0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #440 -: Февруари 13, 2011, 11:39:02 am »
Чуспито, не се притеснявай . Щом успяваш да спиш по гръб значи няма проблем. По-натам бебчо ще стане тежък и няма да можеш да лежиш по гръб - доста голям е натъскът и изобщо няма да ти е комфортно.
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #441 -: Февруари 13, 2011, 11:40:18 am »
chuspito, аз все още лежа и по гръб, понякога като се събудя установявам че съм си спала така, не мисля че е чак толкова за притеснение. По принцип се стремя да легна на лявата си страна, лежа и на дясната, но не мога да си контролирам позата 24/7, особено спейки. ;) Ако на бебето не му е комфортно - то само ще те събуди, ще се върти и намества, не се тревожи. Другият момент е, че когато лежиш по гръб, бебето тежи и притиска основен кръвоносен съд, ти самата ще почнеш да се чувстваш леко замаяна и дискомфортно и инстинктивно ще смениш позата.
При всички положения, дори и в даден момент да си в позиция по гръб и това да е неприятно за бебето, няма да продължи толкова, че да му навредиш с нещо. Много бързичко то самото ще ти подскаже да се преместиш, или ти ще се почувстваш кофти и ще се завъртиш, така че спокойно по въпроса.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #442 -: Февруари 13, 2011, 12:13:04 pm »
Жбрул, не са самовнушения. Жената най-добре си знае, когато усеша нещо различно. Аз Ивана я усетих в 13та седмица и после нищо не усещах до 16-17та. Естествено реших и аз, че съм си внушила, обаче, когато пак започнах да усещам ми стана ясно, че почти сигурно баш бебето съм усетила. Не съм настоявала, че е вярно, защото и на мен ми казваха, че е внушение и аз вярвах. Сега пак усещам нещо особено и въпреки, че не е ясно изразено, съм убедена, че няма от какво друго да е освен от бебето. Не мога да го нарека ритничета, но обшределено имам странно усещане точно  там. Все едно ми гъделичка. Дали е самото бебе или нещо свързано с него не знам, но е чувство, което съм усещала само като бременна. Не е газ със сигурност.

До 80-а са ваксинирани за някаква шарка и знам, че от моя набор /вкл./ нататък - вече нямат такива ваксини, но въобще пък не помня за каво беше тази ваксина.
Едра шарка - вариола. През 1980та СЗО я обявава за изчезнала и спират да ваксинират.

Боби
« Последна редакция: Февруари 13, 2011, 12:17:52 pm от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #443 -: Февруари 13, 2011, 12:36:27 pm »

До 80-а са ваксинирани за някаква шарка и знам, че от моя набор /вкл./ нататък - вече нямат такива ваксини, но въобще пък не помня за каво беше тази ваксина.
Едра шарка - вариола. През 1980та СЗО я обявава за изчезнала и спират да ваксинират.

Боби

Мерси Боби :) Точно разпитвах майка ми по въпрса, именно за вариолата нямам ваксина аз, както и всички родени през 1980 и нататък. Никога не ги запомних тези шарки, за кои съм ваксинирана, кои съм карала - запомнила съм единствено, че имам всички предвидени за мен ваксини, а каквото е имало за преболедуване съм го изкарала и да "съм спокойна" и оттам...естествено не помня детайли  :oops:

За усещането на бебето в много ранни седмици, аз категорично не съм го усещала преди 19-а, което не ме прави мерило по въпроса естествено. Склонна съм да се съглася, че бременността може да предизвика усещания, които не изпитваме в никакъв друг период и те да са провокирани от ембриончето. Казвам само, че в ранните седмици не усещаме самото бебе, а евентуално нещо предизвикано, или свързано с него. Но всъщност, не е толкова важно какви са фактите по въпроса. Ако една майка е убедена, че усеща именно бебето - това е страхотна емоция, която й доставя удоволствие, нека й се радва. Това, което съм писала по въпроса по-горе, беше в отговор на конкретно питане на потребителка и естествено съм отговорила, както е според науката. Пък вече кой в какво вярва, е съвсем отделен и маловажен въпрос. Радост да има, това е важното!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #444 -: Февруари 13, 2011, 13:38:44 pm »
Чуспито, не се притеснявай . Щом успяваш да спиш по гръб значи няма проблем. По-натам бебчо ще стане тежък и няма да можеш да лежиш по гръб - доста голям е натъскът и изобщо няма да ти е комфортно.

