
Вземи си възможно най-дълбоките бикини, които намериш, аз избирах, избирах и накрая пак бяха плитки и се падаха точно на лепенката.

П.П. Забравих да ви кажа - хубаво е да си вземете една непромокаема лепенка, на втория ден ми сложиха такава и се изкъпах като човек ;)

Re: Тема на бременните №73
« Отговор #651 -: Февруари 18, 2011, 13:44:40 pm »
Благодаря за посрещането !В интерес на истината не съм спряла да ви следя  , може вие да сте ме заразили с бременни вируси  :lol: :lol: Пожелавам на всички които следят тайно или пишат да имат нашия късмет.  :wink:
Наистина няма нищо страшно в секциото просто страха от неизвестното е по-голям. При мен беше малко по сложно заради системите с инсулин и глюкоза ,но и това мина!
Явно всяка болница е различно защото на мен доктора ми каза на втория ден да си махна лепенката и да се къпя спокойно.Гащите бях купила еднократни ,но изобщо не ми бяха удобни и си карах с обикновени памучни бикини.
Лорейн, леко раждане и дано е скоро че наистина последните дни май най бавно вървят (не че знам де )
Тини, ти си знаеш  стискаме палци с Емо всеки ден.

*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #652 -: Февруари 18, 2011, 13:59:26 pm »
Момичета,
Не се протеснявайте за секциото.  Лекарите си знаят работата, пък и като се роди бебето/бебоците, всичко ще забравите  :P
Днес бях при Доки да ми изтълкува резултатите от БХС - каза, че са оптимистични, всичко си е ОК, но все пак трябва да се следи през втори триместър за признаци на отклонения евентуално. След 2 седмици пак да видим колко е пораснал бебо и да затвърдим пола :lol:

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #653 -: Февруари 18, 2011, 14:07:13 pm »
Ех,да имах и аз такива спомени от раждането :D :oops:Моите не са много приятни,пускаха ми 3 системи с окситоцин,разкритието ставаше много бавно,но пък учудих целия екип с високия си праг на болка,усетих силни болки чак на 7 см разкритие :wink След раждането на бебо,се наложи и да ми правят кюртаж,имах остатъци от плацентата,правиха ми и епизиотомия и така :( Израждащата ме лекарка се държа доста гадничко,повтаряше че съм много надебеляла,тясна и т.н При това в частна болница раждах 8OНо мина де,хората са прави в едно -всичко се забравя в последствие...А за реването аз съм още в такъв период,само ми се плаче,на моменти чак ме хваща срам от мъжо ама какво да правя....
Леко бременеене на новите мами,безпроблемно раждане на тези на финала...
А относно бельото за родилно-колкото по-големи, толкова по-добре[/color]
« Последна редакция: Февруари 18, 2011, 14:09:08 pm от moniks_s »

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #654 -: Февруари 18, 2011, 15:14:21 pm »
Честито второ приключение,  :flower:Милен_ка!
Късмет до финала, Емко ще бъде чудесен Батко!

Ползвала съм и еднократно и памучно бельо, второто е сякаш по-удобно!
Отивате на най-близкия пазар цена около 2 лв, 4-5 броя и сте готови!
За секцио са много удобни, може да ви се се струват големи и тип "палатка",
но това е последна грижа, важно да са над над операцията!

Не бива да има страх у вас момичета, много е важно това.
В интерс на истината, не съм мислила за себе си и какво ще усещам,
знаех, че всичко ще мине и в един момент ще имам дете,
Нищо друго не ме вълнуваше, само се молех всичко с тях да е наред!
 
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #655 -: Февруари 18, 2011, 15:17:25 pm »
мони, стига, де - 13 дни са нищо. Ще мине.  :wink:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #656 -: Февруари 18, 2011, 15:28:49 pm »
Честито на новите попълнения и на мамите срещнали се вече с бебоците си!!! Момичета имам въпрос към тези, които са пациентки на клиника Малинов- аз съм при
д-р Михова, но има ли начин да мина на един преглед при д-р Сигридов, така че докторката да не се разсърди и в същото време аз да се успокоя? Не искам в тази хубава тема да пиша нищо напрягащо или тъжно и затова искам да питам само това. Много ми е спешно и даже трябваше днес да се обадя на Михова за нов преглед, но мен ме е страх, не искам да преживявам ужаса от миналата седмица.Какъв съвет бихте ми дали?
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #657 -: Февруари 18, 2011, 15:44:47 pm »
Монка мила изтърпяла си много ..Ама нали сме щастливи сега с бебчетата..Аз бях май в по-неизгодна ситуация че при нас ( в Испания) чакат разкритие 10 см 8O..Та как съм стигнала до там представи си..
:)Но както казах-всичко се забравя бързо като ти дадат да гушнеш бебко :)
http://www.facebook.com/album.php?id=1673291445&aid=37803#!/photo.php?fbid=1479346958324&set=a.1309923122834.37803.1673291445&theater
Най-хубавия момент :)
Жбрули радвам се че всичко е минало добре за вас с бебко :) Сега започва най-приятната и едновременно и трудна част :) Но е супер.Днес мойто бебче става на 1 седмица а толкова голям ми се струва :)
Имахме малко трудности първите дни ама започнаха коликите и гледайте-и аз да давам лекарството за колики с водичка-както пише.Та вчера сутринта звъннах на доки и му казах че не вършат работа.Той се чуди и казва че са най-доброто на пазара за момента..Да ама аз викам не стават.И той се сети да ме пита как ги давам...И аз му казах във водата.А той каза по добре директно в устата(те са сладички с вкус на ягода)... Брей  osi_7  Да си мъча детенцето така тези два дена..
Както и да е сега е спокойничко.Спинка и хапва и се кукори..Аман с тези лекове значи.Само ядове..Дано мине при всички новородени бебета по-лесно това с коликите :) Ако някой знае друг метод да каже..
А и за капак вчера бяхме да баем на бебето-беше урочасано!!! Оффф значи... osi_12
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #658 -: Февруари 18, 2011, 15:51:27 pm »
Здравейте, днес и аз бях при док, кистичката която имахме в главичката е изчезнала и сега бебо е наред.Много се радвам, че така се бях притеснила за тази киста, ама всичко сварши.Иначе си отговаряме на седмиците направихме му снимки и така.
Но моят корем е твърд, незнам при вас как е и дали е нормално.По принцип преди да забременея пак си имах коремче и пак беше твърдо.Сланинки нямам ама ми се подува.Споделете как е при вас?Особено като се нахраня така се издува.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #659 -: Февруари 18, 2011, 15:59:35 pm »
  Ели,просто си запиши час при д-р Сигридов...Не мисля,че ще има сърдити...Все пак ,знаеш понякога няма час за единия в деня ,в който искаш ти и се записваш при другия...Та така...
  Като цяло обаче имам впечатление,че работят в екип.В смисъл,най-вероятно у теб има някакви съмнения,дали не е по-добре да потърсиш второ мнение от друга школа,така да се каже,извън клиниката...Просто съвет...Успех!