Здравейте доктор Бърди, вече 2ри час се лутам из нета като започнах с ваши теми от преди години по разни форуми докато стигна до тук.
Радвам се че все още консултирате, ето и моя проблем
Синът ми е на 1,5м, кърмен до 1 година. Имаме диагноза АБКМ, която се изразява във силно зачервяване на устните, веждите и зависи от количеството дори обрив по цялото тяло, последван от повръщане и след 30 мин сме като "нови".
От повече от половин година сме на строга диета изключваща голям брой хран. алергени, от 5 мес сме на безмлечна диета, защото прословутият Фризопеп също неможем да приемаме и от него ту се зачервява ту повръща ту нищо но отказва да се храни като е в храната и така..
През февруари т.г направи първия бронхиолит със спазъм както го нарече доки,лечение вентолин сироп и проспан ни закрепиха, но детето продължаваше да кашля по време на хранене,при по-бурна игра, да повръща от време на време при закашляне,водила съм го пак и пак да го слуша и не само тя , казаха ми че му няма нищо, или че има рефлукс и т.н..
В края на март преди Великден го заведох да му направят Приорикс ваксината защото в София имаше почти епидемия от Морбили. До тогава я отлагахме заради алергията, при прегледа доки каза че пак имаме "деликатен спазъм",детето покашляше от време на време и имаше лека хрема но нищо друго. Назначи ни същото лечение и след 4 дни бяхме ОК, направи му ваксината и след Великден вече бяхме в Александровска болница със спастичен бронхиолит.
Една седмица на Урбазон инжекций и вентолин инхалаций, изписаха ни здрави и след 10 дни пак направи т.нар тираж.. (хлътване на ямката и ребрата)и много лека кашлица и хрема в началото която бързо изчезна.. пак ни изписаха инхалаций с вентолин и урбазон на хапчета, на 2рият ден от лечението /вчера/ 1час след инхалацията пак тираж, хъркане,свирене на гърдите, за секунди запушен нос и кашлица, дадох му вечерната доза урбазон и една спешна инхалация и нещата се нормализираха за около 30 мин.
Никога не сме имали продължителна кашлица ,нощтни пристъпи, температура
Разбира се лекуващата пумоложка от болницата настоява да минем на "поддръжка" със Сингюлер и Ксизал защото е много реактивен и най- вероятно се късае за алергични прояви.Разбира се каза и че сме на кантар за диагноза Астма и състоянието му все повече клони към нея.Таткото има прояви на сенна хрема и е алергичен към котки.
Аз сама за себе си направих наблюдение че най-вероятно в момента състоянието му е провокирано от препаратите за битова химия с които почиствам в къщи, до сега не е реагирал но..
Не са ни правени никакви изседвания, освен снимка и ПКК в болницата.
Извинявам се за дългият пост но исках да изложа по ясно състоянието на малкия, какво е вашето мнение за лечението което ни предстои и какво мога да направя за да помогна на малкия?