0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Sharky43

  • **
  • 71
  • Не се предавам.
Питане относно правилата на форума
« -: Август 20, 2010, 11:49:24 am »
Здравейте, модератори, имам 2 питания, свързано с публикуването на снимки на бременни кореми, за което се развихри много странна дискусия в Раздел "Дългоочаквана бременност и раждане", "Тема на бременните 65".

1. Прочетох няколко пъти Правилата на форума,

9. Забранява се публикуването на текстове, линкове или снимки с порнографско и насилническо съдържание, пропагандирането на всякакви противозаконни цели и идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност. Забранено е използването на цинизми, заплахи и вулгарни изрази. Приканваме всички участници във форумите да се въздържат от употребата на непристойни изрази и обидни квалификации по адрес на хора или организации. Не се толерират и негативни коментари относно личността на други потребители. Междуличностните отношения е добре да се изясняват чрез лични съобщения, а не публично във форума.

Модераторите на форумa ще изтриват и редактират мнения или теми, съдържащи открити обиди, расистки или подклаждащи към насилие мнения, порнографски материали и жестокости. Теми, които са извън тематиката на форума, както и теми, съдържащи тенденциозна скрита или явна комерсиална реклама, ще бъдат редактирани, премествани или премахвани по преценка на модераторите, както и теми съдържащи опасни за здравето съвети. Въпреки, че модераторите ще се опитат да премахнат или да променят възможно най-бързо всеки материал, носещ вреда, невъзможно е да бъдат прегледани всички съобщения. Затова използвайте линка "Информирай модератор" и модераторите ще реагират на сигнала ви възможно най-бързо. Всички съобщения в тези форуми изразяват личното мнение на съответните им автори, а не на модераторите и следователно последните не носят никаква отговорност.


но не можах да намеря забрана за публикуване на снимки на бременни кореми.  Публикацията на такива не е порнография, нито има растистка насоченост, нито е лична обида, поне по моето, вероятно погрешно тълкуване, но бих искала вие, като модератори, да ми обясните какво аз не съм видяла.

2. В http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=43321.0;all
    
Re: Тема на бременните №65
« Отговор #10 -: Август 19, 2010, 15:20:52 pm »

От mini
Глобален Модератор
Много активен потребител
*
Публикации: 5816
   
Момичета, осъзнайте се в какъв форум се намирате и къде бяхте до скоро. Маймунке или както се подвизаваш, мислиш ли че е редно да си постнеш снимка на корема тук в този форум. И ние сме били бременни но не сме си развявали коремите във подфоруми за проблемно забременяване. ЗА БОГА ОСЪЗНАЙТЕ СЕ


    
Re: Тема на бременните №65
« Отговор #37 -: Август 19, 2010, 18:09:30 pm »

mini
Глобален Модератор
Много активен потребител
   
в други сайтове за оспорване мнението на модератор банват от форума, това само като информация   Wink
тук ако го правехме нямаше да остане грам потребител, толкова сте зле настроени към модераторите


Вторият ми въпрос, свързан с по-горното,  е за правата на модераторите, тъй като тях ги няма публикувани никъде по сайта (//по неясни причини Правилата на форума се откриват от търсачката в раздел Хранене//). Разбрахме, че в други форуми за оспорване мнението на модератор се банвало. Ама в тези други форуми, когато модераторът прави забележка на някой, той първо му я прави на лични, а не публично, и второ, дава сериозна обосновка на забележката си, при това забележка се прави едва след като забележката е съгласувана и с другите модератори, т.е. не се взима еднолично самосиндикално решение нещо лична обида ли е или не.

Във връзка с горното, не е ли по-редно, при неявно нарушение на Правилата на форума, както е в случая описан в т.1, да се подходи по-демократично и да се пусне анкета, с която да бъдат питани евентуално засегнатите съфорумци.

Освен това, не е ли редно да се експлицират (направят публично достояние) правата на модераторите?  Все пак, аз лично предполагам, че модераторите в един форум се назначават с цел да се грижат за общия интерес/правата  на всички съфорумци, а не със заплахи да налагат личното си мнение. Ако има публикувани подобни правила, ще е ясно, може или не може да се спори с модератор, или форумът е просто място, в което само модераторите могат да изказват мнение, а обикновените регистрирани няма право да излагат мнения или факти, в противоречие с мнението на модератор.


