0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #40 -: Декември 10, 2009, 15:50:46 pm »
Странното е че 2-то и 3-то ми ги направи Димитрова ,според мен доста късно . Биха ми Прегнила, на следващия ден бях в ову, и чак на следващия след овуто ми беше инсето. Странно коя ли е тази яйцеклетка, която ще издържи повече от 24 часа.


partizanka75, аз си мисля, че не е направена късно инсеминацията, фоликула се пука до 36 часа след прегнила.
« Последна редакция: Декември 10, 2009, 15:52:51 pm от Delphin »
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #41 -: Декември 10, 2009, 16:21:47 pm »
Гардже, това което ме накара Владимиров е да направим антитела и резулата беше ОК.Лапаро не съм правила, имам една хидротубация и там нямаше проблем.
Правих хламидия, всичко също беше ОК. За генетични не е,  а аз никога не съм имала други бременности или аборти. Трябва да го попитам следващия път, все пак той е доктора, би трябвало да е преценил правилно, надявам се :D
Единствено проблем е моята кръвна група В отрицателна ,а на мъжо е положителна, но това има отношение след като родя, заради следваща бременност

Относно последните две инсета и времето ,може и да не съм права но по мои сметки мина доста време, да вземем последното на 28.11 на обед ми биха Прегнил 5000, на 29.11 вече яйчника ме болеше доста силно, което предполагам е била овулацията, а инсето беше на 30.11 следобяд, според мен това са повече от 36 часа.Навсякъде пише че яйцеклетката живее 12 часа
Мисля ако се съглася на 4-то ще настоявам пред Димитрова да ми направят инсето на следващия ден след като ми бият Прегнила
« Последна редакция: Декември 10, 2009, 16:58:46 pm от partizanka75 »
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #42 -: Декември 19, 2009, 11:34:10 am »
Crow, тъй като и аз съм горе-долу в твоето положение и също си самоназначавам изследвания (то така или иначе докторите нямат достатъчно стройна схема за такива случаи). Тези изследвания, които ти нямаш (според мен са):
- обременяване с глюкоза и имунореактивен инсулин (важен е за диагностициране на инсулинова резистентност, която се проявява дори и при слаби момичета, влияе на качеството на яйцеклетките);
- посткоитален тест (не е много информативен);

От имунологичните можеш да си пуснеш: антинуклеарни и подобни "срещу гамети" - вече имаш тези антиспермални.

НК клетки не бих ти препоръчала да правиш, защото те така или иначе може да се активират по 100 причини, вкл и лека настинка, така че този тест за мен изобщо не е показателен, особенно пък кръвния: Какво като са се активирали тези клетки в кръвта? - нищо. Дали са се активирали в матката? - не става ясно.

За мъжа ти: SDI тест, както са те посъветвали и други момичета. Аз за моя мъж също съм избрала още 2 изследвания, но май изобщо не се правят във Варна: тест за захващане на сперматозоидите; тест за преживяемост.

Иначе гледах за един флоуциметричен тест (само в София има такава апаратура), който установява дали има защитни (блокиращи) анти-тела в жената, които "съхраняват" бременността.  

Но ако трябва да се сложат нещата на кантар: тези антиспермални тела се преодоляват с инсеминация например; лошите резултати от посткоитален тест също се преодоляват с инсеминация; лоша подвижност на сперматозоидите и малка преживяемост - също се преодоляват с инсеминация, защото материала се обработва с разни неща, които правят плувците по-енергични и по-подвижни.

Т.е. общо взето тези изследвания, които ти остават дори и да излязат лоши (не дай си Боже) се преодоляват с инсеминация. Изключение правят само:
- антифосфолипидни - може би е добре да ги пуснеш;
- има и други автоимунни антитела, но те са строго автоимунни и трябва да имаш изразена клинична картина за тях;
- SDI тест - ако е лош (не дай си Боже) не може да се преодолее влошеното ДНК на плувците с инсеминацията.

