0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Бременност и болки в корема!
« Отговор #40 -: Февруари 28, 2015, 14:05:00 pm »
В 17 г.с. за няколко дни имах силни болки при ходене в таза. Куцуках като баба. Докторът не се впечатли, било заради разширяването. Добре, че бързо отмина. Една приятелка обаче до края си откара с болки в таза, при нея било защипан нерв. Дано бързо отмине при теб  :crossfingers:



   La vita è bella
*
Re: Бременност и болки в корема!
« Отговор #41 -: Февруари 28, 2015, 15:53:25 pm »
Мерси,момичета,дано сте прави  osi_9
Re: Бременност и болки в корема!
« Отговор #42 -: Декември 18, 2016, 13:40:51 pm »
Здравейте момичета. Искам да споделя и моя проблем. В момента съм  бременна в 5 г.с , първата ми бременност приключи със спонтанен аборт :( .. Вчера имах леко кафеникаво зацапване и не толкова силни болки ниско долу.Утре ще ходя на доктор.Притеснявам се , може ли да ме посъветвате с нещо ?
Re: Бременност и болки в корема!
« Отговор #43 -: Януари 31, 2017, 16:31:47 pm »
Здравейте! При мен симптомите са: апетит,напълняване,чувствителни гърди, много ми се спи, гади ми се, вие ми се свят, ходя често до тоалетната, имам понякога болки все едно,че ще ни идва, станах с променливи настроения. Разбрах,че съм бременна след Овулацията,но щом ми закъсня лелката пак си направих тест за пи-сигурно и пак беше с две черти. :) А съм само във втори месец
*
Re: Бременност и болки в корема!
« Отговор #44 -: Март 22, 2017, 21:49:01 pm »
Ох, аз не знам в коя тема да попитам.. В главата ми е каша..
Имам подобни на болка, но не съвсем ( по скоро непрестанно напрежение, все едно нещо ме притиска) от дясно! НЕ спира, днес е  5ти ден. Вчера ходих на лекар, гледа ме видеозон, бебето ( цяла една точка  :) е в матката ) От дясно не видя нищо, дори и яйчника, каза имало черва пред него, не можела да го види..Според мен просто не боравеше добре с видеозона. Тук в Сащ си има видеозон техници,  много рядко самия лекар те гледа.
Малко предистория, аз съм с отстранена лява тръба заради извънматочна бременност, също и множество съмнения, за бременности, които приключват  като спонтанни аборти, но са си извънматочни.
От дясно се е случвало няколко пъти.. изобщо, това ми е първа вътрематочна бременност без лекарска намеса и да си призная, още съм шок..
Притеснява ме факта, че може да има бебе и в тръбата.. Иначе какво толкова ме притиска от дясно, днес отекваше чак към кръста..В прегънката на крака чувствам пулсиране, притискане, нагоре, където се предполага, че е яйчника и тръбата, лека болка, сякаш някой ме натиска...
ОТ ляво съм имала киста някаква, каза док, аз не се притеснявам за това изобщо.. Каква е? Откъде е? по принцип нямам кисти, или поне, не съм имала проблеми.. Дясната страна ми е зора, моля някой да сподели подобни болки/ напрежение на какво могат да се дължат?

*
Re: Бременност и болки в корема!
« Отговор #45 -: Март 22, 2017, 23:24:38 pm »
Галя, знам, че е безумно скъпо, но според мен трябва да те види още някой на ултразвук. :-(  Няма ли такова понятие при вас като "рискова бременност", за да те прегледа лекар?