 
Благодаря предварително за отговора.

« Последна редакция: Август 21, 2010, 12:40:06 pm от evro »
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #1 -: Август 20, 2010, 12:32:55 pm »
Прочети това http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=452&Itemid=27 и това http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=663&Itemid=27 и това http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=484&Itemid=27 и после питай защо не е редно точно в този сайт да се показват снимки на бременни кореми, пък било то и в Дългоочакваната.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #2 -: Август 20, 2010, 14:28:24 pm »
Здравейте,

1. Прочетох няколко пъти Правилата на форума,
...но не можах да намеря забрана за публикуване на снимки на бременни кореми.  ... нито е лична обида...
Както беше обяснено от Рали става дума за морална вреда която трудно се вижда на първо четене, а и е трудно да се оцени. Има една поговорка "В къщата на обесения за въже не се говори".

2. ... Вторият ми въпрос, ... е за правата на модераторите, тъй като тях ги няма публикувани никъде по сайта...
Модерирането на сайта става от общност модератори, които обсъждат всеки спорен въпрос преди да вземат някакво становище по него.

... (//по неясни причини Правилата на форума се откриват от търсачката в раздел Хранене//)...
Правилата на форума ги има във всеки подфорум като залепена тема. Ако има пропуск някъде казвайте за да ги прехвърлим и там (възможно е да има пропуски в единични подфоруми и то най-вече в такива които са създадени скоро).

...когато модераторът прави забележка на някой, той първо му я прави на лични, а не публично...
Така правим и тук. Поста на модератора който цитираш не е насочен лично към някой. Насочен е към потребителите като цяло.
Има въпрос към потребилтеля Monkey:), който може би приемаш за публично направена забележка? Тук смятам че определено един знак "?" много щеше да помогне. Но не смятам че е проблем да се разпознае въпросителното изречение дори и без наличието на този знак.

... не е ли по-редно...да се подходи по-демократично и да се пусне анкета, с която да бъдат питани евентуално засегнатите съфорумци. ...
Определено не! Така под всеки пост след време ще има по една анкета. 

Освен това, не е ли редно да се ... направят публично достояние ... правата на модераторите? 
Според мен не. Не виждам реално основание заради което да предприемаме подобна стъпка.

... предполагам, че модераторите ... се назначават
По скоро се избират!
Модерирането на нашия форум не е професия а е нещо което хората вършят за сметка на тяхното свободно време. Това е все едно да си сготвиш и почистиш в къщи. Работа е но не си назначен а сам си решил че ще я свършиш.

... модераторите ... се грижат за общия интерес/правата  на всички съфорумци
Точно това правят и при това много добре.
Разбира се, думите "винаги", "всички", "никога" ... и подобни ... определено са подвеждащи. Няма случай по една тема всички да мислят еднакво, както за всеки проблем да има решение което да удовлетворява всички. Т.е. света през повечето време е сив а не е черно бял.

...модераторите ... със заплахи да налагат личното си мнение...
Това определено е нещо за което следим. Ако имате забележки към работата на някой от модераторите не се притесявайте да пишете на zachatie@gmail.com, където оплакването ви ще бъде разгледано от членовете на УС на Зачатие.

... Благодаря предварително за отговора.
Моля :-)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #3 -: Август 20, 2010, 14:42:12 pm »
Sharky43, благодаря ти, че повдигаш този въпрос в отделна тема и там, където му е мястото.

действително, няма правило, което изрично забранява на потребител във форум за стерилитет и репродуктивни проблеми да сложи в подписа си огромна снимка на бременния си корем или на зародиша си.

ако прочетеш внимателно горното изречение, с всичките му съставни части, и ако помислиш малко от гледна точка на етика, такт и хуманност, ще ти стане ясно защо въпросът се повдига и се окачествява като проблем.

