0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #60 -: Март 28, 2010, 09:46:34 am »
Дони, огромни благодарности от мен за всичко онова, което правиш!
Ти си прекрасна, всеотдайна и отдадена от сърце на каузата!
За мен е чест, че те познавам!
Прегръщам те силно!
 :bighug:  :youwoman::bighug:

Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #61 -: Март 28, 2010, 10:06:04 am »
Дони, огромно Браво и Благодаря!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #62 -: Март 28, 2010, 10:34:11 am »
Доничка, браво  :bighug:
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #63 -: Март 28, 2010, 10:55:10 am »
Благодарим ти , Дони!  :D
*
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #64 -: Март 28, 2010, 11:13:11 am »
Душе, мерси, обаче не искам да редактирам мнението на Ани и я чакам да дойде а го смени това заглавие. И моля ви, не ми благодарете персонално, тук става дума за много труд на много хора, аз съм просто един от тях.
П.П. Гледам и други са писали докато писателствам, прегръщам ви момичета, но ви моля, не ми благодарете, че се притеснявам.

Според мен лично, срещата беше излючително ползотворна.
Изпълнителният комитет на Fertility Europe приветства горещо новите участници. Клер Люиз-Джоунс председател на ИК на Fertility Europe и изпълнителен директор на Infertility Network UK откри срещата.

Очертана бе визията и мисията на организацията. Една от причините да се съберем всички е да видим кои сме и какво правим и целта - всички страни от Европа да станат част от Fertility Europe и да имат възможност да работят заедно. Всеки може да допринесе и да бъде полезени само с активното участие на всички членове може да се осъществи истинска организация.


Бяха обсъдени възможностите за финансиране на организацията, за спонсорство, за увеличаване на членовете и участието в други проекти.

Дениса Прядкова от Словакия, гласът на Източно Европейските страни приветства горещо за добре дошли участничките от Новата Европа. Всички се представихме по малки имена, на табелките бяха изписани малките ни имена и си говорихме с тях - много мило и приятелско ми се стори това.

Причините, поради които трябва да бъдем горди, че ще сме членове на Fertility Europe са няколко:
да имаме глас без значение дали силен или тих, важно е да разпръснем своето послание из стария континент и да имаме възможността да говорим на милиони хора. Този глас да е ясен и чист и да се научим да споделяме един друг.
Уникално е, че след толкова години работа за тази кауза ние вече имаме шанса да се срещнем след толкова години.
Когато правителствата трябва да направят нещо за нас - Fertility Europe може да бъде перфектният източник с информация от цяла Европа защо трябва да направят това.
Въпреки разликите помежду си ще можем да участваме в съвместни инициативи и проекти - нов начин на медийно присъствие, нови варианти на финансиране и подкрепа. На прага на нова голяма Европейска организация трябва да я изваяме така, че да отговаря на нуждите на нас пациентите.
 
Гертруи от Белгия ни представи изпълнителния комитет на Fertility Europe, как работи, как се избира, как заседава, какви са принципите на управление на асоциацията - демократичност и високо зачитане на всяко мнение. За последните 3 г са прведени десетки заседания. Това са доброволци не просто в собствените си държави, но и доброволци във Fertility Europe. Формирани са 4 работни групи от доброволци за работата по организацията. Ние също можем да се присъединим към тях и бихме желали да го направим.
Предизвикателствата в тази работа са както навсякъде и както при нас, естествено, много работа, а малко финансови средства и малко хора. Но тук има и още нови предивикателства - работа между хора с различни културни и национални различия, големи разстояния, необходимост от виртуални срещи.
Обобщено бе какво можем да очакваме от тази организация и какво не. Това е една широка платформа за обмяна на опит, решения на проблеми, за вдъхновения и идеи, но разбира се не е във възможностите й да знае и може всичко. Ние също можем да допринесем много за нейната работа.

Излизам сега после подължавам .....
« Последна редакция: Март 28, 2010, 11:24:44 am от Елфи »
*
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #65 -: Март 28, 2010, 13:09:01 pm »
Тук съм качила снимките, които правих аз и които Ради ми изпрати. Ще чакам и другите момичета като изпратят ще качвам тук и тях, така че който се интересува може да след албумчето.

http://www.facebook.com/album.php?aid=166261&id=94587816501

Една от основните цели на Fertility Europe е да построи здрава мрежа между европейските пациентски организации, която да бъде със силна репутация, прозрачност, демократичност и представителност. Общата позиция по всички въпроси е дълъг процес, предвид че идваме от различни култури и нации. Изабел от Франция пожела да обсъдим споделянето на принципни гледни точки по въпросите за законодателствата в различните страни и регулатитивните стандарти за лечение и определени медицински практики.
В част от Европейските държави напълно липсва регулация в лечението на стерилитета и асистираната репродукция. Това води до недоверие между пациенти и клиники. Елена от Румъния сподели, че в нейната страна стерилитета не се счита за проблем и общество и институции са му обърнали гръб при положение, че раждаемостта в страната е много ниска. Те като организация са писали петиции до институциите и дори до Европейския парламент, но без резултат все още. Агнешка от Полша коментира 3 Европейски директиви, които трябва да се имплементират и касаят дейностите по лечение на стерилитета. Поставен бе и въпросът да представим още идеи, които да бъдат дискутирани на следващата среща.

Клер Люиз-Джоунс направи кратко представяне на план 2010 за работата на организацията по отношение на профилактиката и достигането до семействата. Очерта преките цели - повече членове, повече помощ, повече финансиране.

следва ...

