0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #20 -: Август 20, 2010, 20:46:12 pm »
Последвалите лирични отклонения едва ли са от полза на някого, но всеки с разбиранията си.

Не са лирични отклонения, а сериозен спор за какво сме се събрали всички ние тук.

Намирате се в българския портал за проблемно забременяване!

Някои хора бързо забравят къде са били до вчера! Клише е, но тук си действа с пълна сила! Същите тия хора, като родят и повече не се вясват тук. А въпросните модератори, от които се търсят обяснения, извинения и т.н., отделят от личното си време, доброволно и са тук години наред...


 :good_post:

Докато някои си гледат снимките на детските стаи и коремите (дай боже всекиму!), те пишат в по една-две теми и получават лично удовлетворение да се развличат и споделят.

Модераторите, повечето от които вече имат деца, не само трият коментари, ами предимно отговарят в десетки теми ежедневно, както на нови и неопитни, така и на отдавнашни потребители. Отговарят на безумно прости и безумно сложни въпроси защото искат и могат да помогнат на всеки нуждаещ се от помощ.

Помислете, оскърбени или недоволни момичета, на колко потребители с какво помогнахте в трудния път на стерилитета. Тук е редно предимно да си помагаме, а радостта и удоволствието от бременността и майчинството са екстра.

Ако смирено приемем това, няма да са ни нужни нови правила и органичения.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #21 -: Август 20, 2010, 21:01:15 pm »
Сега прочетох всичко в темата и ме хвана яд...защо чак сега започнах да чета във форума? Има толкова като мен...
Отговорът е, че не можех. Преди просто не можех. Психически толкова се бях сринала, че се страхувах дори от постове на бременни. Гледах си само в календарчето...
 

Раиса, забравила ли си, че си писала и това!?

Разликата е, че някои от нас няма да могат да забременеят случайно.


Ммм доста грозно. И не знам какво общо има с темата...
100 пъти се опитвах да обясня, че проблема идва от тона и начина на изразяване. А всичко това се разтегна до безобразие.

Все пак да отговоря - Да, бях забравила че съм писала това. Разкрила съм част от емоционалният си свят, от болката си... благодаря че я изтипоса в тази враждебна среда.
Всичко написано е истина и аз никога не съм твърдяла друго, така че не разбирам какво значи точно въпросът дали съм забравила...Да не би някъде да съм твърдяла друго ?
Да, убиите ме с камъни, няма да се обяснявам повече.

За второто - пак не ми става ясно...Трябва да се извиня, че съм забременяла случайно ли ? Да, за мен беше много неочаквано понеже беше в пикът на проблемите които ни откриха...И ? Да съжалявам...или какво ?

ПП: горният цитат потвърждава това което казах и преди. Аз съм от много чувствителните, точно затова избягвах всякакви теми свързани с бременни.
Който го е страх от вълци - не ходи в гората.

« Последна редакция: Август 20, 2010, 21:03:47 pm от Raissa777 »
*
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #22 -: Август 20, 2010, 21:24:40 pm »
Дамм и на мен ми е изтрит пост - явно е бил особено враждебен. :lol: Не е лошо чат пат и модераторите да се самоцензурират. :? На какви ли не заяждания и изрази сме се нагледали.
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #23 -: Август 20, 2010, 21:31:29 pm »
Ох,голям дебат се развихрил тука!
Мили момичета,които в момента споделяте едни от най-щастливите моменти в живота си мисля,че нещо не сте разбрали правилно.Просто бяхте помолени за малко такт и да проявите разбиране и толерантност към останалите момичета.Не знам дали тона и начина е бил подходящ,не искам да го коментирам,но повярвайте много е тежко.В момент,в който преживявам поредния неуспех и сърцето ми кърви от мъка,нямам сили да се изправя и изобщо не знам как да продължа повярвайте ми не е особено приятно.Вие казвате-не влизайте в тази тема.От това пък най-ме заболя-като,че ли сме прокажени и да не ви разваляме щастливата темичка.Добре де,толкова ли е трудно да се съобразите,с това което са ви помолили.
*

    Sharky43

  • **
  • 71
  • Не се предавам.
Re: Питане относно правилата на форума
« Отговор #24 -: Август 20, 2010, 21:35:55 pm »
Благодаря за отговорите. Но:

1. Не получих отговор на въпроса - Защо не публикувате Правила на модераторите (така че четящите да знаят на какво имат право и на какво не модераторите. С риск да г приемете като лична обида, каквато не целя, оставам с впечатление, че на този въпрос не ми е отговорено, защото такива правила не съществуват, следователно се разчита на субективната оценка на някой модератор.