ако имаше такова правило, модераторът нямаше да отправя призив към потребителя и да апелира към неговите емоции, усет за тактичност и възпитание, а просто щеше да изтрие проблемния постинг.

подобни дебати тук не се случват за първи път. всеки път обясняваме какви са съображенията. все по-рядко срещаме разбиране. много ме тревожи това, че вече не ни разбират не случайно попаднали тук новоизлюпени бременни, изгарящи от желание целия свят да разбере за коремчето им, а не ни разбират наши стари потребители, минали през трънливия път на стерилитета. както каза Рали, те се оплакваха до вчера от нетактичните си колежки и приятелки, които говорели пред тях за деца и кореми, а днес се възмущават защо им се прави забележка, че постъпват по същия начин. тъжно е това. сит на гладен не вярва, дори и да е бил също гладен доскоро. явно престава да вярва в момента, щом сам себе си насити...

тези форуми все повече заприличват на лигава говорилня, вместо на място за взаимопомощ и информация. излишно е сигурно да припомням за ен-ти път, че когато забременяха първите регистрирани участнички тук, нямаше "темичка на бременните" и "форум за майчинството". тези жени не смееха изобщо да говорят за своята бременност, за да не засегнат чувствата на онези свои посестрими, които все още чакаха двете чертички. може би това повишено чувство за такт идваше от факта, че се познавахме помежду си всички и е по-лесно да знаеш, че ще засегнеш конкретен познат човек с приказките си. а сега сме много, хиляди, на кой му пука, че някой чете и страда, аз нали си имам коремчееееееееееееее...

направихме и форум за бременните и майките на Зачатие - слава богу, те стават все повече. явно трябва да направим и правила специално за този форум, щом самоконтролът на потребителите не е достатъчен.

на всички, обаче, искам да припомня едно правило, дето го има - "Администрацията на форума си запазва правото на преценка за картинките в аватарите и подписите на потребителите и тяхната редакция при необходимост."


"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #4 -: Август 20, 2010, 17:15:51 pm »
Здравейте.
 Беаст,аз не бях в къщата на обесения ( не мисля че ти е уместна поговорката)!
 Когато аз имах страданията си,неволите и несполуките и т.н ако мислех че ще ми е неприятно да чета на бременните постовете или да им гледам снимките ,ами много просто...аз просто не влизам там!Всеки да прецени сам за себе си.
 На лични ми се казва, че няма проблем да има линкове.....да но явно има проблем.Модератора ли не е наясно или аз пак не съм разбрала.
 Няма да се извинявам милион пъти за това мое несъобразяване че  пуснах снимката не със линк,извиних се многократно и публично и на лични!
 Беаст ти казваш че модераторите се борят за общия интерес..... е къде е нашия интерес тогава в цялата ситуация???
 Много е елементарно да се започват изречения като поговорката за сития и гладния.Не мисля че е така в тази ситуация.
 Когато влезнах в темата вчера и видях че я няма снимката не се ядосах ,а разбрах че не е позволено.Нооооо разбира се последваха два настина груби поста.Ами как да се реагира без нерви,и с нормален тон ???
 След като е било толкова хубаво преди тема на бременните,ми за какво я държите сега,за да хокате бременните че са нетолерантни,че не са съобразителни  и т.н.Махнете я за да има мир ,щото то само тогава май ще има.
 Когато аз се борех ( и все още се боря),ми е ставало мн мъчно когато съм виждала децата на други по аватарите им,никога не съм изпитвала злоба или не съм ги обвинявала в нетактичност.Защо вие като модератори не се замислите че и това нещо също подтиска жените който все още не са успяли???
 Или не смятате че е проблем това?
 И да си призная докато го пишех всичко това,накрая изникна един въпрос...Има ли изобщо смисъл да се разправям ,като един потребител никога няма да излезе прав пред един модератор?
 Дадох си и отговор ... Ми не няма смисъл!!!
Извинявам се публично на всички Дами който не са се преборили още с стерилите та,постъпката ми не е била целенасочена към никой и със на й малко цел да засегна и нараня някоя жена ,а още по малко да се фукаммммммммм.Извинете ме!!!

