0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Коментари по статия - Първи признаци на бременност
« Отговор #40 -: Септември 10, 2005, 10:17:19 am »
Уф, я някой модератор да изтрие горното мнение, че ми прекипя, моля!


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Коментари по статия - Първи признаци на бременност
« Отговор #41 -: Септември 10, 2005, 11:40:58 am »
готово, то детето не знай къде е попаднало  :lol:  И аз бях тъй в 10 клас   :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Коментари по статия - Първи признаци на бременност
« Отговор #42 -: Септември 10, 2005, 12:08:38 pm »
Съкровище си ти :thankyousign:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    4baby85

vapros
« Отговор #43 -: Септември 13, 2005, 11:29:13 am »
a da ima takiva ot vas deto sa s redoven cikal? i spored vas tova pomaga li kogato o4akvate priznaci za bremennost?
za6toto na mene se slu4i neshto interesno, minalata godina edin pat mi beshe zakasnyalo okolo sedmica (az si vodya kalendar4e), i tazi godina po sashtoto vreme pak (ina4e sam mnogo redovna). Tazi godina, na 5-tia den byah podivyala i hodih da si vzemam test, da vidim, pak, moje bez da iskame da sme napravili novoto 4ove4e, kakvo da se o4akva ot seks bez predpazni merki. samo 4e ne, ne bilo pisano vse oshte.
4e taka, kak mislite redovnia cikal povliyava na celia proces po zaplanuvaneto na za4evaneto?

uspeh na vsi4ki, mili4ki ( i na men vklu4itelno )
*

    Really

Коментари по статия - Първи признаци на бременност
« Отговор #44 -: Октомври 07, 2005, 09:03:13 am »
Здравейте, във връзка с написаното по-долу може ли някой да ми обясни малко повече относно тези сърбежи? действително ли имат връзка с евентуална бременност?




Цитат на: Megi
Здравейте,
Аз искам да добавя и още признаци, които моето тяло даде, но аз не разбрах правилно и това ми коства много страхове и тревоги за бъдещето бебе:( Седмица след забременяването вдигнах температура 37 градуса. Направих си тест преди да отида на лекар и беше отрицателен!!! Най-вероятно е било твърде рано за него:( Лекарите ми намериха, кое може да ми повишава температурата след ренгенова снимка, куп лекарства /които не повлияха температурата/, още лекарства, още лекари и антибиотик. И така след теста бях сигурна че не съм бремена, не обърнах внимание на страното воднисто течение което ми се появи и отидох на генеколог когато получих силни сърбежи, придружени с бяло течение, каквото никога съм нямала. Поставих си диагнозата - гъбички и леко усъмнена в любимия отидох на преглед. Когато ме прегледаха на видеозон и видяха околоплодния сак се разплаках, защото не съм пила лекарства 6 години докато се надявахме да имаме дете и когато бях сигурна че не съм бремена си наваксах с лекарствата с години назад. И така, за себе си вярвам, че всичко с бебето ще е наред. А за вас момичета - оказа се сед като почетох тук и там, че освен симптомите изброени в статията то има и много, много други. Температурата, и вагиналните секрети са едни от тях.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Коментари по статия - Първи признаци на бременност
« Отговор #45 -: Октомври 07, 2005, 09:59:15 am »
Един от признаците на ранната бременност е течение със сърбежи.
Но при Меги е по-скоро е от антибиотика.
Коментари по статия - Първи признаци на бременност
« Отговор #46 -: Октомври 07, 2005, 12:28:55 pm »
Благодаря за хубавата тема !!  За съжаление това с стреса и раздразнителността не се отнася за мен ,защото аз и в живота съм си така !! Но за другите симтпоми съм напълно съгласна !! Надявам се скоро всички които искат бебе да ги усетят и да бъдат щастливи бъдещи майчета на хубави здрави бебчовци !!! Успех !!!!!!!!!
Коментари по статия - Първи признаци на бременност
« Отговор #47 -: Октомври 07, 2005, 12:35:41 pm »
Цитат на: ellin
:P  :smiley_abxb: благодаря на всички за съветите, отидох на лекар и наистина се оказа вярно! на ехографа се виждаше и се чуваше пулса. вече съм в осма седмица. наистина усещането е невероятно, да осъзнаващ, че в тебе има нов живот и да си мечтаеш, мечтаеш... не съм очаквала, че на тези години ще реагирам така, все едно, че съм малко момиченце и чакам нова кукла!  веднага си купих ръководството на д-р Спок за бременни и въобще се ограмотявам по въпроса, защото досега не съм обръщала внимание на тези въпроси :))) единственото, което ме притеснява, е че докторът ми каза, че ще трябва заради годините ми да е със секцио, а на мене ми се иска да си е нормално раждане, имам чувството, че всичко ще е наред и ще се справя. още веднъж ви благодаря, момичета и ви пожелавам и на вас подобно щастие.
Поздравления ,мила !! Дано всичко да протече нормално и раждането да е леко ! Дано си имаш хубаво малко съкровище ! Усещането след раждането на бебето е просто невероятно ! Аз също съм на 34 със голям син на 15 години  и сега се опитвам отново да забременея ! Когато четох тези твои редове направо се разплаках ! Пожелавам ти само щастие и късмет !!
*