2. Дори и да не се предприеме нищо по горната точка, няма ли да е по-лесно за жените, бременни или кандидат-бременни, да им се каже ясно и директно в Правилата на форума публикуването на какво (какви снимки) е допустимо и какво не. Ако аз бях Маймунка, и в Правилата на (под)форума беше изрично написано, че постването на линк или директно снимка на бременен корем е нарушение на Правилата на форума, не бих го направила. Докато няма подобни ясни правила, ще продължава да има хора във форума, които ще публикуват потенциално чувствителни материали, единствено поради невъзможността си на четат мислите на модераторите. Проблемът няма да се реши с две или три дискусии в няколко раздела, той трябва да се реши цялостно, за да не се повтаря.

3. Не можах да намеря линк към теми в които се избират модераторите (понеже   Beast написа, че се избирали, а не назначавали). Ако може да ме насочите къде да потърся?

4. Защо е толкова категорично отхвърлянето на анкетите? Имате в ръцете си страхотна (безплатна) възможност да се допитате до мнението на много от страдащите, а не искате да го правите уж защитавайки техния интерес.  

--------------------
Мразя да парадирам с даренията, които правя, ама тоя път ще карам в прав текст  (почти, защото засега няма да си кавам трите имена тук в прав текст, ама вие можете и сами да проверите коя съм, даренията са лични). За разлика от повечето бременни и още небременни, аз съм вече достатъчно стара за мен да не важи Ф.А.Р. заради възрастовото ограничение. И понеже така и така ФАР не е за мен, целия мерак да родя още веднъж си го плащам преизобилно, къде от невежество, къде от липса на опит. И реших, като на мен държавата няма да ми  покрие мерака за бебе, нека поне аз да помогна на някой друг да има бебе. Това е моят начин да запаля свещ на Богородица (не в църква, а на дело) да ме дари с още едно дете. Дарила съм и на "Зачатие", и на "Искам бебе".  Като дарител смятам, че този форум няма право да е частен, личен и поради това недемократичен. Модератори, за миг погледнете на ситуацията отстрани, не като модератори, и се поставете на мястото  на човек, неволно подразнил ви, защото е направил нещо незабранено от Правилата, което е нямало как да предположи, че ще ви подразни - защото никъде не сте казали изрично че така не трябва да се прави. И си спомнете защо сте модератори.

Аз иначе си направих изводите от цялата тая дискусия (включително и има ли смисъл да продължавам да правя подобни анонимни дарения). Оттук нататък, ако не ме баннете, ще си говоря с мамчетата и кандитат-мамчетата на ЛС. Ако ме баннете - пиша и в "Проблемно забременяване" на бг-мамма, както правят повечето жени тук.  

« Последна редакция: Август 20, 2010, 21:37:39 pm от Sharky43 »
Re: Питане относно правилата на форума
« Отговор #25 -: Август 20, 2010, 22:03:50 pm »
Шарки, какво общо имат даренията с целия този спор? Аз не разбрах...

Анкети за модератори е имало. Явно ти не си била още тук... Аз лично съм гласувала. Не мога в момента да изнамеря линк, но и не смятам, че е чак толкова важно.

И още нещо, относно Проблемното в бг мама - светът е голям и спасение дебне отвсякъде... Всеки има правото да пише където си иска, не е нужно да го обявява.
*

    Sharky43

  • **
  • 71
  • Не се предавам.
Re: Питане относно правилата на форума
« Отговор #26 -: Август 20, 2010, 22:21:15 pm »
Даренията имат много общо - дарението ми в "Зачатие" е било безсмислено. Аз се надявах в Зачатие да има чуваемост, а с тази дискусия и враждебността към анкетите (т.е. демократичното допитване до обикновените съфорумки) , осъзнавам, че тук си цари типичното българско вътрешно-"партийно" разпределение на ролите и изобщо няма интерес към мнението на обикновения човек.  Не разбрах дали има интерес към парите от дарения, ама то за това има балами като мен да дават и отчет или отговорност да не очакват.

