0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #120 -: Януари 22, 2011, 17:10:51 pm »
Изобщо не ми трябва да чета инструкция за експлоатация на производител, за да ми дойде на акъла, че това е детска, а не пазарска количка, АПРОПО!
Не написах за теб, защото ти всичко знаеш очевидно, а за другите че даже и да не се пазарува с детската количка големият багажник е нужен.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Количките-2!
« Отговор #121 -: Януари 22, 2011, 17:13:19 pm »
всъщност предназначението на количката е да си разхождаш бебето, а не да я качиш в багажник, да отидеш до центъра с колата, да я свалиш и да седнеш на Верея и да пиеш две кафета, за да я видят повече народ и отново да я прибереш в багажника
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Количките-2!
« Отговор #122 -: Януари 22, 2011, 17:19:52 pm »
всъщност предназначението на количката е да си разхождаш бебето, а не да я качиш в багажник, да отидеш до центъра с колата, да я свалиш и да седнеш на Верея и да пиеш две кафета, за да я видят повече народ и отново да я прибереш в багажника


ммм,даааа,така си е
 
Около мен мамите,които са сменили първата си количка/изключваме тези,които просто са минали на тип чадър/ е било по причина "тежка,не мога да я качвам по стълбите,не влиза в асансьора,счупи се"...
*
Re: Количките-2!
« Отговор #123 -: Януари 22, 2011, 17:23:42 pm »
Така де Мини - първо едно кръгче през пазара за провизии и тогава на Верея - много ясно ;) Най-добре по едно ремарке да прикачим и готово. /шегувам се/. Трудно да шофирам до Верея по пешеходните зони, ама нейсе...

Оттеглям се от темата, спокс. Няма нужда от още спам и няма да е от мен определено. Успешен избор на колички и хубав почивен следобед, макар и дъждовен!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Количките-2!
« Отговор #124 -: Януари 22, 2011, 17:44:08 pm »
всъщност предназначението на количката е да си разхождаш бебето, а не да я качиш в багажник, да отидеш до центъра с колата, да я свалиш и да седнеш на Верея и да пиеш две кафета, за да я видят повече народ и отново да я прибереш в багажника

Всъщност, много зависи от начина на живот, както и от мястото, на което живееш. Без кола съм за никъде - повечето ми приятелки живеят на другия край на София. Не живея близо до метрото (20 мин. пеша ми е, бърз ход). Ходене на консултация, при баба му и т.н. - особено в лошо време е задължително с кола. А и в детската консултация се мъдри готин надпис "С КОЛИЧКИТЕ - ДО ТУК", та задължително трябва да съм с кола, за да оставя количката в багажника, докато трае консултацията, пък после да си ходя, накъдето съм тръгнала да се разхождам.
Също така много обичаме да пътуваме, което при наличието на бебе, няма как да стане без количка... Затова е важно всеки да прецени и този аспект. ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Количките-2!
« Отговор #125 -: Януари 22, 2011, 17:53:47 pm »
Съгласна съм за Стоки-то винаги ми е била смешна  :D
 Аз да кажа 4е реших да купя втора ръка коли4ка и от комшийката да взема зимен кош и стол4е за кола харесала съм си Chicco модел Tour-4 или Peg-Perego модел Skate но пък за Skate няма да ми трябва зимен кош а само кошница и има доста добри оферти из нета и доста обяви! :wink:
 П.С. Някоя мама тук беше писала 4е има Chicco модел Tour-4 ако про4ете тук ако може да сподели впе4атления!
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 17:55:27 pm от Виктория »
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Количките-2!
« Отговор #126 -: Януари 22, 2011, 18:01:09 pm »
А и в детската консултация се мъдри готин надпис "С КОЛИЧКИТЕ - ДО ТУК"

 8Oтова направо ме разби! поради какви съображения? Да не дишате газовете от ауспусите на количките ли? А ако е повече от едно бебе? какво се случва?
Re: Количките-2!
« Отговор #127 -: Януари 22, 2011, 18:36:30 pm »
Lisko, и мен ме разби! Там има 2 стаи, в които влизаш с бебето, с по 3-4 плота за преповиване. Т.е. могат да влязат 6-7 майки (не ми се е случвало да сме повече от 4). Двама или трима педиатри преглеждат в тези стаи. Ако всички дойдат с количките, явно ще стане тесничко. Първият път, понеже не знаех, ми казаха да си оставя количката отвън. Отказах, разбира се, но от тогава просто спирам наблизо и нося Бобо до кабинета. Ти обаче не знам как би се справила  :lol:
Извинявам се за офф-а. :wink:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Количките-2!
« Отговор #128 -: Януари 22, 2011, 20:46:13 pm »
Аз пък редовно съм си пазарувала по време на разходка и не виждам нищо нередно в това. Багажникът на количката ми е с вместимост 5 кг. и съм го товарила до тези килограми както намеря за добре. Кеф ми кисело мляко, кеф ми краставици.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #129 -: Януари 23, 2011, 00:01:00 am »
Темата май отдавна излезе от смисъла си.... :? Аз самата вече се обърках, при все, че имам количка, а какво остава за новите мами, на които им предстои да избират.