Само да допълня, видях че май не си пускала тестостерон - добре е да го пуснеш. При мен е леко завишен, ту влиза в норма, докторите не са единодушни по въпроса - до колко той влияе на забременяването. Според това, което съм изчела все пак андростендиона (прекурсор на тестостерона) влияе на развитието на маточната лигавица (променя съотношението на естрогенните рецептори). Мисля, че не е основния проблем, но все пак е добре да се следи изкъсо.
« Последна редакция: Декември 19, 2009, 11:49:19 am от Magdalena78 »
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #43 -: Декември 19, 2009, 11:50:58 am »
Мерси Маги :) Всъщност съм изследвала Тестростерон. Явно съм пропуснала да го спомена сред многото изследвания, които съм правила. За изминаващата 2009г. направих толкова изследвания, че вече свят ми се завива. А от тези, за които ти ме съветваш вече почвам да давам "заето". Този SDI тест всъщност се изследва от семенна течност нали така ? Къде във Варна се прави ? (Извинете за неосведомеността). Аз все пак се съмнявам повече в себе си като проблем, но не пречи да направим още едно изследване и на партньора.
А останалите изследвания, за които ми говориш - доколкото виждам са пак част от имунологичния панел.
Мерси за споделеното :)
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #44 -: Декември 19, 2009, 12:07:58 pm »
Crow, до колкото видях в листата на Лаборекспрес този SDI тест се прави там. Но ако си вече пациентка на Александров питай дали не е добре при него да се направи (ако той го прави, т.е. има лаборатория на която вярва и с която работи). По принцип се взема еякулат.
Ние също не сме правили този тест и честно казано аз имам списък от "оставащи да се направят" изследвания.

Иначе относно ДНК тестовете - все още не съм се запознала на 100% с тях. Но единствените пречки за забременяване са много редки (според мен): например 3 хромозома, хромозомна инверсия. Първото не може да се преодолее, второто може.
Момичетата от друг форум ми бяха дали координатите на един генетик във Варна, която била добър специалист: "Д-р Константинова и съм много доволна.Надявам се да ти помогне.Терапия ет. 2 каб. 215 тел:302-851 вътрешен 649" Мога да ти дам и мобилния на лични.
Други координати (може би  по-стари) за генетични изследвания са:
доц. Ангелова, стая 300, вътр. тел: 225 (централа: 302 851);
д-р Годанчева, вътр. тел: 649.
Генетичната лаборатория е на ет. 2, стая 305.

Какво да се прави трябва да се събира и съхранява информацията и да сме подредени :) и подготвени.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #45 -: Декември 19, 2009, 12:15:43 pm »
Много ти благодаря за координатите и загрижеността.
 Този SDI тест достоверно ли е да се прави в лаборатории ? А д-р Александров няма защо да го питам за този тест, тъй като според него сме направили всички необходими изследвания и подозирам, че ако разбере, че още ровя може да му стане обидно, че не му се доверявам. Може би, ако самият той считаше, че има нужда от SDI тест, щеше лично да ни го каже, но СГ е отлична. Ако според теб лабораториите са достоверен източник на инфо за изследване на семенна течност (поне що се отнася до SDI тест), не ми пречи да питам в "Лаборекспрес".
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #46 -: Декември 19, 2009, 12:28:40 pm »

 Този SDI тест достоверно ли е да се прави в лаборатории ?

 crow, нали знаеш, че дори спермограма е добре да се прави в специализирана клиника по стерилитет, какво остава за SDI теста. Ако решите да го правите е по- добре в Плевен или в София :).
« Последна редакция: Декември 19, 2009, 13:38:40 pm от Delphin »
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #47 -: Декември 19, 2009, 12:44:48 pm »
От друга страна ако д-р Александров изрично е отхвърлил този SDI тест, и ако спермограмата е отлична според неговото виждане, може би няма смисъл да давате едни излишни 150 лв. Все пак д-р Александров е много добър в правенето на спермограми. Ако имаше примерно "задоволителна" спермограма, "гранична" или нещо такова, може би има резон да се дълбае повече по въпроса, защото има случаи при "задоволителна" спермограма да има лош SDI тест. Но не съм чувала случаи, при които при "отлична" спермограма SDI тестът да е лош.

И не забравяй за този имунореактивен инсулин и обременяване с глюкоза.

Много сложна е дилемата ти - разбирам те напълно, защото и аз се страхувам от провал при асистирани репродуктивни методи, защото пак би възникнал въпроса: "Какво още да изследвам?", т.е. логично е да направиш всички изследвания предварително, но отдруга страна дали наистина е нужно, ако една инсеминация преодолява голяма част от оставащите изследвания.
Но що се отнася до евентуален имунологичен проблем (какъвто мисля, че е моя, защото аз никога не съм виждала положителен тест) и то алоимунен (не автоимунен, защото автоимунните причини са отхвърлени въз основа на изследванията), не е ли по-добре да се "застраховам" с активна имуницация? Но преди това трябва да имам наистина всички други изследвания.

Така че въпросът е колко можеш да чакаш? Дали да "пробваш" с инсеминация, за да изпревариш времето, или систематично да направиш наистина всички изследвания (които са адски много - дори и само имунологични и генетични).
« Последна редакция: Декември 19, 2009, 13:29:35 pm от Magdalena78 »
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #48 -: Декември 19, 2009, 16:17:36 pm »
Маги и аз никога не съм виждала положителен тест :(
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #49 -: Декември 19, 2009, 16:41:36 pm »
Не съм 100% сигурна, но от моя опит и от прочетеното, оставам с впечатление, че лекарите назначават SDI тест в два случая:
- при определени отклонения в показателите на спермограмата;
- при добра спермограма, но 1-2 неуспешни опита инвитро/икси, които са показали проблеми в оплождането и/или развитието на ембриона (спряло развитие, фрагментации, проблеми при формирането на бластоцист, повтарящи се аборти), т.к. една от възможните причини за тези проблеми са хромозомни аномалии, които могат да се дължат на фрагментирана ДНК.

В случаите, когато няма изразен мъжки фактор, е много малък % на мъжете, при които се открива голям брой сперматозоиди с фрагментирана ДНК. Затова, ако не е налично някое от горните условия, няма смисъл да се бърза с такова изследване.
Все пак си остава въпрос на личен избор. Понякога ни се иска да дадем повече пари за изследвания, с които да си купим лично успокоение. :wink:

М/у другото, Crow-че, аз и преди май съм ти казвала.. Самото инвитро също e вид изследване, което дава много отговори. Е, вярно е, доста скъпо и натоварващо психиката изследване, но пък много често дава и хубави резлтати :wink: Нa този етап нямаш причини да се шашкаш и да се тревожиш напразно. Поне засега се довери на Александров за изследванията, той си знае работата  :wink:
 
____________

Това обяснение за SDI теста го копирах наскоро от друга тема във форума (не съм записала чий е поста, дано ме извини авторката)

Чрез този метод се определя процента на увредена ДНК на сперматозоидите и се изразява като индекс на ДНК фрагментация (DNA Fragmentation Index, DFI) – процент сперматозоиди, съдържащи фрагментирана ДНК, както и високо ДНК оцветяване (High DNA Staining, HDS) – процент спермални клетки с некомпактен (незрял) хроматин. Механизмът, по който увредената спермална ДНК повлиява изхода от бременността все още не е напълно изяснен.

 Показания за изследване

SDI тест се прилага при мъже от двойки с неизяснен стерилитет, ембриони с лошо качество при IVF, проблемна имплантация и повтарящи се спонтанни аборти. Изисква се въздържание от полови контакти (еякулация) между 3 и 5 дни преди теста, както и липса на употреба на алкохол до 7 дни преди изследването.

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #50 -: Декември 19, 2009, 16:51:41 pm »
Зная, crow, много е гадно!
И още по-неприятното е, когато не може да се намери причината за това и когато докторите също нямат обяснение. Така че аз съм възприела "конструктивния" подход - гледам по-научно на нещата, ей така малко от страни (така по-лесно го понася психиката ми).

Но ти, както и аз не сме изключили няколко причини (малко останаха :), така че наистина идва или момента за инсеминацията (който преодолява група евентуални прични), или задълбаване в имунологични и генетични и в бързината един SDI тест :)
Аз все още нямам лапароскопия, изследвания за листерия, но пък съм изключила автоимунните фактори.

Добре, че си поне в добри ръце - др. Александров е страхотен специалист. Аз така и не успях да се вредя за час при него. Още ноември се обаждах, но ми казаха да се обадя януари и тогава мога да си запиша час.
« Последна редакция: Декември 19, 2009, 16:59:33 pm от Magdalena78 »
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #51 -: Декември 19, 2009, 19:44:22 pm »
Crow, сега се сетих, че в изследванията ти не виждам още:
- цитонамазка;
- антиспермални антитела на мъжа ти (правят се заедно със разширена спермограма според Критериите на Крюгер) - поне на нас ни направиха.

Просто като допълнение.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #52 -: Декември 19, 2009, 19:53:29 pm »
Маги, имам и цитонамазка (я, колко неща се оказа, че съм пропуснала да спомена в първия си пост...) - РАР 1 група.
Антиспермални тела на партньора не се правили. Както писах, според д-р Александров СГ е отлична и с това изключва всякакви проблеми при мъжа. Според него вече сме се изчерпали с всички изследвания и при мен. Убеден е, че всичко е в главата ми. Предлага ИНСЕ, което "скъсява пътя на сперматозоидите до яйцеклетката" и един вид побутва нещата. Само като му спомена за имунологични и веднага ми казва да не си давам парите на вятъра. Вярвам му. В същото време искам да направя всичко за себе си, за да се успокоя. Ако тези имунологични бяха 20-30 лева, нямаше да се чудя, но за 400 лв. вече си е чуденка. Все още се лъкатуша, да ги пусна ли или да се доверя на Александров. А и сега покрай празниците се оказа, че се очертават много разходи, така че поне близкия един месец още ще си остана само с чуденето.
Благодаря ви момичета. Много ми харесва, че споделяте с мен опита си.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #53 -: Декември 20, 2009, 12:46:05 pm »
Crow, в интерес на истината д-р Александров (при единствения ни преглед при него през Април 2009) ми каза нещо подобно, че съм се зомбирала на тази тема, за това не става. Трябва и двамата да спираме цигарите и ако след 6 месеца не стане, тогава пак да се обадим и вече ще направим лапароскопия и още една спермограма. Просто не успях да се вредя при него повече за тази година.

