0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #360 -: Април 22, 2010, 11:04:04 am »
http://www.rxlist.com/cefzil-drug.htm#

30mg/kg/24h е максимум дневна доза Цефзил (Цефпрозил).
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #361 -: Април 22, 2010, 11:40:39 am »
Докторе аз ходя на частен лекар, а с личната предимно правя консултации.
Личната винаги се съгласява с частният лекар. Не знам поради какви причини го прави, макар понякога и да не е съгласна с предписаното лечение. Никога не го оспорва или възразява, но не предписва и това което смята че е по удачно. Поради натрупалите се куп грешки върху Тони от нейна страна, основно не разчитам на нея.

За съжаление се налага винаги сама /тоест чрез вас/ да взимам решение за лечения и правилни дози.Още веднъж благодаря за отделеното време.

Цитирах им аз какво пише на листовката 15 мг./кг на 2 приема, ама кой ме чува ... :x :(

Между другото Тони е добре, има само лош дъх и лека хрема, която е със зеленикав цвят предполагам от Моракселата. Не желаеха да започваме още АБ,преди да се е влошило цялостнвото му състояние, но тъй като изолираното е още от 1 април, реших че няма нужда да чакам повече.

Вратленцето се оправи с лек масаж и мазане с Пулмекс бейби.
« Последна редакция: Април 22, 2010, 11:44:34 am от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #362 -: Април 22, 2010, 11:47:32 am »
И ние в отбора на болните! Предната вечер детето почти не спа, беше много неспокойна! Вчера ми се обадиха от яслата, че има хрема и температура! Заведох я при личната - само леко зачервено гърло и хрема! Според нея вероятно се касае за вирус, но е възможна проява на варицела /контактни сме/! След обяд към 4.00 ч темп беше 37.6 С, падна с една доза Панадол, към 22.30 часа вечерта се вдигна до 38.3 С, повече не! Сутринта беше 37.6 С. Детето става неспокойно, казва, че му парят очите и давам Панадол и Нурофен! За сега не даваме друго! В нослето слагам Олинт!
Предвид че идват събота и неделя, моля д-р Бърди за съвет - колко време мога да изчаквам да падне температурата, утре да водя ли пак на преглед? Нужно ли е друго лечение да се включи?
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #363 -: Април 22, 2010, 13:20:45 pm »
Здравейте д-р Бърди,
Лека и спокойна седмица Ви желая.
Моля Ви, да ми дадете насока в следната ситуация

 При Дъщеря ми в растияние на 2/3 месеца се случва следното
Някоко дена само хрема, която бързо преминава в гъсто зелени сополи, без нищо друго. След което започва силна в началото по-скоро суха преминаваща в къртеща си кашлица, която трае ок 3 седмици.
след което имаме 1 седмица до 10 дена спиране на кашлицата и всичко се повтаря отнова. :( :( :(
Това се случва вечв за 3ти път -  3 семици кашлица и хрема, 1 седмица без и отново..... Без Температура.
На лекар бяхме естествено няколко пъти. Слуша дробовете, казва че са чисти, гърлото също. Констатира лек вирус. Изписва сироп за кашлица и това е.
На мен обаче вече ми писна, детето не може да се храни нормално, непрекъснато кашля... Може ли да се кашля и повтаря това кашляне толкова често ей така без нищо и за трети път през седмица да хваша все едни и същи леки вируси.
Не трябва ли да се нправят изследвания на назален и гърлен секрет за изолиране на някакви бактерии, независимо , че детето няма Т.

Ваксинирана е с всички предписани ваксини по немския имунизационен календар.

Ще ви бъда благодарна, ако ме насочите какво изследване да искам като отидем днес при доктора.


Тези неща се лекуват по "опит".
Вероятно това е остатъчна кашлица, изискваща Фликсотайд.
Може да направите секрети, но в Германия това едва ли ще Ви направят... .


Д-р Бърди,
много Ви благодаря за отговора.
Извинявам се, че ви досадя още един път.
Днес излязоха резултатите от назалния секрет на детето./направиха го, Слава Богу, по мое настояване и то домашния ни лекар, не детския, за когото всичко е наред, нищо че детето кашля зверски и се дави от сополи и денем и нощем :o :o :o, просто няма думи, но това е друга тема/.

Изолира ни са

множество haemophilus sp.
умерено Streptococcus pneumonie

лекаря предписа Cefuroxin 125mg/5ml /по антибиограма/.
В описанието пише обаче, за деца над 2 год
- при леки инфекции - 2х5мл
- при тежки - 2х10 мл дневна доза.
Лекаря се двоумеше, но препоръча 2х5мл на ден.

