0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
begemot_73, а ти помисли ли, че е възможно понякога при лица, двойки или семейства с по-ниски доходи да се получи от първия опит, а при други такива, но с по-високи доходи, да са необходими няколко опита и допълнителни изследвания и операции? И няма как предварително всичко това да се предвиди. Така че, не е никак хубаво от твоя страна да правиш такива обобщения.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Все пак аз съм убеден, че нащето общество макар и бавно и мъчително ще узрее и ще стане справедливо социално общество...В тези общества държавата подпомага бедните за сметка на по-богатите и съществуват принципите на солидарноста и толерантното отношение ,които както виждам за теб са доста неразбираеми понятия....
Мисля че от 22 год се опитваме да излезем от този строи  :? и е глупаво да се връщаваме назад, а и в България има доста хора които са бедни защото разчитат да вземат помощи или да откраднат! Съжалявам че не е по темата ама не се стърпях.
Та ако някой има новини по темата да сподели  :D
Не вярвам някой, който има високи доходи и може да си позволи процедурата да чака цяла година за да му я поеме държавата. Просто ми звучи нереално. Според мен всичко се прави за да се намали броя на клиниките
Все пак аз съм убеден, че нащето общество макар и бавно и мъчително ще узрее и ще стане справедливо социално общество...В тези общества държавата подпомага бедните за сметка на по-богатите и съществуват принципите на солидарноста и толерантното отношение ,които както виждам за теб са доста неразбираеми понятия....
Мисля че от 22 год се опитваме да излезем от този строи  :? и е глупаво да се връщаваме назад, а и в България има доста хора които са бедни защото разчитат да вземат помощи или да откраднат! Съжалявам че не е по темата ама не се стърпях.
Та ако някой има новини по темата да сподели  :D
Извинявам се за спама, предварително!
Lailah, точно това за което говориш е социално не справедливо.
Всички български граждани без значение на етнос, социално и финансово положение имат еднакво право да ползват публичните блага осигурени от държавата.

В случая обществени публични блага, към които се отнасят здравеопазване, образование, отбрана, сигурност в това число и Фонда за асистирана репродукция.
Проблема не е в това, кой какви доходи получава, а че държавната помощ не е достатъчна и трябва да се работи трайно в промяната на второто.



Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Последна редакция: Май 31, 2011, 08:38:42 am от Mikona »
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
И аз мисля като radosttinka, парите отпуснати от фонда са крайно недостатъчни за нуждаещите се двойки. Проблемът с репродуктивността е огромен. Когато се сблъсках с него не съм очаквала да има още толкова много хора, може би, защото покрай мен друг нямаше проблем със забременяването.
Относно недостига на средства писах в тая тема преди повече от два месеца,  отбелязвайки , че от политиците повече средства за асистирана репродукция няма да могат да бъдат изтръгнати с молби и вайкане, а могат да бъдат отвоювани само с протести на улицата.Като всяка /всеки/ от вас/нас/ си стои пред компютъра и брои номерата, оставащи до неговия няма как да накараме  държавата да отпусне нещо повече.И пак ще припомня как беше създеден тоя фонд  през 2009г.след силен обществен натиск и мръзнене в студа  на жените с репродуктивни проблеми.Това е смятам пътят и сега за осигуряването на  средства.И времето преди избори е най подходящото.Паралелно с това продължавам да смятам, че е назрял момента за въвъждане на подоходен критерий при ползването на средства от фонда, което би било една макар и малко крачка ,която ще  ни приближи към социлно-справедливите общества от които за съжаление сме все още много, много далече.   
Здравейте,не знам дали тук е мястото да питам, но наближава скоро моя номер, а се наложи да си сменя телефония номер. Бихте ли ми помогнали, към кого трябва да се обърна, за да съм сигурна че ще ме известят при одобрение.Предварително благодаря и успех.
Ако имаш съпруг /партньор/, би трябвало да сте посочили и негов телефонен номер - ще потърсят връзка с него и ще ви уведомят, така че не се тревожи в такъв случай. Иначе,предполагам - на място,където се подават документите или по пощата /куриер/, посочвайки вх. № на заявлението си.
*
За по-сигурно се обади на телефоните на ФАР и попитай, кажи си входящия номер и новия телефон.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Моя позната постъпи точно така. Позвъни във ФАР и каза, че си е сменила телефона. Преди седмица й се обадиха, че е одобрена.
това ми е второ или трето мнение наоколо, но нещо ме напъва да се разпиша по темата...
аз бях там. бях част от т. нар. "силен обществен натиск" и мръзнах в студа. дори малка част от сподвижниците, които мръзнаха с мене бяха "вербувани" лично от мен.
помня дори инцидента на края, когато една женица я хлопна прожектор по главата-за тия, които биха искали доказателства дали съм бил наистина там...
"обществения натиск" беше смешен. бяхме буквално шепа хора. единствено героичните усилия на много малък брой хора (няма да ги посочвам-не искам) да осигурят медийната подкрепа и разгласяването на случая доведоха, според мене до някакви резултати. ако се разчиташе на присъствие-забрави да има фонд сега.
"развитите общества" се спрягат, гледам... социална подкрепа се спряга... разни химери се спрягат...
"война" с политиците? муахахахахахах (извинете) няма да накараме държавата да отпусне повече ама никак! освен ако не се възползваме пак от невъзпети герои, готови да положат своите контакти и своето лично влияние за да упражнят персонален натиск... бъдете честни-сульо и пульо на улицата може да си изгният там и никой няма да им обърне внимание!
за социално справедливо общество трябват топки! за да имаш топки трябва да не си гладен! да имаш възможност да се измъкнеш от порочния кръг на мисленето за себе си, за оцеляването си, за да можеш да помислиш и за нещо друго, за някой друг! иначе гладния няма топки! ние сме все още гладни-няма кой да ми обяснява за социално справедливи общества...
подоходен критерий? виц.
да подам копие от данъчната си декларация, за да ме одобрят? хора, какво ви става?
богатите нямат навика да висят по чакалните с часове-те си плащат! и всички го знаеме... богат=сноб. кой наистина богат познавате, всички вие, който е заседнал да чака на опашка? за 2 лв далаверка? за са сипе на S-класата бензинец да иде на кино? тука говорите за критерии, които няма да обединят хората с проблеми, а ще ги разединят! това ще са още много неродени деца! защото, признайте, няма много разлика между доход от 500 и 1500 лв. месечно... практически няма! но 500 е "беден" а 1500 "богат"? или прага да бъде 700 и ако аз взимам 701 да отпадам? това е най готиното предложение!
бегемот73 говори за злоба по напред-бегемоте, прочете ли се? замисли ли се като се прочете?
за мене, лично, нещата с парите ще тръгнат след като се покажат резултати! политиката и счетоводството са ръка за ръка.
топката е в полето на лекарите... а мнозинството от тях се борят не за деца, а за пари! колко да смъкнат от всеки. повече...
ако се покаже на политиците че са дали 50 000 лв. и са се родили с тия пари 5 000 бебета (говоря чисто хипотетично), то тогава едно бебе за тях ще излиза по 1000 лв. а ако са се родили за 50 000 лв. 1000 бебета, тогава едно бебе става вече по 5000 лв. мммм... скъпо излиза тая работа... трябва да ги спреме тия-само гълтат пари и няма резултати...
колкото и грубо да звучи-това е истината!
ако никой не открадне, ако никой не издалавери-едно бебе ще излиза по евтино и пари ще има!
водите се от простата максима: не е нужно да харчиме по малко, нужно е да изкарваме повече? ммне. не работи...
мога да изпиша още милион неща, които ми се въртят в главата, но ако вече не ви е скука-ще ви стане...
засега толкова от мен.
За съжаление това е тъжната истина ...
*
Л. и Ваското1 - няма да пиша нищо - само ще ви пусна малко снимки.
Ще обясните ли на тези хора, че са киснали напразно в дъжда!
И че след това събитие последва след два дни среща (на 17 декември) с Георги Пирински и след това с д-р Евгений Желев, който с постановление създаде фонда. Ето тези хора на снимките ДО ЕДИН заслужават нашата благодарност - защото всеки направи което е по силите му и възможностите му!!!




















