0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
боби, казват, че третото най-лесно се гледало  :D
*
боби, казват, че третото най-лесно се гледало  :D

Да, щото него ти го гледат първите две  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
боби, казват, че третото най-лесно се гледало  :D

Да, щото него ти го гледат първите две  :lol:
Гледат гледат,ама зависи от разликата във възрастта. В момента ние едвам опазваме Ивана да не направи нещо на Андреа. Онзи ден до мен тспя да  я вдигне във въздуха за врата, направо щях да припадна от гледката, изглеждаше все едно я души или беси.

Нищо и няма от млякото.


  
*
Това с третото бебе ми припомни че на първото бебе като му паднел биберона и майката преди да го даде миела дезинфекцирала, на второто само миела, а на третото директно от земята  :D
Аз правих козунак и дадох трошички онзи ден и при нас всичко е наред.
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Момичета, слагате ли по зрънце масло в домашното картофено пюре?
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
Силванче, рано ви е за масло. Изчакай до към 10-11 м.

*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
И аз така мисля, но чета по разни сайтове как се приготвят домашни пюрета, и попаднах на една рецепта с масло 1/2 ч.л. и малко сол  8O .
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
Аз слагах масло в попарата от 8-ми месец. Вместо масло докторът препоръчваше да пасирам авокадо в пюрето, но не съм го правила. Слагала съм био олио от рапица. Детето почти не яде пюрета, нито зеленчукови, нито плодови, нито домашни, нито готови. Караше си до 9-ти месец основно на кърма, попара и кисело мляко. Харесват му нашите манжи - лапад с ориз, картофена супа, гювеч и започнах да готвя с много малко сол и подправки. Плодовете, откакто изкараха зъбчетата, обича да си ги ръфа и осмуква.  
« Последна редакция: Април 23, 2012, 01:21:13 am от Meme »
*
аз си мисля, че е важно на какво количество пюре се слага тази половин чаене лъжица, тоест колко масло директно ще поеме детето. ако яде други производни на кравето мляко, защо да не яде масло? преди да скочите, само да кажа, че въпросът ми не е риторичен. аз правих бисквити с овесени ядки, в рецептата има 200 грама масло, но тя вероятно от всичиките ще изяде бисквите и половина - две за два дни, колко масло е това?
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Масло дадох около или малко преди годинката. Но от тогава активно яде нещо с масло - попара, овесена каша, каша от елда, супи. Все някаква мазнина трябва да поема това дете, когато мине на обща храна. Пък и някъде четох, че до към 3 години мозъкът им расте и има нужда от мазнина.
*
Аз добавих масло около 9м, съвсем малко в началото около 1/4л, реших, че щом е пил АМ и яде млечна каша не е нещо супер ново, а дава добър аромат и вкус на картофа.
*
да, имат нужда децата от мазнини и то в по-големи количества, отколкото ние възрастните, затова се препоръчва да им се дават пълномаслени млечни продукти.
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Мами децата са на обща кухня от 2-3 седмици и там десертите са със прясно мляко,та сега искам да им приготвя,но прясното мляко ми е домашно да го разредя ли с вода когато приготвям примерно грис или някой кремче :ask:
*
В кухнята вероятно използват сухо мляко(поне в тази, която разпитах е така). Мисля, че приготвянето е по твое усмотрение  :) колко захар слагаш в такова кремче?
*
бина, аз не бих разреждала. Не виждам смисъл. Децата ти нямат непоносимост към мляко и млечни продукти /очевидно/, та няма какво да разваляш хубавото домашно мляко с водица.  :D Пък ако имаха непоносимост - и да го разредиш - пак ще е проблем да го хапнат... Та направи си им кремчето с хубави продукти, като имаш такива и бон апети!  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
м-и на 200мл вода какъвто и десерт да приготвям слагам една чаена лъжица с връх захар,а нея започнах да слагам от как са на кухня 2-3 седмици с това количество докарвам тяхната сладост:P
За млякото е прясно,питах изрично защото когато започнаха да ядат от там не бяха захранени с прясно,а и супите са застроени :lol:

Jbrul питам за разреждането,че някъде бях чела нещо от рода на "прекалена масленост в домашното"или нещо от сорта беше :P

Благодаря ви мили мами
*
бина, сетих се за онзи лаф: "Откакто прочетох за вредата от алкохола - спрях да чета..."  :lol:
Ами нали уж при децата трябвало с по-висока масленост да е млякото, че мазнините са нужни за доброто развитие на мозъка... Предполагам, че ако почета 2 часа - ще срещна и абсолютно обратната позиция на тази.

Дани яде кисело мляко от 10-месечен някъде и то е приготвяно единствено от домашно прясно мляко, прави по един пръст жълт каймак в бурканчето. Проблем няма и не е имало, но само споделям опит - нищо не твърдя. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
И аз знам, че е хубаво пълномаслени продукти да ядат. Като не се прекалява с количеството и щом няма алергии, би трябвало всичко да е ок. Аз още не добавям сол и захар в храните, само по 1 бисквита дневно яде максимум(повечето ги троши и изхвърлям), но скоро  ще яде от време не време храна от кухня и ще яде и захар, забравих да питам солят ли.
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Преди малко ми донесоха от градината на мама ягоди и череши,може ли да дам на децата от тези плодове пресни или пък да ги приготвя някак си?
*
Череши дадох преди 2-3 дни за сефте, всичко си беше ОК. За ягоди обаче...все пак към тях най-много хора имат алергия. Сега сигурно ще дам една "за проба", ама на 10 месеца - не бих, аз лично де. За твоите деца - ти си знаеш. Мисля, че ги "пощеха" от семчиците преди да ги дават на деца...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!