1. Вие какво бихте ми препоръчали 2х5 или 2х10мл на ден, защото не останах с впечатление, че лекаря /домашния/ е съвсем сигуре.

2.Кажете ми моля с 2 думи за тези haemophilus sp., не можах да намеря инфо на немски, а с английския трудно се справям.

3.И още нещо - лекаря май не беше 100% съгурен, че тези бактерии са причина за хремата и кашлизата месеци наред / дробове на слушалка чисти, слушани от 3ма лекари/. Вие какво мислите?

Ше Ви бъда безкрайно благодарна, ако ми отговорите,

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #364 -: Април 22, 2010, 13:27:39 pm »
Само да допълня, че детето е ваксинирано 4 пъти с Превенар /според немския имунизационен календар/, който доколкото знам е точно срещу Streptococcus pneumonie
 :o :o :o :o.
Е това остава за мен загадка. как може при положение, че е ваксинирана, да се зарази.
Защо ги правим тогава тези ваксини???

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #365 -: Април 22, 2010, 23:51:17 pm »
Здравейте д-р Бърди, отново за съвет при вас:
синът ми е на 2г.4м., ходи на ясла, на 30 март вдигна температура, имаше хрема и започна кашлица, след преглед от педиатърката се оказа, че има обилни секрети, които слизат надолу, силно възпаление на гърлото и съответно се наложи прием на антибиотик, предписа Панцеф (десет дневен курс) и Градомед сироп. Междувременно всички в къщи изкарахме някакъв вирус с обилна хрема е кашлица.
След две седмици напълно излекуван отново тръгна на ясла, четири дни по късно се върна със сополи - тъмно зелени (на рядко) и запушен нос, които третирах с олинт - 3 дни и промивки с физиологичен разтвор. след уикенда беше почти без сополи и отново тръгна на ясла. Вчера обаче ми се обадиха от яслата, че детето е неспокойно плаче и се оплаква, че го боли ухо. Веднага го заведохме на лекар, като той през цялото време плака, което означаваше, че доста го е боля ушенцето.
Педиатърката установи възпалено дясно ухо и леко възпалено ляво, гърлото беше леко възпалено но според нея вероятно от плача. Изписа еднократно 10кап. аналгин за болката, след това 3 пъти х2 капки Гаразон и по една ампула витм.С за 5 дни.
Синът ми обаче след прегледа вдигна температура, която и до момента не е падала, варира м-у 37.2 и 38 градуса.
Днес следобяд го заведох на УНГ, който каза, че и двете уши са възпалени и трябва антибиотик изписа Агументин, Отипакс и Макситрол за носа.
все още не съм дала антибиотика(минали са само 2 седмици от приема на Панцефа, смятате ли, че можем да се разминем с него, или при ушни възпаления той е задължителен. Трябва ли да направя някакви изследвания. Преди около месец съм взимала носен секрет (преди първия антибиотик) и всичко беше чисто.
Ще съм ви много благодарна, ако и този път ми дадете насоки
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #366 -: Април 22, 2010, 23:59:44 pm »
Забравих да напиша и че УНГ каза, че трябва да пием Ериус по 2.5мл. на ден, най-малко 20 дни, най-добре да си изпием едно шишенце, защото синът ми е "много бял, рус, синеок - за снимка в учебниците по медицина като пример за дете податливо на алергии",
към момента не сме проявявали алергии към храна, единствен път имахме алергичен обрив и се наложи урбазон, но тогава в парка бяха пръскали с препарат и най-вероятно беше от това.
Знам, че според вас Ериус за повече от 3-5 дни няма полза. Как да постъпя?
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #367 -: Април 24, 2010, 01:40:34 am »
Д-ре започнахме антибиотика
Агументин 312/5
УНГ след мое настояване за 3 приема а не два, ни го дозира по следната схема:
3 пъти по 5мл. (синът ми тежи 10.50кг - 10.80кг)
педиатърката ми коригира дозата на 3 приема по 4мл.
но аз като направих сметки според това, което сте казвали за не повече от 50мг/кг/24часа, сама промених отново дозировката, защото горните две ми се видяха доста силни
надявам се правилно да съм определила дозата:
312 / 5 = 62.4 * 9 (3приема х 3 мл) = 562мг / 10.50кг = 53мг/кг/24
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #368 -: Април 26, 2010, 01:10:45 am »
Здравейте доктор Бърди, вече 2ри час се лутам из нета като започнах с ваши теми от преди години по разни форуми докато стигна до тук.
Радвам се че все още консултирате, ето и моя проблем
Синът ми е на 1,5м, кърмен до 1 година. Имаме диагноза АБКМ, която се изразява във силно зачервяване на устните, веждите и зависи от количеството дори обрив по цялото тяло, последван от повръщане и след 30 мин сме като "нови".
От повече от половин година сме на строга диета изключваща голям брой хран. алергени, от  5 мес сме на безмлечна диета, защото прословутият Фризопеп също неможем да приемаме и от него ту се зачервява ту повръща ту нищо но отказва да се храни като е в храната и така..
През февруари т.г направи първия бронхиолит със спазъм както го нарече доки,лечение вентолин сироп и проспан ни закрепиха, но детето продължаваше да кашля по време на хранене,при по-бурна игра, да повръща от време на време при закашляне,водила съм го пак и пак да го слуша и не само тя , казаха ми че му няма нищо, или че има рефлукс и т.н..
В края на март преди Великден го заведох да му направят Приорикс ваксината защото в София имаше почти епидемия от Морбили. До тогава я отлагахме заради алергията, при прегледа доки каза че пак имаме "деликатен спазъм",детето покашляше от време на време и имаше лека хрема но нищо друго. Назначи ни същото лечение и след 4 дни бяхме ОК, направи му ваксината и след Великден вече бяхме в Александровска болница със спастичен бронхиолит.