А и сигурно аз съм единствената, дето не си ползва почти багажника  :oops: За мен е доста цапащо се място и трудно бих сложила храна или дрехите на детето. Поне засега. А и взех да се съмнявам, че явно само на моята количка багажника се цапа. Но определено като я поръчвах, за това не съм мислила, гледах други характеристики.

Успех на всички в избора! И моля, не се карайте!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Re: Количките-2!
« Отговор #130 -: Януари 23, 2011, 00:21:19 am »
Привет и от мен.
От днес и аз вече се сблъсках с проблема при избора на количка.
Изчетох какво сте писали, но определено коментираните колички от вас не са ми по възможностите. В интерес на истината 1500лв. ми идват в повече :oops:. Не че не искам да ги дам де, но към момента... Както и да е.
Искам да ви попитам дали сте чували нещо за колички на Бертони, Кенгуру, Чиполино или на кратко нещо от този калибър. Прочетох много противоречиви мнения и направо ми изглежда много труден избора.
В магазина казаха, че в момента всяка втора количка е Кенгуру. Ама аз да се допитам все пак и да събера повече мнения :oops:.
Благодаря ви предварително за помощта.

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Количките-2!
« Отговор #131 -: Януари 23, 2011, 00:32:33 am »

 Я кажете ,че малко се обърках в точните модели... na Jane Carrera май също има такъв комбиниран/така да го нарека/ кош за новородено.
 Питам,защото съм намерила една втора употреба за 600лв.Как ви звучи?

моята количка е точно Карера и е с коша матрикс.Много съм доволна от количката,страхотна е ,маневрена ,широка ,удобна.Обаче тоз кош матрикс от една страна е много удобен- на количката е изцяло легнал,после в колата може и легнал и свит като кошница-има колани и за двете положения.Недостатък е ,че си е тежичък и освен това е доста тясно според мен - моето дете трудно изкара 6м. в него (ние още на 5м. не го ползвахме за разходки,а само за колата).Друг е въпросът и че Жорето на 2м. и 10 дни беше 6 .400кг. ,пък на 6 да не говорим колко е бил.
Аз кошаа за багаж доста си го използвах,всеки ден си мъкнах пазар в него.Не се е цапал много,защото моята количка имаше нещо като двоен кош - мрежест и вътре торба от плат,която се затваря плътно.
Другото,което ми хареса е ,че си се продава с чанта и дъждобран май си имаше.Има и подложка за повиване и покривало за коша Матрикс ,което за зимата ми беше идеално и не съм купувала тогава чувалче,нито космонавт.
За цената дали е добра не мога да кажа,те 2008-ма г. бяха 1400 (количката и кошницата Матрикс),но сега не знам колко е.Аз имах късмета да си я купя от Белгия по време на намаленията и ми излезе 260 евро тогава :D.
Тази количка я ползвахме година и два месеца.След това си взехме втора употреба Маккларън за 10 евро  :D - лятна ,тип чадър дето и казвате.Страхотна количка,направо невероятна,толкова е лека и удобна  и маневрена- чудна!Не я използвахме 4м. и после вече не сме ползвали количка.Жорко като стана на година и 6-7 м. и спряхме да го возим в количка.
<br />
Re: Количките-2!
« Отговор #132 -: Януари 23, 2011, 01:38:14 am »
Аз пък си ползвам багажника ежедневно- там стои дъждобранът/ защото често сме навън по 3-4 часа/, та да не ни изненадва времето. През зимата, когато е студено и не става за толкова дълги разходки, обичайният ни маршрут е до кварталния пазар за плодове и зеленчуци- не виждам нищо лошо в краставиците и киселото мляко :D
Много често ходим и до Борисовата градина или до Южния парк с колата и тогава количката се пренася в багажника. Тези маршрути зимата са ми недостъпни с градски транспорт. През лятото е друго- денят е дълъг, топло е - време за дълга разходка- бол- тогава се придвижваме и с метрото, и с автобус. Но през зимата просто е технически невъзможно, да не говорим, че с всичските вируси е и неразумно.
Та, за мен количката трябва да е достатъчно здрава, лека и маневрена за дълги преходи и да се побира в багажника за зимното разписание.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Количките-2!
« Отговор #133 -: Януари 23, 2011, 02:17:57 am »
Темата, наистина малко поизгуби смисъл :?. Що се касае до Стокке-то, колкото и смешно да изглежда тази количка,не мисля, че някой може да  говори каква е, докато не я побута малко. И смея да кажа, че за бутане е страхотна. Ползвах такава известно време на заем, докато моята беше на ремонт. Тук никъде не видях,обективно да се коментират качествата и недостатъците й. Вярно е, че много хора в БГ имат навика да демонстрират несъществуващ стандарт, дори с неща като детски колички/да не говорим за дрехи с етикети на световно известни марки, които нямат нищо общо с истината/, но това не означава, че тази количка няма качества. В крайна сметка всичко опира до възможности и изисквания. И никой не може да ме убеди, че разполагайки с достатъчен финансов ресурс,без да му се налага да спестява от други неща, няма да си купи това, което харесва.
Ето например, аз я взех назаем от приятелка, която получи чисто нов джип, като подарък когато роди,на която само един тоалет със аксесоарите, струва повече от Стокке-то. Просто нейния стандарт е такъв, и не съм очаквала да си купи количка от 300-500 лв, защото има по -важни разходи.
Аз не бих се наела, да коментирам колко пари са прекалено много, защото разсъждавам от позицията само и единствено на моя джоб.
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 02:30:54 am от Fifa »
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Количките-2!
« Отговор #134 -: Януари 23, 2011, 02:39:43 am »
Брей, че много модераторски спам и размахване на пръст :?
Може ли от краставиците и млеката да се върнем на темата?