« Последна редакция: Март 28, 2010, 13:11:14 pm от cygnus »
*
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #66 -: Март 28, 2010, 13:43:13 pm »
В рамките на почти 2 часа бяха представени организациите, които вече са членове на Fertility Europe:
Белгийската организация De Verdwaalde Ooievaar бе представена от Geertrui, 
Организацията на Чешката Република Nadace Mateřská naděje от Hana,
Финландската организация Lapsettomien yhdistys Simpukka ry бе представена от Satu ,
Израелската организация Chen представи Ofra,
Италианските организации Amica Cicogna, Cerco Un Bimbo и обединената асоциация на всички Италиански пациентски организации в областта на стерилитета FIAPI представи Annalisa,
Холандската организация Freya бе представена от Jose,
Норвежката организация Ønskebarn от Randi,
Словашката организация Občianske združenie BOCIAN бе представена от  Denisa и Peter,
Швейцарската organizaciq Verein Kinderwunsch от Conrad,
Великобританската организация Infertility Network UK от Clare - председател на изпълнителния комитет на Fertility Europe.

*
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #67 -: Март 28, 2010, 13:59:59 pm »
На следващият ден сутринта в рамките на повече от 2 часа бяха представени организациите кандидат-членове на Fertility Europe:
Австрийската организация Wunschkind – Kinderwunsch бе представена от Margit
Българската фондация "Искам бебе" беше представена от Радина
Българското "Сдружение Зачатие" представи Донка
Френската асоциация Maia представи Isabelle
Гръцката организация Kiveli бе представена от Aristea
Унгарската Országos Lombikbébi Támogató Alapitvány представи Brigitta
Латвийската организация Fertilitas представи Dace
Полската организация Nasz Bocian представиха Agnieszka и Anna
Румънската SOS Infertilitatea представи Elena
Испанската организация Genera представи Diana
Шведската Barnlängtan (former IRIS) бе представена от Lina
*
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #68 -: Март 28, 2010, 14:14:06 pm »
След кратка кафе пауза и приятелски разговори започна сесията за обмяна на опит. Всички организации като нашата се сблъскваме със сходни проблеми.
Едни от тях са как да набират доброволци, как да ги мотивират, как да осигуряват финансиране за своята дейност.
И там е много често срещано доброволци, които са успели да станат родители да продължават активно да подкрепят двойките, които продължават своята борба, а също така да работят като доброволци. Медийните участия имат много сериозен принос също.
В Норвегия, например, по време на Коледните и Великденските празници и националните им празници всичко комерсиални реклами са забранени. Но медиите са длъжни във рамките на същото време предназначено за рекламни спотове да излъчват клипове за благотворителни каузи. Това е времето, когато всички медии и рекламни агенции търсят неправителствените организации и отразяват техните проблеми, дейности. Това е голяма помощ за тях, защото много хора, готови да работят, точно по този начин научават за тяхната организация.
*
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #69 -: Март 28, 2010, 14:22:07 pm »
Разбира се, започна и объждането на първата съвместна инициатива на всички участнички.
Дениса ни я представи и идеята наистина е впечатляваща. Нарича се Special Family Project. Всички ние ще изпратим картичка, която ще изобразява нашето семейство и нашето послание.
Всички ние имаме семейства - дали имаме дете или не, дали сме заченали след АРТ, дали все още се борим и се срещаме в клиниките, дали сме осиновили, дали сме решили да останем не по свое желание семейство без деца - всяко наше семейство е специално и уникално.
Всеки от нас ще постави снимка на нашето семейство (може дори да не е снимка а нещо което символизира семейството ни, рисунка, която да ни вдъхнови да си го представим) и да напишем своето послание под нея. Всички тези хиляди картички с послания ще бъдат изложени в Рим. Това ще бъде нашето общо послание на Fertility Europe към милиони хора от Европа.

Това беше една топла, приятелска и човешка среща. Аз съм впечатлена и изключително развълнувана от едно ново начало за Сдружение Зачатие и за всички нас.
« Последна редакция: Март 28, 2010, 14:35:55 pm от cygnus »
*
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #70 -: Март 28, 2010, 15:23:01 pm »
Супер! Благодаря ти, Дони, че отдели от времето си, за да ни разкажеш подробно и да ни направиш съпричастни в срещата. Много ми хареса това, което правят в Норвегия по време на рекламите по празниците. Права си, че много хора работят безкористно за каузата, но и ти си един от тях!  :hug2:

*
Re: Fertility Europe - среща във Виена
« Отговор #71 -: Март 30, 2010, 20:08:41 pm »
<a href="http://static.slidesharecdn.com/swf/ssplayer2.swf?doc=bulgariazachatie-100328102712-phpapp02&amp;rel=0&amp;stripped_title=bulgaria-zachatie" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://static.slidesharecdn.com/swf/ssplayer2.swf?doc=bulgariazachatie-100328102712-phpapp02&amp;rel=0&amp;stripped_title=bulgaria-zachatie</a>

Ето я и презентацията.
*
Re: Fertility Europe - среща във Виена
« Отговор #72 -: Април 02, 2010, 10:44:43 am »


Happy and blessed Easter Holidays from Fertility Europe.

Светли, топли и щастливи празници, мили момичета!
*
Re: Fertility Europe - среща във Виена
« Отговор #73 -: Април 02, 2010, 10:48:18 am »
Дони, презентацията е страхотна. Благодаря ти!

Re: Fertility Europe - среща във Виена
« Отговор #74 -: Април 04, 2010, 17:44:14 pm »
Много се развълнуват от тази тема. Това е много значимо, браво, Момичета! :D
Благодаря ти, Бени!