Една седмица на Урбазон инжекций и вентолин инхалаций, изписаха ни здрави и след 10 дни пак направи т.нар тираж.. (хлътване на ямката и ребрата)и много лека кашлица и хрема в началото която бързо изчезна.. пак ни изписаха инхалаций с вентолин и урбазон на хапчета, на 2рият ден от лечението /вчера/ 1час след инхалацията пак тираж, хъркане,свирене на гърдите, за секунди запушен нос и кашлица, дадох му вечерната доза урбазон и една спешна инхалация и нещата се нормализираха за около 30 мин.
Никога не сме имали продължителна кашлица ,нощтни пристъпи, температура
Разбира се лекуващата пумоложка от болницата настоява да минем на "поддръжка" със Сингюлер и Ксизал защото е много реактивен и най- вероятно се късае за алергични прояви.Разбира се каза и че сме на кантар за диагноза Астма и състоянието му все повече клони към нея.Таткото има прояви на сенна хрема и е алергичен към котки.
Аз сама за себе си направих наблюдение че най-вероятно в момента състоянието му е провокирано от препаратите за битова химия с които почиствам в къщи, до сега не е реагирал но..
Не са ни правени никакви изседвания, освен снимка и ПКК в болницата.
Извинявам се за дългият пост но исках да изложа по ясно състоянието на малкия, какво е вашето мнение за лечението което ни предстои и какво мога да направя за да помогна на малкия?
« Последна редакция: Април 26, 2010, 01:12:39 am от bilyanaz »
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #369 -: Април 26, 2010, 01:19:37 am »
Д-ре започнахме антибиотика
Агументин 312/5
УНГ след мое настояване за 3 приема а не два, ни го дозира по следната схема:
3 пъти по 5мл. (синът ми тежи 10.50кг - 10.80кг)
педиатърката ми коригира дозата на 3 приема по 4мл.
но аз като направих сметки според това, което сте казвали за не повече от 50мг/кг/24часа, сама промених отново дозировката, защото горните две ми се видяха доста силни
надявам се правилно да съм определила дозата:
312 / 5 = 62.4 * 9 (3приема х 3 мл) = 562мг / 10.50кг = 53мг/кг/24
3ml  на 8 часа е = 9мл/дневно=562мг/дневно= около 51мг/кг/24 часа за 11 кг дете.
Стига да не е алергичен към Аугментин... .
Само АБ е достатъчен- да капете капки не е нужно.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #370 -: Април 26, 2010, 01:22:22 am »
Здравейте доктор Бърди, вече 2ри час се лутам из нета като започнах с ваши теми от преди години по разни форуми докато стигна до тук.
Радвам се че все още консултирате, ето и моя проблем
Синът ми е на 1,5м, кърмен до 1 година. Имаме диагноза АБКМ, която се изразява във силно зачервяване на устните, веждите и зависи от количеството дори обрив по цялото тяло, последван от повръщане и след 30 мин сме като "нови".
От повече от половин година сме на строга диета изключваща голям брой хран. алергени, от  5 мес сме на безмлечна диета, защото прословутият Фризопеп също неможем да приемаме и от него ту се зачервява ту повръща ту нищо но отказва да се храни като е в храната и така..
През февруари т.г направи първия бронхиолит със спазъм както го нарече доки,лечение вентолин сироп и проспан ни закрепиха, но детето продължаваше да кашля по време на хранене,при по-бурна игра, да повръща от време на време при закашляне,водила съм го пак и пак да го слуша и не само тя , казаха ми че му няма нищо, или че има рефлукс и т.н..
В края на март преди Великден го заведох да му направят Приорикс ваксината защото в София имаше почти епидемия от Морбили. До тогава я отлагахме заради алергията, при прегледа доки каза че пак имаме "деликатен спазъм",детето покашляше от време на време и имаше лека хрема но нищо друго. Назначи ни същото лечение и след 4 дни бяхме ОК, направи му ваксината и след Великден вече бяхме в Александровска болница със спастичен бронхиолит.
Една седмица на Урбазон инжекций и вентолин инхалаций, изписаха ни здрави и след 10 дни пак направи т.нар тираж.. (хлътване на ямката и ребрата)и много лека кашлица и хрема в началото която бързо изчезна.. пак ни изписаха инхалаций с вентолин и урбазон на хапчета, на 2рият ден от лечението /вчера/ 1час след инхалацията пак тираж, хъркане,свирене на гърдите, за секунди запушен нос и кашлица, дадох му вечерната доза урбазон и една спешна инхалация и нещата се нормализираха за около 30 мин.
Никога не сме имали продължителна кашлица ,нощтни пристъпи, температура
Разбира се лекуващата пумоложка от болницата настоява да минем на "поддръжка" със Сингюлер и Ксизал защото е много реактивен и най- вероятно се късае за алергични прояви.Разбира се каза и че сме на кантар за диагноза Астма и състоянието му все повече клони към нея.Таткото има прояви на сенна хрема и е алергичен към котки.
Аз сама за себе си направих наблюдение че най-вероятно в момента състоянието му е провокирано от препаратите за битова химия с които почиствам в къщи, до сега не е реагирал но..
Не са ни правени никакви изседвания, освен снимка и ПКК в болницата.
Извинявам се за дългият пост но исках да изложа по ясно състоянието на малкия, какво е вашето мнение за лечението което ни предстои и какво мога да направя за да помогна на малкия?
Основата на лечението на Астма в детската възраст са инхалаторните КС препарати. Фликсотайд, например.
Които аз тук никъде не ги виждам, освен оралният КС... .
Инхалаторните КС са преди Сингюлер, а не след него.
Ксозал и подобните нему нямат НИКАКВО място в лечението на БАстма при деца. За алергичен ринит- да.
Няма такива "поддръжки"- дава се само Фликсотайд в нужната минимално необходима доза. Сингюлер е добавъчна опция и с него не се почва никога като монотерапия.

