0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #480 -: Февруари 16, 2010, 23:58:19 pm »
stoeka71 , и ние  сме с мъжки фактор ,но това не изключва нуждата  от цветна снимка.

Ще чета Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция - незнам как да тълкувам точка  2.2.6 от раздел VI.


Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #481 -: Февруари 17, 2010, 06:25:42 am »
И мен ме мъчат терзания като вашите. След първото неуспешно ИКСИ аз настоявах за имунологични и генетични, док каза , че е рано и няма смисъл. Послушах го и направихме ЗЕТ. Е да,ама пак не стана. Ходих на разговор с него и настоях този път да предприемем нещо, споделих му , че искам да отида да пусна имунологията в Плевен,защото ми е по-близо, а той категорично се възпротиви- било загуба на пари и там всяка втора била с имунологични проблеми. Разбрахме се да се консултирам с гостуващите в клиниката Викентиева и Савов и те да ме насочат какво да пусна. До тук добре, ама се оказва , че Викентиева от известно време не ходи в клиниката, отказва часове в последния момент буквално, което за такива като мен , които пътуват не ми прозвуча добре. И сега се чудя какво да правя, времето върви, изследвания нямам, а сега чета тук , че и док ще го няма скоро, Фонда напредва и вече не знам накъде ....Гледам обаче, че доста момичета взеха да сменят клиниката, това не ми харесва :?
*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #482 -: Февруари 17, 2010, 08:51:24 am »
И аз като вас се терзая за допълнителни изследвания. Още от времето на инсеминациите всеки път питам д-р Владимиров, дали са нужни някакви предварителни изследвания, но не ми е предписвал. Сега след първото неуспешно ИКСИ, каза, че при следващия преглед ще обсъдим какви изследвания още да се направят, т.е. принципно не е отказал. Сега благодарение на nimika се зачетох и аз в Наредбата и съответно ми направи впечатление следното 2. Основни диагностични процедури и изследвания са: 2.1. за безплодната двойка (както за мъжа, така и за жената)........ 2.1.8. по индикации - генетични, имунологични и други изследвания и консултации
т.е. това не са задължителни изследвания, чета, че и в други бг клиники не бързат да ги предписват, а за чужбина четох, че ги предписват след 2-3 спонтанен аборт. Да не би да има голяма вероятност изследванията да с грешни или лошите резултати да не пречат за постигане на бременност? Не вярвам да не се препоръчват с цел да ни спестят пари, защото цената им е пренебрежимо малка спрямо цената на процедурите... Не вярвам и да е затова да ми вземат пари за следващо инвитро, т.е. да печелят от по-голям брой процедури на пациент, защото на моята възраст няма да има възможност за голям брой опити... Къде е истината?
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #483 -: Февруари 17, 2010, 09:11:27 am »
На мен също не ми беше назначена ЦС, при все, че имам 3 спонтанни аборта, две лапароскопии преди 10г /извън маточна и странствания/. Смятам, че ЦС е задължителна преди процедура. Другото което установих е, че преди ЕТ прогестерона е бил над допустимите граници, което обрича процедурата... За съжаление и аз смених клиниката.

Момичета не губете вяра, то се е видяло, че трябва да станем "експерти", да си самоназначаваме изследвания и да се консултираме. факт е, че където и да отидем всичко се започва отначало.

Нимика съжалявам за отрицателния резултат  :hug2:, но важното е, че запазваш самообладание и бързо се изправяш! За свое успокоение е добре да направиш ЦС, все пак трае 5мин. и струва 200лв на фона на всичко останало...

Успех на всички!

*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #484 -: Февруари 17, 2010, 16:39:15 pm »
Момичета, на мен Владимиров не ми е пускал никакви генетични и имунологични изследвания. Чудя се как тогава е ясно, че проблемът е само в мъжа ми. Може да се окаже, че и при мен има проблем. Но, честно казано вярвам на Владимиров и си мисля, че не предписва изследванията още веднага поради някаква причина. Само не зная каква би могла да е тя.

Не смятам, че решението е в смяната на клиниката. Едва ли в другите клиники е по-различно.

