0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #40 -: Юни 09, 2010, 23:34:20 pm »
кокиче, в една книжка за кърменето, която прочетох отгоре - отгоре, пишеше че родилките били с много опънати нерви и затова трябвало да ядат храни, богати на Б12. не стигнах до там, където пишеше кои точно са тези храни, затова за всеки случай си хапвах повечко от всичко - то и затова се получи такъв закръглен резултат :lol:
ще влезете в ритъм, ще видиш. и мен в началото ми беше трудно с двамата, хем и не бях съвсем сама, а имаше помощници, но лека полека се организирах, отдавна ги гледам съвсем сама, мъжът ми също е от постоянно пътуващите, аз самата работя от нас - в началото дори и не можех да си представя колко неща всъщност с добра организация, ще успявам да свършвам. и при нас всичко е в движение - и кърмене, и моето ядене, ама няма как - денят все не стига за всичко :wink:
като им видя хубавите очички, винаги има още сили.
« Последна редакция: Юни 09, 2010, 23:35:56 pm от tzvetenze »
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #41 -: Юни 09, 2010, 23:37:23 pm »
Цвете, редактирах си поста и добавих още нещо към теб. :)

Ако гледах само него, може би щях да го мия още по-често. Но аз ги гледам абсолютно сама и двамата. Никоя баба не помага. А мъжът ми бачка от сутрин до вечер (след 20ч. се прибира). Ходя и по площадки да играе Мишка. Ето днес - при нотариус, до Метро и т.н. В понеделник цял ден бяхме във Варна, пак по нотариус, банки и т.н. задачи. Е, не успявам да го мия на често, сори наистина. :oops:
Дори вече изтрещявам тотално и съм кълбо от нерви. Не знам това следродилна депресия ли е какво е, нооооооо .... все рева, викам на Мишка. Сама не се трая вече. :oops:
Много добре те разбирам, защото съм на същото дередже. Аз например не мога да кърмя, защото баткото е неудържим и непрекъснато върши някакви бели-тича около мен и подскача, хвърля разни играчки... Баща ми идва да помага, но въпреки това трудно се справяме, заради много палавия батко. Мои приятелки с момичета предпочитат, ако раждат второ пак да е момиче. Не мога да ви опиша за какво става въпрос. Дори не мога да се изцедя! Трябва да го вържа в стола за хранене и там понякога пищи, тресе се чак стола ще счупи! Не мога да свърша нищо-преди го слагах в кошарата, но започна да я прескача и отдавна я събрахме. Като сме навън започва да тича на където му видят очите-аз викам и няма реакция. Трябва да го настигна и да го хвана иначе не е ясно къде ще отиде, а баща ми е със забавени реакции и общо взето повече ме ядосва отколокото да ми помага. Един познат татко от градинката се чуди и вика, че не бил такъв баткото преди, а аз му отговорих, че просто го връзвах в количката затова.. Вчера например ще го преспива баща ми и детето не заспива почти 2 часа. Аз му казах, че ако се е наакал няма да заспи и той пак не го проверява. Като виждаш, че не заспива и подскача насам натам почти 2 часа провери го дали не се е наакал! Изнервила съм се много. С малкия на ръце гледам баткото докато седи на тоалетната, защото прави разни щуротии и пуска разни предмети вътре. Тоалетната х-я сме я вдигнали нависоко да не я достига. Иначе се опитва да стане прав на тоалетната чиния... Непрекъснато трябва да ходя след него. Ще видим какво ме чака като порасне и малкия. Дано поне той не е толкова палав. За сега се очертава по-кротък. Днес останах малко навън с двамата сама и се справих, но не е лесно никак. Забаламосвах го баткото да играе нещо около мен.  Иначе тича като бесен и трябва да оставя количката с бебето и да го гоня. Той пак тича, но по-малко. През повечето време се въртя около мен. Надявам се с времето да започне да слуша повече. Стана вече на 2 години преди 3 дни.
« Последна редакция: Юни 09, 2010, 23:43:59 pm от Tutto_bene »
*
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #42 -: Юни 09, 2010, 23:45:00 pm »
туто, то е ясно, че твоето си е най-тежко :wink:
а това ми е любимо, като ми каже някой - аууу две момиченца, блазе ти. Давам ги за 2 часа и след това пак да си говорим, кой е навит :lol: На тази възрат повярвай ми няма разлика между момичета и момчета, когато детето е кротко си е кротко без значение от пола.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #43 -: Юни 10, 2010, 09:16:23 am »

а това ми е любимо, като ми каже някой - аууу две момиченца, блазе ти. Давам ги за 2 часа и след това пак да си говорим, кой е навит :lol:

Стефи, вземам ги:)
Приготви им багажа и в неделя ще пътуват за Варна вместо за София:)
Аз мога да се похваля вече, че и Алекс падна от леглото днес:)))))))Ама нали са му по големи бузите и трясъка беше доста силен:)))))Все пак Дани го води с 3:1:))))))
А уж съм барикадирала отвсякъде, преметна се през възглавниците:)
Мише, дано Калина -Малина оцени удобството на количката а не на носенето от мама :wink: и да минават спокойно разходките ви:)
Цвети, аз също опитвах да залъгвам някой от тримата с биберон или вода нощем но след 2 вечери се отказах от тези опити. Докато не си изпият млякото не се успокояваха и спрях да ги мъча децата:) Сега всяка нощ поне двама от трима се будят да пият мляко.
« Последна редакция: Юни 10, 2010, 10:06:40 am от Lisko »
*
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #44 -: Юни 10, 2010, 09:44:43 am »
Лиско, здрави да са ти каскадьорите - позакъсняли сте  :lol: :lol: :lol: колко още ще падат... стопли се вече, търкаляй ги по земята и няма накъде повече да паднат, освен да съборят нещо отгоре си.
Пък за гледането сами... свиква се и Лиско си ги гледа сама и не се е оплакала веднъж (няма да казвам, че и ние сме съвсем сами) или е по-различно като децата са на една възраст... Все пак не са кукли да седят и да не мърдат - ще скачат, ще викат, това е, наши са си, трябва да намериме най-добрата организация и нещата си идват на мястото.
Мише, теб те изтървах с твойте неволи. Аз бях решила проблема с количката, да излизаме, когато им е времето за сън, не че някой път решаваха да не спят и е имало ревове и тръшкане, ама седят там вързани и това е. Като поотраснаха им хареса да се возят, не да се морят. Особено има ли за ядене и пиене, спокойствие голямо  :lol:
Стефи, пращай ги, Лиса да не се навира пак, има си вече мома  :lol:
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #45 -: Юни 10, 2010, 11:49:37 am »
не веднъж съм кърмила вв парка и с бебе на гърда тичам да хвана Стефания, щото е решила някаква далечна мечта да пребори

Да! :lol:Това и на мен ми се случи наскоро. :lol:

Добре, не ме разбирайте погрешно. Не съм искала да се оплаквам. Естествено, че сиъм си искала дечицата. Исках просто да споделя. Имах нужда. Надявах се на някакво разбиране. Никой от близките ми не ми е казал една дума като подкрепа, затова, че се справям, все пак.

Сега ще ви разкажа нещо весело от вчера. :D Вчера по обяд, след като ходихме на Метро, обещах на Мишка да поиграе на площадка. Уточнявам, че сме с колата, а тя е спряна точно до самата площадка. Играе си детето в пясъчника, пързаля се, :D аз седя на пейка и гушкам Косьо - с две думи всичко си е 6 :D. В един момент внезапно завалява силен проливен дъжд. 8O Тичам да слагам бебето в кошницата. В това време обаче Михаела стои до пързалката и реве неутешимо. Връщам се за нея, а тя реве, че бодито и било мокро. :lol: Вземам я да я сложа в колата, а тя не ще, щото колата била мокра! :lol: :lol:Та смешно ми е, че не се сети да се затича към колата, а стои до пързалката и плаче безпомощно, горкото и проблемът и е, че бодито и колата били мокри. Докато я закопчавах, улицата стана на река. Излишно е да казвам, че сандалите ми бяха подгизнали и съответно и потникът ми бе като компрес. Връщам се и за чантата от пейката и накрая потегляме. Толкова силно валеше, че чак нямах видимост. Стъклата ми се изпотиха. След няма и 5 минути всичко свърши и нямаше и следа от дъжда. Дори в някои квартали не било валяло. После обяснявах на Миша, че през лятото така се случва и няма нищо страшно.:) Просто трябва да се скрием на сухо. Каза, че при следващия дъжда няма да плаче. :wink:

Цитат
хубаво е от сега да започнеш да учиш Миша да ходи редом с теб хваната за количката и без команда "пусни се" по никакъв начин да не се пуска  аз така съм дресирала Деси, че и в парка като влезем докато се усети къде сме ходи хваната /quote]
Стефи,
и в това се провалих. Когато сме с количката навън, Мишка е все на 1-2м. след мен и си събира камъчета. А аз все я изчаквам и подвиквам: Хайде, Мише!" :lol:
« Последна редакция: Юни 10, 2010, 12:24:06 pm от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #46 -: Юни 10, 2010, 12:19:55 pm »
Кокиче,ама наистина си е било приключение :D

