0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #80 -: Януари 02, 2010, 00:48:42 am »
Crow,искам само да ти кажа да послушаш д-р Александров и да не си толкова скептично настроена към инсетата.Казвам това,защото моето бебе е плод на усилията на същият този д-р и то от инсе.А нашият стерилитет също се водеше неизяснен...Имунологични и генетични,и всякакви други изследвания ,за които бях чела съм направила на своя глава и д-р Александров не ми се е сърдил,въпреки своето мнение.Не падай духом,бъди силна!Накрая всичко си заслужава :bighug:!

*

    kurabiika

  • **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #81 -: Януари 05, 2010, 19:44:03 pm »
Crow,искам само да ти кажа да послушаш д-р Александров и да не си толкова скептично настроена към инсетата.Казвам това,защото моето бебе е плод на усилията на същият този д-р и то от инсе.А нашият стерилитет също се водеше неизяснен...Имунологични и генетични,и всякакви други изследвания ,за които бях чела съм направила на своя глава и д-р Александров не ми се е сърдил,въпреки своето мнение.Не падай духом,бъди силна!Накрая всичко си заслужава
Точно това имах нужда да чуя и аз,благодаря ти Тини :bighug: И на мен ми предстои инсе при Александров и искам да вярвам,че шанс има достатъчно,за да се случи желаното...И на нас уж нищо ни няма,а вече всичките ми приятелки ме превариха,което ме подтиска още повече,разбира се се радвам за тях,но ми е мъчно за мене си...
Надявам се усилията на всички ни се възнаградят по-скоро,защото го заслужаваме!!
Успех на всички от мен
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #82 -: Януари 08, 2010, 21:03:48 pm »
  Гардже , прочетох че днес ти е първия ден от стимулирана инсеминация.Пожелавам ти успех и още повече вярвам в него!Дано!  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 ylinfant :goodluck:
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #83 -: Януари 08, 2010, 22:23:23 pm »
Бари, ще си ги търся твоите късметлийски стиснати палчета като наследство - да знаеш !!!
Днес наистина започна моята стимулация за ИНСЕ. Оказа се, че д-р Александров все пак предпочита да направим лека стимулация с Пурегон 50. Нямам идея, защо преди ме убеждаваше, че ЕЦ е по-добро решение, а днес изведнъж реши така, ама знам ли ? Може по време на прегледа нещо да е видял. Какво ли го е накарало да реши това не зная и няма да умувам над това. Та днес сама си поставих първата инжекция. Хич не било страшно. Дано това са моите "късметлийски Пурегончета" и преборя този неизяснен стерилитет. Надявам се да стане от първо ИНСЕ.
Надеждата все пак умира последна :)
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #84 -: Януари 08, 2010, 23:26:26 pm »
МОми4ета, много набързо се вкю4вам, попрегледах темата, не можах да из4ета вси4ки редове, и по-важно, понякога е необходимо и м/у редовете да се 4ете, което аз не направих, но искам да се вкю4а по темата с имунологи4ните.
Аз си ги самоназна4их, направих ги в "надежда" и то по-скоро ги направих от скука, защото от 5 години борба за бебе, освен една инсеминация и малко изследвания- нищо друго не сме предприели, та си викам, айде да направя и имунологи4ни, да видим пък там какво ще кажат. Изобщо не вярвах, а и още не вярвам в тях- направих ги и забравих за тях, не ме беше грижа дори. След то4но една година, реших да се обадя в лабораторията и да питам къв е резултата, ами оказаха се НК клетки 20% с две думи, където не го 4акаш, там се пука.
Терапията искаха да ми я диктуват по телефона дори, скараха ми се, защо не съм се интересувала от резултата толкоз време и т.н. Та вси4ки тези думи ги изписах с една цел- ако си решила да правиш имунологи4ни- направи ги, копие от резултата ще ти изпратят в и-мейла, а в цената влиза и "раз4итане" от д-р. Това раз4итане и препоръ4аната терапия е написано с ръкописни букви на гърба на листа с резултата ( ох, стана ли ясно) Т.е. не се притеснявай 4е няма нищо да разбереш и няма да знаеш какво да правиш, като им се обадиш, те по телефона ако могат, направо ще те излекуват  :lol:
За имунореактивен инсулин- горе бяхте писали 4е само в 2-3 лаб в софия се правило, аз си го направих в пловдив, въпреки 4е съм с наднормено тегло- проблем нямаше с него.
Пред поста на Мели - мога само да се поклоня, много добре беше казано вси4ко :)
На вси4ки двойки с стерилитет, пожелавам скоро да се преборят с него, а на тези с неизяснения- ако успеете да го преборите въпреки неизяснеността му- какво зна4ение би имало намирането на проблема.
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #85 -: Януари 08, 2010, 23:27:31 pm »
....
Надеждата все пак умира последна :)

Гардже, надеждата никога не умира :D
Човек има трудни моменти, сривове, но надеждата никога не умира...
От цялото си сърце ти желая много късмет!

И  

Надявам се да стане от първо ИНСЕ.



 :crossfingers:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #86 -: Януари 09, 2010, 06:19:09 am »
makiyaki, благодаря ти че се включи. Ако аз направя имунологични ще е пак от скука, като теб  :P (и аз съм скептик за тях, а тези НК клетки незнам на кой не са ги изкарали с високи нива). Обаче аз живея във Варна. Няма да мога да ги направя в "Надежда" (за клиниката ли говориш?) и съответно отпада варианта, че ще ми пратят резултата по и мейл, че ще ми ги разчетат и т.н. Аз вероятно ще ги пусна в лаборатория "Надежда" във Варна, а от там ги пращали в Плевен, от където после им връщали резултата. Подозирам, че освен голи цифри друго няма да видя. Ако някой има добра идея къде във Варна мога да разчитам да ги пусна, както и да ми бъде разяснено какво сочат - няма да е зле. Но засега силно се надявам да прескоча това изследване. Някак не исках допълнително да се шашкам, защото се познавам, че щях да заплувам в океана от имунологични проблеми и да се психирам. Засега ще предпочета спокойствието. Нека да видя до какво ще доведе ИНСЕ-то.
 
Анмар, благодаря за пожеланията. Нека се надяваме, а вярата ни ще ни доведе до реализиране на мечтите  :wink:
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #87 -: Януари 09, 2010, 09:33:50 am »
Гардже, стискам силно палци да стане от първия път.

Прегръдки от мен.




  
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #88 -: Януари 09, 2010, 11:14:15 am »
Гардже, относно разчитането на имунологичните - аз имам два варианта - не са супер решение, но е по-добре от нищо:
1. Имах някъде мобилния телефон на Конова, мога да го потърся и да ти го дам (стига още да е валиден, защото успях да се свържа по него с нея през Септ. 2008);
2. Имам на скайп адреса на д-р Стефан Стефанов (пак от Плевен), който отговаря на онлайн запитвания. Може да се бави понякога 30-40 мин и повече, но това е защото проверява отговора с колеги (може би).
Зная, че не е решение, но е по-добре от нищо.
Иначе във Варна честно да ти кажа няма с кого да се консултираш - поне според мен. В терапията има имунологична лаборатория, но лятото на 2008 г говорих със завеждащия, който в прав текст ми каза, че ако нямам поне 2 спонтанни аборта не желае да си хаби консумативите за изследвания - дори и да искам да си платя както си му е реда. Така че според мен Варна от гледна точка на имунолози при това относно репродуктивните проблеми е супер зле.
Успех :) Ако имаш нужда от инфо - казвай (нали ме знаеш какъв съм Плюшкин в това отношение)

P.S. Само искам да допълня, че Мели е страхотна и ми върня вярата в докторите, защото аз вече бях започнала да си мисля, че не е толкова "неизяснен стерилитет", колкото нежеланието на докторите да се задълбочат и анализират безбройните изследвания, които съм правила с цел да установят проблема.
« Последна редакция: Януари 09, 2010, 11:26:32 am от Magdalena78 »
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #89 -: Януари 10, 2010, 00:59:09 am »
Crow, наистина имах предвид Сф, но за едни имунол, не си заслужава да пътуваш 4ак от Варна, ако все пак решиш да ги направиш и да ги пратят в Плевен и от там да ти върнат резултата, то ако евентуално има проблеми, сама ще можеш да видиш разликата с референтните стойности и евентуално 4ак тогаз да търсиш лекар за терапия, а ко ти няма нищо ще си се разделила с 260 лв, но поне пове4е няма да го мислиш.
Искам да ви насо4а и към една друга интересна ( поне за мен ) тема, "за ка4еството на яйцеклетките" имаше моми4ета писали, 4е при яйцеклетка, оплождана ин-итро, без мъжки фактор и със супер спермограма, оплождане не се е полу4ило, т.е. някак си не могат да се оплодят, въпреки прекрасните оплодителни способности на сперматозоидите, мисля си дали подобно нещо не може да се слу4и в тялото- двойка без проблеми, но сперматозоидите не могат да оплодят по естествен на4ин, а трябва 4рез икси, от какво се полу4ава това??????????
Засега това е от мен, поздрави и УСПЕХ!!!!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #90 -: Януари 10, 2010, 08:01:20 am »
Ами за съжаление такъв вид проблем (лошо качество на яйцеклетката) не може да се провери по никакъв друг начин освен при ин витро опит. Тогава като се види, че не се оплождат - светва лампичката, че нещо в качеството не е наред.
Затова на някои места се казва, че ин витро опита е и един вид "изследване", тъй като много неща могат да лъснат на яве...
Да се надяваме, че нямаме такъв проблем все пак.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #91 -: Януари 10, 2010, 12:26:58 pm »
makiyaki, ако тръгнат така да се гледат нещата има още толкова неизяснени неща, които медицината все още не може да определи. Например:
- може фимбралният апарат на жената да не работи добре и да не може да "поеме" яйцеклетката - чисто теоретично, дори и след лапароскопия пак не може на 100% да се каже дали работи добре или не.
- може да липсва един протеин в сперматозоидите (това е едно откритие на британските учени от около 2 години), които са установили, че много, много, много рядко при "неизяснен стерилитет", просто спермограмата е перфектна, но поради липсата на този протеин просто оплодената яйцеклетка не се дели - някаква генна мутация при мъжа;
- може фактори от външната среда да понижават фертилитета на мъжа и на жената: тютюнопушене, аклохол, т.н., което няма как да излезе от изследванията в чист вид.

Не зная защо сперматозоидите не могат по естествен начин да оплодят яйцеклетката, но все пак има решение и за този проблем - икси, но може би въпросът с качеството на плувците остава.

Поради тази причина си пожелаваме късмет на всички, защото все пак тези работи и с късмет стават - не можем на 100% да контролираме тези процеси.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #92 -: Януари 10, 2010, 13:53:10 pm »
Вярно е ,че един ин-витро опит дава много отговори.Аз първо направих ин-витро,за което не съжалявам,защото се изключиха много възможни проблеми.Но все пак, инсето си остана най-подходящият за мен метод(иначе бременност от всякакъв метод,само не естествено).
Гардже,силно стискам палци,по-добре да е леко стимулирано инсето,за да има по-голям шанс(все пак може да станат 2-3 фоликула).Моите инсеминации бяха доста тежко стимулирани,като за половин инвитро,даже някои момичета правят такава стимулация за ин-витро.Стигала съм до Пурегон 900 единици на процедура.Но ..важен е резултатът.Ще успееш,вярвам в това,а ти вярвай на док :bighug:

*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #93 -: Януари 10, 2010, 14:07:26 pm »
Тини, ако не се лъжа ти си забременявала и по естествен начин, и от ИНСЕ и от ин витро. Нали не греша ? Би ли написала колко ИНСЕ опита имаш и колко от тях завършваха с + тест ? Също ми е интересно да науча, това че си стигала до Пурегон 900 на ИНСЕ означава ли, че това число 900 е сбор от всички инжекции Пурегон или съществува такава дневна доза ? Моите са по 50 UI и са толкова мънички, че като изпръскам от спринцовката, за да излезе въздуха се притеснявам, че съвсем мъничко остава. Все пак мисля, че всичко е както трябва и дозата ще даде 2-3 фоликулчета :) Наистина вярвам на доктора и може би, ако не бях точно при него вярата ми никаква нямаше да я има. Благодарна съм изключително, че попаднах точно на такъв Човек.

Маги, от къде ги вадиш тези статистики - направо ми скриваш шапката :) Няма да мислим сега за тези протеини, или пък за фимбрилния апарат (за който според лапароскопията, доктора каза че си е съвсем наред). Аз наистина съм склонна все пак да повярвам, че май не ни достига положителното мислене. Голям скептик съм, но възнамерявам да се поправя  :P
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #94 -: Януари 10, 2010, 15:15:39 pm »
Да,забременявала съм 2 пъти естествено,но това беше-повече не можах.После имам едно ин-витро-кухо яйце се оказа бременността.После имам 3 инсета,от които 2 с положителен резултат.При единият опит не се пукнаха фоликулите,защото схемата на стимулация не беше подходяща,просто форсирахме нещата,а при мен е нужна по-продължителна стимулция.А 900 са единиците на целия курс.На мен също ми се е случвало да ползвам шишета Пурегон и наистина почти няма начин да не се похаби някаква малка част от лекарството.За това ползвах писалка Пурегон.

*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #95 -: Януари 10, 2010, 15:16:24 pm »
Здравейте,и аз да сложа малко сол в супата...сега четейки ми иде и идеята за протеиновата кора на яйцеклетката,която понякога е прекалено твърда и сперматозоидите не успяват да я разградят по естествен начин...от там изникна и методът ИКСИ.
А,за този протеин в сперматозоидите,за който се споменава също съм чела - не се сещам точно как се нарича,но си спомням,че се намира във покритието на главичката и той трябва да съвпадне перфектно със повърхността на яйцеклетката.Не се ли случи - няма разграждане на протеиновата кора на яйцето - няма оплождане.

Гаргуно,не мой те позная брех :D Ама много ми харесваш такава,усмихната :wink:

пп Мисля,че Тини има предвид 900 ед за цялата стимулация.
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #96 -: Януари 10, 2010, 22:38:16 pm »
crow, стискам палци. Вярвам, че ще успееш.
*
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #97 -: Януари 11, 2010, 09:50:54 am »
.... Надявам се да стане от първо ИНСЕ.

Имам такова предчувствие за теб  :crossfingers:
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #98 -: Януари 11, 2010, 11:32:37 am »
Момичета, сърдечно благодаря на всички ви за пожеланията, за подкрепата, за това че мислите за мен. Убедена съм, че съм на прав път и с вашата морална подкрепа ще успея :)
Целувки на всички !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #99 -: Януари 12, 2010, 19:23:39 pm »
  Пожелавам ти успех и още повече вярвам в него!Дано!  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 ylinfant :goodluck:

И аз така  :crossfingers:
и се радвам, че гледаш по-бодро на нещата  osi_9

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.