0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Толкова сте страхотни! Какво да ви кажа, освен...
Дано, дано, дано - за всички нас!   yahoo_17 :)
Благодаря ви от сърце за чудничките пожелания! :) :flower:


П.П.
И това, че знаем руски, не значи, че не сме вярващи хаха

Ами така, де... :) той руския ни идва като бонус... :wink:  Иначе и аз вярвам, че Бог винаги е с нас...
« Последна редакция: Юни 02, 2010, 22:22:23 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Мила Чандра,

от сърце ти желая този опит да завърши със сбъдването на мечтата ти!  :D
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Чандра, миличка, бъди благословена с най-хубавото ,желано и обичано бебе!
Всичките ми положителни мисли утре са за теб!
Chandra, мила пожелавам най-хубавите ембриончета и съвсем скоро да видиш ++++ тест. Много късмет!
*
Здравейте всички, много хубава тема, поздравления!
И аз вече станах на 36 и ще се включа тук.
Да разкажа малко за себе си. Имам една прекрасна дъщеря на 11 и половина години вече, за която съм благодарна на Бог, но от около три години правим опити за още едно бебе – засега неуспешни. От септември 2009 година до сега направихме 4 инсеминации и едно ИКСИ – и те неуспешни. Скоро пак смятам да правя ИКСИ – и ще видим.:)))

Исках по-скоро да кажа накратко, че свалих завишеното си ФСХ /след прием на противозачатъчни беше се вдигнало в три поредни месеци на: 17, 20, 23/, а преди протвозачатъчните беше 1-2 единици над нормата - около 12 - 13, нормализирах естрадиола на 3-ти ден от цикъла, който беше над 200, а това не е добър показател, доколкото съм запозната, защото занижава изкуствено ФСХ, и горе-долу оправих разликата между ФСХ и ЛХ от 2:1 на 1 : 1,5. Сега ФСХ ми се върти около 6, а ЛХ около 4.
Не излезе много накратко май, ще ме извините.:)))

Изводът, който си направих е, че е важен начинът на живот, по-скоро стилът. Защото аз драстично промених диетата си, започнах да се занимавам с йога, медитации, по-активни физически упражнения, тичане и пр. Колкото и да ми беше трудно - спрях да пуша - понеже съм заклет пушач и знам, че тютюнът до голяма степен ми е увредил способността за зачеване. Аз по принцип обичам физическото натоварване – например планинския туризъм, активни разходки, но така за ежедневно напрягане ме мързи и гледах да си го спестявам – базирах на това, че съм си със спортна фигура. Колкото и да е обаче, годинките си казват думата и докато човек се усети –  качил килограми, замързяло ги яйчниците и пр. „хубавини”. Освен това тази смяна на стила ме накара да се чувствам по-добре психически, защото бях съвсем изкукуригала на тема забременяване /и все още съм, но сякаш приемам нещата от друг ъгъл/. Мъжът ми казва, че се държа, сякаш нямаме нито едно дете – и него го подлудих, за жалост. Но на всички ви е ясно как се чувствам, защото когато искаш да забременееш, а не можеш – е страшно мъчително /независимо дали имаш други деца или не/.

 Запечата ми се в съзнанието едно изказване на момиче от чуждестванен форум, което казваше, че тия няколко години, докато забременяла и успешно родила здраво детенце, ги помни като най-черните в живота си. Това изказване някак ме наведе на мисълта – абе защо и аз да си почерням дните без време, няма смисъл, както казват мъдрите – животът е тук и сега и е все едно дали ще се чувстваш добре или зле, но е по-добре да се чувстваш добре – понеже и аз бях изпаднала в страшна меланхолия – та, благодаря на това момиче. Благодаря ви и на вас за интересните постинги, за обществото, което сте създали, за подкрепата и всичко останало.

Желая успех на всички ви!
 :D
Aleph ,само с промяна в стила на живот ли успя да нормализираш хормоните? Пила ли си хранителни добавки за смъкването на ФСХ и ако " да " , би ли споделила какви?
*
Fatal Woman,пия какво ли не - трябва да вметна, че ние сме медицинско семейство, аз в частност се занимавам и с билки - и затова се опасявам да пиша всички неща, които пия и съм пила, за да не навредя на някой, но ще кажа основните неща. Бял равнец,  клинавиче, цариче, роза,коприва и мн. други /чаят, който си правя съдържа над 20 растения, но повтарям - няма да ги изброявам, защото това си е моя рецепта, направила съм си я индивидуално за мене и не е редно да я изнасям тук, за да не навредя/, ленено семе,житни кълнове, агнус кастус. Преди известно време вземах хомеопатични фоликулинум и лутеинум и още някои други. ДХЕА, Л-карнитин, Л-аргинин, отвреме-навреме витамин Е, рибено масло с коензимQ10, лактобацили, понякога алое. Изобщо - пак повтарям - бъркочът е голям и единствено и само лекар трябва да препоръча да се пие каквото и да е. Аз обаче смятам, че мога да си помогна, затова и го правя, но това си е на моя отговорност.