 Ако и тези ми извинения не са достатъчни ,вече просто не знам ,едва ли ще кажа други!!!
 

 
 
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #5 -: Август 20, 2010, 17:44:13 pm »
Там където няма ясни правила - всичко е въпрос на тълкувания и твърде често на лични разбирания. Явно подфорумът на бременните има нужда от по-специално модериране и друг вид правила - нека модераторите ги създадат и това да е.
Нека не забравяме, че колкото и да са сходни проблемите на една група хора, това все пак са множество различни хора, индивидуалности, всеки от тях възприема едно и също нещо по свой си начин, често абсолютно обратен на начина по който го възприема "другарчето по съдба". Никога не ме е натъжавала гледката на бременна, бебе, малко дете - напротив, създавала ми е позитивно усещане, чувство за надежда че и на мен ще се случи..., но това съм аз. Някоя друга жена има точно обратната реакция - стяга я гърлото, избиват й сълзи, става й ужасно мъчно...много са различни хората. Дори в този сайт нещата са същите - на едни момичета в очакване би им дотежало от коремчеста снимка, други биха се усмихали и ще си кажат "хайде дано и аз скоро така". В крайна сметка обаче, тези които ще се зарадват - могат да се зарадват и без такива фотоси, другите пък могат и да не отварят линковете, бъдещите мами могат да си разменят подобни кадри и на ЛС, но от предположения и гадания - полза няма.
Забранете публикуването на такива снимки, след като е толкова голям проблем, заковете го като точка в правилата на подфорума и толкова по въпроса. Даже и аз, дето съм отскоро тук си спомням, че неведнъж стават разправии за това  :?
Както писах и в темата на бременните обаче, обидата на някои потребителки и острата им реакция към модераторите, не беше заради отправената забележка /като съдържание и смисъл/, а заради тона и изразите, които се употребиха. Не беше редно с такава грубост да се пише, ако беше казано нормално едва ли щяхме да пишем сега тук.
Хубава вечер на всички!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #6 -: Август 20, 2010, 17:46:45 pm »
Виждам доста изчерпателни отговори от страна на модераторите. Съгласна съм и мисля, че правила трябва да има (както и да се спазват разбира се).
Но толерантността и дипломатичността изисват извинение за грубия тон от ваша страна.  Говорите за молба, призив, апел ... Съгласете се, че такова нещо нямаше в поста на MINI, за разлика от Rally_pat. Хора сме и допускаме грешки. Monkey допусна такава и последва извинение от нейна страна. Смятам, че тонът на mini е също такава грешка, която изисква извинение.

След като Управителния съвет на Зачатие, обсъжда подобни ситуации и взема решение, моля поведението на MINI да бъде точка в дневния ви ред и ако сметнете за уместно, това решение да бъде публично обявено.

Тъй като съм съгласна, че поста беше насочен и към потребителите като цяло, заявявам личната си обида от тона на mini, защото никой няма право да ме навиква по този начин.
По темата "за" и "против" коремите, снимките им и т.н. смятам, че всяко публикувано мнение обижда една от двете страни. Затова и ще се въздържа от коментар.

Благодаря ви, че тук имаме възможност да изкажем мнението си без да обременяваме темата на бременните!
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #7 -: Август 20, 2010, 17:51:02 pm »
Очевидно тук всички четат избирателно. Модераторите са на първо място приятели и мислят на първо място за отношенията си с въпросните , а не за форума като цяло.
В един момент се превръща в една селска седянка, в която едни държат пръчки и бият през устата другите. Тоест - отношението е грозно, от позицията на силата...написах го веднъж, но глас в пустиня!
Ето част:

... то е ясно че вече никой никакви снимки няма да качва...
Въпросът беше друг, че тук ставаше въпрос за едно много грубо и обидно поведение, на база точно позицията на силата. Понеже аз съм модератор, с приятелите си се държа добре и ги защитавам, но с останалите - мога да им крещя, да ги обиждам , да им свалям постовете понеже не ми харесват и т.н.
А това с фук-фук още не мога да повярвам че беше казано. Все едно всички момичета, които са си сложили снимки на децата на аватара казват " фук-фук, моето дете расте и хубавее, а вие никога няма да успеете" . Още съм шокирана.

