0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #680 -: Септември 08, 2007, 22:38:13 pm »
И аз чакам рецептата за отказване на цигарите !!!  :balk_199:
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #681 -: Септември 10, 2007, 21:20:49 pm »
И аз чакам рецептата за отказване на цигарите !!!  :balk_199:

Рецептата е ранжиране на приоритетите в живота. Работи безотказно.

Успех!
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #682 -: Септември 10, 2007, 23:39:01 pm »
Ох, не ми е проблем, че ги отказах, не ми липсват, ама доста често сънувам че пуша.    :?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #683 -: Септември 11, 2007, 14:34:17 pm »
Здравейте,
Извинявайте за закъснението. Ето я моята рецепта:
Вечерта изпушете последната си цигара и изхвърлете всички кутии. Ако някой от семейството пуши да си пуши ама не и пред вас. Забранете пушенето в къщи. Станете сутринта направете си ароматна чаша с кафе и се удръжте да не запалите цигара. На втората глътка ще усетите, колко по-различно и хубаво е кафето. Веднага си запишете час при зъболекаря, за сда ви направи почистване на зъбния камък. Гарантирам, че точно в този момент ще осъзнаете, колко лошо сте миришели на околните и как те деликатно са си премълчавали. Вкусът в устата ви така ще се промени, че ще започнете да откривате нови вкусове, които отдавна сте забравили. Първите дни избягвайте шумните компании на пушачи, ще видите, че на втората седмица ще им се смеете колко са глупави да пушат. Заделете и малко пари, за да си купувате най-скъпите и деликатесни неща, които ви се прияждат. Вие го заслужавате. За всяка неизпушена кутия си подарете един шоколад линдт или парче скъпо филенце или луканка.  :lol:Може и синьо сиренце. И най-важното втълпете на себе си и на околните колко усилия полагате и каква силна воля имате. Нека постоянно да ви казват браво.
И така ще натрупате 3-4 килограма, но след това ви гарантирам, че ще ги свалите много лесно. Обобщено казано:
1. Изхвърли всички цигари
2. Забрани пушенето
3. Почисти си зъбите при зъболекар
4. Изолирай се за седмица две от пушачи и кафенета
5. Купувай си вкуснотийки.
Хайде момичета, успех и чакам рекламации.
Вие сте силни и знам, че можете. Това е толкова дребно в сравнение с борбата, която всяка от нас води за да има дете. Незабравяйте, че е важно да ги спете, защото иначе ще прехвърлите отровите и на малкото бебче, което не заслужава.
Успех :bighug:

Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #684 -: Септември 11, 2007, 14:49:49 pm »
Хайде бе,Марианка!Като топъл хляб те чакахме :lol:Благодаря.Ще пробвам.Знам че е въпрос на настройка,ама като трудно се настройвам.Така като има стъпки за следване е по/лесно.
*

    Sof

  • ****
  • 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #685 -: Октомври 12, 2007, 09:09:22 am »
Хм, рецептата.. добре, ами половинката и нея ли да изхвърля в коша! Той пуши като разпран! А това с вкусотийките... И без това водя борба с едни 3 кг, които така и не искат да си отидат, а перспективата да си угодя на душичката и да кача още 2-3 хич не ми се нрави! Шефа ми ги отказа така и от симпатичен 80 килограмов мъж, се превърна в 110 килограмово мъжище!
Братовчедка ми ходи в Пловдив на някаква терапия за отказване от цигарите, плати 150 кинта, но ги отказа... Даже не й е проблем като се пуши около нея! Синът й нарочно дими точно под носа й, но не й прави особено впечатление! Замислила съм се да се пробвам с този метод!

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #686 -: Октомври 12, 2007, 09:30:57 am »
Хм, рецептата.. добре, ами половинката и нея ли да изхвърля в коша! Той пуши като разпран!

Откажете ги заедно. И на него вредят, и на теб.
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #687 -: Октомври 12, 2007, 09:53:40 am »
Аз се опитвам да ги спра от години, и имах напредък, първо излъгах родителите си и приятелите си ,че съм спряла и престанах да пуша в къщи, в офиса, в колата...
Ако никой друг в помещението не пуши, не пуша и аз.
Пушех по 2-3 цигари с приятели по заведенията...
Беше ми много трудно но свикнах :P

Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #688 -: Октомври 12, 2007, 11:25:28 am »
искам да се похваля,че не пуша вече повече от месец!
мъчела съм се и преди,но безуспешно.винаги си казвах"ако има за какво ще ги откажа."мислех си,че ако забраменея няма да ми се пуши и ще ги спра от раз.оказа се не толкова лесно,но все пак успях.значи,още при първия кръвен тест си купих най-леката карелия и ги ограничих от кутия на 4-5.така си карах няколко седмици и не можех да ги спра,мислех само за цигари и кога ще дойде време да запаля.имах страшни угризения,криех цигарите от себе си,мъжа ми започна да мърмори(той не пуши).и така казах край,изхвърлих цигарите и си казах нито опънка.установих,че това с намалянето на цигарите при мен не действа,трябва да се спрат от раз.
иначе и аз като мини,сънувам,че пуша :wink:а онзи ден сънувах пълен шкаф с цигари и се чудех от кои да си взема
*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #689 -: Октомври 12, 2007, 13:46:41 pm »
 :lol:хехехехе,ще ме уморите от смях
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #690 -: Октомври 12, 2007, 13:50:17 pm »
И кое точно е смешното?
Пристрастена към д-р Хаус!
*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #691 -: Октомври 12, 2007, 15:13:47 pm »
Аз не пуша от 5г и 7м
А да се оплача от мъжа ми-беше ги спрял за 1г и сега пак пропуши :wink:
*

    Sof

  • ****
  • 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #692 -: Октомври 12, 2007, 19:12:19 pm »
Хм, рецептата.. добре, ами половинката и нея ли да изхвърля в коша! Той пуши като разпран!

Откажете ги заедно. И на него вредят, и на теб.
Това като идея е супер, но вече сме пробвали! След една Нова Година решихме да ги откажем от раз - кутиите ги сложихме в един шкаф, и това е! Да, ама докато аз се измъчвах ежеминутно  и из офиса гонех всички, които пушат, да го правят в коридора, половинката ми тайничко сутрин с кафето, понеже излиза след мен, си дръпвал от шкафа... Като му свършиха тези, започна като циганче "Бате, дай една цигара"

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #693 -: Октомври 13, 2007, 01:55:54 am »
ЗДРАВЕЙТЕ! АЗ СЪМ НОВА ТУК. ПРЕДИ 5 ГОД. РАБОТИХ ВЪВ ФИРМА, КЪДЕТО ВСИЧКИ ОКОЛО МЕН КЪДЯХА-СЪОТВЕТНО И АЗ. ОТДЕЛНО ВЕЧЕРТА У НАС, КАТО СЕДНЕМ ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРА С МЪЖА МИ.ТАКА КАРАХ НА ОКОЛО 2 КУТИИ ДНЕВНО. ЗАПОЧНАХ ДРУГА РАБОТА, ПРИ КОЯТО СЕ НАЛАГА ДА СЪМ В СТАЯ С КОЛЕГИ НЕПУШАЧИ. ТАКА ДО ДНЕС. ЗА 8-ТЕ ЧАСА НЯМАМ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПУША ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ЦИГАРИ В РАБОТНО ВРЕМЕ-СУТРИН С КАХЕТО. ПРЕДИ ГОДИНА СЕ ОПИТАХ ДА  ОТКАЗАЖА ЦИГАРИТЕ И УСПЯХ, НО САМО ЗА 2 СЕДМИЦИ. ПО ФИНАНСОВИ ПРИЧИНИ РЕШИХ ДА ГИ СПРА. СЪЗДАДОХ СИ КАСИЧКА И ВСЕКИ ДЕН ПУСКАХ ПО ТОЛКОВА ПАРИ, КОЛКОТО СТРУВАХА ЦИГАРИТЕ МИ ЗА ДЕНЯ-КУТИЙКА. ТАКА СЕ НАГРАДИХ СЪС СКЪПО ЯКЕ. ОТДЕЛНО ЗАЛЕПИХ ИЗ ВСИЧКИ СТАИ ТАБЕЛИ "ПУШЕНЕТО - ЗАБРАНЕНО!". ДЪЩЕРЯ МИ МЕ АДМИРИРА, НО СЪС МЪЖА МИ НЕ МОЖАХ ДА СЕ СПРАВЯ. ОСТАВИХ МУ ТОАЛЕТНАТА КАТО "РАКОВО ОТДЕЛЕНИЕ", НО НАЛИ ТАМ НЯМА ТЕЛЕВИЗОР... И ТОЙ ПРОДЪЛЖИ ДА НИ ДИМИ. СЪС ЗДРАВЕТО НЕ МОГА ДА ГО СТРЕСНА, ЗАЩОТО ДЯДО МУ УМРЯЛ ОТ РАК НА ГЪРЛОТО НА 80 ГОД., А ГИ СПРЯЛ НА 33 Г. И АЗ СИ МИСЛЯ, ЧЕ АКО ТИ Е ПИСАНО ДА СЕ ОБЕСИШ-НЯМА ДА СЕ УДАВИШ. ЕДИНСТВЕНИЯТ СТИМУЛ СА МИ ПАРИТЕ. И РЕШХ, ЧЕ НЕ Е ЧЕСТНО САМО АЗ ДА ПЕСТЯ, А ТОЙ ДА ЗАДОВОЛЯВА ЕГОТО СИ-ПАК СИ ПУША ПО КУТИЙКА НА ДЕН. ТИЯ ДНИ СЕ СТРЕСНАХ ОТ ПРЕДСТОЯЩИТЕ ЦЕНИ И НАМЕРИХ АЛТЕРНАТИВА-НЯКАКВИ ЕЛЕКТРОННИ ЦИГАРИ, КОИТО СА В МЪЖКИ И ЖЕНСКИ ВАРИАНТ. ТЕ СТРУВАТ ОКОЛО 160-170 ЛВ. ЗАРЕЖДАТ СЕ С ПАТРОНИ, КОИТО ЗА СТРАСТЕН ПУШАЧ - ПО 2 КУТ. НА ДЕН, ИЗЛИЗАТ МЕСЕЧНО ОКОЛО 60 ЛВ. РЕШИЛА СЪМ ДА КУПЯ ЕДНА ТАКАВА ЦИГАРА - ВЪРВИ СЪС ЗАРЯДНО И БАТЕРИИ, ЗА КОЛЕДЕН ПОДАРЪК НА МЪЖА МИ. ТОЛКОВА БИЛА БЕЗВРЕДНА, ЧЕ МОЖЕ И НА ЗАБРАНЕНИ МЕСТА ДА Я ПАЛИШ. МОЙ ПОЗНАТ В САМОЛЕТА, НА ПЪТ ЗА ИСПАНИЯ, ПУШИЛ И НИКОЙ НЕ МУ НАПРАВИЛ ЗАБЕЛЕЖКА. ДИМЪТ, КОЙТО ИЗЛИЗАЛ БИЛ ГАЗ БЕЗ АРОМАТ, НО ПУШАЧА ЧУВСТВАЛ,ЧЕ ПУШИ ИСТИНСКА ЦИГАРА. НЕ СЪМ ГО ЧУВАЛА 2 СЕДМИЦИ И НЯМАМ ИНФОРМАЦИЯ ОТ ЕФЕКТА. АКО НЯКОЙ ИМА НАБЛЮДЕНИЯ, НЕКА ПИШЕ. 
*

