0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здравей!

че е жизнен е добър признак.че яде месо-също :D
пробвай да намалиш адаптираното мляко-не му е нужен литър ,може би си пълни стомахчето с него ,и затова отказва да яде(млякото се храносмила относително бавно)

виж как ще бъде за 2 седмици с 500 мл.АМ ,и пиши пак.
 :D
*
От известно време той сам отказва мляко. Понякога само сутрин и вечер преди лягане го пие, но това не увеличава количеството друга храна.
Дори и когато е видимо гладен, отказва да яде предложеното (обикновено поне 2 неща предлагам). Супи никога не е искал, готвено по никакъв начин не мога да го склоня дори да опита.
Притеснявам се да не възникнат храносмилателни проблеми в по-късна възраст.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Здравей Дени!

По колко милилитра плодови сокове, например от ябълки и моркови, трябва да давам на детето си?
Тя е на 1 година и до сега съм й давала рядко такива. Яде по-меките плодове, без да са на сок - праскови, череши, круши и др.

Въпроса ми е нужно ли е да й давам сокове изобщо, и ако да по-колко на ден?
здравей  :)

не ,не е нужно. да хапва сезонни плодове ,които обича ,и да пие вода и мляко е ок  :)

плодовете са вкусни и децата които ги обичат да си ги хапват ,но съвсем не са задължителни и неотменни за правилното им развитие.  в тях има вода ,захари,фибри и малко (!) водноразтворими витамини.
в соковете фибри няма-значи само вода и фруктоза. по принцип фибрите в плода забавят усвояването му ,и с това по-рязото покачване на кръвната захар ,респ. инсулина.т.е. природата го е сглобила да се яде цял не случайно  :wink:
 :D
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Дени, от няколко седмици правя едни съткмистики. :lol:
Реших да давам на Мимето прясно мялко вечер преди сън, вместо АМ. Единственото ми съображение е че е "по-натурален" продукт. Но тя не хареса вкуса му (каничка Роса или Ханско 3% без консерванти), да ама и аз хитра - слагам 4 мерителни АМ и доливам прясно. Да я запозная с вкуса, та мисълта ми е на прав път ли съм или греша?
Благодаря ти!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
така получаваш много концентрирана напитка обаче-не зная до колко е ОК откъм протеин ;

купените млека са хомогенизирани-това значи ,че структурата им е сведена до мноог по -малки съставни частички ,вкл.по-малки (къси) белтъчни молекули . в сравнение с мляко ,току що издоено от животното ,при погъщането на хомог .мляко тези неестествено дребни белтъци минават необработени през храносмилателния тракт ,и са причина за хранителна непоносимост(или алергия-имуната система среща чужд белтък  където и когато не муе мястото ,и се активира срещу него).
по тази причина от момента в който се произвежда индустриално обработено мляко ,непоносимостта към казеина  се покачва. другата причина е ранното отбивне на бебетата и ранното им захранване с чуждовидови белтъци.

лекция се получи , но това са важни ,и за съжаление непопулярни факти .чета ги от Paul Check  "How to eat ,move and be healthy" ,2004

не я лъжи с млякото ,давай АМ докато го иска ,и вода през деня.пробвай пак след  време да го замениш(ако немариш домашно)-хубаво е да слушаме децата си ,защото техните знаци са най-ясния път към здравето им.
 :)

Re: Консултации с Дени за здравословно хранене на децата
« Отговор #46 -: Февруари 17, 2011, 00:23:55 am »
Здравейте, Дени!
искам да попитам колко калории средно е нормално да приема дете на една годинка?
здравей  :)
не ползвам средно зададени "норми " за калораж ,по много причини.например строго индивидуално е колко точно енергия усвоява от храните конкреното дете , и това съвсем не е еднакво за отделните хора . гледаш да има чест прием на естествени храни (през 2-4 часа ) -колкото иска да хапне на съотвеното хранене , и дали наддава( което пак е индивидуално ,и няма много общо с таблиците на педиатрите ), дали е жизнено и спокойно , и дали е здраво ( ако храната му е с по-малък калораж от нужното му , не очаквам да е с идеален имунитет )

в общи линии , както калорийните тблици не работят за възрастни , така не работят и за деца :)
Благодаря за отговора!
Имах притеснения дали детето ми приема достатъчно калории, но явно са били напразни и явно всичко е индивидуално.
Въпросът ми беше породен от това, че тя отказва закуска. След сутрешното мляко (около 6-7 часа, 120 мл) направо обядва.
Жизнена и здрава е, наддава нормално, но през нощта се буди за мляко. Затова реших, че бъркам някъде.
*
Здравей Дени !
Виждам ,че тук не е писано отдавна ,дано някой да ми отговори
Всъщност не знам дали тук е мястото на моя въпрос ,но ще опитам - модераторите ще ме поправят ако бъркам  !
Дъщеря ми е на 1 г 3 м и половина - и реших да я отбия просто прецених ,че сега е удобния момент и за двете ни .
Чудя се обаче сега да минаваме ли на АМ (мисля ,че няма да го иска преди известно време съм я пробвала ) ?
Тя не пие нищо от шише с биберон ,а водата от шише със сламка я пие .
По принцип до кога трябва да се дава АМ ?
Дъщеря ми е била от раждането си на кърма до сега (разбира се ,вече е на обща храна )
Яде кисело мляко 2 % на ден веднъж , в закуската и има сиренце масълце всеки ден
Малко сме трудни с плодовете та за това се страхувам дали получава достатъчно витамини ( а нали в АМ има достатъчно от всички витамини поне така съм виждала по кутиите )
[/url]
Вив, моят син беше по същия начин- отказваше изобщо да яде от шише, дори и кърма. Пиеше вода от сламка, макар и рядко, но така и не пожела да пие мляко по този начин. До ден днешен нямаме успех в това. За мен млечните каши бяха спасението в началото /там също има витамини/, а по-късно започнах постепенно да добавям кисело мляко към кашите. Сега си похапва сутрин след ставане и вечер преди лягане кисело мляко /гледам да е домашно ако може/ със съвсем малко каша /редувам различни видове- ориз, елда, овес, просо и т.н./ защото е свикнал с вкуса им.


*
Благодаря Джиджи това е добра идея !Ще се възползвам !
Целувки от нас !
[/url]


Дени, :)
и аз имам въпрос към теб. Какво ти е мнението за даването на корнфлейкс на деца? Дъщеря ми е на 4, а синът ми - почти на две. Обичат от моя Нестле Фитнес, а също и заобичаха Нескуик (топчетата). Дали не греша, давайки подобни неща? А и в нескуик има какао, съответно кофеин. Все пак, старая се по малко да давам, но малкия много често си иска "топче". :lol:

Сподели, моля те мнение.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Кокиче, Дени едва ли ще ти отговори. Не е влизала тук от почти година....


*
И ние даваме от топчетата.
Разбира се гледаме да е не повече от веднъж седмично, но децата много ги харесват. Даже и аз си зобвам малко :-)
Мен ме притеснява най-вече захарта в тях и за това гледам да е по рядко.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Дени, :)
и аз имам въпрос към теб. Какво ти е мнението за даването на корнфлейкс на деца? Дъщеря ми е на 4, а синът ми - почти на две. Обичат от моя Нестле Фитнес, а също и заобичаха Нескуик (топчетата). Дали не греша, давайки подобни неща? А и в нескуик има какао, съответно кофеин. Все пак, старая се по малко да давам, но малкия много често си иска "топче". :lol:

Сподели, моля те мнение.

наскоро четох в един британски вестник, че специалистите по хранене вече са развенчали мита за "здравословността" на зърнените закуски. в тях се съдържа много повече захар, сол и мазнини, отколкото е препоръчителната дневна доза за деца.
не ти е проблема в какаото на Нескуика.
аз не бих давала такова нещо.

а тая тема е добре да заключим вече, защото не е активна.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Благодаря на jam  и на  beast за отговорите. :)
Заключвай, тогава.
Пък ще се прехвърлим в другата тема за храненето.

Бъдете добри и не губете кураж! :)