0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

blue_sky,  а колко точно тежите? Ние на 9 месеца и половина най-накрая успяхме да минем 7 килограма и тежеше 7,150. На консултацията имаше 2 други деца, които с общо 4 хранения на ден бяха качили по 900 грама, а Явчо сигурно има около 8-10 хранения общо и качва по 200 гр. За калоричните храни и аз се старая да давам такива. Сутрешната му закуска (след първата, която е кърмене) е или попара или кус кус. После имаме междинна плодово пюре, на обяд хапва месно ястие -ок. 200 гр., следобед каша. От време на време хапва и по някой десерт от кухнята, когато менюто го позволява. През останалото време има кърмения, включително 3-4 нощни. Количеството храна не е малко, но вероятно всичко трансформира в енергия -супер енергичен и подвижен е, спи много малко и така.
<br />[link=http:
*
На 11,5 месеца беше 7350 гр. Сега на 12,5 м. след масираното охранване е вече 7840 гр. Синът ми е тежал 7 кг на три месеца.  :lol:

*
Ох, като ви чета аз явно излишно съм мрънкала и съм се притеснявала, че детето ми е слабо, но пък нямаше едно на същата възраст с приблизително тегло.
Блу, те мацките са така, като манекенки  :wink:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Ивана на 3г е 13 кг, с един кг повече от двегодишната си сестра :-).


  
*
И аз към спама :)
Някъде към 9м спря да качва изобщо и реших да не обръщам внимание. Ядеше и не повръщаше, прецених, че не мога да направя много неща, Педиатъра беше спокоен и се отпуснах.
*
Момичета здравейте,

Аз в крайна сметка послушах д-р Birdie и започнах захранването в понделник с печена ябълка. Прие се доста добре и освен, че в акото му имаше парчета ябълка всичко си беше ок. Вчера обаче реших да дам сурова и .... Се запече. То беше пищене, то беше рев ... Абе ужас.

Питането ми е : според вас трябва ли от днес да спра ябълката и да минем за 2 дни на кърма само  и в понеделник да продължа с оризовата каша или пък да давам още 2 дни печена ябълка, после 1 ден почивка и после ....с какво е удачно да продължа, че вече не ми е ясна схемата  :oops:

Благодаря вй!
*
Какво значи запече се? Запек има само когато е твърдо, оформено или се търкаля в памперса( извинете за нагледното обяснение)  :lol:
Аз бих давала ябълка, пък дори и по лъжичка на ден. После бих въвела нещо като тиква, круша, слива. Те се водят разхлабващи и регулиращи и ще може да правиш комбинации с евентуално запичащи храни в последствие. Ориза според мен също е запичащ.
*
Еми беше твърдо, оформено и се търкаляше в памперса. И дори още не е акал, а обикновено до сега трябваше да е акал ...
*
Ами ябълката запича,да.Дай му нещо от изброените разхлабващи храни.Аз ако съм ще го оставя на кърма един -два дни и ще продължа с нещо разхлабващо.

На мен пък ми казаха че ябълката и пащърнакът с регулиращи
*
Току-що имахме омазващо акане, до средата на гърба, но нормално. Та не знам какво беше това вчера. Все пак мисля днес да почива, а утре ще му дам круша ... примерно :)
А пък аз знам, че печената ябълка запича, а суровата не (поне не чак толкова)  :balk_133:
И аз мисля да му дадеш почивка един ден, после да въведеш нещо разхлабващо като круша или слива и като му се регулира стомахчето давай оризовата каша.
И аз да питам: сутрешната попара с какво мога да я редувам?


*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
А пък аз знам, че печената ябълка запича, а суровата не (поне не чак толкова)  :balk_133:
И аз мисля да му дадеш почивка един ден, после да въведеш нещо разхлабващо като круша или слива и като му се регулира стомахчето давай оризовата каша.
И аз да питам: сутрешната попара с какво мога да я редувам?
Аз му правех кус кус със сирене /бебешки, на Плазмон/, много го обичаше. Понякога и бисквити /пак на Плазмон/ с АМ и ябълка/круша/банан /първите две, в началото леко сварявах, после само настъргвах/. :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
И аз да питам: сутрешната попара с какво мога да я редувам?
С мляко  :lol:

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!

И аз да питам: сутрешната попара с какво мога да я редувам?

Каша от овесени ядки, от елда. Аз варях добре и с малко масълце и сиренце. И ядеше гадинката. Сега да не види.
Хаха, благодаря Ники  :D Понеже съм една завеяна майка и понякога ми се случва да забравя, че детенце трябва да яде  :oops: Та като си каже милото само, че е гладно, вече няма време за приготвяне - за такива случаи съм оставила Млякото  :wink:
Вчера му направих АМ с бисквити - ами за първи път отказва да яде, едва-едва изяде половината, може би му дойде сладко... А такъв бебешки кус-кус не съм срещала досега  8O А ако му направя от обикновения кус-кус  :ask:
Каша от овесени ядки му правя понякога за следобедна закуска, но с плод. И много му харесва. Не съм се сетила за масло и сирене - ще пробвам  :)
Благодаря ви момичета за идеите, супер сте  :)


http://www.zabebo.bg/products/bebeshki-kus-kus-perli-plasmon
Това е бебешкия кус-кус, има ги на всички магазини където продават бебешки храни. На твое място не бих пробвала с обикновен.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


Благодаря rositka13!


*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Каква е разликата между бебешки и нормален кус-кус? И бебешкият е с глутен, само дето е с царевица, а не с пшеница.
Ние не знам тази година ще заместим ли хранене. Вече го захранвам 1 месец, но и да му хареса някое пюре, яде 20 грама и после със зор докараме до 60гр максимум. А не е да не е гладен, щото след това си осмуква поне едната гърда  :? Голяма мъка ми е това хранене.


Така е бебе, при кърмените бебета , захранването е не зор , ами мъка направо. Аз вече си мисля , че никога няма да спра да кърмя... Не ,че да те успокоя , но ние от 2 мес сме захранени и едва сега започна да яде , и то винаги със занимавки , с молби за около 30-40 мин вече се справяме с една порция от  час и нещо преди, това си е успех