0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #40 -: Март 24, 2010, 16:55:38 pm »
Малко  :lol:
*
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #41 -: Март 24, 2010, 17:54:19 pm »
Обаче трябва да обещаете да я закарате и на летището след това  :wink:




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #42 -: Март 24, 2010, 18:05:10 pm »
Много успех ти пожелавам, Дони, много вълнуващи мигове, които да те "подгряват" в тази кауза и осъществяване на набелязаните задачи за всички от Зачатие! Сигурна съм, че ще се представиш повече от блестящо с този хъс!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
*

    mimss

  • *
  • 156
  • И от най-тъмните облаци вали светла вода!
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #43 -: Март 24, 2010, 19:22:03 pm »
 :drunk:

Добре, че казахте "пиене", та да изплувам и аз от мъглата.

Доне, успех!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #44 -: Март 24, 2010, 23:07:01 pm »
:drunk:

Добре, че казахте "пиене", та да изплувам и аз от мъглата.

Доне, успех!

ооооооооооооооооооооооооооооо  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #45 -: Март 24, 2010, 23:25:34 pm »
Благодаря ви момичета за куража и хубавите думи :)

Дано да има интернет в хотела - задължително ще вляза късно вечерта. Ако не - чак вдругиден вечерта.
Целувам ви!
*

    eleonor

  • ****
  • 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #46 -: Март 24, 2010, 23:38:35 pm »
Дони, :wink:
 успех, късмет и ползотворна сре6та!!!



Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #47 -: Март 25, 2010, 20:52:00 pm »
Дони, ти винаги си била нашият любим герой! Успех!!! С теб сме!
*
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #48 -: Март 25, 2010, 22:36:56 pm »
Дони, убедена съм, че ще се справиш страхотно. Успех!  :bighug:
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #49 -: Март 25, 2010, 22:41:25 pm »
Успех Дони!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #50 -: Март 27, 2010, 09:40:37 am »
Момичета, много ви благодаря за милите думи и пожелания. За по-малко от 2 дни време на срещата, за да споделя всички сигурно ще ми отнеме още повече време. Още съм в София и днес ще се прибирам обратно и може би довечера ще мога да разкажа подробно. Качила съм малко от снимките, които направих във Фейсбук (голяма част не са  много добър фокус) и ще изчакам останалите участници да се приберат и да ги качат и те - тогава ще има наистина много снимки за разглеждане.

Сега накратко само ще ви споделя най-силните впечатления, а като се върна ще продължа.

Момичетата представители на всички държави бяха прекрасни! Много добри и отдадени на каузата да работят за хората с репродуктивни проблеми. Едни от тях вече са майки, други все още се борят със стерилитета в момента. Ние страшно много си приличаме всички. Чувстваме еднакво, срещаме същото неразбиране от страна на обществото и колеги и приятели, борим се за всяко едно появяване в медия, срещаме същите организационни трудности - как да обединим накараме повече хора да работят с нас и да ни помагат доброволно, как повече хора да съберат кураж да говорят открито по медиите, че стерилитета не е срамна болест, че 1 на всеки 6 европейски двойки среща проблеми със забременяването. Всички бяха толкова мили, дружелюбни и отдадени на каузата да работят. За мен лично, както и за всички от Зачатие ще бъде чест да работим заедно с тях, защото ние сме еднакви. Ако нашият глас сега е шепот, когато говорим от името на милиони семейства с репродуктивни проблеми - той вече ще е вик. Ще имаме повече идеи, повече хора, ще можем да оптимизираме всички ресурси, труд и информация.
 Споделихме опит, всеки обясни поотделно как се справят те като организации с както се разбра общите за всички нас проблеми, независимо от различните условия - и икономически, и социално ориентирани и законово регулирани условия. В много от държавите има строги регулативни правила, които ограничават достъпа до конкретни процедури и техники и този диапазон е доста голям. От пълни забрани, до прекрасна медицински и базирана на база националните особености регулация. За съжаление най-сериозни са проблемите на момичетата в държавите, където такава регулация напълно липсва. И те бяха не една и две. Също така и от гледна точка на финансовата подкрепа от страна на държавата - различията бяха от 6 или неограничен брой напълно реимбурсирани цикли до абсолютна незаинтересованост и никакъв ангажимент дори за една спермограма и изследването на един хормон. Има държави, в които всичко момичетата плащат сами от своя джоб - теглят кредити, продават жилища. Както бяхме ние преди няколко години. Като хора, като жени, борещи се да бъдат майки, като семейства, които се обичат - всички споделяхме едно и също - сякаш не ни делят хиляди километри, сякаш бяхме на наша си Зачатска среща. Но за проблемите свързани с реимбурсиране и регулация от страна на законодателството - вчера и онзи ден се срещнаха 2 различни Европи. Нашите са като на всички останали момичета дошли от Източна Европа - Словакия, Румъния, Латвия, Полша, Унгария. Тук може би е мястото, да погледнем къде точно е България - като държавна политика, като неправителствена дейност , къде е Зачатие, къде са неправителствените организации в общата карта. Наистина съм безкрайно горда, че и от страна на законодателство, и от страна на отношение от страна на институциите ние ВЕЧЕ сме едни от първите от източните държави. Няма да преувеличавам, но ви свалям шапка на всички вас за работата, която сме свършили и това, което сме постигнали. Подпомагане от страна на държавата, регулация на медицинските практики по АРТ, работа на пациентските организации, значителната промяна в нагласата и на медиите и на обществото по отношение на проблема - дори и малко хора да са, но с много помощници, гражданско общество, общност за взаимопомощ чрез форума, чрез срещите, благотворителни инициативи - ние сме вече доста доста напред. Има страни, като Румъния, в които все още ситуацията е същата, каквато беше и тук още когато създавахме сдружението. Много страни все още нямат пациентски организации и дори нямаха представител. А ние имаме 2 - при това силни, активни, ефективно работещи организации, с неуморни мотивирани и отдадени да помагат жени. Толкова ми е мило и гордо от всичко това, колкото и рядко напоследък да ми се случва да се гордея с нещо българско и родно. Като се прибирахме с Радина и останахме сами почувствахме такава удовлетвореност и гордост - направо щяхме да литнем от радост. Аз съм сигурна, че ние можем да дадем много още и тук и в семейството на Fertility Europe.
Ето такива срещи мотивират хората. Виждаш колко е малък света, колко си приличаме, колко е хубаво да можеш да си подадеш ръка. И колко хубави и истински хора има, независимо къде живеят и как. Когато сме с обща болка, общи мечти и обща борба - няма различни езици, няма различни култури и навици.
Ще продължа да пиша с подробности после , защото както ви казах има и доста конкретни неща, които искам да обсъдим и ако можем да се борим да постигнем това и в България, защото има страни в които е постигнато.
Много мило ми стана, когато си сядах след презентацията ни и минах покрай Клер - тя ми стисна ръката, а когато седнах, Аристеа от Гърция, която седеше до мен от сърце ни поздрави за всичко, което сме направили и за това, което правим.

