0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #760 -: Декември 16, 2007, 21:08:49 pm »
Aз успях с Табекс,въпреки ,че много мои познати също ги пиха ,но не можаха да ги откажат.Явно е въпрос на нагласа и воля.Мели 81 :crossfingers: :bighug:
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #761 -: Декември 20, 2007, 09:20:01 am »
Здравейте,

Сега тече конкурс "Как точно отказах цигарите". Зачатие е партньор в тази инициатива на тестовете за бременност Surecheck. На konkurs@surecheck.info можем да изпращаме истириите си - как сме отказали когато сме забременяли или планирали бременност.
Вижте тук: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=842&Itemid=31
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #762 -: Декември 22, 2007, 00:15:04 am »
Ами аз не съм ги отказала цигарите нито при бременност,нито при планиране на бременност,това значи ли ,че отпадам от конкурса? :lol:
*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #763 -: Декември 30, 2007, 21:22:12 pm »
Малко четиво искате ли?Може да помогне.

Факти, свързани с тютюнопушенето

Глобални факти:
   В световен мащаб около 1.1 милиарда хора пушат. На всеки десет пушачи повече от осем живеят в развиващи се страни.
   Около 500 милиона живи хора в настоящия момент ще бъдат убити от употребата на тютюн. Половината от тях са деца.
   Тютюнопушенето убива около 5 милиона хора годишно. До 2030 тази цифра ще се увеличи на 11 милиона хора годишно.
   Всяка година са поставени диагнози за около 1.2 милиона нови случаи на рак на белия дроб.
   Сърдечно съдовите болести убиват годишно около 17 милиона хора. На всеки от пет смъртни случая четири се падат на страните с ниски доходи.
   Повече от 770 милиона деца в световен мащаб са изложени на действието на пасивното тю
   тюнопушене.

Индустрия:
   Индустриално произведените и ръчно направените цигари представляват 85 процента от общата употреба на тютюн.
   Цигарените угарки представляват една пета от събраните отпадъци по Международния проект за почистване на крайбрежните ивици.
   През 1998 година общите приходи на най-големите световни компании - производителки на цигари "Филип Морис", "Джапан Табако" и "Бритиш-Американ Табако" възлизат на 88 милиона щатски долара.
   Производството на тютюневи изделия се счита за причината за унищожението на една осма от дърветата в световен мащаб.
   През 1995 г. са употребени 5,5 трилиона промишлено произведени цигари в световен мащаб.
   Тютюневата промишленост вече допуска, че пасивното тютюнопушене причинява болести.

Политика:
   Европейският съд взе решение, че обозначенията на цигарите като "леки" и "ултралеки" са подвеждащи и предприе мерки за повсеместната им забрана в страните-членки на Европейския съюз.
   Увеличаването на цената на тютюневите изделия посредством данъци е сред най-ефективните начини за намаляване на тяхната употреба. Тази политика е особено ефикасна за предпазване на младите хора да започнат да пушат.
   Всеобхватна забрана на рекламата, спонсорството и промоцията на тютюневи продукти е ефективен начин за редуциране на тяхната употреба.
   Много от токсините в тютюневия дим представляват невидим газ без миризма, който не е възможно да се премахне от климатична инсталация.
   Повишаването данъците от тютюна с 10 % би запазило живота на 16 милиона хора по целия свят.


Икономика:
   Всяка година тютюневите изделия нанасят около 200 милиарда щатски долара общи нетни загуби на световната икономика.
   Една трета от продаваните цигари по света са незаконно търгуване. Те избягват данъци и митнически ограничения.
   Пушачите се хоспитализират много по-често от непушачите и отсъстват по-продължително време от работа поради болест.
   В страните с високи доходи около 15 процента от всички разходи на системата на здравеопазването се насочват към пушачите.
   Незаконният внос на цигари причинява всяка годна около 6 милиарда евро загуби от несъбрани данъци в страните от Европейския съюз.
Здраве:
   Около половината от редовните пушачи в крайна сметка умират от употребата на тютюн, като загубват средно около 16 години от своя живот.
   Употребата на тютюн е причината за поне едно раково новообразувание на всеки седем в световен мащаб, включващо карцином на белия дроб и дихателните пътища, на главата, на бъбреците, на пикочния мехур, на шийката на матката.
   Тютюнопушенето е основната причина за сърдечните заболявания.
   Тютюнопушенето причинява импотентност при мъжете. Мъже, които пушат, когато са на 30 или 40-годишна възраст, са 50 процента по-предразположени към импотентност.
   Пасивното тютюнопушене причинява рак на белия дроб и болести на сърцето.
   Колкото повече цигари се пушат в едно домакинство, толкова по-голям е рискът за смъртност, изчислен към едно болнично легло.