    KiMiKi

...
« Отговор #48 -: Октомври 31, 2005, 10:47:30 am »
Здравейте!
Аз съм момиче на почти 18 год. и се страхувам да не би да съм направила "белята".  :cloud: Не ми е закъсняло много(по принцип ми идва на 40 дена, но и казаха, че няма за какво да се притеснявам!), но се притеснявам, тъй като го направихме без презерватив. Имам гадно течение(няма да го описвам), болна съм, по принцип имам малко пъпки, но сега лицето ми е чисто и по време на акт не изпитвам вече оргазъм.С приятеля си съм вече една година, той е голям-на почти 30, но аз се чувствам малка, имам година и половина до завършването си и не мога да си позволя бебе!Моля Ви , кажете ми за някакви други признаци, за да знам отрано дали има нещо.
 И...какво е това мнение, което сте изтрили, толкова ли е гадно  :wave:
Мерси предварително на тези, които ми помогнат!
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Коментари по статия - Първи признаци на бременност
« Отговор #49 -: Октомври 31, 2005, 11:02:11 am »
Купи си тест за бременност от аптеката.
Прави се с урина. Ще прочетеш упътването. Струва около три лева.
И пиши какъв е резултата.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: ...
« Отговор #50 -: Октомври 31, 2005, 11:17:13 am »
Цитат на: KiMiKi
Аз съм момиче на почти 18 год. и се страхувам да не би да съм направила "белята".

.... но се притеснявам, тъй като го направихме без презерватив.

.... С приятеля си съм вече една година, той е голям-на почти 30, но аз се чувствам малка, имам година и половина до завършването си и не мога да си позволя бебе!


миличка, както те е посъветвала Лали, купи едно тестче от аптеката и бързо ще разбереш дали си бременна. на признаци не разчитай много-много.

дано да не си бременна този път, но нещо друго искам да те посъветвам за в бъдеще - прави го само с презерватив! първо, защото си малка и ти е рано за бебета, второ, защото презервативът предпазва и от болести, освен от бебета. а има много болести, предавани по полов път, които могат да ти навредят така, че след години, когато наистина поискаш бебе, да се окаже трудно или невъзможно...

а приятелят ти, като е на 30 години, би следвало да е по-отговорен към тези неща... не се съгласявай на полови актове без презерватив с увещанието, че ще те пазят!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Коментари по статия - Първи признаци на бременност
« Отговор #51 -: Октомври 31, 2005, 11:29:09 am »
Слушай Лали и Джам и си лекувай гадното течение. Нелекувано, може да ти направи големи бели.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Коментари по статия - Първи признаци на бременност
« Отговор #52 -: Ноември 01, 2005, 13:08:36 pm »
Здравейте! :D
Искам и аз да дам мнението си за статията. Тя е много добре написана. Поздравления! :)
Но откакто правим опити за нова бременност (след аборт в 20 г.с. по неизяснени причини), постоянно си търся симптоми, намирам ги, а изобщо не съм бременна... Изкукуригах напълно!
Предишния път си мислех че немога да забременея (след 1 година опити с предишния ми съпруг) и изобщо не търсих симптоми за бременност, а сега немога да си дочакам датата на периода спокойно.
При мен нещата бяха следните: Когато получих ръждивото зацапване 4-5 дена преди дадата много се разочаровах, казах си "не и този път". Подготвих се, че ще имам леко ръждиво течение дни преди датата. Продължих да имам леки прдменструални болки, но цикъла така и не ми идваше... Единствено след дълги обиколки по магазините все бях изморена и ми се спеше, но как въобще да допусна, че може да съм бременна? Нямах напрежение в бюста, не ми се гадеше, нямах засилен апетит. 2 дена след закъснението си направих тест и неможех да повярвам! А обилното влагалищно течение забелязах може би след теста.
Сега съм пак дни преди дадата и се опитвам да не се заблуждавам отново, че после много боли...
Късмет на всички ни! :balk_50:
*

    Anonymous

Коментари по статия - Първи признаци на бременност
« Отговор #53 -: Ноември 08, 2005, 20:43:31 pm »
Цитат на: Lali
На мен втората половина на цикъла ми харесва да си намирам признаци и да си мечтая. :oops:

И аз съм така. Но вече втора година всеки месец се чувствам пълна идиотка :roll:
*

    Anonymous

Коментари по статия - Първи признаци на бременност
« Отговор #54 -: Ноември 08, 2005, 20:55:35 pm »
Цитат на: Anonymous
Цитат на: Lali
На мен втората половина на цикъла ми харесва да си намирам признаци и да си мечтая. :oops:

И аз съм така. Не спирам да мечтая и постоянно си намирам поне две трети от всички изброени симптоми. Но вече втора година всеки месец се чувствам пълна идиотка :roll:
Омъжих се на 34 години, сега съм на 36. Не зная ще имам ли време да сбъдна мечтата си да стана майка. Все повече се отчайвам, но ако и надеждата в мен умре направо ще се срина.
*

    naha

dano
« Отговор #55 -: Декември 11, 2005, 22:22:31 pm »
naistina se nadqvam skoro i az da izpitam tezi ne6ta moq priqtelka koqto e bremenna v momenta vinagi mi kazva 4e izob6to ne e lesno i 4e i e ve4no lo6o no az iskam da mi e lo6o  :) nadqvam se da se slu4i skoro i na tezi koito go iskat kysmet na vsi4ki molq vi pojelaite mi go i na men makar i misleno blagodarq!
*

    naha

Коментари по статия - Първи признаци на бременност
« Отговор #56 -: Декември 11, 2005, 22:42:18 pm »
zdraveite vsi4ki otnovo ne sam mnogo sigorna dali tuk trqbva da kazvam tezi ne6ta no ponqkoga imam 4uvstvoto 4e mi trqbva podkrepa ot hora v moeto polojenie a ne ot takiva koito samo ti kazvat 4e te razbirat a vsy6nost..... ne moq problem e 4e imam operaciq na qi4nika zaradi kista v sledstvie na koqto sam s edna tryba i 1 i polovina qi4nik ve4e 7 meseca se opitvame da za4ena i sveki mesec se borq s vyobrajaemite simptomi az navqrno ne sam i edinstvenata no tova 4akane i 4akane me pobyrkva ve4e. tolkova mnogo go iskame i tova zasilva vyzpriqtiqta mi kym nqkoi drebni promeni v organizma mi i nakraq kato mi doide se 4uvstvam sqka6 sym izmamena.sigorno 6te si kajete 4e 7 meseca ne sa mnogo no s moq problem sigorno e taka. ne moga da jiveq pylnocenno ve4e vremeto mi minava v 4akane da doide datata na sledva6tiq cikyl i taka vseki pyt.... :(  ima mnogo ne6ta koito iskam da spodelq. trevogi koito me zadu6avat i pylnqt o4ite mi sys sylzi. i vse pak horata kazvat 4e nadejdata umira posledna,a az i bez tova se kazvam nadejda ta se nadqvam da se okaje istina. molq se za vsi4ki kato men za6tot znam kolko e tejko.

Пиши на кирилица!
Коментари по статия - Първи признаци на бременност
« Отговор #57 -: Декември 12, 2005, 09:53:13 am »
Омъжих се на 34 години, сега съм на 36. Не зная ще имам ли време да сбъдна мечтата си да стана майка. Все повече се отчайвам, но ако и надеждата в мен умре направо ще се срина.

На Гост,
Недей, миличка се отчайва. Ако това ще те успокои аз съм над 40 и вярвам, че ще стане. Може би защото с моя любим опитваме едва от два месеца.
Първо си мислех, че след като веднъж сме решили трябва да стане, но се убедихме и двамата, че дори и всичко да ни е нормално и да сме здрави не става толкова лесно.
Нека сами да се се самонавиваме, че е късно, че може би няма да стане, с повече вяра непременно трябва да успеем. Вярвай!
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*
Коментари по статия - Първи признаци на бременност
« Отговор #58 -: Декември 12, 2005, 11:55:19 am »
Това с признаците е като нож с две остриета - и точно ние, които имаме проблеми със забременяването следим всеки най-малък показател само и само да се вкопчим в мисълта - "този път може би е станало"
Аз два пъти съм забременявала (имам син на почти 16 и една извънматочна преди 2 години) - абсолютно нищо не си спомням да съм следила от рода на кое ме боли, кое е чувствително, какво точно се случва - елате да ме видите сега, когато имам проблем и не мога да забременея - всяко малко нещо, което дори и теоретично май не може да стане при мен по естествен път се следи, умувам, гадая и се надявам като луда до вманиачаване - е, до новата менструация, разбира се! Още повече, че при мен обикновено са си винаги такива признаците преди да ми идва менструацията...
Абе, драми  :(
*
Коментари по статия - Първи признаци на бременност
« Отговор #59 -: Декември 13, 2005, 10:53:49 am »
Това с признаците и при мен беше така в първите години. Всеки месец откривах признаци и вярвах, че вече е станало, но в края на всеки цикъл срещах отново разочарование. От известно време си казах, че повече няма да робувам на признаци, ако е станало то ще се разбере. Спрях да се ограничавам и да казвам - сега това няма да правя, онова няма да си позволявам, защото видиш ли този месец може да е станало. Така вече се чувствам по-добре и приемам по-леко всеки нов цикъл. Може би ме успокои донякъде и това, че започнахме да действаме по-целенасочено. Започнахме спермограми, стимулации, инсеминации,  лапаро. Това ме караше да се чувствам по-добре, защото не бездействаме, а търсим проблема. Естествено не спирам да мисля, кой ден от цикъла съм, кога ще съм в овулация,  меря температурата, но не търся ранни признаци. Единствено около ову много го умувам и припирам, защото все си мисля че ще изпуснем момента.
Естествено няма точна рецепта как да направим така, че да го мислим по-малко и да не търсим само признаци. Всеки сам трябва да открие начина за себе си.