0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #240 -: Февруари 11, 2010, 14:37:46 pm »
Кристииии, много се радвам за хубавите новини и не обръщай внимание на подобни коментарчета!!! Всичко ще е наред и какво по-хубаво от три моми-тъкмо ще има голям избор на снахи  :lol: :lol: :lol:
Кете, добре дошла в тази темичка! Стиснати палци до края!!!
Стинка, ще те мисля утре и да минеш да драснеш после какво е станало!  :bighug:
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #241 -: Февруари 11, 2010, 14:47:31 pm »
Кристи, изненадва ме отношението й. Синът й е акушер-гинеколог и изражда в Майчин дом,но специално за теб мисля, че трябва да пишеш на Лиско. Та роди там, мисля при д-р. Дяволов (не си спомням добре името).Важно е кой ще ти направи секцио, не е като да е при нормална бременност.
gbg123 , за сухата кашлица пробвай с Прополки. НА мен ми вършат работа :)
[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #242 -: Февруари 11, 2010, 14:56:17 pm »
Кристи, проблемът при многоплодните бременности не е в секциото, а в голямата вероятност да са недоносени бебетата. Затова е важна неонатологията!
Ако не ти е проблем финансовата страна, горещо ти препоръчвам Токуда.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #243 -: Февруари 11, 2010, 15:29:02 pm »
White, имам още време за ориентация в картинката, но от клиниката на д-р Владимиров определено ми препоръчаха да отида в Майчин дом.
На 25 този месец ще ходим да видим по-подробно сърчицата на бебетата и тогава ще говоря и с д-р Владимиров да видя той какво ще ме посъветва.
Иначе обменихме инфо с Лиско за д-р Дяволов и аз мисля също да се ориентирам към него.
Ще видим...
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*

    mimili

  • **
  • 67
  • чакаме ви бебчета
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #244 -: Февруари 11, 2010, 16:33:31 pm »
Kristi,много се радвам,че всичко е наред с бебенцата,чаках подробности от теб,защото и аз на 9 март съм на фетална при доц.Димитрова,а за раждането и на мен от клиниката на д-р Владимиров ми препоръчаха МД.Би ли споделила цената на прегледа и дали ти дадоха запис на бебчетата,относно докторката мен на няколко пъти ме предупредиха,че била малко дръпната и особенна.
Поздрави на всички момичета и успешна бременност,колкото до мен вчера изследванията ме изненадаха с нисък хемоглобин ,но като прочетох,че не съм само аз малко се успокоих.Ще се радвам да споделите как вървите с килограмите,мойте са само три и половина отгоре а вече съм в 18 г.с.,но важно е че бебетата вървят добре засега-отговарят си на семицата и са еднакви,и каква е тази задноприлежаща плацента-това добре ли е или не.
Май стана много дълго-момичета пазете се от грипа,че при нас отново се почна.Спокойна вечер на всички.
Baby Gaga <team@baby-gaga.com>
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #245 -: Февруари 11, 2010, 17:38:31 pm »
Здравейте и от мен. Днес темата наистина е доста оптимистична, а като отворих поздравителната тема, направо ми стана още по-хубаво.

Добре дошла на kete.

А-а, момичета, аз още от снощи знам за добрите резултати на Кристи.  :flower:
Радвам се, че всичко е наред в развитието на бебетата.
Ние и двете сме се ориентирали май за МД, може и да "пъхтим" легло до легло.  :countingsheep: :countingsheep: Мила картинка!!!

Целувки на всички.

 
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #246 -: Февруари 11, 2010, 17:58:54 pm »
White, аз сериозно съм се замислила за Токуда, поради ред причини, една от които е по-съвременната техника и кувьози. Някакви препоръки към кого да се ориентирам имаш ли? Знам, че ЖК там се води от една неприятна женица, така че няма да се възползвам от това, но за останалото... приемам съвети :)
Мерси много!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    assya_g