    Sof

  • ****
  • 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #694 -: Октомври 13, 2007, 10:09:01 am »
Миличка, моя колежка купи на съпруга си такава електронна цигара още в края на миналата година, а и на още един приятел му подариха такава! Опитвала съм... все едно дърпаш от ароматизирана пурета! Дима, който излиза наистина не мирише, но ... ЕФЕКТ - НИКАКЪВ! И двамата все още пушат! Явно цените им са паднали, защото миналата година струваше около 100 Евро. Ако искаш пробвай, може пък твоя да ги откаже... При всеки е различно, нали?!

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #695 -: Октомври 15, 2007, 15:19:34 pm »
Мили момичета,
аз пуших през първата седмица от бременноста си и ми е много гузно и никога няма да си го простя, не го казвам ,за да ме успокоявате а защото една майка не трябва да трови детето си :oops: дори и за ден...дори и с по една-две цигари...
Така ,че ако сте решили да имате деца спрете цигарите от сега, за да не изпадате в моето положение :wink:
От както разбрах, че съм бременна не търпя някой да пуши на открито до мен ,да не говорим за нещо по-сериозно...

А на тези ,за които това не е достатъчно плашещо ще кажа, че ако не дай боже имам проблемна бременност, или проблеми със здравето на детето в последствие винаги ще се чудя, дали ако бях изчистила организма си от отровата нещата щяха да са различни.

Ако повярвате в това, няма да ви е трудно да ги намалите и спрете... успех!

*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #696 -: Октомври 15, 2007, 17:13:40 pm »
Не се претиснявай
Всичко ще е наред
Някъде бях чела че преди да решим да имаме бебе трябва да спрем цигарите 3 месеца по-рано
Това било достатъчно да се изчисти организма
Същото важи и за партньорите-което е по-трудно осъществимо :)Нали са по-слабите същества :)
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #697 -: Октомври 15, 2007, 17:42:23 pm »
Е да, обаче аз не си дадох три месеца... не ,че съм пушила много, но все пак пушех почти всеки ден по 1-2 цигари, а в компания и по половин кутия...
Иска ми се да ги бях спряла преди, но все нямах воля... а в един момент беше вече късно...

*

    krasiko

  • ***
  • 412
  • Щастлива мама на двама
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #698 -: Октомври 19, 2007, 20:24:00 pm »
Отказах цигарите с Табекс още от първия път :D,а никой не вярваше,че ще успея :lol:Бях активен пушач  :smokin2: повече от 16год.,но вече втора година съм чиста :balk_602:
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #699 -: Октомври 19, 2007, 22:50:51 pm »
Отказах цигарите когато започнах първата си стимулация за инсеминация.Пуших преди това по една кутия на ден.Не съм ползвала никакви медикаменти за отказване.Желанието ми да забременея явно е по силно от тютюневия глад.