0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #260 -: Февруари 12, 2010, 10:01:58 am »
А-а, момичета, аз още от снощи знам за добрите резултати на Кристи.  :flower:
Радвам се, че всичко е наред в развитието на бебетата.
Ние и двете сме се ориентирали май за МД, може и да "пъхтим" легло до легло.  :countingsheep: :countingsheep: Мила картинка!!!

:)Ами аз сега се загледах в лентичките ви, но явно наистина ще се засечете на 5 етаж ако и двете изберете да раждате там разбира се:)))))))

Момичета, моля ви честитките за Жаси да са в темата и за рожденния ден, затова го има подфорум "честит празник":) . Благодаря:)
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #261 -: Февруари 12, 2010, 10:44:13 am »
Mimili,на нас прегледа при доц. Димитрова ни струва 105 лв. Знам, че ако искаш диск със запис трябва предварително да кажеш и да платиш допълнително, но не съм сигурна колко - 20 или 30 лв ми се върти.
Била съм на ФМ и при доц. Томова - там прегледа е 200 лв и ти дава диск със запис без да се иска изрично.
BUBA12, при мен обикновено всичко всичко е в референтни стойности при изследвания, само хемоглобина - не.

*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #262 -: Февруари 12, 2010, 10:50:08 am »
Здравейте, момичета  :hello: Приемате ли нови попълнения?
Да се представя накратко - започнахме опитите за бебче през 2007-ма, измина година без резултат и реших, че е време за изследвания - отлична спермограма, хормони в норма, овулация като по учебник, хламидия няма... Дадохме си още малко време, но пък тогава имахме доста тежък период, загубих баща си. Отдадох неуспеха на стреса, но мина още една година... и пак нищо. Тръгнахме наново по доктори, препоръчаха ми лапароскопия, което много ме притесни, исках второ мнение дали не е по-добре първо цветна снимка. Междувременно се случи нашето чудо! Всички ме разбирате каква радост беше, когато видяхме малката точка с тупкащо сърчице! 
Пожелавам лека и изпълнена с положителни емоции бременност на всички!
« Последна редакция: Февруари 12, 2010, 11:03:57 am от nomine »
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #263 -: Февруари 12, 2010, 10:54:21 am »
nomine  :)добре дошла и лека бременност до края.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #264 -: Февруари 12, 2010, 12:06:29 pm »
Здравейте и от мен  :D.Отдавна не съм писала ,но всеки ден ви чета .Добре дошла nomine ,чеестито и само хубави моменти от тук нататък  :lol: .
Сега се връщам от консултация всичко е наред отговаряме си на седмиците,само дето сме седалищно но доктора каза че има време да се завъртим,но в краен случай се правело секцио  :balk_161:.От днес минавам на диета 4 килограма съм качила за месеца ,което е много-доки мрънка и каза без сладко и тестено :balk_132: .Закусах мляко с овесени ядки а така са ми писнали,но няма начин ще се ограничавам.Видях му се бледа и пусна изследвания хемоглобин,захар и т.н резултатите в сряда .Оооооооо и най-ваажното категорично сме с розови гащета :bori_008:  :D . :balk_104: :balk_21:Целувки от мен и се пазете като разбера резултатите пак ще пиша.
 
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #265 -: Февруари 12, 2010, 12:16:33 pm »
Стинка, чакам резултатите от доки!
Елинка, много се радвам, че всичко е ок!  :bighug:
Госка, рано е още за обръщане на момата - не се притеснявай!
 :bori_015:
nomine добре дошла, лека и безпроблемна бпеменност ти желая!!!
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #266 -: Февруари 12, 2010, 12:55:35 pm »
Здравейте, момичета с коремчета- малки и по- големи(за коремчетата де)! Аз два три дни не съм писала и сега трудно ви изчетох, да не забравя някоя- не се сърдете.   kete, nomine, добре дошли и лека бременност!Kristi, голям купон ще сте в къщи ако се окажат наистина трите момичета- такава банда срещу татко, че няма къде да отиде :wink:. А на докторката не и обръщай внимание какви ги дрънка, всеки си има мнение, но тактичността и деликатността и явно куцат, а трябва точно такива професионалисти да внимават какво говорят. Като те прочетох и аз почнах да си мисля как ще ми висне корема след като родя и как ще си влача месцата из къщи по пода(всичко в кръга на шегата разбира се)Бубка, на една приятелка така и сменяха пола на бебето но в обратния вариант- от момиче сега си има момченце. Каквото и да е-да е здравичко и всичко да е наред до края, пък розови или сини гащи- все тая. Goskata, честити ти розови гащи!Радостинка, чакаме да видим и вашите гащи какъв цвят са.gbg123, shanoar, в понеделник в "Денят е прекрасен" д-р Михайлов говореше за начални симптоми при настинка и за леки хреми как да ги лекуваме. Това, което ми направи впечатление и запомних, и е много безопасно е следното: морска сол, разтворена във вода, но не разбрах съотношението- мисля че е добре да е 2:1 в полза на солта, се накпва в ноздрите с пипетка по 3-4-5 капки на ноздра. Другото е: парченца захаросан мед пак в ноздрите- докато се разтопи и потече. А това, което аз винаги правя при първи симптоми на изстинка, е чайове с мед и лимон, отделно резени лимон с мед и орехи, и на всяка цена краката в топла вода с морска сол. А за сухата кашлица много успешно съм се избавяла от нея за два дена с чай от подбел- той се пие по схема, която е дадена на самата опаковка на подбела( дават го за горни дихателни пътища). gbg123, ако не намериш подбел в опковка с упътване, ще поровя да видя моя къде е скатан и да ти напиша схемата.Skarlett, veri77, радвам се, че ви отказах от парочистачката, после само нерви щяхте да хабите с нея. Аз утре ще пробвам да я заменя за някакъв друг уред с БГ произход, стискайте палци да стане, че на ония хорица, дето са се набълбукали с некачествена стока хич не им се праявт такива заменки, искат да ме въртят докато се откажа да я нося постоянно на ремонт(който всъщност е невъзможен).                                                                                                                         Станах много дълга за четене, за което се извинявам! Лек и усмихнат ден на всички!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #267 -: Февруари 12, 2010, 13:12:09 pm »
Прочетох те от край до край, много полезни съвети си дала, с изключение на един-това с натопяването на краката в топла вода се прави, но не се препоръчва при бременност. Така знам аз. Ако греша, оборете ме, но с аргументи моля.
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #268 -: Февруари 12, 2010, 13:15:27 pm »
Здравейте :)
Чудя се от къде да започна :ask:
Добре дошли на новите попълнения и дано темичката се издуе като тумбаче на мама в 9-ти месец :D
Аз ходих на ЖК и там всичко ОК. Но... вчера трябваше да правя БХС в МД и там имам една позната докторка. Свързах се с нея да ме погледна на по-добър апарат, защото този на моя док от ЖК не е на ниво. Оказа се, че имам контракции и матката ми е ниско разположена, както и че имам доста бяло течение. Явно положението не е толкова розово и незнам какво да правя!? За контракциите докторката ми предписа 3 х 2 но-шпа и магнерич и то до края на 9-ти месец! 8O Не е ли много време и по много?  :ask:
Мисля да хода в понеделник да искам болнични за да полежа малко в къщи, докато минат 1 - 2 седмици и може бебчо да се качи нагоре (пак по мнение на докторката). Остава въпроса с бятото течение? Като хода в понеделник при моя док от ЖК да му кажа, че ми е много и да вида какво ще каже той? Приемам съвети всякакви!
Много ведро настроение на всички и моного  :bighug:
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #269 -: Февруари 12, 2010, 13:25:10 pm »
Чета сега за кашлици и се сещам...:) Наближи ли да раждате (за тези които ще раждат със секцио) се постарайте да сте излекували кашлицата:) Мен ме хвана такава като влязох в болница. Пих антибиотик и сиропи и положението може би щеше да е овладяно до датата ми но тъй като родих по-рано не искам да си спомням какво ми причиняваше всяко закашляне 10 дни след операцията. Спираше ми дъха от болка да не говоря, че неможех и да се изкашлям спокойно и усетех ли пристъп на кашлица пиех вода:)Така за момент ми минаваше:) Грешката си е моя защото изчаках 1 седмица да си кашлям (макар и много рядко) и чак след това поисках да ми обърнат внимание и си признах, че се е усилила:)
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #270 -: Февруари 12, 2010, 14:30:29 pm »
shanoar, наистина имаше нещо такова за бременни жени, че не се препоръчва топлата вода, но то не се ли отнася само за горещи душове и вани. Не споря за това, аз дори преди месец си киснах краката така в леген с гореща вода и морска сол, та и доливах постоянно, и слава Богу нищо не ми стана, освен че за нула време туширах задаващата се изстинка.
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #271 -: Февруари 12, 2010, 14:36:51 pm »
Аз също знам че не трябва да се загряваш ,а краката като ги загрееш то е същото като да вземеш горещ душ.
mari-al  :),не прави повече така :lol: поне докато някой не ти потвърди че може.
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #272 -: Февруари 12, 2010, 14:46:03 pm »
Mari-al, аз още след трансфера си правех горещи вани и киснене на краката, поради настинка. След това питах д-р Димитрова дали трябва да избягвам горещата вода и тя ми каза, че не е желателно да се къпя с гореща вода, както и да си кисна краката.

