0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните-53
« Отговор #180 -: Февруари 05, 2010, 17:24:53 pm »
Скарлет,:bighug: да оздравяваш бързо!!!
И аз съм от болните.Май май и двете сме чакали да се усложнят нещата. Днес бях при личния, а иначе периодично от няколко седмици ми се възпалява гърлото. Пръскам Тантум Верде спрей за 2 дена,успокоява ми се и след още 4-5 дена е пак възпалено. Дори помислих че от климатиците се разболявам :dontknow:От вчера обаче положението се усложни,кашлица и налепи. Ако не бях бременна щях да се почна с Колдрекси, Фервекси и т.н., но си карах само на чайчета и лимончета. Доки ми предписа хомеопатичните Инфлуцид, Хомеовокс за смучене и Стодал сироп. Ако няма ефект и аз ще съм на антибиотик :(А и нали бременността се характеризира с намалена имунна защита трябва много да се пазим от вируси,бацили и т.н.
Освен лекарствата и  BUBA12е дала добри съвети за обиране на налепите. При мен по този начин с ракия е имало ефект.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #181 -: Февруари 05, 2010, 18:30:32 pm »
Мили момичета-кокичета,
Много ви благодаря за пожеланията и за съветите. Разминах се със съмненията за инфекциозна мононуклеоза слава богу. Гнойната ангина вече почна да се повлиява от антибиотика, нямам поне температура. Остана да преборим налепите и подутите лимфни възли. Правя гаргара с тантум-верде и понеделник ще ходя на контролен преглед. Пазете се много и вие, които се опитвате да се разболявате, че не е никак приятно.
Мерси на всички за разясненията. Аз днес питах и Сигридов за ЖК и той точно това ми обясни - явно хората са подсигурили нещата, та лекарите по държавните болници да си приберат парите за т. нар. ЖК. Иначе не можело да си взимаш майчинските  8O.
cambozzola, какво имаш предвид, че ако не си записан на ЖК по здравна каса, не можеш да получаваш после майчински ли? Защото аз съм записана на ЖК, но на частно с абонамент, не ходя по здравна каса. Това значи ли, че евентуално бих имала проблем след това? Хм, ще взема да се разровя най-накрая малко по нормативните актове.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #182 -: Февруари 05, 2010, 18:52:53 pm »
Скралет, Вери77 да се оправяте бързо, а останалите наистина да се пазите!