И още снимки:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.147342255307701.21734.146978115344115
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
vaskoto1 и лили, постингът ви е много интересен.
Наистина сте били там онзи декември и то докрая :) Малко бяхме останали, когато пострада жената от прожектора...
Сега, нека да кажа малко повече за обществения натиск. когато се разбра, че парламентът няма да приеме проекта за фонда, решихме буквално на бегом да организираме уличен протест. доста от вас, предполагам, помнят, че имахме ден и половина за организиране и бяхме полудели от зор, нерви и бързане. тогава още и медиите не ни забелязваха особено, нямаше и време за разгласяване.
На пилоните пред НДК имаше поне 100-150 човека, но нямаше почти нито един журналист. Ако не беше издействаното участие в шоуто на Слави, никой нямаше да разбере за протеста. Пред студиото в малкото НДК останаха да висят около 2 часа доста хора - не съм ги броила, но не бяха 50, както разправя лили.
Получи се много силно предаване, защото се даде гласност: а). на един болен проблем по един много силен емоционален начин - с празните колички, и б). на едно изключително срамно изказване на български депутат, позор за парламента. Основно това предаване, и тези празни колички, и смелостта на една жена в ефир, според мен наклониха окончателно везните в полза на фонда. Не казвам, че само това създаде фонда - преди това имаше много лобиране, много ходене по институции, много работа, но тези събития - след почти предизвестената смърт на проекта – преляха чашата и властта трябваше да реагира.
Хората бяха малко, защото по принцип в България малко хора излизат да си търсят правата на улицата активно, това е факт, няма нужда да го коментираме. Бяха малко и защото нямаше време да организираме по-мащабно проявата.
Но обществен натиск не значи само хора на улицата! Може и цял град да излезе на улицата да протестира, ако няма кой да отрази протеста чрез медиите – все едно, че не се е състоял. Така че, и тези 100-130 души свършиха достатъчно работа. Да, невъзпетите герои използваха контакти и осигуриха това да покажат количките. Други невъзпети герои пък осигуриха количките. И така, в обществено-полезна симбиоза, нещата се случват. Всичко е въпрос на подходящо сплитане на интереси.
Много фактори са намесени в извоюването на фонда – не е добре да подценяваме никой от тях, особено онези, за които поне знаем нещо.
Колкото до резултатите от дейността на Фонда – много си прав. Най-доброто убеждение за даващия парите, е да му покажеш хубав коефициент на възвращаемост. Но някои от тия, дето дават парите, не са наясно колко е нормалният коефициент на възвращаемост от инвестициите в инвитро лечение. И си мислят, че като дадат 5000 лева, трябва да получат 1 бебе на изхода – винаги и всеки път. Е, ние знаем, че не става така.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
и накрая ще припомня следната точка от правилата:

"12. Забранена е регистрацията и  активното използване на повече от един прякор/ потребителско име от един и същ потребител на форума."

считайте това за предупреждение.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

на клипа след владимиров, над втората количка с оранжевото се вижда един брадат чук на заден план. е аз съм... благодаря. :lol:
благодаря и на всичките 50-60 човека, които бяхме тогава. но истината е, че от показаните тук хора най истински и най искрено и найнайнай благодаря на реалните "виновници" за тоя фонд! Радина Велчева, и всички останали!
за мене това са хората, които аз не исках първоначално да назовавам, допринесли най много, най чистосърдечно, с най много мисъл за хората в нужда и най вече за децата, които ще бъдат родени за тази кауза.
поклон пред тези хора. и всички, които бяхме там!


апропо, джам, лили не пише. да аз съм мъжът й, и пиша всичко това сам! дори имаме разни разправии по случая. нямаш никакво основание да ме предупреждаваш мисля.
« Последна редакция: Юни 02, 2011, 10:59:43 am от vaskoto1 »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
на клипа след владимиров, над втората количка с оранжевото се вижда един брадат чук на заден план. е аз съм... благодаря. :lol:
благодаря и на всичките 50-60 човека, които бяхме тогава. но истината е, че от показаните тук хора най истински и най искрено и найнайнай благодаря на реалните "виновници" за тоя фонд! Радина Велчева, и всички останали!
за мене това са хората, които аз не исках първоначално да назовавам, допринесли най много, най чистосърдечно, с най много мисъл за хората в нужда и най вече за децата, които ще бъдат родени за тази кауза.
поклон пред тези хора. и всички, които бяхме там!


категорично ще възразя срещу умишления пропуск на името АННА ЗАШЕВА в твоето изказване!

Анна и Радина бяха рамо до рамо седмици наред, не се прибираха по домовете си, работеха абсолютно заедно и еднакво чистосърдечно за каузата! Никой не бива да дели по този начин заслуги и благодарности, греховно е...
Анна Зашева беше тази, която се осмели да излезе в ефир пред цяла България, в най-гледаното ТВ предаване , и да съобщи за срамния скандал с депутата, който й предложи да я оплоди "ин-виво".

п.п. vaskoto1, ОК за ника.
« Последна редакция: Юни 02, 2011, 11:06:03 am от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Васко, държиш се като в шоуто на Бате Енчо "Кой е по-по-най", всички сме свидетели на събитията и безкрайно благодарни и на Ради, и на Ани, и на Мария Чипилева и на д-р Първанова, и на д-р Желев, и на Слави, и на докторите, които бяха с нас и на всички, които допринесоха (извинявам се ако пропускам  някой) да съществува този фонд и винаги ще им бъдем благодарни за това. Не мога да те разбера какво целиш, наистина?
Здравейте момичета,има ли някои от вас които са при д-р Сариев МД-Варна?Пишете как минава процедурата там и кога ще бъде в отпуск?