Лиско добре е казала за кашлиците, ама какво да правят такива като мен дето на ден кихат по 10 пъти наведнъж. :)
Дано да се дължи само на студеното време, че ако е някаква алегрия не се виждам след секциото. :)
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #273 -: Февруари 12, 2010, 15:07:47 pm »
Момичета,благодаря ви,но чайчета за съжаление докато родя отказвам да пия!3 път ми се случва по време докато пия или след като го изпия повръщам,така стана и днес.В 19 седмица съм и само лекарства освен чай съм връщала.Ходих на лекар и той ми изписа Стодал,Флуимуцил и Ефизол,но аптеката ми дадоха вместо него Хюмекс.Иначе си продължавам с мед и лимони...
Поне хрипове нямам! :)
Номине,добре дошла :lol:
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #274 -: Февруари 12, 2010, 15:35:13 pm »
Здравейте момичета!Аз в събота сутрин се събудих с кървене и след преглед се оказа че имам отлепване 1см.Естествено веднага в болницата,но след четири дни ме изписаха защото ми беше голям проблем тоалетната.Разбрахме се че е по-добре в къщи, но само на легло.Кървенето спря още в неделя,но днес се появи много слабо кафяво зацапване.Появиха се и болки в корема.Пия само но-шпа и утрогестан.Много ме притеснява това че три месеца бях почти постоянно в леглото и пак се случи това.А сега не съм в състояние да се движа въобще.Във вторник съм на лекар да видим дали се е залепило.Ако някои е имал подобен случай ако може да ми пише и дали са достатъчни тези лекарства?Спряха ми фраксипарина,а сега трябва да го почна отново нали?
Пропуснах си феталната морфология в София и сега ще я правя тук,но ще трябва дя пратя кръв.Някой знае ли как се изпраща,как става заплащането за изследването?
Ще съм много благодарна за всякакви съвети.
 
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #275 -: Февруари 12, 2010, 16:05:04 pm »
Да ви покажа бъдещи мами едно нещо  8O 8O  :lol: :lol: http://vbox7.com/play:e8889ad3 Да са живи и здрави!
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #276 -: Февруари 12, 2010, 16:16:02 pm »
Дези, не мисля, че без да си говорила с лекар трябва да почнеш фраксипарина наново, на мен ми го спряха по повод на леко кървене и ми продължиха утрогестана.
Mari-al, на мен легена с вода ми прилича на мини вана, да не говорим че се сипва по-топла вода, за да има ефект от цялата работа.
Kristi, иди да те погледнат навреме за кихането, че ефекта при операция е като при кашлицата недай боже.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #277 -: Февруари 12, 2010, 16:23:13 pm »
Mari-al, повече не прави така. Наистина е безотказно за настинка, но претопляне на долната част на тялото по време на бременност е абсолютно противопоказно. То затова не трябва да вдигаш и температура, поради същата причина. С двама гинеколози съм го консултирала и са категорични.
gbg123, ако не става чай, идеална работа върши горещо мляко с лъжица мед вътре. Не ми се вярва да има гадене от него.
Дези, пази се много и слушай какво казва лекаря ти. Никакви самолечения и самоназначения на каквито и да било терапии. Бързо възстановяване!
nomine, добре дошла! Лека бременност и здраво бебче около термин!
bo_dim, уведоми лекаря си за всички необичайни неща, случващи се с организма ти. Течението трябва да се изследва.
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #278 -: Февруари 12, 2010, 16:36:00 pm »
anizi, какво е това чудо 8O
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #279 -: Февруари 12, 2010, 17:00:28 pm »
Здравейте мили мами  :D леле докато изчета всичко,бая време не съм се мяркала  :oops:
kete, nomine добре дошли при нас!Кете много се радвам за теб,най накрая миличка,а защо не си ми казала  а :lol: Желая ви леки оставащи месеци до финала и здрави бебчовци.
Аз в понеделник влизам в болница,днес бях на преглед,всичко с бебка е наред за сега,но моята захар се вдигна на 17 и много се притесниха,та искам неискам ще влизам.Само незнам какво ще правя без компютър  :lol:
Леле как така 10 бебета анизи  8O
Приятен ден на всички и погалете коремчетата  :D