0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #400 -: Февруари 11, 2011, 17:19:34 pm »
 Здравейте!
 Днес си пазя къщата и съответно не правя нищо,освен двете разходки на кучето.
 Утре сутрин отивам за изследванията и ще видим положението как е. Със сигурност ще се шием ,дано нищо да не се е променило.
 
 Замерването на шийката става вагинално. На мен за първи път ми я премериха на ФМ . После ме викнаха след една седмица, да видят дали има движение , тогава нямаше. Вчера на прегледа докторката си знаеше,че ми е малко по-къса за периода и поиска отново да ме види. Така ,че явно се следи и ако докторите го пропускат ние трябва да им напомняме.
 
 Аз контракции до сега не съм усещала, но на мен лично докторката ми обясни ,че е възможно и да не ги усещам в този период, но да има.

 Явно болките , каквито и да са , както беше писало някое момиче, наистина могат да провокират контракции , защото на мен ми предписаха обезболяващи ... мисля за максимално облекчаване на ситуацията...

Re: Тема на бременните №73
« Отговор #401 -: Февруари 11, 2011, 17:25:50 pm »
Привет,дами!И аз да се разпипша малко де ;)
Дидон,всичко ще е нарем,мила,не се притеснявай.ЗНаеш,че си в добри ръце!!!
Аз да ви се оплача малко.Нещо колецките много ме ядосаха.Почти всички са болни и се сополивят насреща ми,лапат ми пипетите,с които аз работя,чудо.Днес даже малко взе да ме втриса,а те с цялата си наглост ми викат "Ами пази се".Не ми е много ясно-те са болни и ходят на работа,аз дето съм здрава ли трябва да излизам в болнични?!
Лека вечер,дами,аз отивам да уча  :balk_172:
[/url]
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #402 -: Февруари 11, 2011, 17:54:30 pm »
Маригри, аз също имам контракции, втвърдяване на корема, без болка, около 10-15 на ден. Днес ходих на преглед, всичко е наред с бебешоците, тези контракции док. каза че са нормални и не са опасни. Каза ми да пия магнезий, ако искам. Гледа отново някакви маркери за синдром на Даун, фаланги на пръстите и др., всичко е ок. Мен също ме постреснаха тези контракции, затова съм решила да намаля малко темпото, ще ходя през ден на работа. Имам си и запис на 4Д на диск, заедно със няколко снимки и съм много хепи :D.
didon, знам че няма как да не се притесняваш, но в крайна сметка в добри ръце си, дано всичко се развие по най-добрия начин.


*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #403 -: Февруари 11, 2011, 19:12:44 pm »
Елле, каква е тезата на чичо ти за магнезия?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #404 -: Февруари 11, 2011, 19:26:17 pm »
Смарайди, аз съм човека, дето трябва да разкаже. По въпроса за лекарите - няма значение от къде е, каква школа е учил, ако не е човек и не си харесва професията или пък не милее за пациентите си, ако ще и на луната да е завършил все тая.
Моята дъщеря от неделя вечер е с 40 градуса температура. Хрема, кашля, дави се, жестока история, а като спи, хърка така, все едно са пуснали банциг. Отиваме при педиатъра, като аз обяснявам, че все пак детето държи два дни 40 градуса, че чувам как свистят гърдите и той я слуша и ми подава слушалките, за да чуя аз спастичния бронхит. Отговорих му, че няма нужда, че аз свистенето го чувам и с просто ухо, нямам нужда да слагам слушалка на ушите си. Питам какво правим - той казва инхалации с определен разтвор, който е нещо като вентолина в БГ. Прибирам се аз, започваме да се лекуваме. Детето продължава да държи 40 градуса, без да ги смъква за повече от 2 часа, междувременно повръща от секретите, които се стичат в гърлото, окото се зачервява, появява се конюнктивит, хремата не спира, а детето е като парцал. За да ми е още по-хубаво, към общата картина се включва и разстройство и болки в стомаха от антипиретиците. Отивам пак на преглед, като очаквам да приемат сериозно нещата, защото детето е четвърти ден с 40 градуса, нещата отиват на зле и тоя вентолин изобщо не помага да се оправи. След пусната кръвна картина, която изобщо не може да даде никаква представа за нещата /нещо, което в руската школа знаят/ доктора заключава, че продължаваме по същия начин. На въпроса ми до кога така, при положение, че детето се обезсиля, започва да не яде, приема малко течности, той казва - или я карате да пие и да яде, или влизате в болница, защото тя не е за АБ :x Излизам аз ревейки от кабинета, в състояние да убия някой. Говоря с доктор, който ме пита какви АБ имам в къщи /слава богу, че се запасявам за всяко пътуване/, казва ми каква е дозата за моето дете и в резултат на три взети дози, детето е чуствително по-добре. Снощи беше пика на температурата, беше ми почти умряла в ръцете. Днес нито кашля така, нито й свирят гърдите, нито температурата от 40 градуса е налице. Да е жив и здрав този Доктор, ще съм благодарна до гроб!
За немската медицина и педиатрията в частност мога да наговоря такива прекрасни неща, че просто няма да ми стигнат страниците на форума :? Винаги съм казвала - тук неонатолозите са богове - спасяват невероятно малки деца, правят чудеса от храброст, докато педиатрите са цедката на обществото. Болнави и недоразвити не търпят :(
Съжалявам за дългия пост и не много по темата с бременността :oops:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #405 -: Февруари 11, 2011, 19:26:39 pm »
.
За педиатрите и по-скоро съветската, отколкото руска школа..., ами нека една мама, ако желае да сподели какви й ги спретна "немската школа" в педиатрията тези дни и колко е "по-добре".

Да ви кажа за захранването в Белгия.Там ми казаха само кърма или АМ до 6-ти месец ,даже вода не се дава.И идва 6-ти  месец на детето ,питам аз как ще го захранвам и направо се шокирах :оризова каша и вътре да сложа банан,ябълка ,бисквити и портокалов сок 8O- написала си ми го е жената в книжката ,в която ни попълва размерите ,ваксините и т.н.
 По прочетох аз доста ,направих си моя схема на захранване и повече педиатри по този въпрос не слушах.
Гане и в Белгия е същото.Детето на моя приятелка (българка) е 3 дни с 40 градуса (за първи път вдига Т в живота си) ,водят я в болницата и там много учудени питат,защо им води детето щом има само Т и нищо друго.

За гинеколозите пак не мога да кажа много хубави неща.След като тук ме гледаха като писано яйце и ме следяха добре,то там въпреки прееклампсията ми и гестационен диабет,не ми пускаха никакви изследвания(я БГ пусках урина ,че имах белтък в урината и кръвни изследвания) освен всеки месец за Токсоплазмоза. :?В крайна сметка родих 1 м. по-рано и Жоро беше 4045гр.( бяха ми казали 4 дни преди това,че е 2800),на третият ден изпадна в хипогликемия и го сложиха в кувьоз  и то аз забелязах,че не е добре- не те.От болницата си тръгнах с 20! кг. по-лека ,толкова вода съм задържала.
« Последна редакция: Февруари 11, 2011, 19:38:37 pm от z22 »
<br />
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #406 -: Февруари 11, 2011, 19:45:55 pm »
Маригри и аз имам същото усещане от около 20 г.с.Незнам дали са контракции или нещо друго :?но за сега всичко е ОК .
Дидон  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Моята шийка от началото на бременноста се следи вагинално(така мисля,че е по точно измерването).От 4.5 е станала на 2.7,но доки каза,че е нормално с напредването на бременността да се скъсява.Вчера бях на преглед едното ни момче е 1,700,а другото 1,400кг. :)Утре влизам в 8 месец :cheerleader:.
Гърлото почти спря да ме боли,но сега започна една хрема....  :(
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #407 -: Февруари 11, 2011, 20:01:21 pm »
  :bighug: :bighug: на всички за подкрепата...
 
  Ние вчера бяхме 330гр. Док каза,че сме шишковци  :) . Показа ни на графиката с размери ,бяхме на горната граница на периода.
  Очарована съм от това,че на всяко ходене , прегледите в клиниката се провеждат като ФМ. Отново му се измерва  и преглежда всичко. Добавят се новите елементи за периода. И най-хубавото е ,че специално д-р Михова има желанието да обяснява всичко без да съм я питала. Това страшно ми допада. Ето вчера ни показа малкия мозък,като ни каза точно какво му се гледа. Костичката на котрето,която се замервала и също била показател за хромозомен дефект. Костта от колянцето до глезенчето / тази на подбедрицата / .Прекрасно е всичко да ти е ясно.Очарована съм.
 Видях ,че имат дискове и могат да записват ако искам.
 Направи две много сладки , смешни снимки на Момчето между крачетата  :lol: ,за таткото
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #408 -: Февруари 11, 2011, 20:37:12 pm »
Момичета, ето част от кръвните резултати. Зная, че не сте доктори, но може ли да изкажете мнение?

Глюкоза - 4.42 mmol/l, рефер. ст-ти - 4.1 - 5.9

HbsAg ( хепатит В) Отрицателен S/CO

Rubella Ig G   
Rubella Ig G стойност      84.20  IU/ml  -   до 5.0 ( - ) отр.,5-10 (сива зона),над 10 ( + ) пол                       
Rubella Ig G интерпретация -  положителен


Toxo Ig G стойност - 21.90 IU/ml   Референтни граници:до 2.0 ( - ) отр.от 2.0 - 3.0 сива зонToxo Ig G интерпретацияа, над 3.0 ( +) пол.
Toxo Ig G интерпретация - положителен

Toxo Ig M стойност - 0.15  Референтни граници:   до 0.49 /-/отр от 0.50 до 0.59 сива зона над 0.60 /+/пол
Toxo Ig M интерпретация - отрицателен

Мен май малко ме притесняват резултатите. Но ще видим на 17-ти в пловдив на БХС какво ще кажат



*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #409 -: Февруари 11, 2011, 21:00:04 pm »
Иванита, изследвали са те за токсиплазмоза. Маркерът за текуща инфекция ти е отрицателен, което е супер. Маркерът за стара инфекция ти е положителен, което означава, че си с изградени антитела, които пазят плода от увреждане, т.е. повторно от токсиплазмоза не можеш да се заразиш, защото някога си е изкарала, най-вероятно без да разбереш.


*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #410 -: Февруари 11, 2011, 21:06:28 pm »
ivanita Хубави са ти резултатите, не виждам какво те притеснява в тях?

Глюкозата е в референтните стойности, даже на долна граница. Нямаш хепатит В.
Rubella Ig G  е нормално да е положителен, повечето сме карали тази шарка като деца. Хубаво е че имаш имунитет и бременността ти не е застрашена от това заболяване, ако резултатът беше отрицателен е кофти и рисково за бременни ;)

Toxo Ig G стойност - 21.90 IU/ml   Референтни граници:до 2.0 ( - ) отр.от 2.0 - 3.0 сива зонToxo Ig G интерпретацияа, над 3.0 ( +) пол.
Toxo Ig G интерпретация - положителен
Този титър индикира, че си прекарала тази инфекция преди и имаш антитела. Т.е. пак добре и за това няма да трепериш, че можеш да го лепнеш докато си бременна.

Toxo Ig M стойност - 0.15  Референтни граници:   до 0.49 /-/отр от 0.50 до 0.59 сива зона над 0.60 /+/пол
Toxo Ig M интерпретация - отрицателен
Този титър показва, че в момента не си инфектирана с токсоплазмоза.


