0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Обичаи след изписването.
« Отговор #140 -: Декември 29, 2010, 12:48:16 pm »
С риск да ме нахулите , аз не бих си представяла изписването без родата(майка ми ,сестра ми с мъжа си и детето , и свекърите ).Беше много тържествен момент за мен .В къщи не са ми пречили ,поседяха 2-3 часа и си тръгнаха ,останаха майка и свекървата.
Друг е въпроса ,че както казва комбозола ,непоносимостта ми към свекървата се появи след раждането на децата , но това е една друга тема.
*
Re: Обичаи след изписването.
« Отговор #141 -: Декември 29, 2010, 13:59:30 pm »
Ако опиша какво стълпотворение (не правете това вкъщи  :lol: ) беше на изписването на дъщеря ми, сигурно ще бъда определена като безотговорна майка. Пазя много приятни спомени от този ден.

Момичета, не забравяйте, че близките ви са съпреживяли радостта ви, очакването ви през тези девет месеца, сигурно това е била и основна тема на разговорите, когато сте се събирали с роднини и приятели и те не по-малко от вас тръпнат в очакване да видят малкото човече.

Разбира се, никой не трябва да се чувства ангажиран с моето мнение  :)
*
Re: Обичаи след изписването.
« Отговор #142 -: Декември 29, 2010, 15:45:26 pm »
С риск да ме нахулите , аз не бих си представяла изписването без родата(майка ми ,сестра ми с мъжа си и детето , и свекърите ).Беше много тържествен момент за мен .В къщи не са ми пречили ,поседяха 2-3 часа и си тръгнаха ,останаха майка и свекървата.

Ох и аз така, ама си траех да не ме помислят за смахната, то не че съм наред де. :lol: :lol:
Ние и нямаме кой знае колко роднини, нито аз нито мъжа ми имаме братя и сестри, та на изписването бяха двете баби, кумата и едно семейство, на което детенцето също беше в неонатологията. А вкъщи баби, дядовци и кумове. Ние пропуснахме и ритуала на 40 дни, та на изписването наваксахме. :oops:
Другите роднини и приятели идваха след време.
А с Вяра нещата от началото са различни.
Re: Обичаи след изписването.
« Отговор #143 -: Декември 29, 2010, 16:23:34 pm »
Може ли сополите и призхода им да се обсъждат в подходящите теми?

Благодаря ви.

Ами, те се обсъждат и в подходящите теми, но тъй като е зима и такива са налични при деца и възрастни, смятам, че е добре да се спомене в темата за ритуалите. Все пак на тях е възможно да присъстват сополиви екземпляри.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Обичаи след изписването.
« Отговор #144 -: Декември 30, 2010, 10:19:53 am »
На изписването дойдоха само най-близките ми /съпруга естествено  :D и родителите ни/, въпреки че малко излишно ми се видя всичко това. Излизаш от една стаичка, насреща ти 1 фотограф щраква 3 пъти и си заминаваш. То в този студ и е немислимо да правиш нещо по-различно, качваш се по най-бързия начин в колата и газ. Вкъщи така и не им видях очите, малката се разписка аз се занимавах с нея, а те в друдата стая какво са правили не зная.
Колкото до молитвата на 40-я ден, питката и кръщенето въпрос на Вяра, аз лично смятам да ги направя.
*
Re: Обичаи след изписването.
« Отговор #145 -: Януари 14, 2011, 17:50:33 pm »
 :D
развеселиха ме сополивите теми -в подходящите теми..  :D

Признавам си,че последните постове прочетох малко телеграфно,но да си кажа и аз...

 Още от малка хич не обичам голямата патардия.На бала си се разревах като майка ми започна да иска да се снимаме на улицата и да се изфука с дъщеря си...
 Сигурно ще ми е малко неловко и на изписването.Последна грижа ще ми е да искам да обръщам внимание на роднини и да позирам за снимки,но пък няма да имам очи да им го откажа.Още повече след толкова чакане...

 За калцунките - много практично.Моя приятелка го прави примерно като идват майстори или по-възрастни хора,които е неудобно да караш да се събуват.В зъболекарския кабинет,в който ходя имат много хубава компактна системка,натискаш с крака и калцунчето е на крака ти.Става определено за в къщи,голямо е колкото кутия за обувки 47ми номер, цената обаче е 160лв