0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #440 -: Януари 26, 2007, 12:16:14 pm »
   Браво Марми!  :balk_47: На мен днес ми е трети ден и с всеки изминал, се чувствам по-добре физически.Също съм и много щостлива,че засега успявам.Когато ми се припуши си представям как гадния ,лют дим прониква през гърлото и влиза в дробовете ми.След това си представям как започвам да кашлям,защото ми дразни на гърлото и цялата засмърдявам на циганка.Тогава желанието ми да пуша изчезва! :P  За 10 мин "удоволствие",спирам възможността на мозъка  да се наслаждава на работата на тялото ми.Много е хубаво да не пушиш!!!
*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #441 -: Януари 26, 2007, 12:19:28 pm »
Няма да ми се смеете, ама месец след като спрях да пуша, точно на Нова година, сънувах, че си паля цигара по навик, но със ясното съзнание че съм ги тказала. Толкова лошо ми стана, че чак се събудих... И със задоволство открих, че е само сън.
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #442 -: Януари 26, 2007, 12:33:37 pm »
 
Цитат
Няма да ми се смеете, ама месец след като спрях да пуша, точно на Нова година, сънувах, че си паля цигара по навик, но със ясното съзнание че съм ги тказала. Толкова лошо ми стана, че чак се събудих... И със задоволство открих, че е само сън.
   :lol:  Просто ме развесели!
*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #443 -: Януари 26, 2007, 21:39:55 pm »
Цитат
Няма да ми се смеете, ама месец след като спрях да пуша, точно на Нова година, сънувах, че си паля цигара по навик, но със ясното съзнание че съм ги тказала. Толкова лошо ми стана, че чак се събудих... И със задоволство открих, че е само сън.

 :D :D :D
И аз първите 1-2 месеца сънувах, че пуша. Дори се криех от съпруга си /на сън/, защото ми беше неудобно /той никога не е бил пушач/. Дори като се събудех се чувствах гузна, а като му разказвах много сме се смяли.


*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #444 -: Януари 26, 2007, 23:31:55 pm »
Да се запиша и аз в клуба на отказващите :) Значи отказах ги от 1 Януари,като досега съм се поддавала 3-4 пъти на изкушението да запаля - два от които когато бяхме на гости у приятели,на чашка! Мога цяла седмица,две или повече да не пуша(дори кафето свикнах да го пия без цигара,представете си! 8O ),но пустото му пиене като седнем някъде на питие и не мога без да запаля да му се не види... :help: Добре,че излизаме доста рядко - вече почти само по някви поводи - рожден ден,имен ден,и др. :beerdr:  :D
П.С. Забравих да кажа, че и аз на няколко пъти сънувах ,че скришом паля,и наистина чувството на вина е много гадно...а колко хубаво е като се събудя и разбера че е било само сън!! :D
« Последна редакция: Януари 26, 2007, 23:34:31 pm от Counterfeit »


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #445 -: Януари 29, 2007, 14:51:37 pm »
   Искам да се похваля! :P Не пуша вече от седмица.Вчера ходих на обяд с приятели и  после пихме кафе в едно заведение и от компанията бяхме само двама непушачи.Не проявих желание даже и да си дръпна  :P Не съм пила Табекси и тем подомни.Обаче от 2 дни не съм ходила в тоалета и даже зеленият чай изобщо не ми помага,пък останалото което ми препоръчахте хич не ми действа на корема.Как ще се оправя не знам.Чудя се дали да отида на лекарза този проблем!   8O
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #446 -: Януари 29, 2007, 15:39:30 pm »
Перошинке, опита ли с Дуфалак?
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #447 -: Януари 29, 2007, 20:36:24 pm »
Цитат
Перошинке, опита ли с Дуфалак?