  • ***
  • 168
  • мама на нинджи
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #247 -: Февруари 11, 2010, 18:12:01 pm »
White, аз сериозно съм се замислила за Токуда, поради ред причини, една от които е по-съвременната техника и кувьози. Някакви препоръки към кого да се ориентирам имаш ли? Знам, че ЖК там се води от една неприятна женица, така че няма да се възползвам от това, но за останалото... приемам съвети :)
Мерси много!
Не съм white, но да ти кажа, защото и аз раждах в Токуда. Понеже децата са 2 за мен водещо беше добрата неонатология, исках да съм сигурна че децата ще са в добри ръце. Ходех веднъж в месеца при д-р Сигридов, където бяха и основните ми прегледи, бях се записала на ЖК тук във Враца, за да ми издават болнични и ако има някакъв проблем да има на кой да се обадя за спешен преглед. В Токуда се записах на платен прием през 6 месец някъде - имах общо 3 прегледа до края. Четох темата за болница Токуда в мамата и избрах д-р Лазарова. Всичко мина по мед и масло, всеки си знаеше работата, без излишно суетене от страна на персонала, което беше важно за мен, и без това бях супер изнервена от предстоящото раждане.
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #248 -: Февруари 11, 2010, 18:16:26 pm »
Нещо се опитва да ме боли гърло. Чудя се от къде като почти не излизам в момента и нищо студено не съм пила, така че приемам предложения за лечение.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #249 -: Февруари 11, 2010, 19:12:50 pm »
Здравейте момичета :D
Кристи супер зформя се женско царство а  :D Както са ти казали момичетата,опитвай се да не обръщаш внимание на подобни коментари,важното е бебчетата да са добре.
Радостинче дано утре тисе задоволи любопитството за пола на бебчо :D и най-важното всичко да е наред.
Бубенцее пак ли изненада мила с пола  :lol: Май докрая ще те държи под напрежение бебчо  :D
mimili и моята плацента е задна.Като питах док това лошо ли е....аз нали все първо за лошото си мисля...и тя каза не дори е по-добре тъйкато нищо не  и пречи и вижда бебчо идеално :D
Аз днес бях на ЖК и гледахме бебчо на 4Д  :D Беше невероятно,как бързо е порстнал пу пу все така да си расте и да е добре.Малко по-големичко върви(док каза че инвитро бебчетата били по-големички..)Направи страхотно ревю  :D първо спинкаше с хванати ръчички под бузката(като мен  :lol:) и с крачета като по турски седнало  :lol: После се извъртя и разтвори крачета дори ги изправи сякаш стъпа на тях изправено  :o и хубавичко му видяхме бижуто между крачетата :lol:
Малко се притесних понеже док ми измери ръвното високо  :o а аз умишлено си го мерих вкъщи и беше добре.После ходих и при личния лекар и той ми каза че е добре.Та сега ще го следя известно време и дано да нямаме проблем :? Утре си запазих час за кардиолог и така ме е страх :?Дай Боже всичко да е наред.
Май се олях с писането :D
Хубава и спокойна вечер момичета.


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #250 -: Февруари 11, 2010, 19:29:30 pm »
Момичета,от личен опит- мизерията в МД се търпи, но Неонатологията им си заслужава- обстановката е ужасна- овехтяла и мизерна, но разполагат с много кувьози последно поколение, добри специалисти и, може би най-важното, огромен опит-всички най-тежки случаи от цялата страна минават през тях.... Гордеят се и с няколко живи и здрави дечица, отгледани от 560-600 гр.!!!Не връщат пациентки, особено не защото не са от София или защото са заплетени сручаи(какъвто е моят опит с Токуда).
А за д-р Дяволов гласуваме и двамата с бебето с по две ръце- няма по-всеотдаен, кадърен и скромен лекар! Мисля,че и Лисковата банда ще се присъедини към нас със своите 4 чифта лапички :D !
Ако някой иска инфо за него или координати - да свирка. ще му пиша на лични!
Желая ви леко бременеене и спокоен уикенд!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #251 -: Февруари 11, 2010, 21:12:53 pm »
shanoar,аз си лекувам болки в гърлото и кашлица с мед,лимон и мед,киви ми казаха,че помагало,смуча и Прополки.В първия месец като лежах в болница от Бронхоплемония гърлото ми се оправи от сироп за кашлица,но сега даже още повече ме дразни от сиропа.И с тази кашлица май си докарах и други главоболия ,получавам контракции.Правя всичко възможно да възпирам кашлицата,но някой път не успявам.Дали са опасни тези контракции?
Вчера си мислех,че от повърнато хапче сутринта ме дразни гърлото,но днес цял ден продължи.
Да споделя и още нещо,правих БХС и риска ми излезна много под статистическия.И другите ми изследвания са добри.Вдигнах си хемоглобина само с киви и червена ряпа :)
Леко бременеене на всички :lol:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #252 -: Февруари 11, 2010, 21:53:10 pm »
kete, добре дошла. Лека и безпроблемна бременност ти пожелавам.
KRISTI, честито женско царство. Супер сладурки ще са. А за лекарката - не и се връзвай, нали иначе всичко е наред, това е важното.
elina0102 , не се притеснявай. След като преди и след това ти е било нормално, явно си го вдигнала от притеснение докато си била там. Това се случва при някои хора и на лекарите им е известно, защото моят лекар ми го е казвал. Сигурна съм, че ще е наред.


Боби


  
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #253 -: Февруари 11, 2010, 22:14:34 pm »
За съжаление вдигнах и малко температура и ми протече носа. Сега пия чай с лимон. Какви са тези прополки? Досега не съм се разболявала откакто съм бременна.
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #254 -: Февруари 12, 2010, 08:38:54 am »
Добро и усмихнато утро от мен!  :balk_102:

А сега хайде всички заедно да честитим рождения ден на jasmin_veni!!!

С пожелания за здраве, успешна бременност и много любов! Честит празник!  :balk_12:
:balk_20:

Ketti, довечера очакваме и твоя отчет от прегледа.  :balk_50:
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #255 -: Февруари 12, 2010, 09:32:19 am »
Момичета,от личен опит- мизерията в МД се търпи, но Неонатологията им си заслужава- обстановката е ужасна- овехтяла и мизерна, но разполагат с много кувьози последно поколение, добри специалисти и, може би най-важното, огромен опит-всички най-тежки случаи от цялата страна минават през тях.... Гордеят се и с няколко живи и здрави дечица, отгледани от 560-600 гр.!!!Не връщат пациентки, особено не защото не са от София или защото са заплетени сручаи(какъвто е моят опит с Токуда).
А за д-р Дяволов гласуваме и двамата с бебето с по две ръце- няма по-всеотдаен, кадърен и скромен лекар! Мисля,че и Лисковата банда ще се присъедини към нас със своите 4 чифта лапички :D !
Ако някой иска инфо за него или координати - да свирка. ще му пиша на лични!
Желая ви леко бременеене и спокоен уикенд!
:):):) Бандата на Лиско потвърждава с 8 лапички (+ 2 далечни от тати), написаното по горе.
А аз пак да ти благодаря мила за отделеното време и подробните обяснения преди да вляза в болница ТОГАВА:):):)
А и да ви кажа, мизерията е само на 7 етаж, но това остава някак на заден план в момента в който чуете едни пискливи гласчета. Тризнашките майки, които изберат да раждат там ще се убедят, че на 5 етаж където ще са приети за постоянно наблюдение дори е много хубаво:)
Аз имам снимки от стаята на 5 етаж в която бях и от стаята на 12 етаж в която бях. Мога да изпратя на лични ако някой желае:) И реанимация снимах без да ме видят:))))))
Лека бременност момичета и се усмихвайте много...случва ви се наистина нещо уникално:)
Много прегръдки от нас и благодаря на всички за милите думи за дечицата ни:)
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #256 -: Февруари 12, 2010, 09:33:35 am »
shanoar, прополките са хапчета за смучене, може да се каже, че са хомеопатични даже :wink: Правят се от прополис (той се добива от меда) и витамин С. Сега доста ги рекламират, но иначе преди години съм си купувала същите хапчета, но с името Проповит, но всичките са на основата на прополис.

Елинка, дано няма проблеми  yahoo_17, но ако само консултация с доктор ще те успокои, може би трябва да отидеш и на кардиолог, както казваш

Ани, ще пиша разбира се  :) въпреки че в момента ми е така притеснено....дано всичко е ок yahoo_17

Жаси, и тук да ти кажа - Честит рожден ден  :)
Много здраве, щастие, любов, успешна бременност и прекрасно бебче :D
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #257 -: Февруари 12, 2010, 09:50:51 am »
Mimili, относно прегледа при доц. Димитрова - цената за едно бебе е 60 лв., като на нас ни направиха отстъпка понеже сме с три бебета.
Докато тя гледа бебето и ти ще можеш да виждаш какво става в теб на отделен монитор. Техниката й е добра. На нас ни направи ехографски снимки, които ние забравихме в кабинета й....за което ме е много яд. После не ни разрешиха да си ги вземем  :(  Жената на рецепцията е много дръпната....
След самия преглед доцентката попълва протокол, в който записва всички резултати от ултразвука. На нас не ни направи запис на диск.
След това гледах да я питам всички неща, които ме вълнуваха преди самия преглед.
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #258 -: Февруари 12, 2010, 09:56:09 am »
Добро утро :)момичета

Честит рожден ден на Жаси ,да си жива и здрава и много усмихната :)

Елинка,явно при мен ще е така изненада след изненада  :) а ти не се притеснявай да не вземеш наистина да вдигаш кръвно сега. Пиши като мине прегледа.
shanoar,да се оправяте бързо.
Радостинка,дано имате късмет да видите какъв е бебокът :)
Кристи, какво по хубаво от три малки принцеси :) , аз лекарите с такова отношение просто не си заслужават дори и коментарите по техен адрес.

Аз вчера бях на изследвания  :( хемоглобина се е покачил но всичко друго е оле мале левкоцити завишени ,а бе всичко е нагоре от референтните или на долу.Какво е това и аз не знам днес ще звъня да видя дали са ми взели резултатите и дали са ги разгледали.Вашите изследвания как са дали е нормално при бременност да има разминавания?
Re: Темата на бременните-53
« Отговор #259 -: Февруари 12, 2010, 09:58:47 am »
Жаси, честит рожден ден!
Да си все така жизнена, засмяна и да станеш най-красивата мама  :lol:
Направо на рима го подкарах.