Нашата спермограма не е "отлична", а по-скоро "задоволителна", та за това ще го направим този SDI тест все пак (по мое усмотрение).

Относно имунологията - поизчетох доста работи по въпроса: и Алан Биър и статии за "комуникацията" между бластоцитът и матката в специализирани издания. Все пак наистина протичат едни чисто имунологични процеси при процеса на имплантацията (общо около над 10 групи биохимични процеси). Но според мен проблемът е, че медицината не е напреднала достатъчни все още и има различни школи по въпросите и съответно работата е малко на принципа "опит-грешка". Може би за това той ги отрича на този етап.

Иначе и аз след нова година ще пускам "оставащите" изследвания и дано да успея да си запиша час при Александров.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #54 -: Декември 20, 2009, 13:23:16 pm »
Crow, пак се сетих нещо :)
Аз лично след като приключих стандартния пакет от изследвания, си зададох въпроса: ОК, в крайна сметка през целия ми живот от какво съм боледувала (като изключим вирусните заболявания), коя система ми е създавала проблем? При мен отговора беше: единственно имунната ми система (алергичен ринит) и доказана алергия към пеницилин, домашен прах, мухъл, т.е. свръхреагираща имунна система. Това ме насочи да ровя повече в тази посока.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #55 -: Декември 20, 2009, 13:49:01 pm »
 И аз си мисля, че медицината не е достигнала своят връх, но в същото време се питам "Коя съм аз, че да знам повече от лекарите ?". Не може всичко прочетено да бъде истина за мен. А пък и според мен лекарите трябва да мислят вместо нас в тази насока. Повярвай ми, много съм мислила за тези имунологични. И аз съм си задавала въпроси от сорта на  "Колко силна е имунната ми система ? Възможно ли е да е толкова силна, че да разпознава ембрионите като враг и да ги "избива" ? "
Аз почти никога не съм боледувала (поне не се сещам), а и имам случаи когато ми е било чудно как не се разболявам от продължителни контакти с болни хора. Просто си мисля, че имам силен имунитет. Но и всички тези мисли ме психират допълнително.
Писна ми да си задавам аз тези въпроси. Не е редно да се съмнявам в думите на лекарите. Убедена съм, че и те някъде грешат, но от къде на къде аз ще съм изчела повече от тях и ще зная повече ? В един от разговорите ми с д-р Александров той не по-малко от мен умуваше защо напоследък има толкова много случаи на "неясен фактор". И той знаеше, че има нещо, но не знаеше какво е то. Според него обаче имунологични и генетични имат смисъл само при чести аборти. Убедена съм, че и той самият не си мисли, че знае всичко. Предпочитам обаче да не се тормозя допълнително. Вероятно като се видя с малко излишни пари, ще пусна и тези изследвания. Това не пречи през това време да се оттърся от въпросите в главата си, както и да последвам съвета на д-р Александров за поне 1-2 ИНСЕ на ЕЦ.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #56 -: Декември 20, 2009, 14:40:17 pm »
Много вярна стратегия си избрала според мен Crow. Важно е да си "разтоварим" психиката и да се доверим на др. Александров.
Аз например от около 1 година не съм чела научни публикации, защото в един момент наистина се зомбирах: толкова много информация, толкова много изследвания, толкова много школи, теории и предположения....
Просто като имам възможност правя всички останали изследвания възможни, тупвам ги на др. Александров и той да му мисли :)
Дано, ако не тази поне следващата година да ни донесе сбъднати мечти :)
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #57 -: Декември 29, 2009, 02:29:22 am »
Вярвай на доктора си,разпусни и прави каквото ти казва - ще успееш :wink:
:bighug:
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #58 -: Декември 29, 2009, 15:57:17 pm »
И аз си мисля, че медицината не е достигнала своят връх, но в същото време се питам "Коя съм аз, че да знам повече от лекарите ?". Не може всичко прочетено да бъде истина за мен. А пък и според мен лекарите трябва да мислят вместо нас в тази насока. ... Не е редно да се съмнявам в думите на лекарите. Убедена съм, че и те някъде грешат, но от къде на къде аз ще съм изчела повече от тях и ще зная повече ?
Оооо, миличка, веднага ще ти отговоря на въпроса "коя си ти, че да знаеш повече от лекарите". Ти си си ти и за теб ти самата си най-важна, твоят проблем е най-големият проблем на света и твоето желание да имаш дете е най-силното. Това те прави милиони пъти по-мотивирана от който и да е лекар, одобряващ или не разни теории, следящ или не разни показатели, това те кара да разровиш всяко парченце от мозайката и да търсиш истинската причина за неуспехите.