Въпрос на диагноза е... това по описание може да е и тежък рефлукс... .
Без преглед? не знам... .
« Последна редакция: Април 26, 2010, 01:25:22 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #371 -: Април 26, 2010, 01:27:09 am »
Само да допълня, че детето е ваксинирано 4 пъти с Превенар /според немския имунизационен календар/, който доколкото знам е точно срещу Streptococcus pneumonie
 :o :o :o :o.
Е това остава за мен загадка. как може при положение, че е ваксинирана, да се зарази.
Защо ги правим тогава тези ваксини???
Ако не го бяхте ваксинирали досега да е направил тежко усложнение, или пневмония.
Ваксината не пази от заразяване  а от тежки усложнения на инвазивни заболявания.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #372 -: Април 26, 2010, 12:32:42 pm »
Здравейте Д-р Бърди,
Извинявам се, дано не Ви притеснявам и дано имате време да отговрите на въпроса ми, защото аз все повече се обърках и не знам дали това което правим е добре за детето.
Както писах вече по-горе,

при дъщеря ми бяха изолирани от назален секрет

множество haemophilus sp.
умерено Streptococcus pneumonie.

Това, че случва при семейния ни лекар /педиатъра беше в отпуск по това време/, който назначи и антибиотика.
На следващия ден занесох резултата при педиатъра, който се изказа така:

Аз не бих приложил антибиотично лечение, ако беше моето дете. Това е само заселване на бактериите, щом нямало Температура детето нямало нужда от АБ???? Според него тези 3 пъти повтарящи се хреми с кашлици  не били предизвикани от въпросните бактерии, а от вируси????