Защо никой не коментира потъмнените чати ?
И ок, за отворени снимки на кореми стана повече от ясно. Но аз пак ще попитам - какъв беше проблема с линкове към снимки на окраси за стая с описание какво съдържа линка ? Защо някой ми изтри поста без да ми каже нищо, след като очевидно не нарушава никакви правила ?

В интерес на истината не ме интересуват нито снимки нито нищо. В случая пак казвам - изобщо не става въпрос за това, а за Отношението ! Че не се мери е един метър...
Че понеже "X" и "Y" са ми приятелки, аз си затварям очите пред действията им.

Каква щеше да е реакцията към мен, ако аз бях написала пост с големи червени букви и същият начин на изразяване към някой от модераторите?
Нещо от рода на :
 "Х" ли си или както се подвизаваш в този форум, смяташ ли за редно да си слагаш снимка на детето в аватара ??? Да го навираш в очите на всички момичета ??? Все едно им казваш Фръц Фръц аз успях! Моето дете си е при мен, а вие никога няма да успеете ! " И аз имам деца, но не си ги развявам във форум за ...и т.н.
ОСЪЗНАЙ СЕ !!!"

Цялото нещо, което написах е много грозно ... и е само пример. Питам аз, каква щеше да е реакцията към мен ? Ако го изтипосам в темата на майките, примерно ?
Аз знам каква щеше да е !

И друго !
Всеки си носи тиква на раменете и си решава сам за себе си. Аз съм от свръх чувствителните и започнах да пиша във форума едва след като забременях. Четях и ползвах календара доста преди това...Но не си позволявах дори да надникна в темата "Дългоочаквана бременност и майчинство" .
Защо да ми става кофти ?
Или да ходя, за да ми става зле, после да се оплаквам на другарчетата и да направя гадно на всички момичета във въпросната тема ? Да им отнемам усмивките?
Та ето го и въпроса ми - защо човек, свръх чувствителен на такива теми влиза в тема на бременните ? Където е ясно, че ще прочете или види все нещо, което ще го натъжи ?
« Последна редакция: Август 20, 2010, 18:01:20 pm от Raissa777 »
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #8 -: Август 20, 2010, 17:56:45 pm »
Раиса - кратко точно и ясно - не Мини, а аз изтрих твоя пост. Първия ти линк беше с "Рошко" - което както се сещаш, на мен ми говори за куче (в чекмедже), а снимката се оказа какво? Корем.

Да, можеше да редактирам поста, но все пак модерирам от работа, нямах възможност да го направя - съжалявам, и ти се извинявам за това.

Но за думите за коремите няма да се извиня. Тове е мое мнение, и то не като модератор, а като човек, който все още се бори със стерилитета и не се знае дали ще го пребори.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #9 -: Август 20, 2010, 17:58:38 pm »
Имаше едно време един такъв девиз: "Не питай какво партията прави за теб, а помисли какво ТИ можеш да направиш за партията."  :wink:
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Питане относно правилата на форума
« Отговор #10 -: Август 20, 2010, 18:07:35 pm »
Раиса - кратко точно и ясно - не Мини, а аз изтрих твоя пост. Първия ти линк беше с "Рошко" - което както се сещаш, на мен ми говори за куче (в чекмедже), а снимката се оказа какво? Корем.

Да, можеше да редактирам поста, но все пак модерирам от работа, нямах възможност да го направя - съжалявам, и ти се извинявам за това.