*
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #47 -: Юни 10, 2010, 13:15:37 pm »
Момичета, я ми кажете моля трябва ли да се притеснявам. Нашето момиченце ще стане след няколко дни на 8 месеца, но не може да седи още сама. Личната лекарка иска да ни праща на физиотерапия, а пък лекарка от Токуда, при която я водя от време на време казва, че нищо й няма, че гръбначния й стълб още не е готов. Иначе детето е от спокойните и кротки деца, лежи си и така се забавлява. Дори не проявява интерес да се обръща и търкаля. Може да се обръща, но ако аз не я обърна хич няма да се сети.
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #48 -: Юни 10, 2010, 15:06:03 pm »
туто, то е ясно, че твоето си е най-тежко :wink:
а това ми е любимо, като ми каже някой - аууу две момиченца, блазе ти. Давам ги за 2 часа и след това пак да си говорим, кой е навит :lol: На тази възрат повярвай ми няма разлика между момичета и момчета, когато детето е кротко си е кротко без значение от пола.
Стефи, не че е мое, но имам познати 2 майки с по 3 момчета и няма такова нещо- не са толкова палави и самите те го признават, защото виждат за какво става въпрос. Познавам доста и с по 2 момичета. Какво да ти кажа... ми има си разлика и това е-момичетата някак си повече слушат,, защото се и развиват по-рано. Друг е въпроса, че аз също съм била доста палава и като си помисля какви съм ги вършила направо косата ми настръхва. Явно Криси на мен се е метнал. Да не говорим за каскадьорските ми номера.. Абе сега ще разбера аз каква съм била. Като се сетя къде съм се катерила и от къде съм скачала.. Като станах ученичка 1 клас се бях записала на плуване, отделно на лека атлетика и худ. гимнастика, дойде един да ми се моли да тренирам гребане и аз му заявих, че не съм момче... В крайна сметка наблегнах на плуването. Аз точно това искам да обясня, че Андрей въобще не е толкова енергичен като Криси. И той си е мой :). За сега само маха с ръце и се усмихва. Криси така беснееше на неговата възраст-риташе нон стоп и горната част на количката подскачаше. Той още в корема ми се изявяваше. Има и палави момичета. На една приятелка щерката беше доста палава. Просто си е до темперамент.
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #49 -: Юни 10, 2010, 16:02:14 pm »
Момичета, я ми кажете моля трябва ли да се притеснявам. Нашето момиченце ще стане след няколко дни на 8 месеца, но не може да седи още сама. Личната лекарка иска да ни праща на физиотерапия, а пък лекарка от Токуда, при която я водя от време на време казва, че нищо й няма, че гръбначния й стълб още не е готов. Иначе детето е от спокойните и кротки деца, лежи си и така се забавлява. Дори не проявява интерес да се обръща и търкаля. Може да се обръща, но ако аз не я обърна хич няма да се сети.
Не се притеснявай. Педиатърката ти е казала, че не е проблем. Явно е въпрос на темперамент. Аз като сравнявам сега големия и малкия има доста разлики. Като знам големия как риташе непрекъснато и се обърна рано, този малкия е по-спокоен и ми се вижда чак притеснително това, че не рита толкова. На една приятелка синът и беше доста спокойно дете и той късно се обърна.
*
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #50 -: Юни 10, 2010, 16:40:37 pm »
Цвети, аз също опитвах да залъгвам някой от тримата с биберон или вода нощем но след 2 вечери се отказах от тези опити. Докато не си изпият млякото не се успокояваха и спрях да ги мъча децата:) Сега всяка нощ поне двама от трима се будят да пият мляко.

явно ми е втълпена тази информация, че трябва да правят нощна пауза от яденето децата, щото иначе не знам си какво не е ок за тях. сега виждам колко много от вас също ядат през нощта и разбрах, че не сме някакво странно изключение.
ето и днес излизаме с приятелка и нейното детенце, става въпрос по темата, и тя казва - абе вече е голям, не трябва да яде нощем. хубаво, ама какво означава в случая "не трябва".

днес ни сложиха третия пентаксим (ние вървим по-назад с имунизациите във времето), поне за третата доза минахме по касата, пак е нещо.