*
Re: Бременност и болки в корема!
« Отговор #46 -: Март 23, 2017, 02:35:52 am »
Блу, и аз днес цял ден си мисля къде да отида.. (Пък и на работа бях, и по зъболекари тичах)
 Те затова ме приеха вчера и ми направиха видеозон, защото съм в рискова група, но за жалост дори и вътрематочната бременност не ме успокои.. Днес съвсем се побърках от притеснение, след всяко едно трепване от дясно..
Видях си ЧХГ резултата онлайн, дори не ми се обадиха да ми кажат какъв е и да запишем час за утре да го повторим.. Нищо!
Та ЧХГ е 15000, на 5гс и 6 дена. Високо ми се струва, но и аз вече съм изперкала съвсем, като гледам по таблиците по седмици, изглежда ок..
Всеки организъм си е различен, с близнаците пък в началото хормона не ми се удвои , и направо бях съкрушена, дори не знаех, че са двама още..
Утре ги почвам от рано да им звъня и да видим няма да мога поне кръвния тест да повторя.. А това да си запишеш час за същия ден в някой лекарски кабинет, е направо мит.. Аз за този офис чаках 2 дена, хем по спешност.. Направо ти казват, ако е толкова спешно - отивай в спешното.. А аз не искам да ходя там ако не се налага наистина спешно.. За едно лекарство на сина ми, който лепна респираторен вирус на 3 г като беше, за едно лято - 2 пъти.. $2500 беше сметката, после втория път още почти толкова.. (моята лапароскопия беше по-малко, хем с болничен престой ) Ненормална работа ...
 

*
Re: Бременност и болки в корема!
« Отговор #47 -: Март 23, 2017, 10:13:28 am »
Гальонди, дано да успееш да направиш още едно изследване на ЧХГ и дано да се удвоява правилно!
Нивото на ЧХГ за 6-та гестационна седмица е добро, зависи кога е била овулацията и денят за имплантация след това, индивидуално е. Примерно при моята спонтанна бременност (сега погледнах в графиката) последното измерване на ЧХГ, което съм правила е било 6797 в 4г.с. и 5дни (т.е. в 6г.с. ЧХГ е било доста по-високо от твоето), но аз бях с ранна овулацията, около 10 ден от цикъла.
Така че добра ти е стойността, но дано да успееш да изследваш още веднъж поне, а и ако може да те прегледат отново с вагинален ехограф.
« Последна редакция: Март 23, 2017, 10:18:54 am от marsi »

*
Re: Бременност и болки в корема!
« Отговор #48 -: Март 24, 2017, 21:27:50 pm »
Записахме час за другата седмица в Четвъртък. Първо на видеозон - с техник! И после с гинеколог.
За моя радост напрежението от дясно не е чак толкова осезаемо от вчера.. има го, в прегънката на крака ми също, като опипвам ми се струва, че където са лимфните възли ( те не са подути) но самата част покрай лимфните възли, от дясно, е като подута..
За първи път чувам да не искат да повторят ЧХГ теста, защото първия бил добре(???)
Дано всичко е наред, тъкмо се зарадвахме с мъжа ми 😍

*
Re: Бременност и болки в корема!
« Отговор #49 -: Март 24, 2017, 22:03:19 pm »
Гальонди, по принцип казват, че при визуализация на сак в матката ЧХГ не е важен, а е важно какво ще се види. Явно затова не са искали друго ЧХГ, а и твоето е достатъчно високо. Само сак ли видяха? Колко мм?
Пожелавам ти добри новини другата седмица. :)
*
Re: Бременност и болки в корема!
« Отговор #50 -: Март 25, 2017, 04:47:25 am »
Видя се сак и йолк сак ( така наречената точка  :P )  но още нямаше сърдечен ритъм. Аз си обърках датата на последния цикъл и всъщност съм била на 5гс и ден-два.. А си мислех, че е почти 6гс Отдавна вече не следя месечния цикъл, знам че го имам и е редовен, но през Февруари подрани, та се омотах кога беше точно..
Това е невероятна изненада за нас, за момчетата се борихме 5 години, след тях също имахме няколко несполучливи бременностти. Тази новина ни изправи косите ( мислех, че е пак в тръбата) И сега тъъкмо осъзнаваме какво всъщност се е случило.. Чудо!  :)