0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #400 -: Февруари 09, 2010, 19:23:11 pm »
Здравейте, момичета! Включвам се в темата ,предстои ми процедура по фонда и  си чакам цикъла за  стартиране на стимулацията.Накратко,имам едно неуспешно икси с положителен  за малко тест.Въпреки ,че иследванията ми за я.резерв бяха добри бях със силна стимулация и  сравнително лош отговор, имах 5 извадени яйцеклетки и 3 трансферирани  ембриона.Сега решението на доктора е да смени протокола и този път съм без блокаж преди стимулацията.Вероятно това,което ми предстои е къс протокол и се надявам да даде по-добри резултати.
По повод, обсъждането на противоз.преди процедурата, ме хвърли и мен в размисъл.Не съм мислила,че те може да са пречка  за евентуален по-добър брой яйцеклетки,но явно опита при някои от вас показва точно това.При първия ми опит пих по два марвелона,а този пих само  по един.Ще се включвам с инфо,може да е полеэна за някои от вас.
Успех на чакащите резултат и на тези започващи процедура!
*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #401 -: Февруари 09, 2010, 19:45:44 pm »
venifear, стискам ти палци! Дано това е успешната процедура за теб! Пиши! Ще те следим!

Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #402 -: Февруари 09, 2010, 21:59:09 pm »
Ееееее, не на всички изписва ударни дози лекарства, бе!
При моя опит преди 2 год. си бях ще годе с нормални дозички Гонал. Май беше 225 ед. /не помня точно де/.
Да, той си обича силните стимулации, но въпреки това не мисля, че ги прилага при всеки! Просто май стана "известен" с това, че прави процедури на жени с ИЯР и може би по-голям процент от пациентките са такива. Та затова се остава с такова впечатление.
Друг е въпроса както при Душка, че май е по-добре на естествен цикъл, а не с дози по....... 600 ед и нагоре - то това е...
И този Маркес протокол - то много лекарства, много нещо /като чета  8O/
Дано се чуват все по-положителни резултати от него!
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #403 -: Февруари 09, 2010, 23:28:54 pm »
Здравейте момичета!
Да се включа и аз в темата, относно стимулациите-имам 2 опита икси при д-р Владимиров.Първия опит пих само противозачатъчни..При първия опит започнах с 300ед. пурегон и към 8-9ден от стимулацията влючи мерионал 150ед. и съответно пурегона стана 150ед.Резултат 11 яйцеклетки,9 перфектни ембриона,(2 трансферирани, 7 замразени)- отрицателен резултат.При втория опит бях на по-лека стимулация-започнахме с 150 ед.пурегон и около 9-10 ден от стимулацията го замени с 150ед.меногон.Резулат 7 яйцеклетки -5 оплодени, от които 3 трансферирани,(двете не много добри, а може би третото е сега в лентичката ми :lol:)
Мисля,че стимулациите ми не бяха толкова силни.
Успех момичета!
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #404 -: Февруари 10, 2010, 06:52:19 am »
Аз също в старата тема мисля споделих, че моята стимулация беше само с Пурегон и то 100 единици на ден,  и изкарахме 20 фоликула,всичките годни, и то без да съм предразположена към поликистоза.Мисля, че доктор Владимиров стимулира винаги според конкретния случай, а не защото е фен на яките стимулации
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #405 -: Февруари 10, 2010, 09:24:17 am »
Аз също в старата тема мисля споделих, че моята стимулация беше само с Пурегон и то 100 единици на ден,  и изкарахме 20 фоликула,всичките годни, и то без да съм предразположена към поликистоза.
дай боже всеки му !И стиснати палци за снежковците ,които си те чакат  !



Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #406 -: Февруари 10, 2010, 09:30:36 am »
Това, че се занимава предимно с момичета с ИЯР смятам, че не е така  :?
На мен тази диагноза ми беше поставена с едно единствено изследване на хормони в един единствен цикъл. Съжалявам, че навреме не се просветлих в нещата, но едва ли вече ще ми се случи  /благодаря на Зачатие и на хората които срещнах тук/. Напоследък чета, че при повечето момичета нещата клонят към ИЯР  :ask:

При мен Владимиров не пожела Инсета или да изследва хормони в следващ цикъл  :ask:
/при все, че нещата бяха с малки отклонения/

Мисля, че трябва да бъдем по прецизни и да не се оставяме на течението. Да се интересуваме как и защо... Не оспорвам професионализма на Владимиров, но на нас това ни коства много - финансово, физически и емоционално.