Изпитвам искрена и сърдечна благодарност към всички от ФЕ за прекрасната човешка и вълнуваща среща на приятели, на Клер - председател на Fertility Europe и Инфертилити Нетуърк UK, на Дениса, на Аналиса, на Гертруи, Жози, Ранди, Сату, Офра, Конрад и на всички момичета, дошли от всички краища на Европа, на European Society of Human Reproduction and Ebryology (ESHRE) за подкрепата и помощта това събитие да се осъществи.

Прегръщам ви ! Довечера пак ще пиша!
« Последна редакция: Март 27, 2010, 20:14:18 pm от cygnus »
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #51 -: Март 27, 2010, 10:25:23 am »
:bighug: Благодаря!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #52 -: Март 27, 2010, 11:39:50 am »
cygnus, благодаря ти за страхотния позитивизъм, който носиш от Виена.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #53 -: Март 27, 2010, 17:10:18 pm »
Това е прекрасно. Благодаря ти че го сподели


*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #54 -: Март 27, 2010, 21:28:48 pm »
Страшна си, Дони! Браво за всичко, наистина огромно браво!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #55 -: Март 27, 2010, 23:29:38 pm »
 :bighug:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #56 -: Март 27, 2010, 23:54:26 pm »


Организации членове нa Fertility Europe:
De Verdwaalde Ooievaar (Белгия), Nadace Mateřská naděje (Чешка Република), Lapsettomien yhdistys Simpukka (Финландия), Chen (Израел), Amica Cicogna (Италия), Cerco Un Bimbo (Италия), FIAPI (Италия), Freya (Холандия), Ønskebarn (Норвегия), Občianske združenie BOCIAN (Словакия), Verein Kinderwunsch (Швейцария), Infertility Network UK (Великобритания)

Организации кандидат-членове на Fertility Europe:
Wunschkind – Kinderwunsch (Австрия), Фондация "Искам бебе" (България), Сдружение "Зачатие" (България), Association Maia (Франция), Association Pauline et Adrien (Франция), Kiveli (Гърция), Országos Lombikbébi Támogató Alapitvány (Унгария), Tilvera (Исландия), Fertilitas (Латвия), Nasz Bocian (Полша), SOS Infertilitatea (Румъния), Barnlängtan (former IRIS) (Швеция), Genera (Испания)




Представителите на Балканските държави - България, Гърция и Румъния :)
« Последна редакция: Март 28, 2010, 00:03:30 am от cygnus »
*
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #57 -: Март 28, 2010, 00:00:17 am »
Благодаря :bighug:
*
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #58 -: Март 28, 2010, 00:09:55 am »
Аничко, понеже ти си пуснала темата - имаш ли нещо против да й актуализираме заглавието (примерно - Fertility Europe - среща във Виена) за да е ясно за какво става дума, понеже инфото е доста и ще трябва да го допълвам в още мнения - да е ясно за какво става дума още от заглавието.
Мерси за СМС-а !
« Последна редакция: Март 28, 2010, 00:34:28 am от cygnus »
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Дони, успех ти желаем!
« Отговор #59 -: Март 28, 2010, 09:30:36 am »
Немога да ви опиша колко съм горда, че ви познавам момичета и, че съм част от вас.
Благодаря ви.

Дони, ти си знаеш:)