Понеже, Врабчо, казваш, че анкети за избор на модератори е имало (явно вече няма), стигам до извода, че веднъж избран за модератор, си оставаш такъв до края, независимо  дали си се променил, дали изказваното от теб мнение/отношение е правилно/коректно. Веднъж модератор, си назначен за бог и никой простосмъртен няма право да ти оспорва мнението/реакцията, или не дай се, боже, да ти направи забележка, че държиш груб тон.





Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #27 -: Август 20, 2010, 22:36:41 pm »
Шарки, щом смяташ, че дарението ти е било безсмислено, няма кой да те убеди в противното...

И стига с тия модератори. Аз пиша и в един друг форум, много далече от емоционалните страсти на Зачатие. Свързан е с моето хоби. Хората там са най-различни, млади, стари, всякакви. Още като влезеш във форума, с червени букви е написано, че преди да се пускат теми с въпроси, питани по сто пъти, да се прочете информацията във форума. Трябва да ти кажа, че там модераторите никой не галят с перо. Над аватара на всеки потребител стои неговия положителен или отрицателен статус, т.е. другите потребители могат всеки ден да гласуват - дразни ли ги този потребител или не.
И още нещо, там няма анкети за модератори. Няма и анкети след всеки зародил се спор, за каквото ти настояваш.

« Последна редакция: Август 20, 2010, 22:39:33 pm от Врабчо »
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #28 -: Август 20, 2010, 22:51:24 pm »
Явно и тук всичко остава "глас в пустиня" и отговори на въпросите няма .
Оказва се излишно, че се отвори отделна тема по въпроса .
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #29 -: Август 20, 2010, 22:58:56 pm »
Явно и тук всичко остава "глас в пустиня" и отговори на въпросите няма .
Оказва се излишно, че се отвори отделна тема по въпроса .
Раиса, ти какви отговори търсиш, че поне на мен не ми става ясно?
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #30 -: Август 20, 2010, 23:09:13 pm »
Попитах, ако същото беше написано от мен, или някой друг прост потребител на форума, каква щеше да е реакцията към него.

Останаха празни и други въпроси на други потребители.
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #31 -: Август 20, 2010, 23:21:01 pm »
Попитах, ако същото беше написано от мен, или някой друг прост потребител на форума, каква щеше да е реакцията към него.
Ами това е хипотетичен въпрос. Ако...
Шарки поне е задала конкретни въпроси, на които е получила отговори, защото имат някакъв смисъл.
На твоя въпрос не виждам смисъл да се обръща внимание.
*
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #32 -: Август 20, 2010, 23:49:51 pm »
Sharky43,

Молим да ни дадете повече информация чрез лично съобщение на този акаунт, за да можем да проверим в банковите извлечения размера на дарението, което сте направили на сдружението и съответно да предприемем действия за връщането му.

Нашето сдружение съществува от 6 години, целите и дейността му винаги са била прозрачни. Работили сме усърдно толкова години, така че никой да не се усъмни в нашите действия и съпричастностността ни към проблема на двойките с репродуктивни проблеми.

Даренията, които постъпват в нашата сметка биват разпределяни в помощ на същите тези семейства, на официални събития със свободен достъп, т.е. не е трудно да се проследи къде отиват парите.

На последния Ден на репродуктивното здраве, който се проведе в гр. Пловдив на 12.06.2010 г. (при желание, ще Ви посочим линк към събитието) бяха раздадени под формата на ваучери 15 100 лв. При интерес от Ваша страна, можем да Ви предоставим и повече информация.

Това го видяха стотиците хора, присъствали на събитието. Надарените двойки са потребители на нашия форум. Ако желаете, можете да проверите в темите, оповестяващи тези кампании.

Тъй като в последните си постове в тази тема, които УС на сдружението намира за крайно обидни, Вие изразявате съмнение в нашата прозрачност, ние Ви молим за съдействие относно  връщането на дарената от Вас сума.  