  За всяко нещо,което прочета в нета и се сетя при прегледа,питам...Таааа:
  лежането по гръб е разрешено.  Коремът ,когато стане достатъчно голям ,започва да притиска главна артерия на жената и тя със сигурност ще почуства дискомфорт от това. Така че със сигурност ще разбере  кога не трябва ,така да се каже да лежи по гръб. Няма опасност за бебето изобщо...
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #445 -: Февруари 13, 2011, 13:53:06 pm »
За лежането по гръб - избягвах да го правя изобщо, защото ми прилошаваше поради изложените по-горе причини. Но доколкото си спомням, притискайки този кръвоносен съд по някакъв начин вредеше и на бебето. :?
Наложи ми се чак като зараждах и предупредих всички в операционната.  Веднага след като ме сложиха по гръб рязко ми прилоша, падна ми кръвното и повърнах нищо че не бях яла от повече от 12 часа. С това се влошиха и тоновете на бебето. Докато започна самата операция си ме оставиха да лежа настрани.
Та имайте си едно наум.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #446 -: Февруари 13, 2011, 14:22:31 pm »
При мен ,въпреки  че би трябвало да е рано , спането по гръб , вече ми е неудобно.
Преди спях само по гръб , с изпънати крака .Сега легна ли в тази поза и чуствам опъване и болка .Чуствам се добре настрани , без значение  няляво и ли надясно  , със свити крака .Така че организма сам си показва как е   най-добре .

Да ви питам за крампите  -   в какво точно се изразяват ? Миналата нощ се събудих с усещането за схванати мускули на прасците -това ли е?



*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #447 -: Февруари 13, 2011, 14:25:43 pm »
При мен ,въпреки  че би трябвало да е рано , спането по гръб , вече ми е неудобно.
Преди спях само по гръб , с изпънати крака .Сега легна ли в тази поза и чуствам опъване и болка .Чуствам се добре настрани , без значение  няляво и ли надясно  , със свити крака .Така че организма сам си показва как е   най-добре .

Да ви питам за крампите  -   в какво точно се изразяват ? Миналата нощ се събудих с усещането за схванати мускули на прасците -това ли е?




 Да
 Също може да усещаш някое мускулче как потреперва...
« Последна редакция: Февруари 13, 2011, 14:27:20 pm от didon »
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #448 -: Февруари 13, 2011, 14:53:27 pm »
При мен има схващане на прасците предимно през нощта.Болката е много силна за около 1 мин.и след това ме отпуска.Това мисля са крампи :?
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #449 -: Февруари 13, 2011, 14:59:56 pm »
Аз нямах нито една карана шарка. Тук сметнаха за необходимо да ме ваксинират само за рубеола...Това преди да почна процедурите. За ужасен мой "късмет" в 27 гс се разболях от варицела и я изкарах много тежко  :( отделно за бебето имах много притеснения. Преминах през много тежки моменти, допълнителни изследвания и т.н. Слава богу за сега всичко е на ред. Най-добре е за тези, които не са карали да се ваксинират с тази комбинираната ваксина рубеола и варицела, за която бина писа по-горе. Това разбира се преди забременяване...Тия шарки са си гадна работа и много опасни, най-вече в началото на бременността  :?

За спането по гръб, на мен бебо ми тежи много така, имам чувството, че ми сплесква стомаха  :) . Все по- трудно си намирам удобна поза за спане, даже и на страни не мога да се наместя...но малко ми остана до края, ще издържа  :D
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #450 -: Февруари 13, 2011, 15:21:17 pm »
В сряда ще ми правят серклажа.