Жаси, злато си :D. Благодаря!
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: Темата на бременните-53
« Отговор #183 -: Февруари 05, 2010, 19:03:36 pm »
cambozzola, какво имаш предвид, че ако не си записан на ЖК по здравна каса, не можеш да получаваш после майчински ли? Защото аз съм записана на ЖК, но на частно с абонамент, не ходя по здравна каса. Това значи ли, че евентуално бих имала проблем след това? Хм, ще взема да се разровя най-накрая малко по нормативните актове.
Ами, да - така разбрах от това, което ми обясни доктор Сигридов (виж и обясненията на момичетата след моя пост, те казват същото). Освен това не можеш да се ползваш от безплатното раждане (или от тази част, която се води безплатна). Един вид, задължително трябва да се запишеш на ЖК, с направление от личния лекар. Отделно, естествено, някой свестен лекар, на когото имаш доверие, те следи официално, както си трябва.
Честно казано, не съм чела нормативните актове и не съм се задълбочавала много по този въпрос, защото не ми струва кой знае какво да ходя про форма на ЖК в Тина Киркова и да си пусна съответните изследвания по здравната каса. Щеше да е хубаво, ако мога да го пропусна, но не е болка за умиране.
Поздрави!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Темата на бременните-53
« Отговор #184 -: Февруари 05, 2010, 20:34:57 pm »
Ето ме и мен. Не писах вчера, че нямаше нет вечерта...
Та всичко е било за 60-те лева. Нищо и няма на беба. Съвсем съразмерна е и си отговаря на седмицата. Тежи вече 1500гр.  :D После бях и при д-р Димитрова да слушаме тонове - всичко е наред и с тях. :) Благодаря ви за подкрепата. Така се бях стегнала, че мъжа ми не можа да пробие кожата с фраксито. Видяхме зор и двамата.  :lol:
А за болничните май е така: За да взимаш болнични по време на бременността трябва да се запишеш на ЖК. Но понеже мойте максимално разрешени болнични свършват на 13.02 и няма да ми стигнат до 45-дни преди раждане, ще взема малко отпуск. Болничният 45-дни преди раждане, заедно с направлението и обменната карта, които трябват за раждането може да ги издаде и друг лекар, не този от ЖК. Стига да те е следил и той (т.е. някой частен). Това го научих, понеже не искам никога вече да стъпя в ТК и се оплаках на д-рите в клиниката, та там ми казаха, че д-р Димитрова може да ми издаде тези документи. Вероятно необходимите изследвания трябва да се направят при нея. (кръвна група, васерман, спин, австр.ан), но ние и без това сме ги правили, така че не е проблем. Освен това не вярвам на изследванията от ТК и без това, та пуснах вчера и в клиниката кръв и урина (и една токсоплазмоза).
Момичета, пазете се! И бързо оздравяване на Скарлет и Вери.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #185 -: Февруари 05, 2010, 20:39:25 pm »
Аз съм по абонамент в ТК, но си ми издават същите документи като ако ползвам по НЗОК. Разликата е, че ми взимат кръв и урина всеки път+ехограф.
Хармони - да им ... на 60лв! Ще икарат акъла на родилка за пари!
А това за документите и аз не го знаех, ще знам за в бъдеще :) Аз мисля като ми ги издадат да се замисля дали ще си използвам останалата част от прегледите или ще си ходя в ОБ, където ще раждам. Там доколкото знам те викат всяка седмица след 8ми месец безплатно, защото ще раждаш про тях. А от ТК хич не съм очарована.
П.С. Момичееее, с теб кога ще се видим да се запознаем? Все си говорим от 6 месеца насам, а май ще се видим направо с бебетата по парковете :lol:
[/url][/url]
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #186 -: Февруари 05, 2010, 21:06:09 pm »
Това с градинките е най-вероятно. :lol: Но иначе мисля в сряда да отида на лекцията в Бейби мола, за покупките ще бъде. Аз вече всико купих, ама все пак. Това ако не се продъни небето от валежи точно тогава. Та там може да се видиме с теб или с някой друг от темата, ако ходи.
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #187 -: Февруари 05, 2010, 21:15:42 pm »
Хармони ,радвам се че новините са добри и че бебка е добре  :)това е най важното ,а тези които правят всичко за пари имат едно определение...което просто не искам да кажа.
Не знам тези хора имат ли нещо в главите си.Думи нямам а и най лошото е че точти всяко едно от момичетата като цяло във форума имат оплаквания от накой лекар и естествено стигаме до една думичка "пари".
Кофти е но за жалост това е реалността. 
Не се ядосвай вече и не ги мисли.Лека и безпроблемна бременност до края и дано нямаш вече такива неприятни случки.
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #188 -: Февруари 05, 2010, 22:31:47 pm »
Според закона за здравеопазването, женската консултация може да бъде извършена и от личния лекар.Имах го и като документ, но съм го изтрила.

http://www.kovachev-ag.hit.bg/Pregnancy.htm
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #189 -: Февруари 06, 2010, 09:51:26 am »
Здравейте, момичета с коремчета! Fauna, честити ти двойни розови гащи- ще си имаш помощнички за в бъдеще.Harmony, радвам се, че всичко е наред, а на пустите му пари- майната им, то си е за тяхна сметка излагацията на докторите.Skarlett, Veri77, да оздравявате бързо! Това с обирането на налепите, дето Бубка го казва, е нож с две остриета- моят мъж така една година имаше гной по сливиците и аз му я чистих по този начин, но дали сме прекалили със "стъргането" незнам, ама стана такова възпаление и усложнение....искаха го в болница чак, но си остана у дома и му бодах дупето с инжекции 10 дена. По- добрият вариант е солена вода- гаргара. Солта обира гнойта, а същевременно няма механичен допир до възпаленото място.Ели, относно дрехите, има една фирма за бременни дрешки- "Миро стил"- пловдивска е и има много добре направени неща на много сносни цени, дори преди 20- тина си купих панталон за 25лв намален от 43лв, блуза за 20 лв, намалена от 34 лв и едни дънки,които не си взех, че нямаше моя номер вече, но страшно ги харесах- за 30 лв от 49 лв намалени. Но това на място в магазин техен в Пловдив, а гледам, че в сайта им няма обявени промоции и цени дори, но пък имат магазини в различни градове  http://www.miro-style.com/public/p%D0%B0phy%D0%BEpi,18.html    А това предаване на Гала добре, че не съм го гледала.   Сигурно Малвинка и Хриска гушкат вече своите рожби!
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #190 -: Февруари 06, 2010, 14:18:22 pm »
привет и от мен!
Искам да питам по-опитните от мен за мнението им?
Това ми е първа, дългоочаквана и многог желана бременност.
На 23.01 бях на преглед 1 седмица след закъснението ми и имаше околоплоден сак 3.32мм, на 04.02 бях отново при др лекарка и околоплодния сак беше 11.5мм. Това според вас нормално разбитие ли е, защото последната лекарка, каза се е много малък и че трябвало да съм в 6г.с3дни, а отговаряло на 5г.с1ден (въпреки че според таблиците 11.5мм отговаря на 5г.с 6ден.
Многог съм притеснена, от два дни само го мсиля  osi_1
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #191 -: Февруари 06, 2010, 14:41:24 pm »
Здравейте, момичета-кокичета! Как са коремчетата днес?

Harmony, радвам се, че всичко се е разминало и се е оказало само въпрос на алчност от страна на лекаря. Няма да коментирам моралните му възгледи. Смятам, че нищо ненаказано на този свят не остава.

Момичета, изчетох подробно нормативната уредба за болничните и паричните обезщетения при майчинство. Ама никаква връзка няма със записването на ЖК по Здравна каса. Единственото условие е да си здравно и социално осигурен, като си внасял осигуровки за болест и майчинство минимум 12 месеца преди датата на започване на 45-те дни болнични преди термина. Болничният може да ви се издаде и от частния лекар, при който се следите, както и от личният ви лекар. Само трябва да имате заверена от личния лекар амбулаторна карта. Лекарят си ви издава и необходимите документи - обменна карта и другите необходими неща, необходими да отидете да раждане, където пожелаете. Аз засега смятам да раждам в частна болница, ако всичко върви наред, като от цената на раждането ще ми бъдат приспаднати 400-те лева, които ми се полагат като здравно-осигурена. Така че никаква нужда от фиктивно записване на ЖК в държавна болница или поликника не виждам, стига лекарят ви на частно да си ви издава необходимите документи, както и при държавно-финансираната ЖК. Така че наистина всеки трябва сам за себе си да си прецени кое е по-удачния вариант за него.

darkeyes, добре дошла и лека и успешна бременност! На първо време се успокой и не се съсредоточавай толкова върху цифричките. Всяка бременност си е индивидуална, може в началото да има изоставане на плодното сакче, което после да се навакса. Най-доброто, което на този етап можеш да направиш за бебето си е да се успокоиш и да се пазиш. Вземай си фолиевата киселина и ако прилагаш допълнителни лечение, действай си съгласно препоръките на лекаря. Предполагам, че след две седмици пак си на преглед, тогава ще се види по-ясно какво е положението. Успех и горе главата!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #192 -: Февруари 06, 2010, 20:06:01 pm »
Здравейте момичета!
Harmony, много се радвам. Да знаеш само как съм те мислила като не писа веднага. Важното е, че всичко е наред.