 УС на Сдружение "Зачатие"
« Последна редакция: Август 21, 2010, 00:03:18 am от Сдружение Зачатие »
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #33 -: Август 21, 2010, 02:55:50 am »
Уважаеми модератори и потребители,
включвам се в тази тема, за да изразя възмущението си не от същината на отправената към пишещите в Темата на бременните №65 забележка, а от невероятно грубия й и унизителен тон, подсилен от използваните главни букви в яркочервен цвят.
Мисля, че този начин на поднасяне на мнение/забележка е дълбоко неправилен.
Самата аз не намерих кой знае какво провинение в качването на въпросните снимки, докато не прочетох поста на Jam тук. Начинът, по който в него ясно, точно, логично и без обиди е разяснена нейната позиция имаше огромен ефект върху мен- накара ме сериозно да се замисля. Забележката в червено постигна единствено завихрянето на скандал.
През 2 от годините, в които се борих за детето си, присъствах в сайта и форумите на "Зачатие" именно поради господстващия дух на толерантност, разбиране, съпричастност и липса на махленски скандали. След раждането на сина ми останах тук от чувство за дълг към всички, които все още не са постигнали мечтата си- ако мога да помогна някому с това, което аз зная, така, както на мен ми беше помогнато тук.
Затова и ме боли от все по-често случващите се скандали.
Надявам се с общи усилия да преодолеем тази тенденция и да се върнем към същността на тези форуми- взаимопомощта.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #34 -: Август 21, 2010, 09:09:24 am »
Да, бях забравила че съм писала това. Разкрила съм част от емоционалният си свят, от болката си... благодаря че я изтипоса в тази враждебна среда.


Някои хора (визирам себе си)са още с тази болка и може би никога няма да разберат твоя нов емоционален свят .

Много скоро ще имаш други занимания, далеч по-приятни от "враждебната" среда във форума.


*

    Sharky43

  • **
  • 71
  • Не се предавам.
Re: Питане относно правилата на форума
« Отговор #35 -: Август 21, 2010, 09:10:15 am »
И след толкова много изписано в тази тема, не са намери един модератор да каже - Ще добавим Правило във форума, което да регламентира какво е разрешено да се поства (съгласно Правило 18, имате право да променяте правилата). (Ако съм нова във форума, и чета само в АРТ, няма как да разбера за дискусията в Тема на бременните 65 и забраната за определени снимки.)

.................
За всичко друго, което съм попитала, и на което сте не дали обоснован отговор разбрах какво искате да кажете - липсата на отговор е също вид отговор.  

................

Що се отнася до направеното дарение - проверих сметките, и се оказа, че съм дарила направо на Ф.А.Р. във връзка с публикуване на ИБАНа на ФАР на първата страница на портала на Зачатие през януари 2010 (поради което аз се подвела, че съм направила дарение на Сдружение Зачатие, а не на фонда), така че предполагам, че не можете да ги вземете, за да бъдат преведени на "Искам бебе". Толкова по сагата с миналите дарения.

 

« Последна редакция: Август 21, 2010, 09:22:33 am от Sharky43 »
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #36 -: Август 21, 2010, 09:31:29 am »
Зачатие e българският портал за профилактика и преодоляване на стерилитета, репродуктивно здраве и семейно планиране, който съдържа много полезни материали и съвети, връзки с ресурси, свързани с лечението на безплодието и новите асистирани репродуктивни методи.

Сдружение Зачатие има за цел да обедини, информира и подпомага над 270 000-и български семейства, които не могат да имат свои деца, докато не им бъдат направени необходимите за целта изследвания и лечение.


Преди 5 години беше точно така, всеки влизаше, търсеше отговор на своите въпроси, помагаше доколкото му стигаха познанията по различни аспекти на стерилитета и засягащите го теми. Имахме си доверие, бяхме малко и щастливи, че сме се открили. Малко по малко стъпвахме уверено и твърдо напред, за да постигаме заедно общата ни мечта. Форума започна да е все по-посещаван, появиха се "ловуващи" и "къпещи се във вируси" момичета, а онези с безбройните процедури спряха да пишат и да дават от своите знания, защото еуфорията и детинското подхождане към акта на зачеване на дете и арт процедурите не подхождаше на тяхната чувствителност и усет за света. Аз не искам тези момичета да си отиват от тук, защото те все още имат нужда от Зачатие.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #37 -: Август 21, 2010, 09:35:55 am »
Sharky43, спри се вече. Дадох, ама после проверих и... Сега пък искам да си взема парите и да ги дам на еди кой си. Ставаш смешна.