Изветно време правих акупунктура, а от около година сама си правя акупресура - това, заедно с йогата помага страшно много, на мен например ми се удължи цикъла - от около 24 дни стана на около 27-28 - не можех да повярвам, но стана. Разбира се, нещата са комплексни.
« Последна редакция: Юни 03, 2010, 12:28:10 pm от Aleph »
*
Много съм съгласна с теб Aleph!
И аз започнах йога и ми действа много добре. Пия си цитрусови плодови сокчета, обикаляме по планини, карам колело, играя тенис. Опивам се с положителни мисли, промяна на приоритетите и самоосъзнаване да пренастоя струните си.
Здравейте момичета, и аз съм във вашата група-на 38 съм и чакам реда си за второ ИКСИ. Точно такива мисли ми минават и на мен през главата-да започна по-здравословно хранене, да поотслабна, да мисля положително. Просто искам през летните месеци, които ме делят от втория опит, да направя всичко, което мога за да пречистя и тонизирам тялото си. Така се успокоявам, че нещо правя по въпроса. Четох и една книга на Джон Кехоу за значението на това да си представяш това, което искаш да стане. Не зная дали има истина в това, но започнах да следвам някои съвети. Но истина е, че всеки ден мисля за това, което предстои. Понякога с оптимизъм, понякога с тревога. Но се мъча да дам всичко от себе си. Успех и на вас.
*
Хайде и аз да се изкажа по въпроса за положителното мислене.
Положителното мислене не води до никъде, ако не е последвано от действие.
Мисълта не е моя, прочетох я в книгата на Торстен Хавенер - Знам какво си мислиш.
Но... заставам зад тази мисъл с всичките си 6 ръце, без да съм Шива,  :)
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Видях темата и се престраших и аз да се включа.Не ми се вярва ,че съм на 36 и че се случват толкова много неща,които не искаме да ни се случват.Страхуваме се от неизвестното и въпреки това вървим целеустремено към него,търсейки нашата мечта и оставайки с убеждението , че тя ще се сбъдне .Само и единствено тази обща цел ни прави по-мъдри и самоуверини, и наистина ,чудесата стават.Вярвайте в тях,въпреки разочарованията. :grouphug:
Хареса ми мисълта на rtfrtf. Мисля, че точно това правим всички. Мъчим се да се настроим положително ( въпреки, че съм сигурна колко трудно ни е било понякога-понена мен) и действаме. Аз познавам няколко двойки с нашите проблеми и на нашата възраст, които само мислят и нищо не правят. Не зная как издържат да бездействат.  Успех на всички.
Момичета чета ви толкова отдавна, но пиша рядко...
Имам едно прекрасно дете на 9г. - от 4г. ходим до КИРМ - лапароскопията правих при Бързашки - запушени тръби, но миналата год. забременях спонтанно, за съжаление всичко завърши с кюретаж... Получих заповедта от фонда и се реших да започна процедурата и тъкмо чаках да ми дойде и да започна регулона, когато разбрах, че съм отново бременна - така и не успях да се зарадвам заради онова което преживях мин. год., вчера прокървих - днес бях при Емин и за съжаление всичко се повтаря - плоден сак без сърдечна дейност, който трябва да се изчисти...   
Доста са ми завишени НК клетките 27%, ТСХ хормона ми е 4.06 - за него пия еутирокс, но за НК клетките, които явно са основния причинител съм правила само едно вливане...                                             
Да знаете каква ми е мъка - мисля да спра до тук - може би просто трябва да спра да се боря и да страдам, психически всичко ми коства доста услилия да си стъпя на краката. Лекаря ме съветва да удължа заповедта с 3м. и да опитам, но аз психически не мисля, че бих преживяла отново всичко - толкова процедури и надежди и ако тогава всичко пак се сгромоляса - всеки следваш път ми е по тежко...
Sisoni1 - не се предавай, времето лети и много скоро ще се упрекваш , че не си опитала всичко и докрай! Удължи срока, изкарай си спокойно лятото и наесен действай!
Освен това имаш отговор на въпрос, за който аз живота си бих дала - можеш да забременяваш!!!! Можеш момиче!!! Да не си посмяла да не довършиш нещата с едно успешно раждане!