Щом един лекар не успява да ти помогне, не се страхувай да вземеш нещата в свои ръце. Ако имаш съмнения, действай. Аз имах съмнения за хидросалпингс. Не ме питай от къде ми бяха влезли в главата - просто след 3 неуспешни опита ин витро, при положение че имам спонтанно забременяване преди години и бях направила де що има изследвания, нищо друго не ми оставаше да помисля. Лекарите ми обаче категорично твърдяха, че щели да видят този хидросалпингс на УЗ, да не съм се притеснявала. Това ми струваше още много пари: още 2 неуспешни ин-витра, едното от които на стойност 8 бона в клиниката на Владимиров, за изследвания - включително SDI на мъжа ми, чиято спермограма е отлична, в допълнение към 2-те му пораснали деца от предишен брак и т.н. Имаше и други проблеми "пропуснати" от светилата, защото те не следяли нивата на прогестерона при стимулация. Защото блокажите не проработили и ЛХ-то ми скочило неимоверно- толкова, че да скапе яйцеклетките и забременяване да е невъзможно.. Нервите не ги включвам.

Виждаш лентичката ми - тя се появи след като премахнахме двустранен хидросалпингс и бях стимулирана за пръв път по къс протокол, с внимателно наблюдаване на всички показатели. Това се случи, защото не вярвах на мненията на лекарите - тях не ги е толкова грижа за мен, колкото мен самата. Това е простата истина.

Моят съвет е да седнеш и да помислиш добре какво е изследвано и какво - не. Няма проблем да правиш инсеминации (забравих да спомена, че и аз имам 3 инсеминации, защото хидротубацията беше показала проходими тръби, но после се оказа, че фимбриалният апарат на дясната е напълно увреден, а лявата пропускала "под налягане" - късмет, че не съм направила някоя извънматочна), но имай предвид, че те няма да ти помогнат да разбереш причината, ако са неуспешни.

Желая ти успех и късмет през новата година!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Неизяснен стерилитет
« Отговор #59 -: Декември 29, 2009, 16:32:18 pm »
cambozzola , мерси много за поста ти. Цитатът, който си използвала - написах не толкова защото не се съмнявам в лекарите, а защото повече от година си самоназначавах абсолютно всички изследвания (посочени в първия пост на темата). Направих почти всички изследвания. Останаха ми само имунологичните/генетични. Или "почти само те". Честно казано много се уморих. Затова ми се ще да се оставя в ръцете на лекарите. Иначе си ужасно права, че АЗ и само АЗ ще мисля винаги и най-много за себе си. Просто някак ми се ще да се доверя на някой, който да ме води. Струваше ми ужасно много да се самообразовам по темата "Стерилитет", да си намеря специалист в тази насока, да си назначавам изследвания, да убеждавам лекарите, да ми направят онези изследвания, които нямаше как да направя без тяхна помощ. Всяка от вас знае колко нерви се трошат по лекари в България. Уморих се. Може би затова искам да се доверя на лекарят си от тук насетне. От друга страна пердвид факта, че много лекари отричат имунологичния фактор съм пред дилема дали аз да повярвам в нещо такова. Объркана съм по отношение на имунологията. Чета твърде различни мнения и все още не мога да реша дали да си направя и тези изследвания. Да, не ми пречи да ги пусна и тях, но ако излезе нещо - ще се завъртя в омагьосан кръг, за който дори няма да съм сигурна дали не е някаква все още неизяснена част от медицината. Някак знам, че ще се психирам и тъй като една част от лекарите ще ми казват "Не обръщай вснимание на тези имунологии", а други ще ме съветват "Направи еди какви си вливания" - ще застана в позиция на още по-страшна дилема, а именно "Къде е истината?".
Не зная дали се изразявам правилно. Дано разбирате обърканите ми мисли.
Именно това е причината да пусна въпросната тема и чрез вас да достигна до моята истина.
Благодаря отново на всяка една от вас.
Весели празници и много щастие !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.