0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Признаци след трансфер
« -: Май 26, 2006, 10:39:40 am »
Здравейте на всички, извинявам се може би за баналната тема, но ужасно много имам нужда да споделя. Днес ми е шести ден от трансфера и вече започвам да се вманиачавам да търся признаци на бременост. Аз съм забременявала два пъти преди години, но честно казано сега дори и не мога да си спомня какво съм усещала. Мисля си, че може би защото тогава е била нежелана бременост, а сега толкова като я искам нищо не чувствам. Единствено чувствам, че корема ми е подут и гърдите ме болят и са напрегнати, днес вече по-малко. Искам да попитам дали е задължително да има леко ръждиво зацапване, както пише в някои статии, за да се е получила имплантация на ембриона?
*
Признаци след трансфер
« Отговор #1 -: Май 26, 2006, 10:49:42 am »
Не е задължително да имаш каквито и да е признаци, нито пък  зацапване. Изобщо всички тези признаци, които ние следим са много индиректни, повлияни от лекарства и внушение в много от случаите. Никой от докторите не им обръща внимание и винаги са ми се смеели като съм ги питала по този въпрос.  Най-добре не се вманиачавай - при мен всичките пъти беше еднакво. Леко придърпване в корема (предполагам в резултат на яйчниците, които са били стимулирани, след пункция и т.н) и понякога напрежение в гърдите, което не е задължително поне в тези най-ранни дни.
Пожелавам ти две хубави черти на теста и спокойствие дотогава. Почивай повече и не се претоварвай нито физически нито емоционално! Успех!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Признаци след трансфер
« Отговор #2 -: Май 26, 2006, 10:50:42 am »
на шести ден от трансфера, каквото и да усещаш, няма да се дължи на  признаци на бременност, а на силно внушение или ефект от медикаментите.
напълно нормално е да не чувстваш нищо все още. признаците на ранна бременност се появяват най-рано около 14-20 дни след оплождането и то далеч не при всички жени.
зацапването при имплантация също е по-скоро рядък феномен, отколкото имплантация.
знам, че това е нервен период, но се опитай да си гледаш кефа поне до 10-тия ден след трансфера и едва тогава почни да се шашкаш и да мислиш за тестове :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Признаци след трансфер
« Отговор #3 -: Май 26, 2006, 11:03:14 am »
Още е много рано. Ембрионите се имплантират някъде до 7 ден след трансфера (май така беше). Гърдите са напрегнати от хормоните. А зацапването пък съвсем не е задължително. Ангажирай мислите си с нещо приятно и забавно. Знам, че е много трудно да чакаш. Всяка брменност протича различно - не търси признаци от миналото. Стискам палци да се похвалиш с  :bfp:
*
Признаци след трансфер
« Отговор #4 -: Май 26, 2006, 11:04:41 am »
Благодаря ви за отговорите!
Малко се поуспокоих, ще се опитам да бъда търпелива и да изчакам деня на теста!
*
Признаци след трансфер
« Отговор #5 -: Май 26, 2006, 11:13:39 am »
Кураж и спокойствие миличка. Ние сме с теб
*
Признаци след трансфер
« Отговор #6 -: Май 26, 2006, 12:31:56 pm »
според мен каквото и да усещаш в момента се дължи на лекарствата, с които са те стимулирали и процедурите, които са ти направени. най-добре мисли за нещо друго, за да мине по бързо времето до теста, който разбира ти желая да бъде положителен
*
Признаци след трансфер
« Отговор #7 -: Май 26, 2006, 19:53:29 pm »
Ох, момичета и аз съм 6-ти ден след трансфер. Абсолюно нищо не усещам :cry: Гърдите ми до вчера бяха по-подути и болезнени днес са си  почти както обикновено. Нямам хубаво предчувствие / а уж имах в началото :( /. Станала съм абсолютно ку-ку, нито мога книга да чета, нито филм да гледам, само работата малко ме спасява...Просто вече си виждам едната четичка, започнах и да си поплаквам, абе трагикомично е, но знам , че само вие ще ме разберете...Толкова ми е мъчно :cry:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

    kareliya

  • ****
  • 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
Признаци след трансфер
« Отговор #8 -: Май 27, 2006, 07:45:09 am »