  Оф,само това не съм опитвала  :?  Купих си едни таблетки Laxal ,това са фибри и не се привиквало към тях,т.е. лекуват запека и подобряват работата на отделителната с-ма и били абсолютно безвредни.
  Имаш ли представа този Дуфалак на какъв принцип са?Спомням си,че преди 3,4 години бях пила Дуфалак(ако не се лъжа,че беше точно то) и пътувахме с кола в чужбина с наши приятели и като ме хвана това лекарство в колата...докато стигнахме до първата бензиностанция,леле мале,така се препотих,че вода почна да тече от мен. :lol:
« Последна редакция: Януари 29, 2007, 20:38:03 pm от peroshinka »
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #448 -: Януари 29, 2007, 20:45:45 pm »
Към дуфалака също не се привиква. Това е една захар (не захароза, ами забравих), която набъбва в червата и предизвиква тяхното движение. Много е добър! При моето спиране на цигарите в първите седмици бях само на дуфалак. После естествено си дойде и Активията. И двете ти ги препоръчвам.
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #449 -: Януари 29, 2007, 20:53:10 pm »
  Ами ще го пробвам и дуфалака да го видя как ще ми действа!Боли ли корем от него?Със сигурност не е това за което писах по-долу,бъркам го с нещо друго. А иначе от Активията ми се подува корема и даже като пушех и като си хапвах понякога Активия , се запичах даже.
*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #450 -: Януари 30, 2007, 10:54:55 am »
А иначе от Активията ми се подува корема и даже като пушех и като си хапвах понякога Активия , се запичах даже.

Малко off, ама ако те чуят от "Данон", ще си скъсат дипломите  :lol: Нали точно срещу подут стомах го рекламират :lol: :lol: :lol:
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #451 -: Януари 30, 2007, 12:18:38 pm »
Еми Сия,не съм само аз тая  дето и се подува корема ,има и друи.В началото си мислех,че си въобразявам,но не.Питала съм сумати жени и мога да ти кажа,че е 50 на 50.Това,че на теб ти действа добре киселото мляко,не означава,че и при мен трябва да е така.Нито Данон ,нито каквото и да било кисело мляко.То и за това в рекламата се казва,че ако не ти подейства до 14 дни ще ти върнат парите,ама моя позната като ходи да си ги иска и казаха,че първо трябва да ходи на доктор да го докаже  :lol:
*
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #452 -: Януари 30, 2007, 13:57:20 pm »
Просто се пошегувах, това е  :sorry:
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #453 -: Януари 30, 2007, 15:11:30 pm »
Нов метод отказвал от цигарите за един час
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=996158
Той се нарича I Quit Smoking (IQS), а ефектът от прилагането му е 90%, твърдят от компанията, открила и патентовала терапията
29.01.2007

В България ще се въведе нов метод, който помага на пушачите да откажат напълно и безболезнено цигарите само за един час. Той се нарича I Quit Smoking (IQS), а ефектът от прилагането му е 90%. Това съобщи Стивън Хики, изпълнителен директор на компанията QSI, която е открила и патентовала терапията.

Цигарите стават все по-голяма заплаха за хората. Над 30% от населението на земята са заклети пушачи, сочат данните на Световната здравна организация. У нас тази цифра достига до 36,5% или 2,9 млн. души.

Всяка година близо 18 хил. българи умират от болести, причинени от цигарите. Въпреки това броят на пушачите се увеличава постоянно.

Една от причините за трудното отказване на цигарите е зависимостта, която те пораждат и неприятната абстиненция при спирането им. Тя е следствие на повишеното количество допамин, който мозъкът отделя заради никотина.

Допаминът е вещество, което играе важна роля за формирането на емоциите, мисленето, усещанията за удоволствие и болка. Отказването от тютюна се отразява върху количеството на допамина в организма и съответно върху начина, по който се чувства човек.

25% от бившите пушачи страдат поне една седмица от безсъние, а 60% имат нарушена концентрация около две седмици, сочат изследванията на QSI.

До 70% от хората, които се опитват да спрат цигарите, поне месец изпадат в депресия, чувстват безпричинно безпокойство или пък изпитват необуздан гняв и агресия, показват още проучванията.

Друга причина за големия брой на пушачите е липсата на достатъчно добри методи за отказването на пагубния навик.

Ефектът от вземането на таблетки, лепенки или дъвки например е под 40%, сочат различните клинични проучвания.