за сядането - моето момченце също наближава 8 месеца, но е далеч да седне сам - не е много по обръщанията и превъртанията също. и щерката така беше - съвсем нормално се разви :)
*
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #51 -: Юни 10, 2010, 21:08:38 pm »
Митко спря да се килва и да пада от седнало положение към девет месеца и половина.И на мен ми беше притеснено,но сега виждам че е нямало защо.Всяко дете си е строго индивидуално.
За храненето нощем-и ние още пием мляко в 5,30-6ч. сутрин.Неможе иначе да изкара 12-часова пауза без храна,а и не го насилвам.Жив и здрав и това ще отмине :)

*
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #52 -: Юни 10, 2010, 21:13:20 pm »
ох за моето не искам да казвам колко е кротко, започнах да си мечтая да троши играчките си, от сега се чудя как ще я караме после
*
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #53 -: Юни 11, 2010, 09:47:08 am »
ох за моето не искам да казвам колко е кротко, започнах да си мечтая да троши играчките си, от сега се чудя как ще я караме после

Мари, да си ги сменим за малко ;) - Стефан е много добър в чупенето и в дивеенето, както обичам да казвам все още не му знаем формата на главата щото цялата е в цицини  :lol:. Той по земята не ходи, вечно е покатерен някъде, а ходенето е тичане...
А за кротките момиченца, кротки са и по бързо се развиват ама как се водят по мъжкия акъл не е истина ;). Елена копира Стефан и прави неща които никога не е правила нито на неговата възраст, нито като по малка - дъвче играчки, дърпа пердетата...

А за храненето нощем, хранете ги като искат, аз още и за Ели държа отворен млечния бар, въпреки че от няколко месеца не си е искала да яде призори. А Стефан си го храня минимум веднъж около 4-5-6 часа, а и преди това пак се примрънква.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #54 -: Юни 11, 2010, 10:26:25 am »
Сияна още не прави опити да се обръща и да не ви казвам как ме ядат по роднинска линия защо не се обръщала вече :? Според мен всичко е индивидуално и не се притеснявам въобще.

*
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #55 -: Юни 11, 2010, 13:40:26 pm »
Хриска, детето няма 4м. какво искат пируети ли да прави :lol:
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #56 -: Юни 11, 2010, 15:24:58 pm »
На моя приятелка дъщеричката тъкмо навърши 5 месеца и още не е почнала да се обръща!
За разлика от моя хеликоптер, който в края на четвъртия започна и вече е падал веднъж от спалнята, а днес и от люлката си :oops: Беше си заспал дълбоко, дори си похъркваше, че и коланите му бях сложила и реших, че мога да простра два чаршафа Не съм се бавила повече от 3-4 мин и като чух един рев, така се изстрелях към стаята, а той синковеца как се е измъкнал не знам, но беше под люлката на пода 8O Изкарах си акъла и като ме гледа с един жални очи :( Прегледах го дали се е ударил, макар че не е високо, но все още съм на тръни!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #57 -: Юни 11, 2010, 16:12:57 pm »
Моята девойка получи нова паста за зъби. От кеф си мие зъбите по 8 пъти на ден и се преоблича също по толкова, защото при всяко миене имаме по капка вода някъде по дрехите и сме "мокри" и не можем да седим така. На мама и идва да се гръмне, защото последното нещо което и се прави в тая жега е да пере и глади по две перални на ден ама пита ли я някой  :lol:
Вчера и събрах част от играчките и ги хвърлих в кофата. Естествено беше нова и сложена точно с тази цел. Тя има хиляди боклуци, които водим по списък. През 5 мин се сеща за някоя и почва кански рев да  я намеря и дам. Това как да стане, като тя си ги хвърля където си иска. Стотици пъти сме говорили ама не. Вчера ми каза, че съм шантава и получи едночасова майка която да съвпадне с нейното описание. Накарах и се здраво, един шамар по дупето за респект и играчките в коша. Да видим днеска дали ще съм шантава  :lol:. Чудя се вече как малко да я накарам да мисли преди да свърши нещо нередно и да понася отговорността след това. Говоря с часове, но май се научиха да не ме слушат когато не им изнася  :lol:
Поздрви и усмивки   
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #58 -: Юни 11, 2010, 20:14:49 pm »
Хриска, детето няма 4м. какво искат пируети ли да прави :lol:
Ами и аз това се опитвам да обясня!Ама сигурно се сещате "кой" само това знае,не се ли обърна,та не се ли обърна!

*
Re: Слънчева седмица (7.06.-13.06)
« Отговор #59 -: Юни 11, 2010, 23:11:41 pm »
Моят син чак към 7 м. взе да се обръща, но сега не мога да го сложа легнал, че да му сменя пелената, без да почне да се върти.  :lol:

хриска
, тези хора в кой свят живеят? :x