     Ние освен да те разберем,ще ти се накараме.Ама какви са тези черни мисли в теб?Като си ясновидка и виждаш едната чертичка,я погледни и за числата от тотото,че имам нужда от малко финанси :lol:Я по-спокойно.Да не ти припомням думите ти когато мен успокояваше.Въобще нямаш поводи да се притесняваш,още по-малко да плачеш.Всичко ще бъде наред.Да ни държиш в течение.Поздрави. :hug2:
*
Признаци след трансфер
« Отговор #9 -: Май 27, 2006, 10:09:42 am »
Ст и Ели! Бъдете силни и се опитайте да не мислите през целия ден за резултата! За разсейване Ви препоръчвам да шиете гоблен. Бочкате си и броите, толкова се вглъбявате в него, че ще забравите всякакви мисли. И аз почвам от днес стимулацията и мисля после да шия :wink:  Сигурна съм, че и при двете ви ще има 2 чертички. Кураж! А сега се усмихнете! :bfp1:
*
Признаци след трансфер
« Отговор #10 -: Май 27, 2006, 11:01:26 am »
Ели , стига бе мила не се притеснявай предварително , защо се настройваш така ,хайде малко по оптимистично го раздавай :bighug:
А пък за признаците да ви кажа пък аз си е чисто внушение , аз след трансфера що признак имаше на бременност аз го имах ,след като ми дойде съответно и всички признаци ми изчезнаха , а в същото време съм била бремена и така до 8 седмица тогава направих аборта никакви признаци нямах освен , че гърдите ме боляха и бяха надути ама тогава го отдавах на  лекарствата , а пък 2 дни след трансфер всичко отдавах на това , че съм бременна 8O  чисто внушение е всичко момичета
*
Признаци след трансфер
« Отговор #11 -: Май 27, 2006, 12:18:58 pm »
Ох, момичета много ме е срам, че съм такава ревла...и то предварително, но след размисъл реших, че го правя сигурно подсъзнателно - изживявам най-лошото предварително, за да не е убииствено разочарованието после. А наче много благодаря за подкрепата и  добрите думи, знаете колко са необходими точно в този момент.Благодаря:biglove:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
Признаци след трансфер
« Отговор #12 -: Май 27, 2006, 13:08:00 pm »
Ели, а шамари де! Какви са тези пораженски мисли тончо, когато не трябва? Стягай се, имаш всички шансове за успех!
Пожелавам ти две хубави черти на теста след няколко дни!  :D
*
Признаци след трансфер
« Отговор #13 -: Май 27, 2006, 19:19:34 pm »
Ели, и аз понягога си виждам отрицателният тест, но понякога се окуражавам и вярвам, че ще е положителен. Някъде бях чела, че мечтата ти ще се сбъдне единствено ако не се страхуваш от неуспеха. А колкото до признаците при мен все така са си напрегнати гърдите, но вече се уверих, че това е от хормоните, като са ми предписани прегнил и прогестерон през три дни до 4.06., а на 9 трябва да правя кръвен тест. Някой знае ли дали прегнила влияе и на кръвния тест или само на уринния?
*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Признаци след трансфер
« Отговор #14 -: Юни 04, 2006, 17:50:04 pm »
Здравейте, искам да попитам нещо, макар че вече сигурно ще стане банално, но се притеснявам вече страшно много!!! Днес ми е 12-ти ден след трансфер. Случвало ли се е на някой да пишка доста често? Коремът ми е малко подут ама си мисля, че може да е от прегнила, вчера ми беше втория прегнил. Вече ме обхваща финалната треска и ми е напрегнато. Гърдите са ми като камък и незнам вече само си търся някакви признаци. Благодаря предварително и се радвам, че ви има!!!


*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Признаци след трансфер
« Отговор #15 -: Юни 04, 2006, 20:51:18 pm »
Мила Кяра на мен по принцип  ми се подува корема от прегнила.
Но искренно се надявам при теб да е друга причината!Дано дано да се е получило!!!!!Господ да е с теб миличка! :bighug:  yahoo_17
*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Признаци след трансфер
« Отговор #16 -: Юни 04, 2006, 21:12:16 pm »
Благодаря ти, Ади за пожеланията, надявам се и при теб да се получи в най-скоро време!!!


*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Признаци след трансфер
« Отговор #17 -: Юни 04, 2006, 21:31:10 pm »
дано мила Кяра и при двете ни да се получи една щастлива и успешна бременност!Аз днес съм 4-5 ден след инсе и ми остава доста чакане.
Опитвам се вобще да не го мисля но то неизлиза от ума ми! :balk_21:
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Признаци след трансфер
« Отговор #18 -: Юни 04, 2006, 21:43:40 pm »
Честото уриниране е един от първите признаци за ранна бременост поради хормоналните промени.
*

    kareliya

  • ****
  • 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
Признаци след трансфер
« Отговор #19 -: Юни 04, 2006, 22:18:00 pm »
Цитат на: Lali
Честото уриниране е един от първите признаци за ранна бременост поради хормоналните промени.



        И поради натиска на уголемяващата се матка върху пикочния мехур.