Аз не си представям да започна всичко отначало на друго място.
« Последна редакция: Февруари 17, 2010, 16:41:11 pm от Раши »


Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #485 -: Февруари 17, 2010, 16:43:35 pm »
nimika, бях сигурна, че ще успеете този път. Имах едно хубаво предчувствие, но...  :bighug:
За ЦС и аз съм съгласна с другите - трябва да се направи. Аз също имам тест за проходимост на тръби от 09.2008 г. - диагностична лапароскопия. За себе си съм решила да минат трите инсеминации, да подам документи за фонда и евентуално след това да си направя ЦС. Това е моят план. Освен това имам и записан час за друга клиника, това като резервен вариант. Нищо не се знае, дано да не ми потрябва.

nikkita, д-р Викентиева ходи в клиниката. Бях на преглед миналия месец, но тъй като идва само един ден и то за няколко часа, часове се записват малко по-трудно. Същото е положението и с д-р Савов.
« Последна редакция: Февруари 17, 2010, 16:57:05 pm от Roxy »
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #486 -: Февруари 17, 2010, 16:54:45 pm »
Състоянието на тръбите е от решаващо значение в една процедура!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #487 -: Февруари 17, 2010, 17:39:07 pm »
На мен ми правиха хидротубация през октомври 2008 преди да започнем инсеминациите. Нямам забременявания, аборти, никакви проблеми освен нередовен цикъл. Трябва ли да правя цветна снимка? Чета, че и при нея показанията не са на 100% - има вероятност да покаже, че има проблем, а то да няма или да покаже, че няма проблем, а след това да се открие при лапаро.
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #488 -: Февруари 17, 2010, 18:47:46 pm »
Викентиева вече няколко пъти отказва часовете си за преглед в последния момент и за пътуващите от провинцията е доста неприятен този момент, да не говорим че идвайки веднъж седмично и то през няколко седмици доста ни отдалечева от желания резултат.Но ще търпим, какво да правим,нямаме избор :?
*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #489 -: Февруари 17, 2010, 19:17:54 pm »
Доколкото знам д-р Викентиева работи и в Александровска.За да не ви отлагат часа може да запишете и там да минете.Ето ви адрес : Д-р Елена Викентиева, Лаборатория по клинична имунология, Клиника по алергология и астма, УМБАЛ “Александровска”, ул. “Св. Г. Софийски” № 1,тел. 9230543, e-mail: vikentieva@hotmail.bg
« Последна редакция: Февруари 17, 2010, 19:19:45 pm от tanj74 »
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #490 -: Февруари 17, 2010, 19:18:33 pm »
Много ти благодаря ,Таня :)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #491 -: Февруари 17, 2010, 19:53:31 pm »
Roxy ,казах ли ти че  ще те разочаровам и врачуването ти няма  да е  познало :oops:
Хайде сега след теб всички, които имаме записани часове за друга клиника като резервен вариант ,да признаваме  :wink: .Аз имам   ,но все още незная ще го ползвам ли .Не ми  се сменя клиниката  -там всичко ми е познато  и спокойно ,но ще видим какво ще решим.


Викентиева вече няколко пъти отказва часовете си за преглед в последния момент и за пътуващите от провинцията е доста неприятен този момент, да не говорим че идвайки веднъж седмично и то през няколко седмици доста ни отдалечева от желания резултат.Но ще търпим, какво да правим,нямаме избор :?

При първия ми записан час за преглед при нея  -лятото на 2009 ,не успя да дойде в клиниката .Две момичета  си чакахме ,чакахме  и  тръгнахме-и двете не бяхме от София, ясно е какво коства едно пътуване на 250 км .

Аз успях да се  свържа с нея в Александровска болница  ,но много трудно .Там за консултация пак само с предварителна уговорка .Аз бързах за консултацията  с нея ,защото трябваше да съгласувам имунотерапия заради ген.херпес  и  тогава се възползвах да пусна нужните изследвания-тя си прецени какво  е нужно да изследва.

За д-р Савов мисля ,че е по-лесно  и удобно да го посетите в МД  ,ако няма  часове  в клиниката.При мен изпрати  резултата директно в клиниката .Даже плащането каза да стане в  клиниката ,а не на място в МД.

« Последна редакция: Февруари 17, 2010, 20:33:19 pm от nimika »


Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #492 -: Февруари 17, 2010, 19:56:24 pm »
Уфф, хич не ми звучи добре.За Савов ми казаха,че не е отменял часове. Но на мен сякаш за Викентиева ми е по- важно да успея да я видя. Аз час в друга клиника имах при първото си посещение при док, но го отмених,просто реших да се доверя на Владимиров, дано все пак да успеем заедно с него
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #493 -: Февруари 17, 2010, 20:24:13 pm »
Състоянието на тръбите е от решаващо значение в една процедура!
evro,нали лекаря решава кое е нужно или не е като изследване .