Успех на всички!





*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #407 -: Февруари 10, 2010, 09:58:32 am »
На мен Владимиров ми пусна пълен хормонален анализ. Някои хормони са ми гранични, но той заключи че хормоните са ми наред и неможе и да става дума за някакъв хормонален дисбаланс или ИЯР, но друг е въпроса с каква стимулация ще съм  :?
Би трябвало всичко да е индивидуално!
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #408 -: Февруари 10, 2010, 10:09:53 am »
Да, темата наистина живна  :D.
Аз отдавна не съм писала, просто защото нямаше какво, но сега ще се включа, да си кажа и аз какво мисля за тези силни стимулации, за диагнозите, които поставя д-р Владимиров, за това, какво се случи при мен.

На втория преглед, ми беше поставена диагноза намален ЯР, като съветът на доктора беше да се ориентираме към донорска програма. Няма да обяснявам как се чувствах тогава. Имах направени хормони в един цикъл, броене на антрални фоликули в два цикъла. Решихме септември да стартираме ИКСИ по къс протокол, със силна стимулация. Т.е. той го реши, ние се съгласихме, защото му гласувахме пълно доверие. На мен ми е ясно, че няма лекар, който ще знае предварително, как ще реагира организма на първа стимулация. Все пак не са ясновидци. Но наистина нещата трябва да са малко по-прецизни. Вече знам, че ние също трябва да следим какво се случва, да четем и да питаме. Няма начин, иначе наистина малко се пускаме по течението.

И така първото ни ИКСИ приключи на 4.11.09 с отрицателен почти нулев резултат. Излезе ни около 8000 лв. Имах четири фоликула, четири яйцеклетки, три оплодени, два върнати много добри ембриона. Според доктора отговора на стимулацията е бил много лош, според мен не чак толкова. И въобще през цялото време ми повтаряше, че ми е доста зле положението. Аз не искам някой да ме залъгва и да ми говори как всичко е ОК, но чак пък да е много зле положението при мен - не съм съгласна.

Януари пуснахме всички хормони отново, включително АМХ и Инхибин. Сега вече стойностите бяха АМХ-2,4; Инхибин Б-19,8, като преди процедурата бяха 0,8; 8,8. Докторът ми предложи Маркес, категорично отказах. В два поредни цикъла си имам спонтанна овулация. Разбрахме се при това положение, тъй като в момента нямаме финасова възможност за процедура на ЕЦ, каквато д-р Владимиров препоръча, да правим инсеминации. Така или иначе, за да стигна до Фонда, нямам друг шанс.
Не знам дали аз съм винаги достатъчно нахална, но нищо не ми е отказал до момента. На мен също в началото ми каза, че от инсеминации няма смисъл, но сега, като му обясних, какво е положението, се съгласи. Така, че нещата зависят и от нас самите.

На мен определено не ми се иска да сменям клиниката, не искам всичко отначало да започвам. Но си имам и резевни варианти, никъде няма 100% гаранция за успех.

Много дълго стана този път  :D. И от мен много стиснати палци, на всички, които очакват тестове, на другите успех!
« Последна редакция: Февруари 10, 2010, 10:13:42 am от Roxy »
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #409 -: Февруари 10, 2010, 10:47:08 am »
писах, писах и накрая всичко се затри... отначало: Рокси, мила, надявам се всичко да се нареди и следващият ти опит (може и спонтанен ;) ) да е успешен!

Това, което лично мен ме подразни, за моя конкретен случай, беше че официална диагноза намален или изчерпан яйчников резерв никога не ми беше поставена - в документите ми няма споменато подобно нещо (а виждам, че и при други момичета се случва). Просто всичко се въртеше около едни недомлъвки и подмятания в коридора, за цялата процедура не можах да си изпрося и 2 минути за разговор - за да разбера какъв е проблемът, има ли такъв, от къде се правят изводите, защо ми се назначават тези високи дози (на фона на историята ми и сравнително добрия ми отговор при предишни процедури). Особено предвид факта, че към този момент резултатите за АМХ и инхибин Б все още не бяха излезли, а антрални фоликули така и не броихме (Стаменов за пръв път ги брои след това). Да, имаше проблем с височко ФСХ (11 и нещо), но то беше в месеца след противозачатъчните, в който започнахме процедурата. Когато не пия противозачатъчни, ФСХ ми е напълно в норма. И, всички знаем, че намален или изчерпан яйчников резерв не се доказва с еднократно високо ФСХ... Впоследствие се оказа, че АМХ за мен е в референтни граници.

Така че, напълно съм съгласна - дали става въпрос за този лекар или за друг - трябва да четем, трябва да се интересуваме, да предизвикваме лекарите си и да поставяме под въпрос решенията им, които не ни звучат убедително, да искаме обяснение и разяснение. Защото имаме право на най-доброто лечение.

Успех на всички!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #410 -: Февруари 10, 2010, 13:30:39 pm »
Здравейте момичета , току що говорих с една моя приятелка която започна стимулация в селената и ми стана много интересно , че там не и позволявали да си слага тя инжекциите и дори друг лекар , само в болницата на място.Не знам дали има толкова голямо значение, защото аз не съм медицинско лице и съм си ги слагала както мога.
*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #411 -: Февруари 10, 2010, 14:23:46 pm »
При мен Владимиров подходи индивидуално. На първия преглед при него бях на 38г. Тогава ми направиха изследването за ЯР и общо взето не разбирах много за какво става дума. Д-рът ми каза, че резервът ми е нормален за възрастта и предложи да направим инсеминация. Направихме 6 инсеминации - 2 на ЕЦ, 2 с Клостил и 2 с Клостил и Мерионал, След 4-тата инсеминация Владимиров каза, че шансът да успеем по този начин намалява и предложи да опитаме с ин витро и да подадем документи за фонда. Аз обаче настоях за още 2 инсета. Ин витрото започнахме с Пурегон 300, моите фоликули по принцип нарастват бавно и от 5-ти ден ми добавиха Мерионал 300, естрадиолът силно се повиши и от 12-ти ден останах на Декапептил, на 14-ти ден добавиха Меногон 75. Според Владимиров съм реагирала добре на стимулацията - 15 фоликула, но качеството било лошо - имахме само 7 яйцеклетки, от тях 4 добри и съответно 4 хубави ембриона. При следващия опит каза, че ще промени стимулацията с цел да подобрим качеството. Спомена, че при Маркес се получават по-качествени яйцеклетки и има вероятност да приложи този протокол, въпреки че не съм ИЯР.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #412 -: Февруари 10, 2010, 15:34:46 pm »
Здравейте момичета , току що говорих с една моя приятелка която започна стимулация в селената и ми стана много интересно , че там не и позволявали да си слага тя инжекциите и дори друг лекар , само в болницата на място.Не знам дали има толкова голямо значение, защото аз не съм медицинско лице и съм си ги слагала както мога.
Аз си ги биех сама след първия опит, но явно е имало някакъв фал за да предпочитат така лекарине там. При необходимост е добре медицинско лице да ги прави тези неща, но...

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #413 -: Февруари 10, 2010, 15:56:34 pm »
Здравейте момичета , току що говорих с една моя приятелка която започна стимулация в селената и ми стана много интересно , че там не и позволявали да си слага тя инжекциите и дори друг лекар , само в болницата на място.Не знам дали има толкова голямо значение, защото аз не съм медицинско лице и съм си ги слагала както мога.
Аз си ги биех сама след първия опит, но явно е имало някакъв фал за да предпочитат така лекарине там. При необходимост е добре медицинско лице да ги прави тези неща, но...

Да, желателно е инжекциите да се бият от медицинско лице. Алекс, ако си от София или пък си в София по време на стимулацията, може да ходиш в клиниката да ти ги бият.
*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #414 -: Февруари 10, 2010, 16:18:15 pm »
Аз в началото чинно ходех да ми ги бият в клиниката, а в неделите плащах 5лв. за поставяне в една луксозна частна клиника, близо до дома. Там сестрите малко странно гледаха моите инжекции и ги биеха не толкова внимателно като сестрите при Владимиров. По време на стимулацията за ин витро се разболях от грип и една от сестрите ме научи сама да си поставям инжекциите, за да не излизам всеки ден в студа. Не съм вярвала, че ще мога да го правя, но съм сигурна, че го правех по-добре от сестрите в неспециализираната клиника. Щом в интернет има филмче, как се поставя инжекция с писалка, явно не е проблем човек да го прави сам.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #415 -: Февруари 10, 2010, 18:57:07 pm »
Ако някои преди две години ми беше казал ,че сама ще си бия инжекции ,нямаше да повярвам ! Но се  справям  и не виждам защо да трябва  само мед.лице .