При което аз съвсем се обърках и се питам, правилно ли правим като даваме АБ на детето? А кашлицата намаля значително, след като започнахме АБ

Моля дайте накакво становище? Вие как бихте постъпили при даденото положение? Бихте ли дали АБ?

Благодаря ВИ


Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #373 -: Април 26, 2010, 14:50:21 pm »

Основата на лечението на Астма в детската възраст са инхалаторните КС препарати. Фликсотайд, например.
Които аз тук никъде не ги виждам, освен оралният КС... .
Инхалаторните КС са преди Сингюлер, а не след него.
Ксозал и подобните нему нямат НИКАКВО място в лечението на БАстма при деца. За алергичен ринит- да.
Няма такива "поддръжки"- дава се само Фликсотайд в нужната минимално необходима доза. Сингюлер е добавъчна опция и с него не се почва никога като монотерапия.

Въпрос на диагноза е... това по описание може да е и тежък рефлукс... .
Без преглед? не знам... .
[/quote]

Охх, тоя рефлукс все повече ми навлиза в полезрението, добре може ли бебе което наддаваше по 1,300 на месец през първите 6 месеца, и след това по малко но пак съвсем в допустини норми изведнъж на година и половина да се окаже че има рефлукс?
Наистина не съм запозната той само в повръшане ли се изразява или има и скрити прояви които може да не съм забелязала.
В момента сашо не е повръщал от както бяхме в болницата, там след инхалацийте ми казаха че е нормално, а и преди това не се е случвало често.
предполагам че двете заболявания не са взаимо изключващи се но възможно ли е рефлукса да предизивква тиражи задух и хъркане и всички да го бъркат с астма, или по скоро в следстиве на него сме развили астма... още повече се забатачих 8O
казвате че без преглед ви е трудно да поставите диагноза, разбира се, ако е възможен преглед ще дойдем, само че незнам координати за връзка с вас
поздрави!
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #374 -: Април 26, 2010, 14:55:32 pm »
Здравейте Д-р Бърди,
Извинявам се, дано не Ви притеснявам и дано имате време да отговрите на въпроса ми, защото аз все повече се обърках и не знам дали това което правим е добре за детето.
Както писах вече по-горе,

при дъщеря ми бяха изолирани от назален секрет

множество haemophilus sp.
умерено Streptococcus pneumonie.

Това, че случва при семейния ни лекар /педиатъра беше в отпуск по това време/, който назначи и антибиотика.
На следващия ден занесох резултата при педиатъра, който се изказа така:

Аз не бих приложил антибиотично лечение, ако беше моето дете. Това е само заселване на бактериите, щом нямало Температура детето нямало нужда от АБ???? Според него тези 3 пъти повтарящи се хреми с кашлици  не били предизвикани от въпросните бактерии, а от вируси????

При което аз съвсем се обърках и се питам, правилно ли правим като даваме АБ на детето? А кашлицата намаля значително, след като започнахме АБ

Моля дайте накакво становище? Вие как бихте постъпили при даденото положение? Бихте ли дали АБ?

Благодаря ВИ


Правилно давате антибиотика.
А и подобрението отговаря на въпросът Ви като причинно-следствена връзка.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #375 -: Април 26, 2010, 14:57:52 pm »

Основата на лечението на Астма в детската възраст са инхалаторните КС препарати. Фликсотайд, например.
Които аз тук никъде не ги виждам, освен оралният КС... .
Инхалаторните КС са преди Сингюлер, а не след него.
Ксозал и подобните нему нямат НИКАКВО място в лечението на БАстма при деца. За алергичен ринит- да.
Няма такива "поддръжки"- дава се само Фликсотайд в нужната минимално необходима доза. Сингюлер е добавъчна опция и с него не се почва никога като монотерапия.

Въпрос на диагноза е... това по описание може да е и тежък рефлукс... .
Без преглед? не знам... .