В този смисъл  искам да попитам точка  2.2.6 от раздел VI на Наредба 28 за д-сти по АР  -като задължителна ли да я тълкувам  / не пише -при индикации /  и с каква валидност се  счита изследването за актуално ?
Как микробиология и вирусология се изискват задължително  на 3 месеца,а горното не?



Все пак мисля  мъжо да отиде на андролог -не сме ходили ,хайде и това да направим ,да му побарат  атрибутите -може да ме смъмрят за нецензурни думи ,ама поне да се  развеселим мъничко   Доктора каза ,че при влошена морфология  няма смисъл,ама да видим -тя нашата морфология си варира както си иска - от 3 % след няколко месеца беше 9% без никаква терапия.

Аз да питам друго - искам да пусна едни хормони  на 3 ден -ей така  профилактично  ,за да видя  резултатите .Имам все още валидно направление за гинеколог ,та мисля да  ги направя по ЗК ,но:
Удачно ли е в  този цикъл -сега като ми дойде ,като се има впредвид, че съм била на естрофем и утрогестан-това пречи ли?
« Последна редакция: Февруари 17, 2010, 21:08:29 pm от nimika »


*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #494 -: Февруари 17, 2010, 22:03:31 pm »
nimika , много съжалявам за резултата, то пък няма кой да ни вдигне малко духа с някое положително тестче. Много странно ми стана едно изказване на доктора , че си даваме парите само в Плевен, то пък в клиниката какви пари сме дали и пак без успех. Не знам как протича един преглед при тази Викентиева-та чак да ги отлага часовете-при мен беше един разговор, който може да продължи от 10 мин до 30,но ние говорихме и доста други неща не само за изследванията. Относно смяната на клиниката, вече не знам какво да мисля- в друга известна, за да се доредиш за час трябва едва ли не физическа сила, на друго място пък правят инсеминации без изследване за проходимост и т.н., май ако късмета не ни провърви много трудно ще стане. Аз се лекувах от ендометриоза и нито хирурга, нито др. Владимиров ми казаха да изследвам СА 125, е в Плевен ми го пуснаха- в норма е , но можеше и да не е . Писна ми сама да се назначавам изследвания, да се ровя като луда из нета и честно казано досега при моите самоинициативи винаги е имало резултат, да не обяснявам какви ужасии станаха при мъжа ми защото никой не му пусна пълен набор хормони.Ох много дълго стана, но вместо да намаляват въпросите и терзанията ми , те растат с главоломна скорост.
« Последна редакция: Февруари 17, 2010, 22:05:05 pm от elis »
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #495 -: Февруари 17, 2010, 22:50:06 pm »
И аз съм си мислела да запиша час в другата "известна клиника", но първо ме възспря срокът до първичния преглед - 1-2 години. После почнах внимателно да чета постовете на момичетата, правещи процедури там. Освен голямата навалица, ми направи впечатление, че и там не бързат да назначават част от изследванията. Ин витрото там е по-евтино, но напрактика няма никаква гаранция, че ще го извърши главният лекар, заради когото се стичат момичетата там. Поне при моята процедура първия, третия и последния преглед бяха при д-р Владимиров, заради когото всички сме там. Самата процедура също я извършва само той, а когато ми се повиши Естрадиолът в средата на стимулацията, прегледите ми бяха почти всеки ден и то само при него. Ето затова си мисля, че си заслужава 1000 лв. по-скъпа процедура, ако знам, че ще я извърши точно докторът, заради когото съм там. Явно във всички клиники има проблеми, сега фондът дава възможност на много жени да направят ин витро и това допълнително натоварва работата на д-рите. Чета също така, че момичета от други клиники в София и страната бързат да се доредят за час точно при нашия д-р. Къде да ходя тогава? Добре, че е този сайт, за да науча неща за организма си и за зачеването, които понякога ме хваща срам, че на моите години не съм знаела. Така съм по-информирана и когато отивам на преглед, задавам по-малко глупави въпроси на д-рите и съответно им пестя време, за другите чакащи с надежда в коридора. Благодарение на "Зачатие" имам собствено мнение и мога да предявявам основателни претенции по време на процедурите. За мен като инженер е много трудно да приема, че медицината не е математика и, че ин витро се прави на принципа проба-грешка. Обаче това са фактите... За себе си реших да бъда по-спокойна, да не пришпорвам нервно събитията, да се вслушвам повече във вътрешния си глас и да дам възможност на нещата да се случат. Пожелавам го на всички момичета тук, защото знам, че го заслужавате.
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #496 -: Февруари 17, 2010, 23:05:22 pm »
Здравейте момичета, влизам в тази тема като новак, но всъщност сме с "дълъг стаж". Та накратко, бяхме в друга клиника, но решихме да се пренасочим към д-р Владимиров. При първата ми среща с него носих всички изследвания, които сме правили до сега. Той прегледа всичко много внимателно, но все пак поиска да ги повторя. Сращнах се с д-р Викентиева и д-р Савов. Направих всички изследвания отново и те отново са в норма, нямам за какво да се хвана за да кажа, ето тук е проблема. Д-р Владимиров също потвърди моите мисли. Така, че продължавам да вярвам, че следващия опит ще е успешен. Но някак си се чувствам неуверена, за първия час, който имах записан в буквалния смисъл чаках два дни. След това за да ми каже, че всичко е наред и като си взема заповедта от фонда да се обадя и всичко това за няма и 2 мин. но с чакане около 3 часа. Исках да си запиша час, за по-дълго да си поговорим каква ще е стимулацията, но ми отговориха, че не записват час за пациенти, а като реша идвам и чакам и той ако може ще ме приеме. Това означа ли, че като започна процедурата трябва да си взема един месец отпуск. Много дълго стана, извинявам се че ме изтърпяхте :)