*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #764 -: Декември 30, 2007, 21:26:52 pm »
Pukanka ти докаде стигна с отказването на цигарите?
*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #765 -: Декември 30, 2007, 22:44:33 pm »
От две кутии на половин.Все е нещо.  :wink:Трябва да събера кураж да откажа и половинката кутия.
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #766 -: Декември 30, 2007, 22:57:08 pm »
Хайде Пуканка,пуши тази година ,а догодина спираш .Така не може ли? :lol:
*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #767 -: Декември 31, 2007, 00:22:39 am »
Хитруша. :lol:
*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #768 -: Януари 04, 2008, 22:09:25 pm »
здравейте момичета и аз реших да ги спирам ама незнам май ще е доста трудничко от 3 дена не пуших днес си позволих 2-3 но ще се опитам да ги откажа и дано успеем успех на всичкии :bighug:
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #769 -: Януари 04, 2008, 22:35:29 pm »
yumi,добре си започнала ,3 дни без цигари ,хайде оставяй ги и ще видиш колко добре ще се чувстваш после.А и ако бебеправите също трябва да се замислиш,защото е вредно ,нали знаеш. :crossfingers:Давай смело.
*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #770 -: Януари 04, 2008, 22:43:14 pm »
На 29 януари ще се навършат 5 години откакто съм отказала цигарите. Преди това съм пушила в продължение на 3-4 години. В моето семейство всички са пушачи - майка, татко и 2те ми по-малки сестри. Как ги отказах: януари 2003 заминах за Англия, визите тогава бяха доста проблемни и се зарекох че стъпя ли на Английска земя, няма да запаля повече. Съпругът ми(тогава все още годеник) е много доволен, защото е непушач.

Според мен най-лесния начин да откажеш цигарите е да се заобиколиш с непушачи, поради простата причина че няма кой да те изкушава. Моя позната спря цигарите когато разбра че е бременна, 2 седмици след като роди ги започна пак... голямо разочарование за нейния мъж - той също е непушач.

Това е моя опит с цигарите, нито ми липсват и ми е много неприятно когато някои пуши около мен. Юли 2007-ма в Англия забраниха пушенето в ресторанти, барове и работното място. Тези които все още пушат могат да запалят навън пред ресторанта/бара или на специални места извън офисите(на определено разстояние от сградата) или в къщи. Все още може да се пуши на улицата - дано и това забранят  :wink: Доколкото разбрах във Франция са прокарали същия закон в сила от 1 януари тази година.

Желая успех на всички които планират да ги отказват. Настъпването на новата година е добър повод.  :)