 Стискайте палци моля ви ,момичета!
 Вчера бях на док,нямаше влошаване на положението ми.Даже док каза,че мога да избера и медикаментозно лечение,но от всичкото прочетено... ще направя серклажа
 Дай Боже всичко да мине добре!
 А и не мога да си представа да ме е страх до края при всяко ставане от леглото.Тези два,три дни преди серклажа ще съм кротка :?
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #451 -: Февруари 13, 2011, 16:20:08 pm »
Лежи си, Дидон, и много  :goodluck:. Ще се справиш, ще видиш (след близо 20 седмици:-)
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #452 -: Февруари 13, 2011, 18:55:51 pm »
дидон,

успех на серклажа, след като е спрял процеса на изтъняване и скъсяване, супер, но важното е както ти казваш да не се шашкаш всеки път като отиваш до тоалетната. те вероятно ще ти дадат и някакви медикаменти, така че ще си двойно подсигурена.

за лежането по гръб и аз така си спя все още и като питах лекарката си мога ли да си удуша бебето без да искам тя много се забавлява - цитирам отговора й - не при всички жени става, не е задължително да ти става лошо и ако на теб не ти става лошо и бебето има достатъчно кислород, така че спете си спокойно и без това като си бременна това е трудно, а пък после - далечен спомен.

да се похваля и тук - купихме си количка днес и приставки за коша и седелаките за колите и сме много щастливи, да не спамя темата, писала съм за нея в темата за количките, но е много прекрасна.

и още нещо - това е линк към сайт с ревюта и оценка на всякакви стоки на пазара (верно английския, но марките са същите в повечето случаи), можете да се абонирате за първия месец на цената на 1 паунд, или около 2 лева. мисля, че си заслужава. оценките са комбинирани, експертни и от потребители

http://www.which.co.uk/baby-and-child/

раиса много ти благодаря за отговора за шишетата, сигурно ще остана на нук, защото и в софия като се прибера ще ми дадат комплект нук, та да не трябва бебето да сменя шишета, ама то нали всичко го мислим по 100 пъти.
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #453 -: Февруари 13, 2011, 19:03:39 pm »
Дидон, успех, дано нямаш поводи за притеснение до края  :).

Ели, честита количка!
Аз съм си внушила, че бебето ми не се отби предимно заради бибероните на Нук /трябва да си смукне, за да пусне мляко/ и съм 2 ръце за тях.

Вчера ни докараха кошарката и я сглобихме, сега остава търпеливо да дочакаме да си я украсим с едно розово бебе  :lol:.

Сара, честита рожба! Бъдете здрави и щастливи!
« Последна редакция: Февруари 13, 2011, 19:34:21 pm от elle22 »
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #454 -: Февруари 13, 2011, 19:20:09 pm »
Здравейте и от мен :) Радвам се да ви съобщя че на 11.02.2011 се роди нашата мечта Владимир.Роди се 3300 и цели 53 см :) Едно от най-дългите бебета вечерта :) Много съм щастлива но и много притеснена ..Което е нормално-това е нещо ново за мен :) Сега съм заета само с "ученето" да съм мама :) Лека вечер от мен милички и много радостни срещи с малките чудеса :)
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #455 -: Февруари 13, 2011, 20:14:45 pm »
Честито saraapl да ви е жив и здрав малкия Владимир!!!
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #456 -: Февруари 13, 2011, 20:47:15 pm »
Честито Сари, да ви е жив и здрав малкия юнак  :-)


*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #457 -: Февруари 13, 2011, 21:01:54 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45069.0

Момичета, пуснах темичка за Сара в "Честито!". Поизчаках, ако се е разбрала с някой друг за това, но досега нямаше и си позволих да свърша тази приятна работа  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #458 -: Февруари 13, 2011, 22:05:05 pm »
Ако мога да съм полезна относно схващането на прасците през нощта. Преди ми се случваше често, даже и преди бременността. И по съвет на мъжа ми щом се събудех от сковаващите болки, веднага си изпъвах петата напред колкото мога и веднага ме отпускаше.
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #459 -: Февруари 13, 2011, 22:15:49 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45069.0

Момичета, пуснах темичка за Сара в "Честито!". Поизчаках, ако се е разбрала с някой друг за това, но досега нямаше и си позволих да свърша тази приятна работа  :D

Мерси много :) Приятно е усещането да си сред списъка с честитки :) Пожелавам го от сърце на всички :)