Имам един въпрос, някоя от вас ползвала ли е близнашката количка на TFK и как стои въпроса с легналото положение? Трябва ли да се купуват от тези "чантите", за да се слага новородено бебе или има легнала позиция? И също така и на Esprit ме интересува, ако някой е запознат.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Количките-2!
« Отговор #135 -: Януари 23, 2011, 08:05:46 am »
Гане, Оле беше с ТФК, даже я е пуснала на "Борсата" ще и метна линк с темата, да сподели мнение.

Лисо, идеално возило за лисетата, Хвърковатата чета ще сте вече видно е!
Аз съм виждала зяплани уста като се появиш със старата, с новата ще е Уаууууу!
:dogrun: Бари няма да мож ви настига!

Моя багажник е моята крепост, вътре има винаги един чадър
(за който нямам свободна ръка, но блндинството на никой не прощава),
дъждобрана на Митака и този на количката) и малко място за покупки!
Не е имало кой да ни снима покажа, как ги возя двамата,
и нововъведенията които се случиха на нашата количка, но скоро ще се поправя!


« Последна редакция: Януари 23, 2011, 08:21:39 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Количките-2!
« Отговор #136 -: Януари 23, 2011, 09:45:06 am »
Брей, че много модераторски спам и размахване на пръст :?


кой размахва пръст, че не съм разбрала?
моля те, лично теб, за н-ти път, защото този филм сме го гледали, както се казва, да се опиташ поне веднъж да не правип сеир, благодаря :)
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Количките-2!
« Отговор #137 -: Януари 23, 2011, 11:07:40 am »
Мише, мерси, ще й пиша!
Стефи, изобщо не правя сеир, трябва ми информация за колички, не коя колко струва и защо някой си купува по-скъпа. Всеки сам си преценява колко пари може да даде и от гъзария ли ще ги даде или не. Имаше 4 страници с траш, защото ти специално реши да обясниш, че няма смисъл да се дават много пари за колички. След това пък намесихте и кой за какво може да отдели пари. Всеки си знае социалния статус, има си глава на раменете, може сам да прецени какви пари отиват за едно дете. При положение, че непрекъснато се правят забележки в темите коя тема за какво е, нямаше нужда от предишните няколко страници.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Количките-2!
« Отговор #138 -: Януари 23, 2011, 11:37:49 am »
Каква количка бихте ми препоръчали за едногодишни близнаци, да е лека и същевременно комфортна и широка за децата. Да може да се свива максимално, защото когато не я ползвам стои в багажника на колата, който в момента е неизползваем поради размера на сегашната ни количка, която пък е вече много тясна за децата.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*
Re: Количките-2!
« Отговор #139 -: Януари 23, 2011, 11:39:41 am »
Искам да ви попитам дали сте чували нещо за колички на Бертони, Кенгуру, Чиполино или на кратко нещо от този калибър. Прочетох много противоречиви мнения и направо ми изглежда много труден избора.

Аз съм с количка Чиполино за 300 лв. и нямам никакви забележки. Тежи 12 кг., сгъва се лесно, побира се в багажникя, с един кош е, който се трансформира от пълно легнало до седнало положение. Вече 1г и 3м. си я използваме.
В началото харесах една Кенгуру, към която имаше и кошница за кола, но тогава нямаше цвят, който да ми хареса. За лятото купихме една тип чадър за 90 лв. и така с 400 лв. приключихме с количките. И за мен не е оправдано 1000 и нагоре лв. за количка.