0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, да попитам. При неуспешен опит по къс протокол, кога ви дойде менструацията?Докато пиехте лекарства или след като ги спряхте?  :ask:
*

    milokami

  • ***
  • 198
  • Това ще е нашата година!
Здравейте и от мен. Ние завършихме първия опит неуспешно. Бяхме при д-р Стаменов. За вторият опит пак ще бъдем при него. Всички там са страхотни. В четвъртък ще ходим да подписваме и да видим дали имаме да доплащаме нещо. Надявам се, че ще можем и да подадем на ново документите във фонда.
Честито на всички с + тестове! Желая ви леки 9 месеца!
А на всички останали като нас- горе главата, следващият път ще успеем!
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
*

    anajens

  • ****
  • 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Здравейте, реших също да се включа по темата , завърших също порвият си опит по фонда, бях при др.Стаменов.За съжаление моят опит който беше втори по принцип, беше неуспешен.Сега чакам да ми се обадят от фонда и септември ще си записвам час и продължавам.Екипа на др.Стаменов е страхотен, аз лично имам да доплащам 880 лв. при мен стимелацията е доста тежка защото яйчниците ми трудно реагират на стимулация!Бях по дълъг протокол имах пет фоликула извадиха четери яйциклетки оплодиха се и четерите, но ми вкараха три, за съжаление до 13 ден имах инплантация дори един положителене тест за бременост макар и слаба чертички, и след това всичко изведнъж прекъсна, гърдите спрахя да ме болят! И до 16 ден когато направих кръвният тест вече ЧХГ беше спаднало до 9,0, след това направих още един уринарен тест, но той също вече беше отрицателен!
Пожелавам на всички момичета с положителне тестове да си износят бебета и да родят живи и здрави прекрасни дългоочаквани бебета!А на всички които са с отрицателни тестове да не униват и на нас някой ден ще ни се случи това :bfp:
*

    megcho19

  • *
  • 13
  • Любовта остава при този,който е благодарен!!!
Момичета да се включа и аз.Приключихме нашият 1-ви опит по фонда и 4-ти по принцип .Сега си правих лапароскопия и ми махнаха тръбите.Надявам се следващият опит да е успешен.Бях по дълаг портокол и доплатих 342лв.Това е от мен успех на всички в следващите ви опита
Здравейте момичета.Записвам се и аз с първи неуспешен опит ин-витро,финансиран от фонда.Опита беше в Малинов,трансфера ми направи Стаменов,иначе прегледите бяха основно при Персенска. Бях на къс протокол,извадиха ми 14 яйцеклетки,7 се оплодиха,върнаха ми две и три замразихме,другите не са се доразвили.Имам да доплащам само един гонал 62 лв.Ама нещо не ми стана много ясно защо,при положение че за хормони доплащах,заповедта ми е за 4800,правиха ми икси(което е по-скъпо),замразихме,т.е. абсолюто всичко съм си ползвала,и изведнъж и лекарства... а тези 200 лв които остават така и не разбрах защо.Не че има значение,просто ми е интересно.Сеха подадох документи за втори опит,казаха ми да очаквам обаждане декември.Др.седмица ще ми връщат замразените,дано всичко с тях е наред и да се размразят.Успех на всички чакащи,дано опитите ни да са последни и най-после да видим двете чертички.
Нашия първи опит по фонда приключи неуспешно в МАЛИНОВ при Доктор Стаменов сега поддадохме документи и ще чакаме обаждане през септември дано втория опит да е успешен. И на всички други ЩЕ СЕ БОРИМ ДО КРАЙ

*
Ама нещо не ми стана много ясно защо,при положение че за хормони доплащах,заповедта ми е за 4800,правиха ми икси(което е по-скъпо),замразихме,т.е. абсолюто всичко съм си ползвала,и изведнъж и лекарства... а тези 200 лв които остават така и не разбрах защо.Не че има значение,просто ми е интересно.

Фондът не отпуска 5000лв, а ДО 5000лв.Фондът отпуска 10 безплатни хормона и определя  една сума за лекарства,една сума за оплождане ин витро,една сума за оплождане икси,една сума за пункция,една сума за трансфер и поема 200лв за замразяване.Клиниките имат различни ценоразписи за манипулациите от тези на Фонда,както и стимулациите на жените са различни и с различни дози,от там идва и доплащането.
Въпросните 200лв,за които се чудиш не се превеждат изобщо на клиниката,а остават във Фонда.Парите,които се превеждат на клиниката са тези,на които си се подписала след свършването на процедурата,а именно 4800лв.


Какво финансира сумата, отпусната от Фонда?

ЦЕНОРАЗПИС ПРИ КЛАСИЧЕСКО ИН ВИТРО ОПЛОЖДАНЕ
Ехографски прегледи - 6 бр. х 30 лв. = 180 лв.
Хормонални изследвания - 10 бр. х 18 лв. = 180 лв.
Фуликулна пункция под ехографски контрол - 400 лв.
Класическо ин витро оплождане - 1300 лв.
Ембриотрансфер - 340 лв.
Криоконсервация на предимплантационни ембриони - 200 лв.
Лекарства - 2400 лв.

ЦЕНОРАЗПИС ПРИ ОПЛОЖДАНЕ ИКСИ
Ехографски прегледи - 6 бр. х 30 лв. = 180 лв.
Хормонални изследвания - 10 бр. х 18 лв. = 180 лв.
Фуликулна пункция под ехографски контрол - 400 лв.
Оплождане чрез ИКСИ - 1600 лв.
Ембриотрансфер - 340 лв.
Криоконсервация на предимплантационни ембриони - 200 лв.
Лекарства - 2100 лв.

« Последна редакция: Юли 21, 2010, 16:02:36 pm от me4kata »
Приключи и  моят 3-опит,1-и по фонда.Пуснах документи за втория,пък да видим кога ще се обадят.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
И моят първи опит по фонда приключи-дори не стигнахме до пункция..Момичета,кажете ми документите за втори опит мога ли аз да ги подам или от клиниката трябва за ми ги подготвят?Защото мисля да сменя клиниката-ще опитам в Пловдив следващият опит.
А фондът дали финансира инвитро на ЕЦ?
« Последна редакция: Юли 25, 2010, 10:19:53 am от valeria76 »
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
И моят първи опит по фонда приключи-дори не стигнахме до пункция..Момичета,кажете ми документите за втори опит мога ли аз да ги подам или от клиниката трябва за ми ги подготвят?Защото мисля да сменя клиниката-ще опитам в Пловдив следващият опит.
А фондът дали финансира инвитро на ЕЦ?
мисля, че не се финансират опита на ец, а за смяна на клиниката е добре първо да се обадиш в новата клиника да ги уведомиш, че имаш намерение да си техен пациент. успех следващия път.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
Момичета, моя 1-ви опит по фонда също приключи с -, но несъм се отчаяла. Имаме си вече едно ин витро бебе, което порастна , но искаме да си има братчета или сестричета. Искам да ви попитам има ли срок в който трябва да се подадат докуметите за 2-ри опит ?
Teati,няма срок за подаване на документите.Но колкото по рано ги подадеш,толкова побързо ще ти дойде реда.Успех :P
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
1-ви опит по Фонда (4-ти по ред)- успешен при д-р Стаменов. Още не са ми се обадили да подписала нищо, но мисля че няма да доплащам, стимулацията мина с 18 Гонал + 12 Меногон.
*
2-ри опит по Фонда (4ти по ред), успешен, клиника "Малинов".
Използвани 38 Гонал + 21 Меногон + 1 Декапептил Депо
Имам да доплащам 757 лв.
и аз да се запиша
1 опит по фонда и 2 по принцип, приключи още лятото с неуспех, нямам да доплащам нищо, като цяло целият масрав ми струваше 3800 лв - касата пое всичко, сега чакам да ми дойде реда за 2 опит, като междувременно с лапароскопия ми прекъснаха тръбите, надявам се този трети опит да е успешен...
1-ви отип приключил с неуспех още на 9-ят ден. Нямах нищо за доплащане!
Здравейте момичета, и аз се записвам в групата на неуспелите с първи неуспешен опит по фонда и трети като цяло.
опита приключи с 2 ампули Метотрексат,моля някой ако е бил като мен да ми пише.
*
здравейте мили момичета !
някой от вас правил е ин витро в клиника селена  и какви са вашите впечатления от докторите там
благодаряви предварително
*
*
Момичета , някоя запозната ли е със статистиката относно успешни и неуспешни опити
Много ми е интересно