0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
е мина първата ми биопсия ( и надявам се последна). не е кой знае каква страшна болка , както се пише тук, но при всеки е различно. док . ми каза да си запиша час за следващия цикъл 8-10 ден и взависимост от резултата ще се прави или опит на ЕЦ или лечение. искам да ви попитам има ли начин да разбера резултата преди да си запиша час и как става?  :ask:  защото все пак трябва да си плануваме финансите
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
След 5-6 дни ще са готови резултатите ти, единственият начин да разбереш какви са е да се обадиш на лекар от клиниката и да питаш.
Момичета, резултата от 5-тата биопсия най-накрая е добър, започвам процедура на 28-ми по дълъг протокол, много съм щастлива и реших да споделя с вас тази толкова дълго чакана новина.
Не се отчайвайте имайте търпение - помпите, вливките все пак действат, да ви кажа напоследък се бях скапала съвсем, а сега ми иде да литна от щастие.    :bighug:
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
ponima, чудна новина! Честит старт  :)! Стискам палци да е успешен!
Успех на всички, не се отказвайте, пътя по който сме поели е правилния и убедена съм всяка стъпка /макар и мъчителна/ ни доближава до най-прекрасния финал. Дано да съм успяла да ви вдъхна кураж и сили и дано всички скоро пишем във форума на щастливо бременните!
Много силно ви прегръщам и ви благодаря за куража, които ми давате по пътя към целта.
« Последна редакция: Май 10, 2010, 15:43:15 pm от ponima »
*
Писах и в темата на клиника Малинов, но ще драсна и тук.
Аз пък се чудех дали има забрана за бебе-правене в месеца с биопсията. Защото при мен се оказаха проходими тръбите. Първата биосия се оказа не с чак толкова лощ резултат миналия месец. И ако терапията с имуновенин и лекарството след овулация вчера, са оказа благотворно влияние, то дали е възможно да се случи чудото?! Аз друг открит проблем нямам.
Въпреки че вакуума при правенето на биопсия може би е травмиращ за лигавицата. Миналия месец цикъла ми дойде 7 дни по-рано със зацапване. Истинския цикъл започна след 2 дни. Така, със зацапване, ми дойде и цикъла след неуспешното ин витро в деня на кръвния тест - 8.5.
Не съм занимавала докторите с моите наблюдения и разсъждения до сега, но мисля да го обсъдя с тях когато плануваме процедурата другия месец.
*
И аз преживях първата си биопсия. И искам да споделя, че не е болка за умиране. Дори е много по-слаба и несравнимо по-краткотрайна от менструалните болки, за които аз лично не пия никакви хапове.
Момичета, щадете си здравето, не се друсайте с обезболяващи за такава незначителна манипулация. И без това се тровим порядъчно с всякакви други илачи в името на заветната цел.

На всички ни стискам палци за успешен финал след всичките тези перипетии!
Здравейте и от мен!Вчера ми мина ми първата биопсия,но Естрадиола ми е бил доста нисък.Какво означава това?Някой има ли отговор?


Огромно благодаря на доктор Стаменов!
*
Нямам представа. Минала съм само една биопсия, нисхто не са ми казали, а днес отивам за втората да видя резултатите.
А не ти ли казаха докторите какво означава това?
И моята първа биопсия мина, избщо не боли.....е, малко е неприятно, но се понася.
Чакам резултатите сега и те ще определят пътя после
*
и моята първа биопсия мина и мен не ме боля много.Поносимо е дано резултата ми е хубав.Някой знае ли телефона на клиничната лаборатория долу в приземния етаж, за да се обадя преди да притеснявам д-р Персенска.Тя ми каза да и се обадя в понеделник след обяд, но нали знаете колко са заети докторите.
 Искам да попитам веднага след биобсията с добър резултат ли трябва да се започне процедурата?
*
fatalwoman , да, мисля че е най-добре веднага след добър резултат от биопсия да се направи опита. Д-р Стаменов на мен ми каза, че няма причина да го отлагаме за есента, за това започвам следващия месец.
« Последна редакция: Май 29, 2010, 11:10:57 am от Liteto »
*
Как мислите - трайни ли са резултатите от лечението покрай биопсиите. Аз имам един замразен трансфер след добра биопсия - за съжаление неуспешен. Следващия ми опит вероятно ще е есента, но се чудя дали до тогава няма да има промяна в добрия ми статус сега.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*
Здравейте момичета, моята първа биопсия предстои на 01.06. Още се чудя дали да пия някакво леко болко успокояващо преди нея. Може да звучи глупаво, но искам да попитам ако този месец има оплождане по естествен път дали биопсията нещо ще пречи. То вече нямам надежда да стане по естествен път след 1 неуспешно инвитро , но сега като знаехме точно кога е овулацията моя мъж все се надява.
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
fatalwoman, док ми каза, че започваме веднага след обра биопсия.
mira_m66, ни знам дали са траини резултатите от добрата биопсия, ако питаш док  сподели после, ще ми е интересно да разбера.
zuzana, понеже Надежда винаги има  :) и ние се безпокояхме за същото, според мен ако ембрионът е вече в матката няма големи шансове да оцелее след биопсия, но ако е в тръбите все още си мисля, че не е невъзможно. Но това са си мои размишления!

Аз правих втора, контролна биопсия след 2 промивки и 2 лекарства на следващ цикъл. Утре би трябвало да разбера какви са резултатите. Ако всичко е наред започваме ИСКИ по дълъг протокол, което ще рече, че ще мине 1 цикъл след последното лечение преди стимулацията.
*
mira mimi а скъпи ли са тези промивки и лекарства, аз все още не знам резултата от първата ми биопсия, но ще я разбера утре.какви са цените, дано да са по-евтини от самата биопсия 250 лв.
*
Момичета искам да ви попитам още нещо, преди биопсията пихте ли нещо болкоуспокояващо аз имам в къщи свещички и се чудя дали да не си сложа вечерта или сутринта преди биопсията тъй като тя ще е в 16.50 може би сутринта е по-добре. Ох много съм притеснена и малко ме е страх.
*
zuzana според мен недей да пиеш нищо. Не боли хич. Малко само усещаш, че започва да те боли кръста все едно ще ти идва и това е болката.Цялата процедура е не повече от 5 мин.Успех.
*
Зузана не се притеснявай болката е търпима и е за кратко. Аз лично преди биопсията съм пила нимезил.