Цитат
Охх, тоя рефлукс все повече ми навлиза в полезрението, добре може ли бебе което наддаваше по 1,300 на месец през първите 6 месеца, и след това по малко но пак съвсем в допустини норми изведнъж на година и половина да се окаже че има рефлукс?
Наистина не съм запозната той само в повръшане ли се изразява или има и скрити прояви които може да не съм забелязала.
В момента сашо не е повръщал от както бяхме в болницата, там след инхалацийте ми казаха че е нормално, а и преди това не се е случвало често.
предполагам че двете заболявания не са взаимо изключващи се но възможно ли е рефлукса да предизивква тиражи задух и хъркане и всички да го бъркат с астма, или по скоро в следстиве на него сме развили астма... още повече се забатачих 8O
казвате че без преглед ви е трудно да поставите диагноза, разбира се, ако е възможен преглед ще дойдем, само че незнам координати за връзка с вас
поздрави!


Рефлуксът влошава хода на една астма. Не че сам той я причинява.
Често симптомите си приличат, освен друго... . Като например това "...която се изразява във силно зачервяване на устните, веждите и зависи от количеството дори обрив по цялото тяло, последван от повръщане" си е пристъп на рефлукс.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #376 -: Април 26, 2010, 15:20:57 pm »
Здравейте!
И ни е сме в отбора на болните и моля за помощ :( от вчера Момчил (1г.8м.)на обяд започна с кашлица и то мокра като се заиграе покашляше ни хрема ни температура снощи с триста зора заспа преез нощта кашлицата се увеличи не можа да мигне цялата нощ кашля и плаче нямаше Т.но се появиха и сополки бистри но обилни заведох го при педиатърката каза че има хрипове и гърдичките му свирели няма Т само кашлица биха му урбазон една инжекция ,изписа антибиотик- Панцеф 6мл.на 24 часа,АСС,сироп-Салбутамол и Фенистил 12 капки 3 пъти дневно ,ако може и Вашето мнение д-р Бърди тъй като то е важно за мен!
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #377 -: Април 26, 2010, 15:25:46 pm »
Здравейте, д-р Бърди! Може ли да помоля за съвет! Бяхме 3 дни с температура, след което остана само кашлица и все още запушващо се от време на време носле! Вчера след обяд очите на детето започнаха да образуват много гурелчета и да сълзят! Започнахме да слагаме капки Тобрекс! Очният лекар, на който имам доверие може да ни приеме чак в петък! Днес е по-добре, но сме под въпрос дали да пием антибиотик! Изписаха ни Клацид от утре ако не се оправят нещата!
Наложителен ли е антибиотика при конюктивит?!?
« Последна редакция: Април 26, 2010, 15:27:38 pm от yana-v »
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #378 -: Април 26, 2010, 15:29:38 pm »
Много се извинявам че съм настойчива но като сме подхванали раговор да го довършим.. това са симптоми които се получават само при пирем на млечни храни/ АМ,млечна каша, сирене/даже и козе/с друго не съм прбвала.
Под количетсво имам предвид една, две или три бебешки лъжички...
Откакто сме на диета, и не премаме мляко тези зачервявания ги няма, закашля се и повръща дори в началото на храненето а не след като се е нахранил, и не при всяко хранене/дори рядко/ а с млякото  няма изключение..
Повърнатато не е храна а е по-скоро прозрачна слузеста материя. Може да върне обем на суперна лъжица и да спре,но се е случвало и да си излее стомаха ако не спре да кашля/тогава разбира се връща и храна.
За мен е важно още едно менеие, защото отидох още в началото при алерголог тя постави диагнозата АБКМ, даде диета и фризопеп и толкова, нещата приключиха, всички други лекари я приеха и ни сложиха в графа алергични
а ако детето има рефлукс и не е трябвало да се мъчим с диети сумати време..
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #379 -: Април 27, 2010, 09:34:47 am »
Здравейте д-р Бърди,
Моля Ви за съвет. Миналата събота и неделя дъщеря ми /2г.5м./ повърна по веднъж две вечери подред. Накрая го "обърна" на разстройство. Започнах да давам Хидрасек и 2 дни на диета. Оправи се определено. Онази вечер повърна отново и то няколко пъти и отново разстройстово. Няма температура и като цяло детето е жизнено и не губи тонус.„Вчера я заведох при личната, тя ми каза освен Хидрасек да давам и Нелидикс 3х1/2. Малката не го приема, първо се опитах да го стрия и с малко кисело мляко и мед да й го дам - върна го и каза че е гадно. Днес се опитах на 3-4 малки парченца да й го дам със закуската, но тя ги усети, плювна и пак каза че е гадно.
Какво ще ме посъветвате, има ли друга алтернатива? Вчера отказа да яде каквото й да било, само 2 банана в късният следобяд. Тази сутрин хапна кус-кус, определено с охота.
Благодаря Ви!