Сега да ви уведомя - феталната морфология мина, всичко е наред за сега. И сме точно на датата (изкараха ни с един ден напред).  Ще сме с розови гащи  :D. Много сме щастливи с бъдещият татко и най-после уведомихме и неговите родители. Ами това е за сега от мен.
Поздрави на всички и леко бременеене.


Боби


  
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #193 -: Февруари 06, 2010, 20:56:57 pm »
Браво за отличните новини, Bobbie!
И честита бъдеща принцеса.  :bori_007:
Ха така, малко да се запълнят редиците и на снахите :)
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #194 -: Февруари 06, 2010, 21:46:28 pm »
Боби, честита принцеса :) И аз като Скарлет искам да се увеличат принцесите, че трябва да имаме снахи за нашите момчета :lol:
Лелеее, настръхвам като си помисля, че някой някога, след 20 и кусур години ще ме нарича Свекърва/Свекървичке или производно :lol:
[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #195 -: Февруари 06, 2010, 22:23:39 pm »
Чести ти розови гащи :) и много се радвам че всичко с малката дама е на ред.
Наистина редиците на принцеските малко са пооредели така че трябва да се запълнят :).
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #196 -: Февруари 07, 2010, 11:06:23 am »
А на мене днес не ми е добре. Започнах деня с малко кафяво зацапване, само на тоал. хартия, но пак се поуплаших. Не знам в края на 12 седмица дали е нормално, а имам и лека болка долу вдясно. Пих нош-па, но за съжаление го повърнах, а иначе съм повръщала всичко 3 пъти. Ще пазя кревата днеска.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #197 -: Февруари 07, 2010, 12:26:04 pm »
shanoar,а не звънна ли на док? Всяка промяна в цвят,мирис и т.н. на течението е повод за притеснение. Кофти че днес е неделя...но непременно му звънни още повече че имаш и леки болки. Сега да не се стресираш нещо :?...просто приятелски съвет :wink:
Ей, щях да забравя, честити панделки на Bobbie!
 
« Последна редакция: Февруари 07, 2010, 12:28:20 pm от veri77 »
*

    alimania

  • ***
  • 212
  • Златно детенце си имам
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #198 -: Февруари 07, 2010, 13:45:24 pm »
Здравейте всички!
И идея нямам за тази тема ли е въпросът ми! Няма да ви занимавам с подробности за сега, нито да се представям официално, защото ми се вижда доста рано: всички вие, които вече сте тук, в тази тема, знаете какви смесени чувства изпитва жена, която е успяла да забременее след дългогодишна борба! В момента би трябвало да съм в началото на 5-та седмица, а ужас ме е стиснал за гърлото! Когато научих веднага се обадих на лекаря ми и той ми изписа терапия: 2х3 утрогестан, 2х5 неофолик мета, аспирин протект...до тук добре- каквото зависи от ман съм взела мерки. Но никак не се чувствам бременна! Ето, напромер днес- не усещам нищо, ама нищичко....Правих в началото ЧХГ през 2 дни и стойностите му се покачваха чудесно. Чак в сряда /след 2 седмично закъснение/ съм на лекар и до тогава ще полудея! Знам, че въпростът ми няма еднозначен отговор: но защо нищо не усещам!? Е, да -аз знам, че съм бременна и мога да си "препиша" разни измислени симптоми, но ако незнаех не бих и заподозряла, че става нещо....Ох, незнам, успокойте ме малко!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #199 -: Февруари 07, 2010, 14:10:07 pm »
Какво по-специално искаш да усещаш, ти не си болна, а бременна.Свикни с тази мисъл, успокой се и всичко ще си дойде по реда. Впрочем радвай се че нямаш още разни неразположения, бебо те е пощадил засега.