Обиждаш хората, които години наред са се борили, за да постигнат това, което е в момента. За много хора ФАР е единствения начин да направят ин витро. Този фонд, от който ти не можеш да се възползваш и да покриеш мерака си за бебе, както грозно си се изразила, помага на много хора. И е извоюван с много усилия. С усилията на част от хората, които ти в момента наистина обиждаш!
*
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #38 -: Август 21, 2010, 09:48:07 am »
Шарки, нещо не мога да разбера, съдебен процес ли водим? Това е форум, а не съд, в който да изказваме пледоариите си пред уважаемите съдии. Сдружение Зачатие е неправителствена организация на пациентите с репродуктивни пролеми. Подчертаното говори достатъчно.

Модераторите(като цяло), които толкова нападате дават много от себе си за подържането и популяризирането на този сайт, а и една малка част от тях са и негови създатели. Те са хората, които ежедневно и безвъзмездно се грижат за форума, те са хората, които винаги са готови да помогнат с каквото могат. Тези хора, заедно с част от потребителите и членовете на Зачатие допринесоха за създаването на Фонда за асистирана репродукция; тези хора продължават да се борят за падането на възрастовото ограничение, което е заложено във ФАР; тези хора набират дарения и организират събития за подпомагането на двойки с ИЯР; част от тези хора, разкриваха душите си пред камера, за да докажат на обществото, че думата ин витро не е равнозначна на проказа; част от тези хора, правейки поредната процедура не спираха да пишат и следят форума, част от тези хора имат деца, които понякога загърбват, за да изпълнят задълженията си като модератори и членове на Зачатие. Но тези неща не се виждат и оценяват. Те модераторите винаги са лоши. Лесно е да се посочи с пръст и да се назидава. Засрамете се!

Шарки, бих желала в качеството си на потребител на форума да ти отговоря по точките, които си поставила:
1. В повечето форуми се разчита на субективната оценка на модераторите.
2. Не допускаш ли, че е възможно някой(някои) потребител(и) да са натиснали бутончето "Информирай модератор" с молба снимките да бъдат махнати?
Защо е нужно задължително да има упоменато правило, човек би трябвало да има и морална етика. Правилата на форума не се четат от повечето потребители, четат се предимно в случай на проблем.
3. Последният избран модератор беше в Щъркеловата тема и той се избра от нейните потребители. Тук потвърждение на думите ми може да даде и Мънкича.
В повечето форуми модераторите се назначават от УС, ако има такъв и от администраторите - така е в Бг-мама. В никой от форумите няма мандат на модератор и гласуване за избор на модератор, все пак това не са парламентарни избори за народни представители.
4.Според мен анкетите ще доведат до създаването на още анкети, повечето от които биха били безмислени и създавани за щяло и нещяло, и биха изместили обсъждането и писането по важните за форума теми.

Форумът не е частен, личен и недемократичен, защото ако беше в действително такъв  тази тема нямаше да съществува и ти щеше да получиш бан. Както виждаш, се дава пълна гласност на възникналия проблем, така че тези ти обвинения са напълно безпочвени.

Дарението се прави без користна цел, именно за това е дарение.Преосмислянето му от твоя страна е твое право, но ми звучи несериозно заради възникналият спор да спреш помощта си към жени, които не участват в него и биха били благодарни за всяка една помощ и съпричастност.

Не мислиш ли, че вече поизчерпахме темата? Няма смисал да продължаваме със словоизлиянията си, казани къде на място, къде злостни. Така ще нараним и засегнем чувствата на много потребители, а те вече достатъчно са поели от емоционалния товар на тази тема.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #39 -: Август 21, 2010, 10:11:18 am »
Мнението ми като потребител - толерантността, добронамереността и единомислието са добродетели които трябва да тържествуват тук, но уви за съжаление не винаги е така (аз самата понякога също "криввам от правия път" за което се извинявам).

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com