Това не е вярно !
В момента в който пуснах поста си видях този на мини и веднага махнах дразнещите снимки ! И написах за това - от рода на "дрън дрън и аз имах снимки но след горният грозен пост ги махнах".
Тоест, в момента, в който си ми изтрила поста тези снимки вече ги е нямало...и ако четеше редовно в темата щеше да знаеш, че съм казала на момичетата, че корема ми доста се е окосмил и така го кръстих.
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #11 -: Август 20, 2010, 18:08:37 pm »
Всичко стана грозно и тъжно. Едно момиче реши да сподели радостта си и беше "попарена". Неискам да съдя никого. Всеки има право на избор. Имам приятелки, които с години се борят и се надяват някой ден да станат майки. Просто смятам, че след като от снимки, лентички, аватари пречат и подтискат тези жени, ами много просто. Измислете начин, ако трябва, да не може всеки да влиза и да чете "темата на бременните". Примерно с въпрос, парола за сигурност или и аз незнам точно. Така всички ще са доволни. Все пак наистина е за бременни, които сега са грешни, че се радват. Ако трябва да бъда честна, неискам да прозвучи грубо, но как така като видят снимка във форума им става болно и т.н., а по улиците, сред приятелите, роднините - не. Или те се дистанцират от всичко и всички бременни или с деца. Извинявам се, ако съм обидила неволно някого.

От сърце пожелавам на всички жени да станат майки и то повече от веднъж, да имат здрави, умни и прекрасни деца.  
*
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #12 -: Август 20, 2010, 18:30:46 pm »
Абе момичета, май търсим под вола теле вече.
Поста на Мини започва и завършва с думите " За бога, осъзнайте се"
Това е апел и молба - да, написана с големи червени букви, но червените букви според мен са, за да се види от всички и да е ясно за какво става въпрос.
Защото, вие може би сте от скоро - но аз не съм и точно по тази тема се е говорело поне 100 пъти и винаги - каквото и да се напише се стига до сълзи и от двете страни.
Само че, хайде всяка една да си сложи ръка на сърцето и честно да каже - в случая коя ще бъде по-наранената? Тази с лентичката на която мод и е казал - "За бога осъзнай се", ама със снимка или без радостта и щастието никой не може да и го отнеме - или другата, за която това е поредното нараняване?
Щастието за това, че си бременна никой не може да ти го отнеме. По-раними са другите неуспелите моничета и затова модовете пазят тях, все пак този форум е направен за тях, тази пациентска организация е направена за тях...
И те са тези, които нищо няма да кажат, а само ще се разплачат и ще излезнат от темата....
И повече може изобщо да не влезат във форума.
В този форум има много болка, тук има предимно болка, тук се пристъпва тихо, защото за накой е като храм за техните наранени души.
За един храм не е много типична бурната радост и силното биене на камбани.
Когато една жена вече е забренемяла има много форуми, където може да иде, но когато не е - този е единствения и когато някой я наранява и тук - тя просто няма къде да отиде, освен да се затвори в черупката си!
За това и отношението на модовете понякога е доста грубо, трябва да ги разберете!
Това не е персонално отношение към някой, това е принцип тук.
Искрено се надявам да бъда правилно разбрана!
*
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #13 -: Август 20, 2010, 18:40:23 pm »
По-раними са другите неуспелите моничета и затова модовете пазят тях, все пак този форум е направен за тях, тази пациентска организация е направена за тях...
И те са тези, които нищо няма да кажат, а само ще се разплачат и ще излезнат от темата....
И повече може изобщо да не влезат във форума.
В този форум има много болка, тук има предимно болка, тук се пристъпва тихо, защото за накой е като храм за техните наранени души.
Мислех изобщо да не се намесвам в темата, но не мога да не отбележа колко са верни думите ти, Танита. Тук е истината, момичета.
*
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #14 -: Август 20, 2010, 18:51:52 pm »
Раиса, моля те прочети си един стар пост и ще си отговориш на въпроса защо модераторите изтриха снимките. И за да не бъда голословна:


Няколко месеца преди да забременея бях стигнала до етап, в който започвах да рева при вида на бременна жена или жена с количка .
За гушкане на бебе изобщо не съм си и помисляла ... избягвала съм това дори в мислите си.

Прави ми впечатление, че 99 % от жените тук са с по-изострена чувствителност .
Което ме кара да се замисля ...все едно нарочно, точно тези, които са по-сетивни трябва да минат през болката .

 
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #15 -: Август 20, 2010, 19:09:27 pm »
Сега прочетох всичко в темата и ме хвана яд...защо чак сега започнах да чета във форума? Има толкова като мен...
Отговорът е, че не можех. Преди просто не можех. Психически толкова се бях сринала, че се страхувах дори от постове на бременни. Гледах си само в календарчето...
Даже и това спрях в тоталния момент на отчаяние.

Някак при мен нещата дойдоха от големите очаквания. Бях чела , че след противозачатъчни много лесно се забременява.

Моя мъж започна да говори за дете още съвсем в началото на връзката ни. Аз първоначално се стреснах, толкова рано...Но после се съгласих, какво по хубаво  :)
Познавахме се от 4 години,преди да се съберем.. толкова го обичах.
Той е с 10 години по-голям от мен, родителите му чакат внуче от много време..въобще тези очаквания ми се стовариха на главата.
Моя мине не мине време ми обясняваше как всичките му приятели имат деца...и т.н.

Е, спрях противозачатъчните. От всичко което бях чула/прочела си мислех, че едва ли не от първата вечер ще забременея.
Е, не стана точно така. Занизаха се месеци... лекари, процедури,изследвания,следене на овулация, хормони, инжекции и т.н.
Месеците минаваха ли минаваха...нищо не ставаше.

Започна да става някак напрегнато вкъщи. Сякаш на подсъзнателно ниво се обвинявахме, аз него, че не може да ми направи дете, че не ми помага по никакъв начин..нито ме подкрепя, едва го накарах след 10 месеца да си пусне спермограма и т.н. , а той мен, че не мога да му родя така.
Не знам, нищо не сме говорили...просто усещането стана такова. Студено едно.
Карахме се често, секс по график...

И в един момент всичко се срина.
Откриха ми хиперфункция на щитовидната жлеза, казаха ми, че 2 години ще се лекувам...и минимум 6 месеца да забравя за дете.

Е...това беше върха.
Не само че не се срещах с бременните/родилите ми приятелки , аз не исках изобщо да виждам бременна жена...малки деца и т.н. По пътя ми от работа към вкъщи всеки ден ревах, защото минавах през една детска градина...
На финала си смених маршрута.

При следващият въпрос, "кога ще ми родиш дете?"
направо ми се зави свят... казах - изобщо няма да е скоро! Близката година забрави!

Божа работа.

2 месеца след тези случки забременях случайно. 10 дни след предполагаемата ми овулация. От левият яйчник...
Като се има предвид, че лекарите ми бяха казали, в месеците с ову от ляво да се пазя...тъй като лявата ми тръба е повече от 2 пъти по-дълга от нормалното и възможността за извънматочна е много голяма.


Раиса, забравила ли си, че си писала и това!?

Разликата е, че някои от нас няма да могат да забременеят случайно.
« Последна редакция: Август 20, 2010, 19:26:25 pm от eganeva »
*
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #16 -: Август 20, 2010, 19:25:22 pm »
Ееее хайде да се спре с това изопачаване най-после.  :? Каквото и да си говорим и да философстваме - на "бременния" подфорум му личи отвсякъде за какво е. Всеки потребител влиза там с ясното съзнание какви са темите, какво се обсъжда, че там пишат бременни жени и си говорят за "бременните си работи". Никой никого насила не кара да влиза и да чете там, аз съм влизала многократно много преди да забременея и много преди да се регистрирам като потребител в Зачатие всъщност. Понасяло ми е да чета - правила съм го. Ако не ми е понасяло - няма да го правя и толкова. И за разлика от улицата, работата и сблъскването с бременния корем на комшийката в асансьора, които не можем да избегнем и контролираме, изборът коя тема да отворим и четем в даден сайт си е лично наш, не нещо неизбежно. Напоследък върви реклама на фармацефтична компания за разни витамини, на която се показва бременна жена. Изобщо в целия обкръжаващ ни свят е пълно с подобни образи, те не могат да се избегнат, разбирам идеята поне тук това да бъде спестено на момичетата в очакване. ОК. Могат и сами да си го спестят, ако искат, но хайде да е според модераторските виждания - заковете забрана за подобни фотоси в правилата на въпросния подфорум и да няма повече кой не разбрал, кой не преценил, кой се обидил и пр. Може би не е лошо, ако има техническа възможност, изобщо да не излизат постовете от подфорума за бременност при най-актуалните теми долу, за да се избегне и неволното попадане на някое момиче на пост от вида "колко е прекрасно усещането от движението на бебето" примерно, което също може да докара тегаво настроение. Последното го казвам съвсем сериозно и без грам ирония, или заяждане.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #17 -: Август 20, 2010, 19:34:12 pm »
Аз мисля, че не модераторите прекалиха.
Какви извинения търсите от тях, още малко на съд ще ги дадете  :lol:.
Наистина осъзнайте се!

Намирате се в българския портал за проблемно забременяване!

Танита го е написала много хубаво, може и да повторя някоя нейна дума. Тук хората търсят утеха, разбиране. Това е най-личното кътче на много жени, които навън все още не са намерили сили да признаят, че се борят с този проблем. Това е и моето лично кътче. Тук срещнах много приятели. Има и такива, които вече имат дечица. Ами такава показност, честно, никога не е имало!

Някои хора бързо забравят къде са били до вчера! Клише е, но тук си действа с пълна сила! Същите тия хора, като родят и повече не се вясват тук. А въпросните модератори, от които се търсят обяснения, извинения и т.н., отделят от личното си време, доброволно и са тук години наред...

*
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #18 -: Август 20, 2010, 19:44:40 pm »
Ееее хайде да се спре с това изопачаване най-после.  :? Каквото и да си говорим и да философстваме - на "бременния" подфорум му личи отвсякъде за какво е. Всеки потребител влиза там с ясното съзнание какви са темите, какво се обсъжда, че там пишат бременни жени и си говорят за "бременните си работи". Никой никого насила не кара да влиза и да чете там, аз съм влизала многократно много преди да забременея и много преди да се регистрирам като потребител в Зачатие всъщност. Понасяло ми е да чета - правила съм го. Ако не ми е понасяло - няма да го правя и толкова.

Нещо ми се струва, че изопачаващ нещата. Проблемът не е за  темите и обсъжданията на бременния подфорум, а за публикуването на снимки. И именно заради жени, в случая цитата на Раиса( хвърли един поглед в Емоционалния подфорум или в Дневниците),които преди да забременеят са се чувствали ужасно от вида на бременна жена, бяха изтрити въпросните снимки.
Аз чета бременната тема, защото ми е приятно и защото с нетърпение очаквах появата на моите приятелки в нея и защото и аз се надявам някой ден да пиша в нея. Аз не изпадам в депресия като видя бременен корен, но това съм си аз, а не всички са като мен. Хубаво е човек да помисли понякога и да помни.

Лошото е, че настъпва един момент на разделение, който е абсолютно безсмислен, неуместен и нежелателен.

Момичета, всички сме имали проблеми, едни са ги решили, други на половина, трети продължават да ги решават. Битката една, желанието е едно, мечтата е една!
« Последна редакция: Август 20, 2010, 19:46:16 pm от Мецани »
*
Re: Птане относно правилата на форума
« Отговор #19 -: Август 20, 2010, 19:59:57 pm »
Ами не, не изопачавам, най-малкото защото нямам интерес да го правя. По същество.
За снимките още вчера, който ги беше качил се извини публично за проявената несъобразителност - можеш да провериш. Дали да се качват изобщо подобни снимки, нито е тема на разговор в момента, нито пък ще вземам отношение по нея. Никой в бременната тема не е реагирал срещу направената забележка по същество, а срещу начинът и използваните думи и тон, с които беше направена. Оттам започна всичко и всъщност днес вече нещата яко се извъртяха, разляха и отидоха много далеч и в страни от това, за което ставаше дума вчера. От същото това недоразумение и лош тон се започна и "хапане" кой си снимал корема, кой си снимал детето, кое какво било и до колко било редно...
Това се опитвам да обясня от обяд на всички, които се "дъвчат" и за да не става повече така, предложих модовете да се съберат и да решат има ли нужда от нови правила в този подфорум и какви. Последвалите лирични отклонения едва ли са от полза на някого, но всеки с разбиранията си.
Късмет на всички и приятна вечер :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!