И мен ме жваща депресията , така ме хваща , че не ми се излиза навън....и толкова надебелях....след година мъчителни диети....ама се тътразя до София и бутам напред 140-те си кила ....няма живот за мен без дете...въпреки всичко ще прабвам колкото пъти мога....

Тръшна ме и някакъв гаден вирус...не ми разрешиха да направя имунологични...щях да припадна по влаковете вчера , утре пак пътувам да ми мерят лигавицата....Емин да не го чувам, че заради него ги търпя тез мъки...дебела съм била ,изоставила съм се била...сякаш съм отишла на конкурс по красота ...и той се мъчи , ама си дебелее ......леля ми я помня все дебела а имаше 13 обявени аборта...всичките таткови жени роднини са дебели над100кг и не са спирали да раждат ....офффф каква беше таз орисия незнам...

айде останете си със здраве и когато ще ревем - ще ревем , когато ще бачкаме по въпроса - ще бачкаме ... никакво пораженчество !!!!!
« Последна редакция: Юни 08, 2010, 20:56:08 pm от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!


Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
Нали затова сме тук заедно, за да се оплачем, поплачем и да се подкрепяме! :grouphug:
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Sisoni1, мога само да гадая, колко изморена и тъжна се чувстваш в момента и колко ти е трудно да държиш мотивацията на повърхността... Какво да кажа...  :hug2:
Лекаря ме съветва да удължа заповедта с 3м. и да опитам, но...
И според мене е разумно да удължиш заповедта, няма какво да загубиш от това, напротив... :) Но сигурно ще е хубаво, преди да правите бебе да се концентрираш в намирането и елиминирането на евентуални причини за това развитие... (ако имаш повече яснота, сигурно ще е по-лесно... )

New Love, хайде сега пък вирусче.. - къде го пипна? Пожелавам ти скоростно оздравяване! Почивай си сега, пий витаминчета, чайчета, прави гаргари :)
 :bighug:

Хайде и аз да се изкажа по въпроса за положителното мислене.
Положителното мислене не води до никъде, ако не е последвано от действие.
Мисълта не е моя, прочетох я в книгата на Торстен Хавенер - Знам какво си мислиш.
Но... заставам зад тази мисъл с всичките си 6 ръце, без да съм Шива,  :)
Бравооооо, този господин Хавенер е много умен! :D Страхотна си, Ртфртф! Брой и моите ръце..  :lol: (само мъничко уточнение - Шива има само 4 ръце  :wink:)

Хубава вечер на всички и много целувки!


« Последна редакция: Юни 08, 2010, 22:41:35 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
maya_the_bee, Чандри, благодаря ви. Аз по едно време се притесних, че звуча малко остро. Оказа се, че тая теория за действието и аз съм я развивала, само че във варианта: "Ще си намеря два лева на улицата, ама първо трябва да изляза от вкъщи". Книгата я бива, само дето аз пак съм в нестандартните отговори. А защо ли?  osi_10

Утре съм на преглед. Ще изчезна през работно време, ще съчиня пак някой водевил. От днес вечерта ми прокърви новия МЦ. Настроила съм се до ден-два, ако всичко е наред да има развитие за втора серия при мен. Камерааааааааа, втори дубъл!  :photo: И после -  :needleani: :egg: :pleasantry:  :bfp1: preggo  :babbycarrage:
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Здравейте момичета,
Бих искала да попитам някой знае ли след блокаж какви изследвания се правят и генерално какво точно определя на кой ден след блокажа ще се започне стимулацията. Не би могло да е така субективно: защото блокажа държи 28 -30 дни, та дай да си харесаме един. 
Момичета, благодаря ви за подкрепата и разбирането - днес се разбрахме с лекаря за кюретажа за в петък - да минава, да се поуспокоя поне малко...
А иначе, кажете ми моля ви какво да направя, за да разбера защо става така, как да лекувам тези НК клетки...какви ли не изследвания пусках преди инвитрото - не знам какво друго трябва да направя...
А и си мислих май е по добре да не става въобще, отколкото напразни надежди и после колко боли, но уви... какво ли не трябва да преживеем...
Прегръщам ви всички:grouphug:
Момичета, благодаря ви за подкрепата и разбирането - днес се разбрахме с лекаря за кюретажа за в петък - да минава, да се поуспокоя поне малко...
А иначе, кажете ми моля ви какво да направя, за да разбера защо става така, как да лекувам тези НК клетки...какви ли не изследвания пусках преди инвитрото - не знам какво друго трябва да направя...
А и си мислих май е по добре да не става въобще, отколкото напразни надежди и после колко боли, но уви... какво ли не трябва да преживеем...
Прегръщам ви всички:grouphug: