0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Серклаж?????
« Отговор #40 -: Март 31, 2011, 14:20:00 pm »
Zdraveite,pravi li se serklaj v 22 sedmica i opasno li e.Molq vi napi6ete,ako znaete ne6to,za6toto sam mnogo obarkana.Bremenna sam s bliznaci i 6iikata mi e 2,6.Minaliq mesec be6e dobre i zatova 4ak sega mi predlagat serklaj.Mnogo vi blagodarq

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Март 31, 2011, 14:24:05 pm от Елфи »
*
Re: Серклаж?????
« Отговор #41 -: Април 02, 2011, 12:26:21 pm »
Zdraveite,pravi li se serklaj v 22 sedmica i opasno li e.Molq vi napi6ete,ako znaete ne6to,za6toto sam mnogo obarkana.Bremenna sam s bliznaci i 6iikata mi e 2,6.Minaliq mesec be6e dobre i zatova 4ak sega mi predlagat serklaj.Mnogo vi blagodarq

Пиши на кирилица!
До колкото знам серклаж се прави между 12 и 16 гс. може малко по рано на мен ми е правен в 11гс. След тези седмици не се препоръчва по-скоро само лежане до раждането и разбира се медикаменти за да няма контракции ако има нужда.По принцип близнаците се раждат по-рано от термина в повечето случей между 34 и 36с.Разбира се твоя лекар така е преценил. А ти питалиго защо се налага може би това е нормално скъсяване на шийката при многоплодните бременности.
Немога да ти дам съвет дали да или не,но те съветвам да потърсиш още едно мнение или две за да се почувстваш сигорна .
Тук ще намериш много случей,дори има жени на които са им правени серклаж "на горещо" както се казва,когато има тотално скъсяване и са успели да износят бебетата. Но най-добре още една или две консултации .
Като ти пиша лежане ,това е в буквалния смисъл .
Пиши какво е станало.Надявам се да съм помогнала поне малко.
*
Re: Серклаж?????
« Отговор #42 -: Април 02, 2011, 19:20:15 pm »
Износих бебето, благодарение на д-р Сигридов, който ми направи серклаж в края на 20 г.с.  Аз лично му се доверих на 100% и не сгреших, както е видно от подписа ми. Успех!
Re: Серклаж?????
« Отговор #43 -: Април 04, 2011, 23:01:14 pm »
Благодаря ви!Д-р Сигридов каза,че се прави до 25-26г.с. в чужбина особено при многоплодна бременост,защото по-рано няма как да се види,ако е било добре.При мен миналия месец нямаше нужда от тази манипулация.Ще се доверя на лекаря и дай БОЖЕ всичко да е наред.
*
Re: Серклаж?????
« Отговор #44 -: Април 05, 2011, 09:15:10 am »
Довери му се щом така е преценил,всичко ще бъде наред. Кога ти го е насрочил.Пиши как си.
Re: Серклаж?????
« Отговор #45 -: Април 10, 2011, 16:02:25 pm »
Извинявам се, ако не съм съвсем по темата, но май е най-близо до това, което ме притеснява. В 23 г.с. съм и от 3 дни непрекъснато коремът ми става на камък от дясно на пъпа. Не е болезнено и нямам други оплаквания. Опасявам се дали това не са контракции и се чудя дали да вдигам пара. Преди 10 дни бях на ФМ и всичко беше ок, но до момента не ми е мерена шийката. Усещам бебока, но като изчетох темата, направо ми настръхна косата.
Re: Серклаж?????
« Отговор #46 -: Април 10, 2011, 17:02:35 pm »
Звучи като контракции, повече почивай пий но-шпа и посети лекаря си.
Ако до сега не са ти изписали Мегнерот/Магнерич (или друг подобен препарат) е хубаво да го направят, може и друго да ти препишат.
Най-добре е да отидеш на една консултация с наблюдаващото те АГ.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: Серклаж?????
« Отговор #47 -: Април 16, 2011, 10:17:55 am »
Извинявам се, ако не съм съвсем по темата, но май е най-близо до това, което ме притеснява. В 23 г.с. съм и от 3 дни непрекъснато коремът ми става на камък от дясно на пъпа. Не е болезнено и нямам други оплаквания. Опасявам се дали това не са контракции и се чудя дали да вдигам пара. Преди 10 дни бях на ФМ и всичко беше ок, но до момента не ми е мерена шийката. Усещам бебока, но като изчетох темата, направо ми настръхна косата.
Недей да четеш толкова много  :D.Най-добре попитай лекаря си.
Re: Серклаж?????
« Отговор #48 -: Май 16, 2011, 17:41:04 pm »
здравейте, моля за повече за инфо за абдоминалния серклаж.При мен се налага да ми го направят, ако искам да износя бременност. Моля да ме насочите и към клиника. Разбрах, че не го правят в БГ и съм се ориенирала за чужбина, но къде???? едва сега започвам да събирам информация.
Re: Серклаж?????
« Отговор #49 -: Февруари 12, 2012, 15:47:15 pm »
Това което намерих като инфо още през 1965 се говори за абдоминалния серклаж които се прилага в много редки случаи когато е трудно или почти невъзможно прилгането на вагиналния серклаж поради нарушаване цялостта на влагалището по ред причини  хирургически ,предишно раждане...
През 1982 разрешават прилагането на абдоминалния серклаж и при жени с неуспешен вагинален .
Не са наблюдавани поотделно за да може да се каже кой от двата метода е по ефикасен и ще доведе до успешен край..
 при абдоминален серклаж се намалява риска от мисед и преждевременно раждане до 24 г .с. но се увеличава риска от след операционен кръвоизлив ,нарушения на чревния тракт или пикучния мехур и т.н.
И само като инфо от тази статия ...
въвеждането на лапороскопски серклаж се оказва най доброто за в момента без никакви странични явления..
това е статия от 2006 год.
опитах се да бъда кратка ...
а ето и цялата статия за серклaжа :http://www.awog.it/index.php?option=com_content&view=article&id=532:il-cerchiaggio-cervicale&catid=3:newsflash
*
Re: Серклаж?????
« Отговор #50 -: Март 09, 2012, 19:16:25 pm »
Да се включа за втори път в темата. Аз пак съм зашита - този път на сравнително дълга шийка и в 21 г.с.

Д-р Сигридов прави този път серклажа.

Та аз го питах за абдоминалния и той каза, че не смее да прави, понеже се страхува, че ражданията не са при тях, а в българските болници няма практика по такива случаи. Каза, че ако нещо се случи и се разкъса шийката/матката, може да се стигне до смърт, а на него не му се рискува.
*
Re: Серклаж?????
« Отговор #51 -: Март 10, 2012, 17:32:12 pm »
Да се включа и аз с закъснение. Нормално се прави вагинален серклаж в случей че е остановена маточна инсуфициенция. В коя седмица ,лекаря преценя. Той също може да не помогне за износването и да се стигне до преждевременно раждане или разкъсване. Той е много надежден но е необходимо да има непрекъснат мониториг относно вагиналната секреция и когато все пак шийката има някаква дължина. В случей на аборт и при поставен вагинален серклаж при следваща бременност може би трябва да се помисли за друг /абдоминален/.

Да смъртни случай има ,напоследък при съвсем здрави жени. Та какво да си мислим и при тези с вагиналните камоли с абдоминалните серклажи.
Re: Серклаж?????
« Отговор #52 -: Март 21, 2012, 09:39:01 am »
Здравейте! Реших и аз да споделя и се надявам поне малко да ми олекне.Очаквам второ бебе,17г.с., първото ще навърши 6 години другия месец, никога не съм правила аборт и дано това не се промени. През 9г.с. прокървих и веднага се запътих към болницата. Казаха ми, че имам отлепване на плацентата и "проблемна" шийка "пропускаща върха на туширащия пръст"- най- вероятно като следствие на тежко раждане. Всичко на всичко два съсирека, изписаха ми лекарства и лежане и ме пратиха да си ходя. През 13г.с. бях на ФМ, където установиха ниско разположена плацента на предната стена +контракции. Аз контракциите си ги усещах въпреки, че пиех утрогестан 3по1 през устата и но-шпа 3по1. 15г.с. бях на редорна консултация в поликлиниката,, където съм регистрирана. Лекарката , като ми видя шийката не ме пита дали, а направо колко аборта съм правила, спомена нещо от рода на "мека щийка" и ниско разположена плацента. Попитах дали ще се наложи серклаж, а тя ми каза, че ще решаваме другия месец, т.е. по мой изчисления, когато съм 20-21 г.с. През 16 седмица отидох на преглед при друг лекар. Съветът му беше да направя серклаж, защото отляво шийката била доста изгладена, плацентата вече е разположена точно до входа, а и при това положение серклажа щял да се направи доста трудно. Преди това обаче трябвало да излекувам гъбична инфекция. Днес съм на преглед и ако всичко е наред ще постъпя в болница в понеделник. Много ме е страх да не загубя бебето и след всичко дори не смея да се зарадвам, че съм бременна. Опитвам се да бъда спокойна и да не мисля за ужасии, но не се получава. Сънувам кошмари и ме е обзела такава депресия.А и дъшеря ми като разбра, че ще ходя в болница така се разплака. Дада ми покана за тържество, на което няма да мога да отида, а и за рожденния и ден незнам дали ще съм си у дома. Изчетох всичко, което успях да намеря по темата, но пак имам хиляди въпроси- защо го правят с пълна упойка, в коя болница в София е най-добре да се направи, колко време е престоя.     
Re: Серклаж?????
« Отговор #53 -: Март 21, 2012, 10:25:00 am »
uff,много съжалявам и направо се ужасявам за некадърността на разни доктори:(
Серклажа не е чак толкоз голям проблем ,ако се направи на време и от кадърен доктор.Страшно е ,ако не се направи...
Секлажа има 2 проблеми: едното се решава мехнично като те зашият, а второто се следи след серклжа да не направиш някакви инфекции и  да се пука мехура.Поне така ми беше обяснено на мен и логично мисля,че е така.Аз имам серклаж направен от д-р.Сигридов в 17седмица и нямам проблеми досега и даже си работя както и преди или повече :lol:.Д-р. Сигридов ни прави и едни тестове за следене на фетален фибронектин между 22седмица и 29 и каквото и да има ни лекува и вярвам, че ще стигна до 9-т месец :wink:
Иначе и аз съм покървила в 10седмица и 5 дена и може би това според мен е водило до серклаж и факта, че винаги съм имала проблеми с хормоните и никога с шийката на маткта, нооо това е положението :?
За такива простаци ,които мислят ,че серклаж се прави на жените с аборти нямам думи и аз лично не бих стъпила повече в техен кабинет.
Сподели при кои си ходиш, за да видим какви са ги вършили с други момичета.
Успех и не се плаши толкоз.Прото действаи по-бързо!
Re: Серклаж?????
« Отговор #54 -: Април 08, 2012, 21:58:30 pm »
Здравейте! Да се похваля, направиха ми серклажа в Света София и си отдъхнах. За сега няма проблем и се надявам да е така до края. Можете ли да ми кажете на колко време горе- долу да си правя микроб. изследване? Имам някакво притеснително течение, вече минаха почти две седмици от серклажа, а до контролния ми преглед има още доста време.

Серклажа ми го направи д-р Горанов и аз съм много доволна от него.

*
Re: Серклаж?????
« Отговор #55 -: Април 09, 2012, 10:46:15 am »
Шом са минали две седмици и имаш притеснително течение ,веднага на лекар за да се вземе микробиология . Иначе на две или три седмици ,микробиологии ,все пак и лекаря преценя. Но това е най-общата практика.
Re: Серклаж?????
« Отговор #56 -: Май 07, 2013, 18:37:57 pm »
Здравейте момичета.Току що с връщам от лекар(никак не ми вдъхна доверие,а си мислех,че щом е българин ще е по-читав от тукашните)
Причината,за да отида в 10та г.с е ,че цяла нощ имах болки в корема ,а тази сутрин и в кръста.Притесних се да не са контракции и понеже имам 2 мисед аборта в 7ма и 8ма седмица реших,че е най-добре да проверя какво става.Най-вероятно са от някакви разтежения,досега 2 пъти съм имала подобни през тази бременност.
Този според мен "набеден доктор"започна да дрънка врели некипели от рода на да спра аспирин протекта,бил противопоказен при бременност(въпреки,че никога не съм имала кървене)освен но-шпа можело да пия и спазмалгон и бусколизин и дори ми изписа някакви хапчета,в чиято листовка пише категорично да не се приемат от бременни.Накрая ме стресна като каза,че шийката на матката ми била само 1см,а трябвало да бъде 2?И задължително в 18 седмица да проверя как е ,защото почти сигурно щяло да се наложи серклаж.Кажете ми как ви измерваха на вас шийките (на мен при преглед с ръка)?Имам насрочен преглед след 3 седмици(слава богу не при него) и ще ппитам пак.
*
Re: Серклаж?????
« Отговор #57 -: Май 07, 2013, 22:57:45 pm »
По време на бременността шийката на матката са ми я измервали с УЗ ( трансвагинален ултразвуков преглед). Единственият мануален преглед беше преди раждане, за да се провери какво е разкритието.

Ето тук е описано подробно как се измерва шийката на матката и каква трябва да бъде дължината ѝ през различните периоди на бременността:
http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content&view=article&id=123:2010-12-10-20-55-31&catid=36:2009-11-08-10-52-14&Itemid=63

Можеш да пиеш но шпа. За бусколизин и спазмалгон не знам.
Поради каква причина пиеш аспирин протект?

Един съвет от мен, потърси още едно лекарско мнение и поискай да ти бъде измерена шийката с УЗ.
Re: Серклаж?????
« Отговор #58 -: Май 08, 2013, 10:34:59 am »
Благодаря,Мецани.Задължително ще помоля да ми я измерят след 3 седмици,когато съм на ехограф в 13 та седмица.Но-шпа пия редовно,заради болежките от разтяганията.Аспиринът е малко за всеки случай след 2 та миседа и защото хомоцистеина ми е близо до горната референтна граница.Пък и висок Мат имам ,и уж, и там помагал някак си.
Re: Серклаж?????
« Отговор #59 -: Май 13, 2013, 17:20:16 pm »
Здравейте,
В 20 г.с. съм и от 13 г.с имам поставен серклаж в следствие на сервикална недостатъчност и прекрасно малко чудо родено в 25 г.с. На последния преглед преди три дни шийката ми беше 1,6 см. Докторът ми препоръча повече почивка, но това е доста относително. Преди това ми беше казал че мога да живея нормално, без нужда от лежане, но и без големи усилия, вдигане на тежко и т.н.
Бих искала да попитам тези които имат серклаж, какъв "режим " са спазвали след поставянето му.
Благодаря ви.