0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II
« Отговор #340 -: Април 15, 2010, 19:49:15 pm »
Д-р Birdie, пиша Ви с молба да си отблокирате пощенската кутия, бих искала да Ви пратя ЛС.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #341 -: Април 15, 2010, 19:56:44 pm »
Тя си е свободна... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #342 -: Април 15, 2010, 20:53:33 pm »
Докторе, не мога да Ви пратя ЛС. Блокирали сте ме. :oops:
*

Birdie

• 11040
« Отговор #343 -: Април 15, 2010, 21:01:25 pm »
Done.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #344 -: Април 15, 2010, 21:09:40 pm »
Благодаря Ви!
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #345 -: Април 17, 2010, 15:15:19 pm »
Имам нужда от съвет, надявам се да го получа.
От може би 2-3 дни забелязвам, че детето ми е малко по сприхаво, инатливо и пищящо като начин на поведение, до тук добре наблюдавам си го. Обаче вчера след градината ми каза, че го боли врата и не може да накланя главата назад, поради което отказва да се облича и съблича сам. Днес вече доста често, казва че го боли и плаче при опит да наведа главата назад, както и да масажирам тила.
На някоя майка случвало ли се е на детето й, дайте съвет.
Наскоро прекарах сериозен плексит и мисля, нещо подобно е и при Тони. Той е с дълга коса и твърде често се запотява, особено до като спи. Подстригах аз малко косата, защото не можем да влезем във фризьорски салон, но все още е дългичка. Смених и с по тънки завивки, но си се изпотява в първите десет минути от заспиването.Преобличам го задължително, но в градината го оставят така. Често като го взимам, косата му е даже още влажна. Предполагам е някакъв вид настинка това, но ми се ще да мога с нещо да му облекча болката.
Благодаря на отзовалите се.
« Последна редакция: Април 17, 2010, 15:17:20 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #346 -: Април 17, 2010, 18:28:40 pm »
Говорих с личната и тя предложи да дам Нурофен, така й направих, че доста се беше схванало това дете и пищеше от болка. Сега се успокои малко, но казва че още го боляло. Ако и утре е същото положение да съм го водела при дежурният и евентуално в спещният кабинет или в понеделник при нея.
Тук вече започнах да се притеснявам, докторе включете се с мнение, моля ви.
« Последна редакция: Април 17, 2010, 18:31:12 pm от Perdeto »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #347 -: Април 17, 2010, 21:02:19 pm »
Тортиколис?
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #348 -: Април 17, 2010, 21:08:28 pm »
Тортиколис - простете какво означава?

П.П. Прочетох в кратце и не става дума за тортиколис.
Роден е чрез планово секцио.

Между другото от Нурифен го отпусна и понеже не знаех с какво загряващо средство да масажирам според инструкциите на личната, масажирах с Пулмекс бейби. Определено след Нурофен се успокои, обаче не даваше да пипам едната страна на вратлето отзад.Бавно и лекичко, постепенно успях нещо да постигна, защото в момента има съвсем лека болка при допир. Остава обаче силна болка, когато главата се накланя назад.
« Последна редакция: Април 17, 2010, 21:13:05 pm от Perdeto »

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #349 -: Април 17, 2010, 21:25:37 pm »
Докторе, предвид създалите се обстоятелства около изригването на вулкана в Исландия и облака вулканична пепел, приближаващ нашите географски ширини предполага ли някакви по-специални действия по повод децата с чувствителни бели дробове, каквато е моята Стефания? Има предупреждения от СЗО само да не упражняват физическа активност и това е.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #350 -: Април 17, 2010, 23:15:41 pm »
Докторе, как се диагностицира менингиален синдром - повишен тонус на вратната москулатура? Вратът "вдървен ли е" при свиването? Четири пъти за последните дни видях как се прави свиването на врата, но не разбрах какво точно се търси...
Питам, защото тази вечер Вики повърна два пъти при опит да бъде нахранен. Причината може и да е банална - бяхме на гости при съседите и пи за първи път сок от касис, който може да го е раздразнил, но предвид диагнозата на мъжа ми се плаша. Даже съм намислия да стана в три часа през нощта да меря температура /за сега Вики поддъража 36.4/
*
« Отговор #351 -: Април 18, 2010, 09:47:35 am »
Лейди, я кажи как и какво се вижда при свиването на врата.
Аз като чух, че не може да мърда врата си, на мига се присетих за симптом на менингит, знам ли.
При бактериални инфекции от рода на стрептококови,мораксела ... възможно ли е да се получи схващане на врата? Това се питам в момента, че то ясно какво се изолира по градините.
На скоро имахме стрептокок пнеумоние пихме Сумамед 6 дни, на контролата излезе Мораксела катаралис. Доктора погледна антибиограмата и при все, че детето беше абсолютно здраво и без никакви симптоми, реши че е само носител и за това ни предписа капки Гаразон - 7 дни. Един ден след приключването на капките, Тони е с лош дъх /предполагам от моракселата/, но нищо друго за момента освен това с врата.

Днес е по добре, явно това Пулмекс загрява и успокоява, снощи преди да легне пак масажирах с това. В момента изпитва болка само когато извива назад главата, когато пие вода например.