Never say "Never"
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #771 -: Януари 06, 2008, 12:36:21 pm »
Момичета,как сте през Новата година.Да няма пропушили :balk_77:
Да изброявам ли поименно?Вие си знаете  :bighug: :balk_600:
*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #772 -: Януари 06, 2008, 13:09:04 pm »
аз не пуша от около 4 години и половина! осъзнах че пушенето е НАВИК! преди пушех по 1 кутия на ден. лятото на 2003 реших че ще ги спирам. бях си купила 1 кутия цигари , която подарих на един колега! оттогава до ден днешен дори не съм си "дръпвала" не че не ми се е искало понякога... например когато хапна обилно , или с кафето сутрин.., но като си помислиш че не си пушил еди колко си време , ти се отщява. А и най- важното ЦИГАРИТЕ ВРЕДЯТ НА ЗДРАВЕТО!
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #773 -: Януари 06, 2008, 19:23:12 pm »
Здравейте настоящи и бивши пушачки:)
През 2006 отказах цигарите, напълно. Май беше за рожденния ми ден, което значи някъде през Януари. Започнах да карам редовно колело, адски помогна. През септември 2006 напуснах България и през Януари 2007 започнах работа в Германия. Адски много проблеми в началото, нерви..и пак пропуших, половин кутия но пак е много. Едно нещо обаче си създадох като навик, сутрин никога не паля с кафето, така се забавя момента (поне при мен) в който идва желанието за цигара, понякога до следобяд.
В момента припалвам до 3 цигари на ден, но започнах да спортувам отново, а това ще ме откаже  и от тези 3 със сигурност, а и желанието за бебе е огромно.
Радвам се, че от началото на година и в Германия не се пуши на обществени места.
Знаете ли, човек като се настрои дори не се изнервя, когато няма възможност да запали. Та значи, всичко е в главата, такива извинения като...ама не мога...ама толкова е трудно...не вървят. Ако искаме здрави бебета, спираме с цигарите!!!
Още нещо, ако можете се опитайте без Табекс или тям подобни....то пак си е химия (или поне така си мисля...не познавам ни един такъв продукт).
Успех на всички:)
*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #774 -: Януари 06, 2008, 23:15:43 pm »
Аз се чудя пушенето дали е толкова трудно да се откаже заради навика или заради пристрастяването към никотина.
От нещата които съм чела обяснението беше че когато пушиш мозъка произвежда повече рецептори които се хранят(виреят) с никотин. Когато им го спреш ставаш нервен и раздразнителен. Повечето хапове, дъвки и лепенки спомагащи за отказване на цигарите - те съдържат терапевтичен никотин, които да помогне постепенно да намалиш нуждата на мозъчните клетки.
Преди 3-4години майка ми се опита да откаже цигарите(дългогодишен пушач - поне 20години "стаж". Пуши половин до 1 кутия на ден). Не успя - незнам воля ли не и достигна (баща ми като пуши около нея). Обяснението което ми даде е че получила много сериозен запек 8O , нарушила и се менструацията, получавала главоболия.
Аз когато ги спрях нямах никакви проблеми - единсвено ми се приискваше цигарка когато си сипя кафенце, но аз съм си голям инат и като се зарека да направя нещо трудно се отказвам. Най-много ми помогна това че нямаше пушачи около мен които да ме изкушават, а и мъжа ми беше голяма морална подкрепа - постоянно ми казваше колко е доволен и горд.
Незнам това с лекарствените продукти колко е вярно, на мен ми се струват като поредната рекламна кампания. За мен цигарите са по-скоро вреден навик. Ще се радвам ако ги обявят за незаконни(като наркотиците) и ги забранят с закон  :) Ще направят услуга на всички че като четох статистиките на Пуканка, направо ми става страшно.
Съвета ми е, ако не за себе си, то поне за децата и семейството си ги спрете цигарите.

Never say "Never"
*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #775 -: Януари 07, 2008, 17:39:18 pm »
Момичета, да споделя и аз своя опит. Вече от 1 месец не пуша;-))) Отказах ги след като направих лапароскопия, така или иначе в болницата 2 дни не пуших и реших, че край, след като съм издържала 2 дни , значи мога и без тях. Преди това от няколко години все ги намалявам, но сега вече край....
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #776 -: Януари 07, 2008, 20:30:37 pm »
Танита :balk_47:Само така,край на този лош порок.
*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #777 -: Януари 07, 2008, 22:16:29 pm »
Най-много ми помогна това че нямаше пушачи около мен които да ме изкушават, а и мъжа ми беше голяма морална подкрепа - постоянно ми казваше колко е доволен и горд.

 :balk_602: И моето момче така. :D

Аз вече направих 2 години /на 03.01/ без цигара и съм много горда със себе си. :wink:
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #778 -: Януари 07, 2008, 22:20:41 pm »
Аз запалвам от време на време, но забелязах, че
когато си налагам да не пуша, ми се пуши по-вече.
Старая се да не мисля за цигарките. :wink:
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #779 -: Януари 08, 2008, 17:54:21 pm »
А при мен стана така - моят мъж ми беше заявил, че не понася пушачите, и че всичко би приел, но пушачка не. И аз в продължение на 10 години бях таен пушач, до момента, в който не ми откриха цигарите и казаха или цигарите, или аз. И така, след 20 години спрях цигарите изведнъж, без нито веднъж да се сетя за тях. И още нещо - след осем неуспешни иксита, най-сетне успях, и то когато спрях цигарите!Много съм щастлива и без цигари   :lol: