0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #320 -: Февруари 08, 2011, 20:17:07 pm »
Човече, много готин аватар си имаш  :wink:!






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #321 -: Февруари 08, 2011, 21:04:37 pm »
Човече, много готин аватар си имаш  :wink:!


Мерсаж:) А с какви дълги крака съм го спретнала  :wink:
Момичета, откачам вече с тея зъби. Един мъдрец се опитва да поникне. Той ми е стар познайник, имам правена снимка на него и знам че е "застопорен" от костта и просто колкото и да се мъчи не може да излезе. За целта трябва да се счупи костта и да се извади с операция... брррр. И тогава си казах, ааааа, следващият път като ме заболи тогава ще го мисля. Ама на ти следващ път. Сега си сварих смрадлика и ще жабуря, дано ми отмине, че чак гърлото ме боли:(
Хоуп, твоето си е двойна радост:) Дано да са ви шаренки гащите, и най-важното е да са здравички  :wink:
Ели чакаме снимките. Аз планувам ремонт на спалнята и бъдещата детска април-май, но още отсега само косурите в къщи виждам, затова и ми е противопоказно да се заседявам много в нас:)
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #322 -: Февруари 08, 2011, 21:05:30 pm »
Хоуп честита ти двойна радост!
Човече честит ти мъж! И аз следващата седмица ще ходя при нашия док Александров, та ще го видим този страшен ехограф. Дано при нас да покаже  :bori_007:, че то много мъже в това АГ вече станаха!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #323 -: Февруари 08, 2011, 21:18:39 pm »
Елена, процедурата за майчинските и болничните не е много сложна, ако си в ЕС. Потърси по ключови думи болничен и чужбина и ще видиш как се процедира. Общо взето ти трябват формуляри европейски стандарт, които гинеколога ще попълни, ти ще занесеш в съответната соц. служба по местоживеене, те ще я придвижат към България.
Ако не си в ЕС не знам как се процедира. Аз се консултирах отделно и с адвокат. Освен това ще трябва да се свържеш с бг посолството, за да ти издадат апостил към акта за раждане.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #324 -: Февруари 08, 2011, 21:26:18 pm »
здравейте,

нещо става с моите постове, вече втори не се публикува в тази тема, не зная защо. но ви благодарих  за мненията за ваните и ви питах дали някоя от вас знае каква е процедурата при раждане на бебе в чужбина и записването му в бг след това, аз и майчинството ще трябва да си взимам в бг.

честито на хоуп и човече, да са ви живи и здрави бебетата и леки бременности.

аз да се похваля, вчера бях на видеозон, не само, че не ми е къса шийката и не се скъсява, а даже и "пораства" с милиметър два, което е майтап разбира се, но си стои маллко под 4 см и док каза, че може и да пренося с така шийка. но съм съгласна, че при контракции и дори само при болки (при мен се оказа, че болките в ниско в корема и в кръста са си били контракции, аз също мисля, че се случват от преумора) трябва да се види състоянието на шийката да не се шашкаме излишно. утре ще ги видя на английските ехографи колко ще я изкарат, взела съм си и снимка да им тупна в главата.

видяхме се с девойката - почти килограм е станала, много се изненадах, че толкова бързо е наддала, за няма и три седмици повече от 300 гр. лекарката ми каза, че приича на мен, щото имала бузи и малък нос, много беше приятно да мога да й се радвам, а не да умирам от ужас, че може да стане беля не дай боже.

другата новина е, че се разболях баш накрая на грипа и престоя ми в софия, та днес пътувам кашляща и едва дишаща. само да ви кажа, предупреди ме лекарката ми да отказвам антивирусните препарата ако ми предлагат, каза, че ако се наложи е по-добре антибиотик да се пие, да знаете.

ще кача малко снимки на шкембето си и на бебето, а пък стаята, края на месеца като я понаправя, но става ужасно претрупана с мебели, въобще не знам как ще се оправя, а така исках светлина и  простор, но ще го мисля.

не знам вие как сте, но аз съм станала една жена, дето никога не съм била, от онези дето все нещо чистят и подреждат и все са недоволни, че не е достатъчно подредено. то бива гнездене, ама не е ли рано? и аз се светнах, че то време никакво не остана и, че всъщност съм бременна, което значи, че някой неща ми стават по-трудни или невъзможни вече, все си мислех, че всичко ще мога сама да си правя, ама май няма да може.

сараапл, честита ти дата, имаш такъв запас от стиснати палци, че със сигурност всичко ще е наред.
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #325 -: Февруари 08, 2011, 21:34:34 pm »
Елена, специално за акта за раждане мога да споделя моя опит, но за майчинството от България нямам представа.
Когато се роди детето, просто занесох във външно министерство едното заверено от общината копие на акта за раждане и там му сложиха апостил. Държавата е от ЕС, но е малка и няма българско посолство. Когато се прибрах в България, дадох акта за раждане за превод. После минах през общината по местоживеене (в моя случай Младост - София), но те ме препратиха към съответния обреден дом. Ако имате брак, не забравяй брачното свидетелство (искат го), както и лична карта на родителя - български гражданин (или евентуално и на двамата). Предполагам, че бракът трябва да е регистриран в България преди това. След седмица си взех акта за раждане от общината.  
Още нещо - ако детето няма друго гражданство, ще трябва да му се издаде пасаван и тогава цялата по-горе описана процедура се извършва от посолството. В моя случай синът ми е с двойно гражданство и имаше друг паспорт, с който влезе в България.

Успех с административните процедури и не забравяй апостила, че една моя позната от Канада (Канада не е подписала Хагската конвенция) каза, че доста време и нерви е загубила, защото не е имала апостил.
« Последна редакция: Февруари 08, 2011, 21:36:41 pm от blue_sky »

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #326 -: Февруари 08, 2011, 21:45:20 pm »
blue sky, ultra много ви благодаря, ще трябва да се поразровя, аз съм в държава в ЕС, макар и с единия крак (за Англия говоря), та се надявам да е по-лесно, но благодаря, може би ще питам някакви по-конкретни неща по-нататък, надявам се нямате нищо против.

извинете за двойното постване на поста ми, явно зад клавиатурното устройство нещо се е бъгнало, да го отдадем на грипа  :)

човече, да ти кажа, много е гадно. аз поне имам две къщи да си упражнявам лудостите, но ако мога да си позволя един съвет - не го оставяй за към края, че наистина натежаваш и става по-трудно. то никога няма да свършат онези с приказките, че не било хубаво да се правят приготовления преди да се роди бебето.
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #327 -: Февруари 08, 2011, 21:59:41 pm »
Момичета кажете някакви лекарства за гърло,които да стават за бременни?
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #328 -: Февруари 08, 2011, 22:13:09 pm »
acq81 хомеожен9, тонзилотрен, тантум верде, прополки, гаргара с лайка и сода.Тези са позволени при бременност.Разбира се най-добре е да питаш лекаря ти.
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #329 -: Февруари 08, 2011, 23:07:04 pm »
Човече, много готин аватар си имаш  :wink:!






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #330 -: Февруари 09, 2011, 05:48:49 am »
Браво ТИНИ. Много е хубаво така и момченце, и момиченце. И аз се надявам да сме шаренки, ама каквото дойде, все ще му се радваме.


Б.


  
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #331 -: Февруари 09, 2011, 09:44:14 am »
Добро утро милички :) Много ви благодаря за стиснатите палчета :) Ние влизаме в болница утре сутринта рано( към 7:30) и се започва :) Надявам се до вечерта Владимир да е с мама и с тати и всичко да е наред :) Стискайте ми още няколко дни палци :)
Весел ден ви пожелавам-едва ли ще пиша днес че имам да си оправям документи малко и багаж да видим за последно и най-вече да си почина добре каза доктора :) Т.е. да се наспинкам следобед хубавичко :) Ами това е засега от мен.Обичам ви много-доста ми е притеснено( което е нормално мисля ) :) До скороооо
*

    fifonqk

  • ***
  • 175
  • вярвах и чудото стана
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #332 -: Февруари 09, 2011, 09:51:44 am »
ася,за хапче за гьрло на мен ми дават да пия ефизол,за други не сьм сигурна.
   Хоуп,относно вьпроса ти за близнаците,ако са от две различни яйцеклетки няма как да бьдат еднояйчни,ако една яйцеклетка се разлели на две тогава са еднояйчни и са задьлжително от един пол,от различни яйцеклетки може да бьдат и от двата пола. При мен доктора видя че са  :bori_007:  :bori_004:,в 14-та седмица,тогава сьвсем ясно вече се виждаха.
 А всички момичета от Аг Варна,както сте трьгнали ще изкупим всички мьжки дрешки по магазините,но хубавото е поне че за моята мома ще има избор от младежи коооолкото си поиска,щом и новата година стартира с мьжко,следващите които са в процедура поне да знаят какво да очакват,който иска момиче,да организирваме в скоро време среща и да ме пипа,пьк може и да прихване,с мьнкито как подейства само :P
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #333 -: Февруари 09, 2011, 09:53:12 am »
saraapl много стиснати :crossfingers:Успех,късмет,всичко да мине без проблем,незабравима първа среща и бързо възстановяване
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #334 -: Февруари 09, 2011, 09:57:24 am »
Сари прадставям си как се вълнуваш само! :D Желая всичко да мине бързо и безболезнено и утре да се гушкате с малкият Владо:)  osi_9
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #335 -: Февруари 09, 2011, 10:08:11 am »
Сари, ще стискам палци силно утре. :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
Ще видиш че всичко ще мине по план и до вечерта ще се гушкате с малкия Влади :D


*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #336 -: Февруари 09, 2011, 10:18:14 am »
 Момичета,добро утро!
 Искам да ви питам има ли тема по повод коя къде е раждала и отзиви за доктори и болнци?
 Иска ми се да попрочета млко инфо. Ако искат, тези които са минали по този път нека да споделят / или да дадете линк към темата , ако има такава /
 Благодаря и хубав слънчев ден!
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #337 -: Февруари 09, 2011, 11:45:02 am »
Взех си прополки и тантум верде,но за сега няма ефект :(гърлото ме боли ужасно.
saraapl :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Хоуп,ако си бременна след ин-витро мисля,че няма как да са еднояйчни :?
*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #338 -: Февруари 09, 2011, 12:06:19 pm »
Хоуп,ако си бременна след ин-витро мисля,че няма как да са еднояйчни :?
Има, има :wink: Историята познава не един случай :D
Вчера бях при Дяволов. Бебо е добре, отговаря си на седмицата :D
По първоначални данни е момче. Не беше 100% сигурен док, защото се беше завъртяло на чорчик :D
Абе каквото ще да е, да е живо и здраво. В края на месеца съм на ФМ при Марков, та тогав ще се види диването :D

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #339 -: Февруари 09, 2011, 12:18:29 pm »
След ин витро също може да има еднояйчни близнаци. Еднояйчни близнаци се получават когато една оплодена клетка се раздели на 2 фетуса. Тогава близнаците имат една плацента, но всеки си е в собствен амниотичен сак. Винаги са от един пол и си приличат много. Въпреки че в един филм по National Geographic показаха, че много, ама много рядко еднояйчните близнаци могат да бъдат и разнополови.

Когато две клетки се оплодят от два сперматозоида се получават двуяйчни близнаци. Двуяйчните близнаци са по-често срещани от еднояйчните. При тях всеки си има отделен амниотичен сак и отделна плацента. Могат да бъдат 2 момчета, 2 момичета или момче и момиче.



Ето фимчетата, има вградени БГ субс:

http://kolibka.com/download.php?mid=5204
http://kolibka.com/download.php?mid=1765
   
   
« Последна редакция: Февруари 09, 2011, 12:20:44 pm от Мецани »