0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните-53
« Отговор #200 -: Февруари 07, 2010, 14:23:17 pm »
alimania, аз не се чуствах бременна до 4тия месец, май само веднъж-два пъти като от главоболие връщах, а не можех да пия нищо. shanoar правилно е казала - ти си бременна, не болна. И ако мислиш, че ще те подминат радостите на бременноста, защото не чустваш нищо от сега - не се лъжи :lol: Ще видиш как след месец - два ще се чустваш много бременна  :lol:
[/url][/url]
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #201 -: Февруари 07, 2010, 15:56:29 pm »
shanoar, обади се на лекаря си за всеки случай и пази леглото днес. Дано бързо минат неразположенията!

alimania, честито! Дано всичко да върви по мед и масло, да гушнеш здраво и красиво бебе около термин. Иначе това, че все още нищо не усещаш, е съвсем нормално. Спокойно! Ще се почувстваш бременна, нека малко да порасне точицата :) Само исках да те попитам дали е техническа грешка или наистина вземаш 2 пъти по 5 хапчета фолиева киселина на ден?  8O
*

    alimania

  • ***
  • 212
  • Златно детенце си имам
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #202 -: Февруари 07, 2010, 18:16:27 pm »
Благодаря за отговорите! :)
До днес някак си го давах по-спокойно, но днес вече ме нападнаха всички страхове на света- да не говорим, че, разбира се, постоянно се запознавам с всичко най-лошо, което може да ме сполети.... :?
Чудя се и в това грипно време в тази ранна бременност да взимам ли отпуска и да се крия от хората, или докато не видя с очите си и не чуя с ушите си в сряда какво е положението да не избързвам....
Скарлет, не е техническа грешка! Пия по 10 таблетки дневно докато чакаме да излязат резултатите ми за тромбофилията!
Здрави и спокойно бременности на всички!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #203 -: Февруари 07, 2010, 20:02:47 pm »
alimania , това че не чувстваш нишщо не означава,че има проблем. Аз също съм така от началото на бременността и все си мислех, че нещо не е наред. Ако не бяха честите УЗ в началото и сега в последно време,че ми е порастнал корема, нямаше да знам, че съм бременна. Гърдите ми бяха напрегнати точно 2 дена някъде в 8ма седмица и това беше.  Не си сравнявай симптомите с тези на други момичета. Всяка жена е различна и дори всяка бременност е различна.

shanoar , аз също имах зацапване в 12та седмица, но така и не откриха от какво е било. Все пак добре е да отидеш утре да те видят за всеки случай. При мен като не намериха нищо ми направиха и микробиология, но пак нямаше нищо и се отказаха да търсят причина, след като и без това си престана само.

Момичета, благодаря за честитиките. Поздрави на всички.


Боби


  
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #204 -: Февруари 07, 2010, 21:15:37 pm »
Като чета моста на alimania, си спомних за моите притеснения в първите седмици на бременността. :) Не се притеснявай, мила. Всичко ще е наред и съвсем скоро ще видите най-сладката точица на света, след това сърчице и така докато наближи термина. Пожелавам ти го от сърце и стискам палци.
Късмет на всички и поздрави от нашия дивак :) На него вече започна да му става тясно и си намери нови места да ме ръчка :) Все повече се приближаваме към финала, а вълнението нараства. Дай Боже всичко да е наред и скоро да се срещнем и ние-живи и здрави!


Re: Темата на бременните-53
« Отговор #205 -: Февруари 07, 2010, 21:21:33 pm »
Джиджи, то при теб почти не останало :lol: А я издай къде ръчкат в 9ти месец, че на мен ми бият шутове в само долната част на корема.
П.С. Ти кога се записа за 3та ФМ? Знам, че се прави 28-32, ти коя беше като дойде до София? Че се чудя кога да се записвам, да не отида пък много рано.
[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #206 -: Февруари 07, 2010, 22:01:11 pm »
alimania, честито и спокойно! Неразположенията обикновенно започват след две седмично закъснение поне и не е задължително да ги има, което е по-добрия вариант. Аз в началото също се притеснявах и все се чудех дали са добре, като минеха две седмици от предния преглед и исках вече да ходя на ехограф за да ги видя отново и да се убедя, че всичко е наред. Но като започнах да ги усещам ми е по-спокойно. Иначе и мен ме ритат от всякъде. В началото беше само ниско долу, а сега и високо горе, отстрани и в задната част.