Навремето -в началото ходих в   мед.център / поликлиника  до нас ,когато не съм била в клиниката .
Освен ,че са искали    3-5 лева ,  гледат въпросните инжекции като "скъпоценно полезно изкопаемо "   и  с такова притеснение ми ги поставяха,падаше голямо чудене  и питане.

пп.Току що прочетох в съседната тема   как   в провинцията  несполучливо са поставили  инжекция  на  момиче  именно в процедура.Нали уж мед.лице я поставя    :?
« Последна редакция: Февруари 10, 2010, 19:02:04 pm от nimika »


Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #416 -: Февруари 10, 2010, 20:55:42 pm »
Хей, хич не е страшно да се боцкате сами  :lol: Щом аз, дето преди не гледах дори като ми ги бият, се престраших да се боцкам  :wink: А дали ще е медицинско лице - ами според мен след като ти обяснят кое, как, не мисля, че някой ще направи нещо не както трябва - нали в собствените си тела ги боцкаме  :wink:
При предишните опити бягах ту при Джипито, ту в някоя поликлиника - ама то чакане пред кабинети, губене на време, излизане и закъснение от работа..... Та при последния опит се справях сама и мноооооого се гордеех със себе си  :lol:  :lol:  :lol:
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #417 -: Февруари 10, 2010, 21:04:05 pm »
Здравейте,
в началото аз ходих в поликлиниката да ми бият инжекциите и честно казано беше голям майтап  :) всеки път като видеха колко неща трябва да се забъркат ме караха аз да си ги смесвам......и никога не се поинтересуваха каква точно инжекция ми слагат.  :? не ми се струва много редно... та така научих се да си слагам сама подкожните, но мускулните няма как.

Съгласна съм, че не трябва да се доверяваме сляпо и да се интересуваме....но тук аз определено имам проблем...все още съм на етап ограмотяване и за сега колкото повече чета, толкова повече се обърквам  :D И на мен Владимиров ми подметна за ИЯР /подейства ми направо като шамар/ и започнахме силна стимулация Резултат: 6 фоликула, 3 яйцеклетки, 3 ембриона, които трансферирахме. Отрицателен резултат. Д-ра предложи стимулиран цикъл, защото не съм отговорила никак добре на стимулацията. Съгласих се, но за съжаление не стигнах и до пункция - фоликулът го нямаше в деня на пункцията. Утре съм на преглед, за да започнем пак стимулиран цикъл. Обаче аз взех да се чудя  :? ако пиенето на противозачатъчни води до по-лош резултат при стимулацията...може би това е било част от проблемът първия път. Обаче предимството на стимулирания цикъл е по-малкото медикаменти....от друга страна шансът май е по-малък - в крайна сметка имаш 1 фоликул и т.н....а финансово два стимулирани цикъла горе долу се равняват на 1 силна стимулация...Сигурна съм, че Владимиров ще се вслуша в желанията ми, но на мен ми е страшно трудно да преценя кой е верният път.  :(

Е и моите излияния станаха по-дълги отколкото очаквах  :D :D :D

Хайде момичета УСПЕХ!!!!! Надявам се скоро да започнат да валят положителните резултати
*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #418 -: Февруари 10, 2010, 21:14:17 pm »
Saiuri, принципно съм съгласна с тебе. Само, че мисля, че говориш за нестимулиран или т.н.още спонтанен цикъл, при който най-често има само 1 фоликул? Това не е стимулиран цикъл, въпреки, че д-р Владимиров, обикновено се застрахова с лека стимулация.

Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #419 -: Февруари 10, 2010, 21:15:19 pm »
Saiuri, ама 6 фоликула на мен не ми изглежда на ИЯР! Може би малко намален, ама.....
А стимулирания цикъл /както си го писала/ - предполагам, че е бил лимитиран - с малко лекарства - ами при него шанса определено си е много по-малък, точно поради това, че може да се изтърве фоликула или пък да не се оплоди.
А първата стимулация с какви дози беше, че казваш, че е била силна?