« Отговор #352 -: Април 18, 2010, 12:35:24 pm »
Дравейте д-р Бърди,
Незнам дали сте чели поста ми по-горе, за лечението дъщеря ми Никол.
Не потръгна с АБ Цефилиз (повръщаше го) и джипито ни изписа Суметролим на 12 часа по 7мл. Повлия се от него, но единственото което ме притеснява е кашлицата й. Или всъщност, че кашля рядко (по един два пъти) но много "къртещо".
Пием сироп Синекод 3х5мл. В листовката пише, че подтиска кашлицата. Дали подтискайки я се изчистват дробчетата и?
Кое е по добре, да се подтиска кашлицата или сироп който втечнява секрета за да илзезе?
Ще се радвам да чуя мнението Ви!
Лек и сълънчев ден!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #353 -: Април 18, 2010, 12:57:36 pm »
Може да дадете АЦЦ Кидс.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #354 -: Април 18, 2010, 13:00:10 pm »
Лейди, я кажи как и какво се вижда при свиването на врата.
Аз като чух, че не може да мърда врата си, на мига се присетих за симптом на менингит, знам ли.
При бактериални инфекции от рода на стрептококови,мораксела ... възможно ли е да се получи схващане на врата? Това се питам в момента, че то ясно какво се изолира по градините.
На скоро имахме стрептокок пнеумоние пихме Сумамед 6 дни, на контролата излезе Мораксела катаралис. Доктора погледна антибиограмата и при все, че детето беше абсолютно здраво и без никакви симптоми, реши че е само носител и за това ни предписа капки Гаразон - 7 дни. Един ден след приключването на капките, Тони е с лош дъх /предполагам от моракселата/, но нищо друго за момента освен това с врата.

Днес е по добре, явно това Пулмекс загрява и успокоява, снощи преди да легне пак масажирах с това. В момента изпитва болка само когато извива назад главата, когато пие вода например.

Всяко 6 дневно лечение е грешка. Нищо под 10 дневно лечение за Стрептокок не дава траен резултат.
Симптомите вероятно се дължат на инфекция- Моракселата трябва задължително да лекувате с 10 дневен курс.

Ако разбира се лабораторните Ви резултати са верни... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #355 -: Април 19, 2010, 09:44:55 am »
Здравейте д-р Бърди,
Лека и спокойна седмица Ви желая.
Моля Ви, да ми дадете насока в следната ситуация

При Дъщеря ми в растияние на 2/3 месеца се случва следното
Някоко дена само хрема, която бързо преминава в гъсто зелени сополи, без нищо друго. След което започва силна в началото по-скоро суха преминаваща в къртеща си кашлица, която трае ок 3 седмици.
след което имаме 1 седмица до 10 дена спиране на кашлицата и всичко се повтаря отнова. :( :( :(
Това се случва вечв за 3ти път -  3 семици кашлица и хрема, 1 седмица без и отново..... Без Температура.
На лекар бяхме естествено няколко пъти. Слуша дробовете, казва че са чисти, гърлото също. Констатира лек вирус. Изписва сироп за кашлица и това е.
На мен обаче вече ми писна, детето не може да се храни нормално, непрекъснато кашля... Може ли да се кашля и повтаря това кашляне толкова често ей така без нищо и за трети път през седмица да хваша все едни и същи леки вируси.
Не трябва ли да се нправят изследвания на назален и гърлен секрет за изолиране на някакви бактерии, независимо , че детето няма Т.

Ваксинирана е с всички предписани ваксини по немския имунизационен календар.

Ще ви бъда благодарна, ако ме насочите какво изследване да искам като отидем днес при доктора.

*
« Отговор #356 -: Април 21, 2010, 11:28:50 am »
Докторе Цефзил 250/5 мл. в доза 2 х 7 мл. за 15 кг.дете множко ли е?
« Последна редакция: Април 21, 2010, 11:34:47 am от Perdeto »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #357 -: Април 22, 2010, 10:22:22 am »
Здравейте д-р Бърди,
Лека и спокойна седмица Ви желая.
Моля Ви, да ми дадете насока в следната ситуация

При Дъщеря ми в растияние на 2/3 месеца се случва следното
Някоко дена само хрема, която бързо преминава в гъсто зелени сополи, без нищо друго. След което започва силна в началото по-скоро суха преминаваща в къртеща си кашлица, която трае ок 3 седмици.
след което имаме 1 седмица до 10 дена спиране на кашлицата и всичко се повтаря отнова. :( :( :(
Това се случва вечв за 3ти път -  3 семици кашлица и хрема, 1 седмица без и отново..... Без Температура.
На лекар бяхме естествено няколко пъти. Слуша дробовете, казва че са чисти, гърлото също. Констатира лек вирус. Изписва сироп за кашлица и това е.
На мен обаче вече ми писна, детето не може да се храни нормално, непрекъснато кашля... Може ли да се кашля и повтаря това кашляне толкова често ей така без нищо и за трети път през седмица да хваша все едни и същи леки вируси.
Не трябва ли да се нправят изследвания на назален и гърлен секрет за изолиране на някакви бактерии, независимо , че детето няма Т.

Ваксинирана е с всички предписани ваксини по немския имунизационен календар.

Ще ви бъда благодарна, ако ме насочите какво изследване да искам като отидем днес при доктора.

Тези неща се лекуват по "опит".
Вероятно това е остатъчна кашлица, изискваща Фликсотайд.
Може да направите секрети, но в Германия това едва ли ще Ви направят... .
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #358 -: Април 22, 2010, 10:25:16 am »
Докторе Цефзил 250/5 мл. в доза 2 х 7 мл. за 15 кг.дете множко ли е?
Коректната доза е 3мл на 8 часа, или 4.5мл на 12 часа.
30мг/кг/24 часа е дозата. (30х15= 450мг/дневно=9мл Цефзил от 250мг/5мл=3мл х3, или 4.5мл на всеки 12 часа).
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #359 -: Април 22, 2010, 10:54:32 am »
Много благодаря, вчера след като се зачудих на дозата, отново говорих с лекаря и той склони на 2 х 6 мл.. Ако не сте вие докторе не знам какво бих правила, най вече Тони. Още веднъж много благодаря. За пореден път съм възмутена и потресана от лекарската гилдия тук в Бургас.