0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Почвам да си мисля, че някой трябва да изчисти последните постове  :lol: но и ледът бил много вреден, спрете да го добавяте към всяко пиене   :wink:
*
Аз за тва си държа пиенето в хладилника!  :lol:

Айе, стига сте спамили  :P


Дайте съвет молч- захранихме се с картоф, днес ще въвеждам тиква
Как да постъпя- да дам 3-4 л тиква, и да дохраня с картоф или да смеся 3-4 л тиква в пюрето от картофчето  :ask: :ask:
*
Дайте съвет молч- захранихме се с картоф, днес ще въвеждам тиква
Как да постъпя- да дам 3-4 л тиква, и да дохраня с картоф или да смеся 3-4 л тиква в пюрето от картофчето  :ask: :ask:
Не е грешно нито едното, както прецениш или както бебето го приема.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
а има ли ограничение за броя продукти в пюрето - примерно 2-3 вече въведени + 1 нов? или трябва да е 1 въведено + 1 ново?


*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
а има ли ограничение за броя продукти в пюрето - примерно 2-3 вече въведени + 1 нов? или трябва да е 1 въведено + 1 ново?
Е ти така ше го захраниш във втори клас, мъ  :D  :kiss: Ай броколи, па карфиол, па чушка, па краставица...Може 5 въведени с 1 ново, просто трябва да знаеш, ако направи реакция, към кое точно е тя... :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
 :D мерси Бубу
да ви кажа, вчера направих за нас супа с пасирано свинско месо (всичко друго си беше на парченца) - да видя аз как се получва, че месо не бях пасирала. Е мноого вкусна стана ;)


*
В началото изглежда захранването като ядрена физика, но като се почне веднъж, всичко си идва на място.  :D

*

    Цвете

  • ****
  • 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
В началото изглежда захранването като ядрена физика, но като се почне веднъж, всичко си идва на място.  :D
Вярно е, аз за изпит не бях чела толкова, колкото за захранването, то си е цяла наука, но постепенно ще ви се подреди всичко. :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Вярно е, аз за изпит не бях чела толкова, колкото за захранването, то си е цяла наука, но...
хе хе, е именно щото не е наука, а го правм като да е. Почнеш ли след определена възраст нищо трайно не можеш да объркаш, независимо какво правиш.
« Последна редакция: Октомври 04, 2013, 08:22:11 am от Bobbie »


  
привет отново :) , моля за консултация

Захранихме се вече-за сега успешно, без особени притеснения- заместихме вече обедното и следобедното хранене и е време да заместим и храненето към 8-9 сутринта- Какво давахте вие - попарка или каша ( да кажа само , че глутен още не съм въвела, та се чудя дали да не въведа  :ask:)
По схемата на Георгиева трябва да е млечна сутрешната каша, но нали ме е страх от алергия към кравето мляко, та се питам кое ще е по-малък риск глутен  или краве мляко. Чудих се за безмлечна и безглутенова каша, на аз след обяд давам плодова каша , която приготвям от оризова каша смесена с плодово пюре и ако и сутрин давам нещо подобно няма ли да е еднообразно менюто ми? Педиатърката ме съвтева да го записвам на кухня- но аз още половината неща не съм въвела, то трябва аз да си я ям тая "кухня"
След колко време дадохте месо?
А и да питам Варненските майчета- от къде ги намирахте тея безглутенови бисквити и бишкоти
 , толкова бебе борси обиколих - никъде не открих
*
ivelinca,аз още не съм заместила сутрешното хранене,засега сме на две заместени-на обяд и след обяд.Детето си търси млякото. :)
На кухня мисля към 10-ти месец да го запиша.
 Глутена на вашата възраст го въведох с каша,а месото на 6 месеца и половина.Първият ден 1 лъжица към тази,която яде,втория ден две лъжици докато не стигнаме една порция.
Безглутенови бисквити не съм купувала и давала,но може да потърсиш в бебе бораса на гаражите на колхозен пазар.
« Последна редакция: Ноември 02, 2013, 11:02:41 am от kerita »

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
А при нас е наложително да го въведа това хранене, поради причина, че той точно по това време не иска нито да суче, нито от шише да яде, а личи , че е гладен. Просто дърпа се, пъне се , какво се нерви толкова не знам, а и има два зъба долу, и като почне да се нерви така зверски започва да дъвче , направо ми причернява от болка.Силиконовите зърна категорично не ги иска-като ги сложа ги гледа учудено и почва да си играе с тях, отлепя ги и пак ми сдъвква зърното. А за бисквитите без глутен-опасявах се, че някой ще ме посъветва да ходя на колхозния-там е кошмарно паркирането, но ще видя как ще се организирам, за да мина и от там. Мерси за отговора все пак, ще се разровя още малко и ще реша какво да правя  :balk_172: :wink:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
имам малко замръзена кърма. Мога ли и как да я ползвам при захранването? Примерно вареното картофче да разредя до пюре с кърма, каша да приготвя пак с кърма вместо с вода... И трябва ли да я преварявам след размръзяване?


Бебе спокойно можеш да разреждаш пюретата с кърма- не трябва да я преваряваш , а само да я размразиш и затоплиш малко- за кашите не знам дали става, но така или иначе инстантните каши не се варят , а само се смесват с топла вода, така че и това да пробваш не е нужно да вариш кърмата. Лошото е , че остатъкът трябва да хвърлиш- примерно ако имаш замразена 90г кърма, за пюрето ще използваш 20тина грама и другото в кофата. Аз лично разреждам само с вода- не добавям нито захар, нито сол- идеята ми беше, че кърмата пак ще подслажда пюретата , а не искам малчо да си помисли, че всяко нещо което ще яде , непременно трябва да е сладко- и резултатът е на лице-даже някои зеленчукови несладки и безвкусни пюрета ги предпочита пред някои плодови.Отделен е въпроса, че след първите 100 г започва страшно гивезене и смукане на пръста, ама зор не зор изяжда си дозата. Пределно ми е ясно, че не трябва да се тъпчат децата, да ядат колкото си искат, но ако го оставя да яде само по колкото иска след час пак е гладен, а нямам намерение да го храня по цял ден.Трябва да се впиша в клуба на лошите майки  :oops:
*
Ивелинка, не ти ли е вариант да преместиш следобедната закуска сутрин, щом мислиш, че ще яде друга храна? То детето може да е нервно вероятно по 100 други причини, различни от тази, че не иска мляко в този час  :)
 До 1г е бил само на 2 заместени хранения моят син, ако не е изял задоволително количество съм го и кърмила след хранене.
 Децата на тази възраст все още са малки, не усвояват добре различните от мляко храни, изкарват ги такива каквито са ги приели ако забелязвате.
Ами не съм се замисляла по този въпрос ,честно. Понеже по схемата на Доц. Георгиева , която така и не разгадах съвсем ,са посочени три хранения с твърда храна ,въведени едно след друго през  2 седмици, та си мислих, че така или иначе е крайно време и за трето хранене. А за това дали е нервен от друго не знам, но е всеки божи ден само в този час ?? А и така зверски хапе с тея две зъбчета, като триончета, че не знам дали няма да се принудя да го "шътна" скоро. А , не споменах, че и кърма вече нямам ,колкото преди , което още повече оправдава още едно хранене, но за сега удържам фронта, незнайно ,обаче, до кога :). М-и , а според Вас рано ли ни е за месо и за глутен?
*
Бих въвела първо месото. Не ви е рано. И след това и глутена.

О, мерси сърдечно! Само да оздравеем и започваме с пържолите
*
Бих въвела първо месото. Не ви е рано. И след това и глутена.
И аз мисля, че е добре.
Ивелинка, доц. Георгиева не бих я слушала за захранване, имам си лично мнение за нея, което не е положително и съответно всичките и теории са ми под въпрос.
За намаляващата кърма - може би се заблуждаваш, единственият начин да провериш вероятно е да предлагаш дохранване с АМ. Бебетата искат да сучат по-често като има някакъв проблем също, не е само от глад.