0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #20 -: Февруари 18, 2010, 06:46:38 am »
Ами и на ценоразписа в клиниката цената беше 340 лв на ЗЕТ. Аз в сайта не съм гледала колко е.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #21 -: Февруари 18, 2010, 09:51:08 am »
... Трансфера беше 340 лв ...

 8O Ники, защо ЕТ на замразени ембриони е 340лв. Според цените в сайта на клиниката ЕТ е под номер 34 с цена 290 лв., а с посочената от теб цена под номер 22 е Вътрематочна инсеминация със съпружески сперматозоиди. Да няма промяна в цените или нещо да са се объркали в клиниката при таксуването или ... :ask:

Очевидно в сайта не е актуализирана цената .
Аз също  бях погледанала  тази от сайта  и когато мъжа ми плати  сметката  / ЕТ  и   с лекарствата/ ,ми се стори висока и питах .Тогава на ценоразписа на стената  видях цена 340лв. 


*
Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #22 -: Февруари 18, 2010, 22:33:40 pm »
Да се отчета и аз: днес, пореден (3ти) преглед от началото на цикъла, 12ти ден. Фоликула ми от 10ти ден до днес е станал от 14.5 на 15.5, а лигавицата от 6.5 на 7.5. Според д-р Димитрова, това не са очаквани темпове и ме вика пак на 14ти ден. Най=вероятно трансфера няма да е по-рано от 18ти ден. Погледнах си календара на стимулирания цикъл през октомври: пункцията ми е била на 14ти ден, а трансфера - на 17ти ден.
Днес чаках час и половина, реда ми беше още в 8:30ч., но така и не се доредих до д-р Владимиров. А наблюденията ми са, че д-р Димитрова само преглежда и мери, няма думата за нищо, а и не коментира нито резултати, нито протоколи, нито евентуални въпроси.
Платих пак 30 лева за ултразвук. Това е.
Събота съм пак на преглед.
Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #23 -: Февруари 22, 2010, 11:59:31 am »
Здравейте момичета! Утре 14:00 съм на трансфер. В момента ми е доста напрегнато на всички фронтове, но ще гледам да се успокоя и да мисля спокойно и позитивно за предстоящето. Успех на всички  osi_9 !
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #24 -: Февруари 22, 2010, 12:29:14 pm »
sanipop , късмет  :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 и след 14 дни да видиш  :bfp:  и после   щастливи :cloud9: !


*
Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #25 -: Февруари 24, 2010, 14:16:35 pm »
Здравейте,
При мен не се стигна до трансфер, за съжаление. Доктора каза, че ебрионите след размръзяването не са се разделили.
Бях разочарована и не успях да задам въпроси, а той пак каза, че като дойда след цикъл ще мислиме.
И понеже на друго място четох коментари за Владимиров, бих искала да споделя, че това: "Ще мислиме" в някакво неясно бъдеще е малко изнервящо. Не съм за парите, които се плаща там, и момичетата там са отзивчиви и услужливи, чисто е и има  организация, която се опитват да спазват според деня. Но разговора с Владимиров никога не е бил повече от 3 минути. Не разбирам, при все че бях последна, защо не хвана ИЗто и не го прегледа на момента. Не вярвам да си ги носи вкъщи да ги гледа на спокойствие. Ако трябват генетични изследвания, да ги правя веднага и да не губя време до следващия цикъл. Освен запушени тръби, други аномалии за сега не са известни. По моя преценка си пуснах имунология и сега пак на моя глава ще пусна генетични. Стимулацията си е стимулация, 8 фоликула и 6 оплодени яйцеклетки.
Та такива са ми забележките: този негов "темерутски" (ще извинявате за израза) подход не е най-печелившия за мен. Мълчанието не винаги е злато. Момичетата, които ходим в тези клиники сме вече половин доктори и той спокойно може да обясни какви са му намеренията за дадения случай, ако има такива.
Пак на своя глава проведох курс по акупунктура в друга клиника, където резултатите в отделни случаи са с положителен резултат.
Това е от мен. За радост, имаме избор и наистина всеки може да реши да намери своя си доктор.
Успех на всички!
ПС Това не го казвам само заради отрицателните опити. Те не ме демотивират да продължа борбата. Но искам да виждам, че е в правилната посока, а не се тъпче на едно място с години.
« Последна редакция: Февруари 24, 2010, 14:19:25 pm от Rina74 »
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #26 -: Февруари 24, 2010, 14:44:29 pm »
Rina74 , ако ти кажа ,че преди два часа мислех ,че е време да се отчетеш и нещо ме жегна  едно гадно предчуствие  :?
Разбирам как си  ,какво ти е   :bighug:


Rina74, и аз споделям много от  мислите ти  ,но  не искам да внасям още негативизаъм и лошо настроение в  темата.


Момичета,ами то напоследък  само отрицателни резултати и неуспехи.Много обезсърчаващо вървят нещата  :?

« Последна редакция: Февруари 24, 2010, 14:46:05 pm от nimika »


*
Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #27 -: Февруари 24, 2010, 15:12:37 pm »
Ами nimika,
както писах, не отрицателните резултати са ми голямата болка. Не искам и никой да настройвам негативно. Напротив. Трябва с вяра и убеждение да имаме доверие на лекаря. И знам, че има прекалено много положителни мнения за Д-р Владимиров, и точно затова аз преди година се насочих към него. Не желая на никого да натрапвам моето мнение. Но при следващата ни среща ще настоявам за протокола на замръзяването и размръзяването, би трябвало да има такъв. Ами ако е въпрос на кадърността на ембриолога това, че не са се разделили, а не аз да се напъвам "да търся под вола - теле" и да правя генетични изследвания.
Както и да е. Ще следя темата, но я напускам, за съжаление!
Успех на предстоящите трансфери!
Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #28 -: Февруари 24, 2010, 22:00:33 pm »
Рина , съжалявам, че и ти преминаваш през този ад, но утрото е по-мъдро. Почини,премисли и не взимай прибързани решения , макар да знам,че ти е писнало вече,с всички ни е така. По повод на ембриолозите мога само да кажа от моята камбанария, че това са хората, на които имам безкрайно доверие и съм безкрайно благодарна, въпреки , че не съм бременна
*
Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #29 -: Февруари 24, 2010, 23:06:52 pm »
Рина, знам, че ти е тежко сега и те измъчват безброй въпроси. И аз се чувствах така, когато д-рът ми съобщи на крак до вратата, че тестът след икси е отрицателен. Искаше ми се да седнем, да поговорим, да ми обясни, да ми даде надежда, но той каза, че ще обсъждаме, когато отида на контролен. Така стана, след цикъла ме прегледа, каза, че яйчниците са се възстановили учудващо бързо и после седнахме, отвори папката и направи разбор на процедурата. Каза в общи линии как смята, че трябва да се процедира следващия път. Всички знаем, че не е многословен, беше кратък, но точен и ясен. Излязох обнадеждена.
Ако ти вече не му вярваш, по-добре смени клиниката. Процедурите са достатъчно натоварващи и финансово и емоционално, за да ги правиш при доктор и екип, на които нямаш доверие. Но събери сили и отиди на контролен преглед или на разговор и се опитай спокойно да обсъдиш с него процедурата, поискай да видиш и документите. Компетентният анализ на неуспялата процедура, според мен, увеличава шансовете следващата да е сполучлива.
Ти си реагирала добре на стимулацията, щом дори са ти останали ембриони за замразяване. Аз също исках да замразим, но от 15 фоликула имах само 4 хубави яйцеклетки и съответно 4 ембриона. Исках да замразим 2, но Владимиров ни посъветва да ги трансферира всичките, защото вероятността ембрионите да са добри след размразяване е малка, а при нашия брой може да е нулева, ембриоложката потвърди. От интернет си бях извадила някакви проценти на успеваемост, при трансфер на размразени ембриони, включително и в щатски клиники, които потвърдиха думите им. Сигурна съм, че и ти изчела всичко по темата в нет-а.
Рина, желая ти спокойни сънища, доколкото са възможни в момента и скоро да събереш сили да продължиш, защото имаш шанс и ти го знаеш  :)
*
Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #30 -: Февруари 25, 2010, 00:11:15 am »
Nimika, Nikkita, Meme,
толкова сте мили.
Благодаря ви момичета!
Вчера ми беше наистина кофти, но днес поговорих с майка ми, а после прочетох и вашите думи и сега съм значително по-добре. Освен това молбите от фонда варвят и както изглежда след Великден ще излезе и нашата заповед.
Хубави емоции желая и на вас!
*
Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #31 -: Февруари 25, 2010, 11:25:15 am »
Рина, много ми е мъчно за теб! Да знаеш, че ще стане, няма друга алтернатива! Успех следващия път.  :P


Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #32 -: Февруари 25, 2010, 15:35:50 pm »
Да се отчета: от три замразени и тричките се били възстановили ОК и ми ги прехвърлиха. Почивах вкъщи един ден и днес пак на работа. Опитвам се да не се натоварвам, но ми е адски напрегнато на всички фронтове. На 4.03. съм на тест. Благодаря за подкрепата !!

Рина, сви ми се сърцето, като прочетох за теб.  :balk_145: Аз също се подготвях психически за подобно развитие и напълно те разбирам/съчувствам. Що се отнася до ембриолозите, аз лично дотук нямам оплаквания: при първото ми размразяване миналата година пак три от три ембриона бяха ОК. Естествено, важно е да говориш с Док и заедно да решавате въпросите. Пожелавам ти бързо да преодолееш разочарованието и следващият път да е успешен !!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #33 -: Февруари 25, 2010, 15:38:36 pm »
sanipop , късмет  -чакаме на  04.03 само хубави новини!


*
Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #34 -: Февруари 25, 2010, 16:21:01 pm »
Здравейте момичета,
и аз съм в подготовка за размразен трансфер. Вчера бях на преглед при д-р Димитрова , в събота ме вика пак щото нещо ми се е удължил цикъла.Предполагам че в началото на другата седмица ще е трансфера. Ние имаме 8 замразени и док.Владимиров каза че ще размрази 3 , ще видят какво е състоянието им и ще решат дали да размразяват още . Надявам се да се размразят добре , миналата година и четирите ни замразени се възстановиха на 100%.
sanipop късмет!
nimika  винаги с интерес съм чела твоите пуликации , не те познавам но си ми страшно симпатична , винаги си готова да дадеш съвет , голяма си оптимистка :bighug:
*

    rumi 84

  • ***
  • 215
  • Вярвам в чудесата!
Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #35 -: Февруари 26, 2010, 08:29:25 am »
Чакаи те и аз да се включа в тази тема защото и аз почнах подготовката за трансфер на снежковци,В вторник бях на преглед д-р каза че всичко е добре направих вирсулогия и сега на 02,03съм на преглед и да ми направия цитонамазка и микробиология,Успех на всички момичета,
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #36 -: Февруари 26, 2010, 10:40:20 am »
sne_do ,rumi 84 , идва Баба Марта ,идва Пролетта ,щъркели ще долетят - резултата   при вас  задължително трябва да е  :bfp:

sne_do, благодаря  за хубавите думи.Аз вече мислех ,че съм станала  мърморещ досадник,а ти -оптимист .Зарадва ме  ,ако наистина звуча така  ! :balk_21:


*
Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #37 -: Февруари 26, 2010, 11:33:48 am »
Момичета, не губете надежда колкото и малки да са шансовете! Аз имах 4 ембриона, замразени на около 20-24 часа. Оцеляха 3 при размразяването и единият спи в момента в другата стая.  :D  Иначе преди това имах трансфер на два пресни, но с тях не забременях.  :(

Рина, много съжалявам. Дано следващият ти опит е успешен!

Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #38 -: Март 01, 2010, 17:34:00 pm »
Привет сладки момичета, искрено благодаря за топлите думи! Ще докладвам след няколко дни  osi_10
*

    rumi 84

  • ***
  • 215
  • Вярвам в чудесата!
Re: ЕТ на "снежковци" през Февруари/Март
« Отговор #39 -: Март 02, 2010, 15:50:58 pm »
Здравей те моамичета и аз да споделия моя преглед днес мина направиха ми микробиология и цитонамазка и ултразвук д-р Димитрова каза че са добре нещата сега съм на преглед на 06,03,Успех на всички момичета пожелавам,