Съвсем различно е положението при новия метод, твърдят от QSI. Изследванията на специалистите показват, че терапията гарантира 90% успеваемост. През последните шест години над 300 хил. пушачи са отказали цигарите с него.

Методът е създаден през 1998 г. от италиански специалисти на базата на източната медицина и уникални компютърни технологии. В разработването му са участвали лекари, неврофизиолози, специалисти по акупунктура и други.

Методът се състои в стимулирането на определени точки от ушната мида с помощта на електроимпулси от специален апарат за рефлекторен анализ. Фокусирането и точното дозиране на тези сигнали води до прекратяването на зависимостта на организма от никотина.

Това става благодарение на факта, че всяка от тези точки е свързана чрез различни пътища с определен орган от човешкото тяло. Така неустоимото желание у пушачите да запалят секва, а организмът се изчиства от никотиновата отрова и бързо се възстановява.

Продължителността на терапията зависи от пристрастеността към вредния навик. Колкото по-дълго време е пушил един човек, толкова повече ще трае лечението му.

Обикновено хората отказват цигарите още след първата процедура, която продължава между 20 и 45 минути. Манипулацията е напълно безболезнена.

До 90% от пациентите са отказали напълно цигарите, при това без да изпадат в абстинентни кризи. По този начин те са избегнали стреса и останалите странични ефекти като покачването на теглото.

Високите резултати се постигат благодарение и на последващата грижа към бившите пушачи. Специалистите препоръчват повишаване на физическата активност, приема на 3 л вода всеки ден през първата седмица, избягването на пушачи, както и миенето на зъбите след всяко ядене.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #454 -: Януари 30, 2007, 15:29:48 pm »
Перушинка, нормално е да ти се подува корема, н отова ще се оправи след време - най-много до 2 седмици :D
За разхлабване опитайте с ХУСК. Хем ще ви прочисти, хем действа леко разхлабващо :D
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #455 -: Януари 30, 2007, 15:59:52 pm »
   Хуска е наистина добър.   :P
*

    dian

Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #456 -: Януари 30, 2007, 16:50:27 pm »
Здравейте момичета, днес за пръв пътвлизам във форума, много е мотивиращ. От 1.02. и аз спирам цигарите (четох някъде, че трябва да си дадеш малко време). Отдавна отлагам това решение, но с мъжа ми мислим към април да започнем опити за бебче, така че трябва да съм във форма, още повече че той ги спря преди 3 седмици (надяваме се да е за винаги). Пожелайте ми успех. Това ми се вижда трудна задача, възхищавам ви се за волята и се радвам на успехите ви.
Стскам палци на всички
четох за някаква книга на Алън Кар "Вече не пуша.....", някой от вас чел ли я е?
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #457 -: Януари 30, 2007, 18:49:32 pm »
  Задачата изобщо не е трудна  :P .Мислих си,че ще е много по- страшно! Не пуша от една седмица,а имам чувството,че никога не съм пушила.До такава степен не ми липсват и мнооооого рядко се сещам за тях(най-вече,като се навечерям).Хубавото при теб е ,че нямаш дразнител.Мъжът ти,ще те подкрепя.Когато дяволчето ти казва,да изпушиш една последна,той ще играе ролята на ангелчето.
  С желание ,всичко се постига! Успех!!!    :crossfingers:
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #458 -: Януари 30, 2007, 19:07:34 pm »
Dian, аз съм я чела. :)
Много харесвам тази книга и подхода, който има.
Аз не приемам подхода с плашене на пушачите, че ще се разболеят от рак и т.н.
Това е толкова стресиращо, че по-скоро именно то може да доведе до заболяване.
Re: Да откажем гадните цигари!
« Отговор #459 -: Януари 30, 2007, 20:12:58 pm »
Аз не приемам подхода с плашене на пушачите, че ще се разболеят от рак и т.н.
Това е толкова стресиращо, че по-скоро именно то може да доведе до заболяване.

Дидка, за мое съжаление се убедих, че пушачите в България не вярват, че пушенето води до куп заболявания. И трябва да им се набива в главиците. Въпреки че не е педагогично.