Джиджи, вече си почти на финала и скоро ще се гушкате.  :D

Bobbie, честити розови гащи! :D

darkeyes, в началото сака е малък и не винаги може да се измери абсолютно точно, един два мм веднага променят г.с. Изчакай другия преглед, вече ще има и пулс. Стискам палци всичко да е наред.


Re: Темата на бременните-53
« Отговор #207 -: Февруари 07, 2010, 22:08:30 pm »
Джиджи, то при теб почти не останало :lol: А я издай къде ръчкат в 9ти месец, че на мен ми бият шутове в само долната част на корема.
П.С. Ти кога се записа за 3та ФМ? Знам, че се прави 28-32, ти коя беше като дойде до София? Че се чудя кога да се записвам, да не отида пък много рано.

Не остана да. Чак немога да повярвам още. Дано всичко е наред само.
 :D като правим "разтягане", задника му/или поне на това прилича/ е в единия край на корема, а крака се избучва отстрани на кръста почти до паласките. Имам чувството, че вече иска и по гърба да ми се разхожда :)
Аз нали съм по "златната среда" все. Записах се в 30 г.с. :)


Re: Темата на бременните-53
« Отговор #208 -: Февруари 08, 2010, 14:03:29 pm »
Eхооо, момичета.  :flower:
Днес много пусто тук.

Добре дошли на новите попълнения в редиците, а на старите - търпение.
На ветераните - като Джиджи - щастливи оставащи дни до срещата.

Аз "се обзаведох" вече с голямо коремче. Всеки път, когато ставам от легнало положение правя една процедура - обръщам се встрани, подпирам се на ръка и рамо, пускам краката и с мъка се изправям до седнало, а после и ставам.... цирк направо! Хубавото е, че нямам някакви придърпвания и не ме стяга корема. Дано да е така до края.
По последна информация, моето момче се прибира вкъщи на 19 февруари и направо ще се очуди на "снажната ми фигура" - не ме е виждал от началото на ноември! Ама да сме живи и здрави и да си растат муцунките.

Приятен ден на всички.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #209 -: Февруари 08, 2010, 15:10:53 pm »
Цвети, ти май досущ по стъпките на Лиско вървиш :) Първо тризначетата, после половинката, която е далече. Дано и финалът при вас е толкова щастлив :)

Аз снощи се поуплаших малко. Някъде към 1:30 започна да ме срязва корема, но много високо горе. Напомняха ми по-скоро на стомашни болки, само дето бяха по-остри. Особено болеше, когато се опитвах да се обърн за да си намеря поза, при която по-малко да ме боли. Така и не разбрах това контракции ли са или нещо друго, но след около час всичко се размина и слава Богу до сега нямам никакви болежки /изключвам лекото опъване долу в слабините към левия крак-това е защото се понапънах малко да си чистя колата от снега....не ми се карайте  :oops:/


Re: Темата на бременните-53
« Отговор #210 -: Февруари 08, 2010, 15:52:42 pm »
Привет и от мен в този снежен ден!

джиджи, още малко и при теб ще започне голямото гушкане. Леки метри до финала! И може би вече да поспираш с шофирането, а?  :lol: Кой го казва де :)

Цвети, радвам се, че скоро семейството ти ще е заедно. Пък с голямото коремче трябва много да се фукаш, няма друга такава красота :)

Аз днес бях на лекар за ангината, налепите ги няма вече, но сливиците ми и лимфните възли са още надути, така че продължавам с антибиотика. Но вече поне мога да ям всякаква храна и си наваксвам стабилно за предишните дни :) В сряда ще гледаме и бебчо как е, нямам търпение вече.

Някой има ли новини от hriska?

Хубав ден на всички! Погалете коремчетата!
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #211 -: Февруари 08, 2010, 16:50:56 pm »
Цвети, аз наобед тъкмо да пиша тук, забелязвайки каква пустош е настанала в началото на седмицата, и нета ми се скапа в това "чудесно" време. Радвам се, че ще си идва съпругът ти, сигурно те гонят трепети и вълнения покрай срещата с любимия и неговата с вас четиримата. Джиджи, каквото и да е било това посред нощ, хубаво е, че нямаш проблеми сега и се е разминало. И по- полека с колата в снега :? Скарлет, айде дано по- бързичко да ти минава ангината и да се възстановиш.                                                                                            Сега да ви се оплача: пускам си одеве парочистачката, която миналата събота си взех от ремонт(всъщност изобщо не я бяха ремонтирали, а ми я подмениха с нова), изчистих около 16 кв. м. безупречно и в следващия момент отказа да пуска пара и започна да бръмчи, както направи и първия път преди да се развали старата. Става дума за тия парочистачки Стийм Моп, които много ги рекламират, само че моята е по- старото поколение без вградената мини- парочистачка, купих я уж заради здравословното паропочистване и леката конструкция като за бременна жена, а се оказа, че само по ремонти ще я мъкна, защото сервизът е в София, както и офисът на ел. магазин, от който я купих, и така или иначе през събота ходим на преглед, си я носим с нас всеки път- или ЗА ремонт, или ОТ ремонт. Сега в събота пак ще я нося с мен, стискайте палци да ми я подменят за друг уред, не искам вече нова парочистачка, изобщо не искам такава. Китайска му работа, да знаете, не си купувайте такъв боклук, ако рекламата ви е зарибила, познавам и други недоволни потребители на това китайско "произведение".   Постингът м,и няма нищо общо с бременността, но реших да споделя с вас, да не се опарите и вие. Само се чудя как са го изчислили китайците да прави демонстрация набързо в магазина парочистачката по образец, както е показано на рекламата, и после в къщи след малко по- продължително почистване да се разкапва необратимо. Иначе е в гаранция 1 година, но още предният път като помолих да ми дадат продикти на стойност дори по- висока с доплащане, отказаха, да видим сега какво ще кажат.    Лека вечер на всички и спокойни сънища на мъниците в коремчетата!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #212 -: Февруари 08, 2010, 17:07:20 pm »
Цвети, ти май досущ по стъпките на Лиско вървиш :) Първо тризначетата, после половинката, която е далече. Дано и финалът при вас е толкова щастлив :)

Джи, това ме зарадва - дай Боже такъв шарен и весел финал и на нас. А снощи като отворих Галерията и видях новите снимки на лисковците...направо се просълзих. За кой ли път?!
Scarlett, аз също очаквам с нетърпение новини от/за Хриска, преглеждам и поздравителните теми. А теб те чакаме с новини за бебчо в сряда.
mari-al, това с парочистачката е гадно. Що не я изхвърлиш и да решиш проблема кардинално? Ако всеки път така се чупи...
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #213 -: Февруари 08, 2010, 23:36:54 pm »
Здравейте и от мен  :D Добре дошли на новите попълнения
От кога се каня да пиша,но нета нещо се бъзика  :lol: Нашата ФМ мина,бебка е добре и си расте,видяхме я и на 4Д направо прелест :D дано така да е до края,само ми казаха че околоплодната течност е повече и незнам дали да се притеснявам или не,че чак края на месеца съм на преглед.
Скарлет радвам се че вече всичко минава лека по-лека  :D дано по-бързичко да се възстановиш
Боби честити розови гащета  :bori_016: хайде и в нашия отбор малко попълнения  :D
Джиджи то не останало при теб,леки финални метри  :bighug:

*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #214 -: Февруари 09, 2010, 11:31:20 am »
Привет и от мен. Аз с нетърпение чакам утрешния ден, когато ще е нашата първа фетална морфология.
Междувременно пак успях да вляза в болница. В петък бяхме на преглед и всичко беше наред. Късно следобяд обаче имах 2-3 капчици кръв и като звъннах на гинеколожката си, тя естествено ми каза да вляза в болницата.
Дупчиха ме с но-шпа. Беше отвратително. Слава Богу, всичко си остана само да тези няколко капчици кръв. Явно съм се преуморила и ще трябва повече да си почивам.
От вчера съм си пак у дома. Вчера пак ме гледаха на ултразвук - всичко е перфектно с бебетата, всички лекари и акушерки ми се радват и окуражават.

Има обаче нещо, което ме притеснява. От няколко дни насам от време на време се случва да ми става някакси много странно зле - причернява ми и имам чувството, че ще припадна, ако не легна. Предполагам, че е от хемоглобина. Миналия месец беше 112, а миналата седмица излезе, че е 109.
При всички положения утре ще се консултирам с д-р Владимиров и доц. Димитрова.
« Последна редакция: Февруари 09, 2010, 11:33:14 am от KRISTI »
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #215 -: Февруари 09, 2010, 12:30:08 pm »
Кристи, сигурно е от хемоглобина. И на мен така ми падна рязко до 89, то д-р Димитрова искаше даже да ме праща на хематолог, ама като увеличих Ферофолгамата, малко се вдигна, та ми се размина. Добре, че стана така, защото хич не ми се ходи при доктори - всеки си има свое мнение и само се обърквам кой да слушам.
И аз уж се пазя, почти не излизам, пък от два дни съм с ужасна хрема. Мъча се да я лекувам с капки с клеева тинктура, пък до утре ако няма успех, ще трябва да пускам  тежката артилерия.

Re: Темата на бременните-53
« Отговор #216 -: Февруари 09, 2010, 12:41:36 pm »
Здравейте и от мен.Честито на alimania и добре дошла в отбора на мамчетата. Ще си от щастливките ако нямаш неразположенията на началната бременнонст. При мен например бяха цялата гама- гадене и повръщане по цял ден до края на третия месец, киселини, чувствах се абсолютен парцал, не работих,не готвих, дори и на компютъра не сядах.След 13 седмица всичко изчезна като с магическа пръчка :)
Скарлет радвам се че се оправяш. При мен нещата са с по-бавни темпове,тези хомеопатични лекове, физиологични разтвори за носа въобще не ми действат. Поне не се влошавам...ще трябва още няколко дни да бъда затворник в къщи :(
KRISTI добре че всичко се е оправило и не си в болница. Топли малките бебоци, а причерняването може да е и от кръвното. Най- добре консултация с док и след това доклад тук :wink:
mari-al аз почти се бях навила да си купя такава парочистачка. Мъжът ми определено ти е благодарен за поста :lol:
Като гледам почти всички момичета ходят на 3 или 4D за ФМ, на мен не са ми назначили. Това пожелание ли е, а и трябва сигурно да отида в Бургас/най-близо ми е/.Малко ??? от мен 8O
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #217 -: Февруари 09, 2010, 13:24:01 pm »
Bora, и аз декември месец бях с много силна хрема. През нощта дори не можех да спя от запушен нос. Д-р Димитрова ми изписа Стеримар спрей и капки за нос Мукосептонекс. Може да използваш и Еуфорбиум еспозитум, отново капки за нос.
И трите продукта са подходящи и за бременни и за бебета, така ми казаха лекарите.

Оправяй се бързо.
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #218 -: Февруари 10, 2010, 06:57:48 am »
Привет на всички момичета.fauna, мерси за поздравленията.
Джиджи, ама вярно почти не ти е останало.  Супер го описа само – много ми стана смешно  това  дето крака се избучва на кръста ти. Няма ли кой друг да помогне да се изчисти колата, че да не се мъчиш ти?
Tzveti75, ама той не ще се учуди, ами направо като треснат с мокър парцал ще е, след като толкова време не те е виждал. Представям си го само...
Scarlett, радвам се, че си напът да оздравяваш. В сряда да докладваш след прегледа.
KRISTI, пази леглото и ставай внимателно (в смисъл, да не е рязко). Премери ли кръвното, да не е от него? На мен кръвното до скоро ми падаше невероятно много и ми причерняваше и трябваше да пия по една кока-кола, че въобще да мога да функционирам.  
stella_k,  така де, нека и малко госпожици да добавим, че тези мъжки майки няма как без нас да станат свекърви  :wink: .

Момичета, вече започвам да вярвам на онези жени, които до напреднала бременност казват, че не знаели, че са бременни. Бебето съвсем лекичко го усещам, ама толкова леко, че мога да си помисля,че имам някакъв спазъм на някое мускулче или някаво лекичко почукване ниско долу. На феталната морфология ми казаха, че ме рита точно в шийката и я измериха за всеки случай, но нямаше проблеми.А иначе всеки път като се гледаме на УЗ и мърда много. Дали това, че не усещам много е защото плацентата ми е отпред или просто е още рано да усещам по-силно? Мъжът ми няма търпение милият и той да усети някой и друг ритник.
Подрави на всички.

Боби
« Последна редакция: Февруари 10, 2010, 07:13:10 am от Bobbie »


  
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #219 -: Февруари 10, 2010, 09:35:49 am »
Bobbie,същата работа е при мен.Дори на моменти, чак се притеснявам.Иначе на прегледите доста си се движи. :D