Всичко ти е наред, успех с БХС, но и там всичко ще е ОК  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #411 -: Февруари 11, 2011, 21:12:59 pm »
Ганка, бързо възстановяване на детенце  :)!






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #412 -: Февруари 11, 2011, 21:57:38 pm »
 оффф,аз това не съм го пускала...Гледам ,че Иванитка е в по-раннна фаза пък го има  :( Да взема утре да го пусна,така и така ще ме бодат. А дали вече не е късно... ?
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #413 -: Февруари 11, 2011, 22:17:16 pm »
Дидон, кое от всичките не си пускала? Поне рубеола преди да забременееш не може да не си правила и хепатитите...я си виж в старите изследвания. Иначе всички тези можеш да си ги пуснеш по всяко време.
Аз за токсоплазмоза пусках преди окло 11 месеца и вчера пак - по своя инициатива правих, заедно с другите, ей така да ми е споко :)
« Последна редакция: Февруари 11, 2011, 22:25:49 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #414 -: Февруари 11, 2011, 22:39:18 pm »
 Токсоплазмозата не съм я изследвала.Спин, хепатит, венерически ,да. Утре ще правя ПКК. Стерилна урина съм пускала,но утре пак ще пусна,нали имам инфекция...
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #415 -: Февруари 11, 2011, 22:54:23 pm »
Дидонче, тези ги пуснах по моя инициатива и си ги платих.Даже ходих до Пазарджик да ги пусна. Д-р Иванов ми беше дал един лист с изследвания, които е хубаво да се направят. Отделно АГ-то пусна тези, които касата ги поема - урина, кръвна картина, хив, сифилис и т.н.
Даже май пак има 1-2 където съм изпуснала, ама следващия път :wink: защото аз съвсем се омотах което мина по касата и кое не. Ама другата седмица ще се разбере какво съм изпуснала.
Мисля, че не е късно да си ги пуснеш, ако желаеш. :) ама аз ще почина малко от боцканици и игли, че днес в лабораторията в болницата  ги хвърлих в шах и паника. Не можаха ми изтеглят кръв от едната ръка, и аз защото по принцип си обръщам главата на другата страна да не гледам, щото ми става лошо, се обърнах и съответно - причерня ми пред очите и ТУП НА ПОДА osi_15 osi_14  СЕСТРИТЕ СЕ ВИДЯХА В ЧУДО   :lol: :lol: :lol:

А бе резил  :balk_56:


*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #416 -: Февруари 11, 2011, 23:00:02 pm »
Момичета аз скоро не съм засичала Криска :?дали изписаха малките кукли и аз да съм пропуснала този момент?
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #417 -: Февруари 11, 2011, 23:02:25 pm »
Токсоплазмозата не съм я изследвала.Спин, хепатит, венерически ,да. Утре ще правя ПКК. Стерилна урина съм пускала,но утре пак ще пусна,нали имам инфекция...


Ами така и така ще пускаш кръвни утре, направи и токсоплазмозата. Аз платих 30лв. за 2-та титъра в пловдивска частна лаборатория, едва ли в София ще е по-скъпо. А все пак това не е безобидна инфекция, хубаво е да си наясно с положението за нея. Ако се окаже, че си я прекарала някога - супер, поне това няма да мислиш до финала. Първия път, като изследвах токсоплазмоза искрено ме доядя, че не съм я карала, признавам си  :lol:, защото все пак си се притеснявах да не я лепна точно пък като бременна, но за щастие - няма.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №73
« Отговор #418 -: Февруари 12, 2011, 10:56:56 am »
Момичета,снощи усетих нещо много странно в корема.Нещо като побутване или като докосване,ама от вътрешната страна на корема.Та се зачудих-внушавам ли си,или наистина е бебо,ама не е ли много рано да го усещам?
[/url]
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #419 -: Февруари 12, 2011, 11:01:34 am »
И аз усетих най-сетне моите бебчета, много съм щастлива!