Силно вярвам, че и нашите мечти ще станат реалност.
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #497 -: Февруари 17, 2010, 23:21:50 pm »
family_happy, не знаех, че сте решили да се пренасочите към друга клиника. Практиката при д-р Владимиров е такава - час се записва само за първичен преглед. От там нататък отиваш в деня, в който ти е казал, обаждаш се на момичето от регистратурата, тя те записва на едно листче и чакаш. Имай предвид, че с предимство между 8.00-10.00 ч. са жените със стимулация, които са в процедура, защото те трябва да минат на преглед и да пуснат контролните хормони.
Ако не си в стимулация и, ако няма да пускаш някакви изследвания, моят съвет е по-рано от 10 ч. да не ходиш. Иначе рискуваш доста да си почакаш.

Пожелавам ти възможно най-бързо да постигнете мечтата си с помощта на д-р Владимиров  :D!

P.S. С Meme сме писали едновременно  :lol:.
« Последна редакция: Февруари 17, 2010, 23:27:49 pm от Roxy »
*
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #498 -: Февруари 17, 2010, 23:23:30 pm »
family_happy, чакала си много точно, защото с предимство са момичетата в процедура. Те трябва да минат на преглед от 8 до 10ч., за да има време да им назначат изследване на хормони и след това д-рът да им предпише новите дози инжекции до към 14ч. По принцип сутрин минават и инсеминациите и ин витро процедурите, които се вместват между прегледите. Когато влезеш в процедура би трябвало за 1-2 часа да приключваш сутрин и съответно следобед да ходиш за новите инжекции. Прегледите и изследванията в началото са през 3-4 дни, после се сгъстяват, като накрая са всеки ден. Поне така беше при мен през ноември. Надявам се, че и другите момичета ще допълнят, ако нещо съм пропуснала. Д-рът ще реши каква ще е стимулацията, при прегледа и от изследванията ти на 1-3 ден от цикъла, преди самата процедура. Дори и да каже нещо предварително, може да го промени, в зависимост от изследванията ти при старта. Успех!
Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - 2
« Отговор #499 -: Февруари 17, 2010, 23:58:13 pm »
Благодаря ви за бързите отговори момичета :) Имам още малко време за размисъл докато си взема заповедта от фонда. Другото, което ме притеснява е, че много от момичетата които пишат тук са споделяли за хиперстимулации, тоест, няма значение мъжки, женски фактор д-р Владимиров, предпочита силни стимулации и това съответно се отразява финансово и естествено е много по натоварващо за организма. Именно това искам да споделя с него, но не искам да е в последния момент, т.е. искам да съм подготвена и да преценя какво да правя. Пожелавам успех на всички :)


Силно вярвам, че и нашите мечти ще станат реалност.